لباس پوشیدن چه فایده ای دارد
لباس پوشیدن چه فایده ای دارد
گرچه همگی از ظاهری یكسان برخوردار هستند ولی به دلیل این ظاهر یكسان و یكنواخت نمی توان اختلافات آنان را در خلق و خو، عقاید و افكار، ادب و فرهنگ و همه آنچه كه یكی را از دیگری متمایز می سازد انكار كرد.
یكی از امور مهمی كه تا حدود زیادی پرده از این اختلافات بر می دارد نوع لباس و پوشش افراد است، چرا كه لباس صرفاً یك پوشش ساده كه بدن را پوشانده و یا از گرما و سرما حفظ می كند نیست، بلكه با عمیق ترین تمایلات نفسانی ـ خواه انگیخته و یا تلقینی از سوی غیر ـ كه در اقوام و ملل ساری و جاری است پیوند و رابطه ای تنگاتنگ دارد.
آنچه كه در عین وابستگی لباس به شرایط اقلیمی و... اثر ژرفی در كیفیت و ظاهر لباس می گذارد. ارزشهای اخلاقی و اجتماعی پذیرفته شده توسط اقوام و ملل است. بنابراین: پوشش مردان و زنان هر جامعه ای نشانگر نوع جهان بینی و شرایط اقلیمی ـ سیاسی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی آن جامعه است و به همین دلیل لباس دارای كاركردهای مختلفی می باشد. مثلاً: وقتی پوشاك توسط گروه ها و افراد مختلف در جهت بیان عقاید و مخالفت با برخی جریان های سیاسی مورد استفاده قرار می گیرد امكان كاركردهای سیاسی آن منتفی نیست بی شك یكی از مسائل مهم و اساسی در چند صده اخیر توطئه و مبارزه علیه لباس مردان و پوشش زنان در جهان اسلام بوده و هست.
تلاش غرب و ایادی آنان در تغییر لباس و ایجاد زمینه ای برای فاصله بین صفوف مسلمانان، بخصوص نسل جوان سابقه ای بس طولانی دارد. با شروع جریان روشنفكری و ورود كراوات و لباس های غربی توسط دانش آموختگان فرنگ رفته در عصر قاجار، كشف حجاب و لباس متحدالشكل توسط خاندان پهلوی تا كوشش بازماندگان طاغوت در عصر حاضر، همگی اقدامات بی فایده ای برای تغییر لباس و هویت این ملت بوده و خواهد بود. با ظهور انقلاب اسلامی ایران در سال 1358 و ظهور شاخص های اسلامی مثل: ساده زیستی، حفظ عفت، مبارزه با فرهنگ غرب و استكبار جهانی، حمایت از محرومان و مستضعفان، عدم تشبه به كفار و به دنبال آن شرایط ویژه جنگ و دفاع مقدس و... لباس مردان مسلمان ایرانی هم بصورت كنونی درآمد و فقط عدّه ای كه می خواستند خود روشنفكر و غربی و یا حتی مخالف معیارهای نظام معرفی كنند، كراوات و پاپیون، كه تنها وجه تفاوت با دیگران بود را نماد خود ساختند.
جای بسی تأسف دارد كه نویسنده ای با مفروض پنداشتن، امور غیر واقعی و بدون توجه به مبانی اسلامی و ارزشی در مقام توجیه رفتار طاغوت مآبانه و غرب زده یكی از .... برآمده است. بر خود لازم دیدم كه مطالبی را جهت تنویر اذهان مخاطبین محترم آن روزنامه بیان نمایم:
1. در عقاید مردم مسلمان و انقلابی ایران همیشه ظاهر ساده و آراسته، گفتار روح بخش، كردار مطابق با گفتار پیر خرد پیشه جماران محور عمل بوده، نه سیره و عمل رجال سیاسی كه شما به سیره آنها استناد ورزیده اید.
2. كجا دیده اید و یا شنیده اید كه انقلابیون با ظاهر آراسته مخالف بوده و یا خود با ظاهری ناآراسته و محاسنی نامرتب در انظار مردم ظاهر شده اند. البته لازم به ذكر است كه اگر عكس های شهداء و انقلابیون در عرصه انقلاب و دفاع مقدس با عكس های لیبرال هایی كه انقلاب را سفره ای مهیا برای سورچرانی می دیدند و در پایتخت مشغول حمایت از خرابكاران داخلی كشور و فشردن دست آمریكاییهای خارج كشور برای مذاكره و خیانت بودند هیچ وقت قابل مقایسه نخواهد بود كما اینكه ریش های نامرتب و انبوه و لباس خاكی و گلگون شهداء در حال عروج هیچگاه با صورت های تراشیده و لباس زنانه لیبرال های در حال خروج قابل مقایسه نیست.
3. حال جای این سؤال باقی است كه كجا ملت ما به طور كامل نوع لباس غرب را پذیرفته است آیا استفاده كردن از مشتركات لباس مردم دنیا به معنای پذیرفتن فرهنگ غرب است. آیا خدای ناكرده مردم ایران قبلاً پای و تن برهنه ای داشته اند كه حالا با پوشیدن مشتركات لباس، خود را آراسته باشند و از فرهنگ غرب تبعیت كرده باشند.
4. اگر بستن دكمه آخر و نصب كراوات در كشورهای غربی نشان از دقت و اهمیت آنها برای پوشیده بودن است. پس پوشیدن لباس های تنگ و آستین كوتاه، حضور نیمه عریان و یا تمام عریان در كنار دریاها و... نشان از چیست؟
5. نویسنده محترم در جای دیگر، گفتاری اهانت آمیز آورده است: در ایران نیز روند عرفی شدن پوشش، كه بعد از پایان جنگ شروع شده همچنان ادامه دارد. آیا مردم ایران از شروع انقلاب تا پایان جنگ لباس منامتعارف می پوشیده اند؟ این عدم متعارف بودن پوشش در چه طرزی از پوشش بوده است؟ آیا نزدن كراوات نشانه عدم تعارف در لباس است؟
6. مگر مراجع و علماء نفرموده اند: بستن كراوات و پاپیون چون تقلید و ترویج از فرهنگ مهاجم غیر مسلمین است جایز نیست. پس مستند شما در جواز استفاده چه می باشد؟
7. اگر كراوات و پاپیون از متمایزات لباس كفار و مشركان نیست. پس این همه تلاش برای ترویج آن برای چیست؟ در آخر لازم به ذكر است كه خوب بود نگارنده محترم بستن و یا نبستن كراوات را همچنان به عرف واگذاری می كرد و از ورود به این مقوله خودداری می كرد.
مطالب مشابه :
ثبت نام وام ازدواج مهر رضا
ثبت نام وام ازدواج تهيه نمايند و پس از تكميل فرم ثبت نام آنرا به کارگاه قالی بافی یا
لباس پوشیدن چه فایده ای دارد
وام ازدواج ثبت نام مشاغل كار آفريني اداره کارت قالی بافی
استاد فرشچیان
ثبت نام مشاغل كار کارت قالی بافی میان مضمون و محتوا و شکل و فرم نقاشی هایش گردید و
پیگیری طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
اعلام نتايج پيش ثبتنام و اسامي جهت دريافت وام و واريز قالی بافی یا
خط کوفی
ثبت نام اولیه کارت قالی بافی به درجه زیبایی و کمال رسید و از فرم مکتوبه نویسی به
شغل کارمندی
ثبت نام مشاغل كار کارت قالی بافی ارباب رجوع ، براساس اطلاعات فرم های ماهانه ، در
برچسب :
فرم ثبت نام وام قالی بافی