تاتو و خالکوبی
تاتو همان خال كوبی است كه درقدیم انجام می شده است، با این تفاوت كه در زمان های قدیم از تصاویر شیر و اژدها برای اثبات پهلوانی استفاده می شد و امروزه صرفاً جهت آرایش، خط باریكی روی پلك چشم ، داخل ابرو یا دور لب تاتو می شود .
برای تاتو كردن از سوزن های مخصوص استفاده می شود و این كار غیر از درد فراوان ، خونریزی زیادی هم به همراه دارد . پس از خال كوبی نیز رعایت نكردن بهداشت فردی ، می تواند شخص را در معرض ابتلا به بیماری های خطرناكی چون ایدز و هپاتیت قرار دهد.
تحقیقات اخیر انجمن خیریه حمایت از بیماران كبدی در ایران نشان می دهد كه یكی از بیماری های شایع عفونی و مسری در كشور ما هپاتیت است . اغلب اوقات هپاتیت نوعC و گاهی نیز هپاتیت نوعB به صورت مزمن باقی مانده و می تواند به نارسایی كبد و نیز سرطان این عضو حیاتی منجر شود .
هر دو نوع این هپاتیت از طریق خون منتقل می شوند ، ولی تحقیقات گسترده نشان می دهد كه تاتو می تواند یكی از روشهای انتقال هپاتیت به خصوص هپاتیت نوعC باشد.
سایر بیماری های عفونی مثل سیفیلیس، جذام و سل نیز می تواند از طریق خال کوبی یا تاتو منتقل شوند.
پزشکان تاکید می کنند که حتی با رعایت نکات بهداشتی ، خطر ابتلا به ایدز و دیگر بیماری های عفونی در کسانی که خال کوبی می کنند ، زیاد است و این ادعا که در تاتو از وسایل مخصوص استفاده می شود، به هیچ وجه یک ادعای منطقی و علمی نیست.
تاتو، صادرات فرهنگی مصریها است:
تاتو یا خالکوبی اگر چه به ظاهر بحثی نو و البته برای عدهای یک سرگرمی جدید به حساب میآید، اما ریشه در سالهای دور دارد که نمیتوان آن را موجی نو در قرن حاضر به حساب آورد.
تاریخ تاتو به 6 هزار سال قبل در مصر باستان میرسد.
زنان و گاه طبقه اشراف مصر برای تزیین خود روی بدنشان نقش میزدند و آن را افتخاری برای خود به حساب میآوردند. کشف جسد مرد تاتو شده مربوط به چهار هزار سال پیش در اتریش نشان دهنده اطلاع اروپاییان از طرحزنی بر روی بدن است.
در ایران، تاتو همان خالکوبی بوده که از سالها پیش بین برخی از طبقات اجتماع، رایج بوده است. در کشور ما ابتدا خالکوبی برای زنان و پهلوانان مرسوم بوده اما بعدها، این اوباش و زورگیرها هستند که به این کار روی میآورند. براساس برخی آمارها تقریباً از هر 5 جوان در جهان یک نفر از آنها طرحی را در بدن به یادگار گذاشته است. بعضی آمارهای غیررسمی در ایران هم حاکی از افزایش تعداد متقاضیان تاتو است که در صورت صحت این موضوع، دستگاهها و مراجع مسؤول باید به فکر راهحلهای اساسی باشند.
خالکوبی کردن نشانه اعتماد به نفس پایین است:
پروفسور حسین باهر متخصص علوم رفتاری در این باره به «جوان» میگوید: «باید توجه داشت تاتو وسیلهای برای ابراز اشتیاقات و تضادهای درونی فرد است. شخصی که اقدام به خالکوبی میکند میخواهد عرض اندام و خودنمایی کند. در واقع میتوان گفت خالکوبی فراموش کردن خود واقعی است؛ البته خالکوبی در کشورها و فرهنگهای مختلف دارای معانی گوناگون است. اما در نظام این فرهنگها و ملتها، «خودبیگانگی» مهمترین نشانه برای افرادی است که از این پدیده استفاده میکنند. تاتو کردن و راههایی مانند آن، بیشتر از سوی افرادی انجام میشود که اعتماد به نفس پایینتری دارند و در دیگر عرصهها نتوانستهاند توفیقی کسب کنند و از این راه میکوشند خود را مطرح کنند.»
باهر، افزایش استقبال از خالکوبی و تاتو در جامعه را یکی از مصادیق شبیخون فرهنگی میداند و اضافه کرد: «افرادی که این رسم نابهنجار و اومانیستی را گسترش میدهند در حقیقت با هدف قرار دادن شأن و پرستیژ جوانان و هموطنان به دنبال ایجاد فضای ناسالم فرهنگی و اخلاقی در کشور هستند.»
همچنین كسانی كه خال كوبی می كنند 9 برابر بیشتر از سایر افراد، در معرض خطر ابتلا به هپاتیتC قرار دارند، در حالی كه در افراد بدون خال كوبی این بیماری بسیار كمتر دیده می شود.
انجام خال كوبی در محلهای سنتی و آلوده ، اندازه و بزرگی خال كوبی ، همچنین استفاده از رنگهای سفید، زرد ، نارنجی ، قرمز، احتمال ابتلا فرد به این بیماری ها را افزایش می دهد.
سایر بیماری های عفونی مثل هپاتیتB، سیفیلیس، جذام و سل نیز می تواند از طریق خال كوبی یا تاتو منتقل شوند.
متاسفانه امروزه خال كوبی ظریف و تاتو در میان جوانان و نوجوانان ما رایج شده است، در حالی كه اكثر این افراد از خطر انتقال بیماری های خطرناك عفونی از این طریق بی اطاع هستند.
.
در خصوص ایدز نیز ثابت شده است، ویروسی كه موجب ابتلا به این بیماری می شود، از سه راه اصلی آمیزش جنسی ، انتقال خون و فرآورده های خونی آلوده و مادر آلوده به بدن افراد سرایت می كند.
تحقیقات نهادهای علمی نشان داده است كه به واسطه تماس سوزن با خون در عمل خال كوبی ، خطر ابتلای فرد به ایدز زیاد است و این دسته از افراد در مجموعه گروه های پرخطر قرار می گیرند.
پزشكان تاكید می كنند كه حتی با رعایت نكات بهداشتی ، خطر ابتلا به ایدز و دیگر بیماری های عفونی در كسانی كه خال كوبی می كنند ، زیاد است و این ادعا كه در تاتو از وسایل مخصوص استفاده می شود، به هیچ وجه یك ادعای منطقی و علمی نیست.
مطالب مشابه :
مشکلات اولیه شهر اردل
شهر من اردل - مشکلات اولیه شهر اردل - تحقیق در مورد شهر اردل دانشگاه آزاد اسلامی مرکز
معرفی کتاب:حضور «چهره های درخشان» در کتابخانه های عمومی کشور
کتابخانه عمومی شهید باهنر اردل پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی مرکز
سوالات کنکور کارشناسی ارشد حسابداری سال 1391 دانشگاه آزاد
حسابداران جوان - سوالات کنکور کارشناسی ارشد حسابداری سال 1391 دانشگاه آزاد -
عنوان رساله: دکتری
دانشگاه ازاد اسلامی واحد نجف دانشگاه پیام نور شهرکرد مدیر گروه دانشگاه ازادمرکز اردل.
ادامه ثبتنام پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد تا30دی
حسابداران جوان - ادامه ثبتنام پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد تا30دی - دانشگاه آزاد اردل;
شهادت محمد حسین فهمیده.
+ - شهادت محمد حسین فهمیده. - دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان (خراسان رضوی)
تقویم ورزشی گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک درسال 92
گروه کوهنوردی دانشگاه آزاد اسلامی اراک صعود به قله اردل کاشان . دوروزه . کاشان .
نکاتی چند درمورد کنکور کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد
حسابداران جوان - نکاتی چند درمورد کنکور کاردانی به کارشناسی دانشگاه آزاد -
تاتو و خالکوبی
+ - تاتو و خالکوبی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان (خراسان رضوی) کانون دانشگاه ازاد اردل
برچسب :
دانشگاه آزاد اردل