آسیب شناسی کف پا و انگشتان پا
پارونيشيا يا عفونت ناخن به دو شکل حاد و مزمن ممکن است بوجود بيايدعفونت کوشه ی ناخن توسط باکتریها و قارچهاوبعضی ویروسها بوجود میاید.لایه های مجاورناخن مانند سد و محافظي ميان ورقه ناخن و بافت اطراف عمل مي کنند. اگر اين لايه ها شکافته يا شکسته شوند اين سد مي شکند و باکتري ها به راحتي وارد بافت و لايه هاي ناخن مي شوند. اين نوع عفونت با متورم يا قرمز شدن و درد شديد بروز مي کند. اين وضعيت ممکن است در افرادي که دستهايشان به مدت طولاني با آّب تماس دارد تشديد شود و اين عارضه شديدا واگيردار مي باشد.
اعمال فشار بيش از حد به انگشتان پا ، چنانچه در مورد قبل ياد شد ، مي توان باعث فرو رفتن قسمتهاي كناري ناخن انگشت شصت پا در نسوج نرم كنار آن گردد . در اين شرايط و با اضافه شدن آلودگي ميكروبي زمينه بروز عفونت با درد شديد و ناتواني در راه رفتن همراه مي شود . عدم درمان مناسب اين عارضه به مــــزمن شـــدن و تكرار متناوب آن مي انجامد.
حفظ بهداشت پا و نحوه ي درست كوتاه نمودن ناخن (در عين كوتاه بودن نبايد از ته و بصورت زاويه دار گرفت) و همچنین استفاده از كفش مناسب ، از بروز اين عارضه پيشگيري مي کند. در صورت بروز ، انگشتان مبتلا را روزانه چندين نوبت با الكل شستشو داده و در محلول آب و نمك گرم قرار دهيد . مراجعه به پزشك به جهت تجويز آنتي بيوتيك مناسب الزامي است و در صورت تكرار و مزمن شدن عارضه ، گاهي برداشتن قسمتي يا تمامي ناخن به طريق جراحي قطعي ترين روش درمان است.
3 - عفونت قارچي انگشتان
فضاي بين انگشتان پا كه غالباً مرطوب از تعرق و مدتها در جوراب و كفش و به دوراز هواي آزاد و نور خورشيد مي باشد ، محل بسيار مناسب و شايع براي رشد و تكثير عفونتهاي قارچي مي باشد . اين وضعيت خصوصاً در كوهنوردان كه ساعات متمادي پا در كفش به فعاليت مشغول هستند متحمل تر مي باشد . به دنبال استقرار و آلودگي قارچي ، علائم بصورت احساس سوزش و بعضاً درد در بين انگشتان خصوصاً بين انگشتان چهارم و پنجم بروز مي كند . در چنين شرايطي با نگاه مستقيم متوجه ترشحات بد بو و ظهور سفيدك در سطح پوست ناحيه مي شويم . اكثر مبتلايان به جهت خفيف بودن علائم معمولاً توجه كافي به اين عارضه نمي كنند و هرچه بسا ماهها دچار آلودگي باقي مي مانند . مزمن شدن اين آلودگي مي تواند باعث استقرار عفونت در بقيه نواحي بين انگشتان و نيز درگير نمودن و دچار بد شكلي و از بين رفتن تقارن گردد. گاهي پوسته پوسته شده و از بستر ناخن جدا مي شوند.
رعايت بهداشت فردي ، شستشوي متناوب پا با آب صابون و استفاده از جورابهاي نخي و پنبه أي به جاي استفاده از جورابهاي از جنس مواد مصنوعي ، اصول پيشگيري از اين عارضه است به جهت تجويز داروي ضد قارچ به پزشك مراجعه نماييد . لازم به ذكر است كه درمان عفونتها ي قارچي ناخنها معمولاً طولاني و نيازمند مصرف داروهاي تخصص خوراكي و موضعي است.
4 - ميخچه انگشتان
وارد شدن فشار زياد بر پوست قسمتي از انگشت به مرور زمان سبب كلفت شدن ( (هيپوترفي در پوست پوست محل فشار مي گردد . اين عارضه پوستي كه ميخچه ناميده مي شود به تدريج حساس و دردناك مي شود و گاهي شدت درد مانع انجام حركات روزانه و فعاليتهاي ورزشي مي شود. انتخاب كفش مناسب كوه چه از نظر فرم و چه از نظر سايز اهميت فراوان دارد. درمان ميخچه معمولاً ، برداشتن آن بوسيله ي استفاده از داروهاي موضعي و يا در موارد شديد به طريق جراحي است كه در هر صورت نيازاست تابه يك پزشك متخصص مراجعه شود.
استفاده از سرکه برای درمان میخچه یکی از سادهترین شیوهها برای خشککردن و ازبینبردن آن است. برای این کار به سرکه سفید و یک پنبه نیاز دارید. پنبه را به سرکه آغشته کنید و آن را روی موضعی که میخچه در آن بهوجود آمده، بگذارید. پنبه سرکهای را با نوارچسب پارچهای پانسمان روی موضع ببندید، به گونهای که پنبه سرکهای به طور کامل سطح میخچه را مرطوب کند. بعد از 3 تا 4 ساعت پنبه سرکهای را از روی میخچه بردارید و اجازه دهید، میخچه به مدت 30 دقیقه هوا بخورد. پس از این مدت پنبه دیگری را به سرکه آغشته کنید و به مدت 3 تا 4 ساعت به همان شیوه روی موضع میخچه ببندید. این شیوه را به مدت 2 هفته، روزی دوبار تکرار کنید تا در پایان هفته دوم شاهد خشک شدن و جدا شدن میخچه از موضع باشید.افرادی که بهجای استفاده از شیوههای طبیعی با قیچی، ناخنگیر و اجسام برنده به جان میخچهها میافتند آسیبهای جدی به پوست خود وارد میکنند.
گر چه بروز شكستگي انگشتان پا آسيب شايعي نيست ليكن در كوهنوردي ، به دنبال سقوط سنگ بر روي پنجه پا و يا بد قرار گرفتن نوك كفش در بين سنگها امكان بروز آن وجود دارد . معمولاً در شرايط مناسب درمان اين شكستگي ها به راحتي با فيكس نمودن انگشت آسيب ديده به انگشت بزرگتر مجاور خود به وسيله چسب زخم بندي امكان پذير است و البته به دنبال آن براي حداقل يك هفته مي بايست از پوشيدن كفش خود داري و از دمپايي استفاده شود.
6 - دردهاي پاشنه پا
يك باند نسبتآً ضخيم و مستحكم از جنس نسج و عضلات بنام فاشيا در كف پا از حدود انگشتان پا شروع شده و به پاشنه پا متصل مي شود كوتاه بودن اين فاشيا ، فشار و كشش زيادي را به محل چسبندگي خود در زير استخوان پا وارد مي سازد . تكرار اين فشار و كشش ها سبب بروز التهاب در محل چسبندگي و پيدايش درد پاشنه پا مي شود. اين درد با راه رفتن و دويدن تدريجاً افزايش مي يابد و معمولاً صبح هنگام قبل از آغاز فعاليتهاي روزانه در بيشترين حد خود است تكرار زياد اين مكانيسم و اعمال فشار بر اين محل چسبندگي فاشيا و استخوان باعث تشكيل زايده ي استخواني كوچك و خارمانندي مي شود كه به اصطلاح خار پاشنه ناميده شده است و معمولاًدر كليشه هاي راديو گرافي به وضوح ديده مي شود . از علل ديگر دردهاي پاشنه پا ، تحت فشار قرار گرفتن شاخه هاي كوچك و حساس عصب كف پايي در زير و سطح داخلي پاشنه پا مي باشد. همراه علائمي چون بي حسي و سوزن سوزن شدن نواحي مجاور مي گردد. استفاده از كفشهايي كه فضاي كافي و مناسبي براي پاشنه پا ندارند از عوامل بروز اين اختلال محسوب مي شوند . انجام تمرينات كششي عضلات پشت ساق پا و فاشياي كف پا به همراه قرار دادن مكرر كيسه هاي حاوي يخ خرد شده در محل دردناك پاشنه پا ، چند نوبت در روز و استفاده از داروهاي ضد درد ساده أي چون آسپرين در كاهش درد و بهبود شرايط بسيار موثرند.
7 - دردهاي قوس كف پا
مجموعه اي از عضلات ليگامانها ، تاندون عضلات ، استخوانها و مفاصل كوچك در ناحيه كف پا ، قوسهاي طولي داخلي و خارجي كف پا را تشكيل مي دهند . اين دو قوس در كف پا مانند ضربه گير عمل مي كنند و وجود آنها امكان انعطاف و تحمل وزن بيشتري را به پا در حين ايستادن و راه رفتن مي دهد. چنانچه يكي از عناصر اين قوسها ، ضعيف شده يا آسيب ببيند ، استخوانهاي قوس پا از امتداد خود خارج مي شوند و قوس به هم مي ريزد اين اختلال باعث مي شود تا فشار و كشش زيادي به نسوج نرم كف پا وارد شود و نيز مفاصل استخوانهاي بين كف پا به هم فشرده شوند . مجموعه أي تغييرات به احساس درد در ناحيه قوس كف پا خصوصاً در حين راه رفتن و دويدن و خستگي زود رس پا مي انجامد . در اين بين افرادي كه بطور مادر زادي داراي قوس كف پاي كمتر از حد ( كف پاي صاف ) يا بيش از حد هستند ، نسبت به بروز اين عارضه حساس ترند و به جهت پيشگيري مي بايست با نظر پزشك متخصص از كفـهاي طبي خاصي استفاده نمايند.
برداشت از : http://muganaraz.blogfa.com/post/2
مطالب مشابه :
علت سوزن سوزن شدن دست و پا و راه درمان
احساس سوزن سوزن شدن دست و يا پا به علت فشار مستمر بر شانه و تا سر علت انگشت
علل گزگز و یامورمور ویا سوزنسوزن شدن دست و پاها چیست ؟
حركاتی برای تقویت عضله دو سر. علت سکون و کند شدن دست و پا محدود به انگشت خاص
انگشت شست کج
-انگشت پا از بند اول خود به قرار گرفته به علت کج بودن مقاومت از دور شدن انگشت شست
آسیبهای شایع پا در کوهنوردی
کناری ناخن انگشت شصت پا در کف پا و وارد شدن فشار زیاد به علت کمردرد و
هالوكس ولگوس (انحراف شصت پا)
(انحراف شصت پا) علت خشکی و ترک کف پا به انحراف خارجي اولين انگشت در مفصل
انگشتان
در صورتی که خواب رفتن در دست و پا محدود به انگشت خاص علت باز شدن عروق انگشت شصت و
طب سوزنی بدون سوزن درمانی برای ترک اعتیاد و بهبود مشکلات جسمانی واعصاب و روان شما
(خالی شدن) انگشت شصت پا،پشت پا ومچ گونه،سرفه،آسم،درد سر،گلو،شکم،قرقر شکم
بيماريهاي قارچي ناخن
حفرهدار شدن ناخن مقايسه سر که در عفونت ناخن انگشت پا بايد درمان با 200
بیماریهای شایع پا
گاهی چندین انگشت پا در کوتاه شدن طول پا و افزایش به علت قرار گرفتن پا روی زمین یا
آسیب شناسی کف پا و انگشتان پا
در مورد قبل ياد شد ، مي توان باعث فرو رفتن قسمتهاي كناري ناخن انگشت شصت پا شدن اين
برچسب :
علت سر شدن انگشت شصت پا