«فؤاد بابان» در گفت و گوی اختصاصی با خراسان:

«فؤاد بابان» در گفت و گوی اختصاصی با خراسان:

 «گویندگی» کار سختی است

 

ضیغمی - «فؤاد بابان» گوینده شناخته شده اخبار صدا و سیما متولد 4 تیر 1332 است. او از سال 1353 به استخدام رسمی سازمان صدا و سیما در آمد ولی به گفته خودش این عشق و علاقه از همان دوران کودکی شکل گرفت و در رادیو از سن 7 سالگی برنامه کودک اجرا می کرد.

 

«بابان» سال 1356 برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی مکانیک به آمریکا رفت و مدرک این رشته را از آن جا دریافت کرد.

 

وی هم چنین دانش آموخته رشته علوم سیاسی نیز هست. او می گوید طی این مدت کارهای زیادی خارج از محیط کاری انجام داده و چون رشته تحصیلی اش مهندسی مکانیک است سال ها مدیر عامل کارخانه ای بوده که کار ساخت و ساز را انجام می داده است.

 

وی علاوه بر گویندگی خبر، مدرس دانشگاه است و در مورد موضوعات مختلف آموزشی با قسمت آموزش دانشکده سازمان صدا و سیما همکاری دارد.

 

گفت و گوی ما را با گوینده ای که 30 سال تجربه گویندگی در این عرصه را دارد بخوانید.

 

* چه مدت است که در واحد خبر فعالیت می کنید؟ چرا از سیمای جمهوری اسلامی ایران شبکه اول سیما وارد شبکه جام جم شدید و دیگر در شبکه های سراسری اجرا ندارید؟

 

** من مدت 30 سال است که مشغول به کار هستم. مدیران تصمیم گرفتند که به شبکه جام جم بروم در واقع این یا آن سنگر یعنی چه شبکه جام جم و چه داخلی فرقی با یکدیگر نمی کند. من به طور تقریبی 30 سال در شبکه اول سیما فعالیت می کردم و سپس وارد شبکه جام جم شدم و این چند ماه آخر کاری ام را در این شبکه می گذرانم.

 

* اشاره کردید که چند ماه آخر کاری را پشت سر می گذرانید مگر بازنشستگی در خبر وجود دارد؟

 

** بله، سال 1378 بازنشسته شدم. از همان سال به صورت قراردادی کار می کنم.

 

* برای گویندگی خبر چه مراحلی را طی کردید و چه تست هایی دادید؟

 

** از سن 6، 7 سالگی با صدا و سیما آشنا بودم؛ و از همان سن به مدت 6 سال برنامه های کودک را اجرا می کردم بین سال های 1336 و 1337 در این زمینه فعالیت را شروع کردم سپس ادامه تحصیل دادم و بعد از اخذ دیپلم و رفتن به سربازی دوباره در سال 53 به استخدام رسمی سازمان صدا و سیما در قسمت خبر در آمدم. در سال 56 برای ادامه تحصیل به خارج از کشور رفتم و در رشته مکانیک تحصیل کردم و سال 1360 برگشتم و از همان سال در واحد مرکزی خبر در قسمت اخبار داخلی و شبکه اول سیما مشغول به خواندن اخبار شدم. سال، 70 اداره ما را به دانشگاه آزاد اسلامی و رشته مرتبط به کارمان معرفی کرد و در آن دانشگاه، لیسانس علوم سیاسی دریافت کردم.

 

* راهنما یا مشاور شما در مسیر گویندگی چه کسانی بودند؟

 

** بیشتر پدرم راهنمای من در این حرفه بود، چون گوینده بود البته به زبان کردی تفسیر می کرد علاوه بر گویندگی خبر، نمایشنامه نویس و مجری هم بود و بسیار یاری ام کرد. به واقع علاقه به این حرفه از همان سال های اول نوجوانی در دلم شکل گرفت و رفته رفته این عشق و علاقه بیشتر شد تا این که جذب سازمان شدم و تا به امروز مشغول به کار هستم ولی هیچ کدام از فرزندانم - چه پسر و چه دخترم جذب این کار نشده اند.

 

* فرزندانتان به این حرفه علاقه ندارند؟

 

** شاید علاقه داشته باشند، دخترم به تازگی مدرک دکترای خود را در رشته میکروبیولوژی دریافت کرده و به حرفه گویندگی نیز علاقه مند شده است ولی به او گفتم اکنون برای ورود به این حرفه دیر است و به دنبال رشته ای برود که در آن تحصیل کرده است.

 

* اشاره کردید که پدرتان راهنمای شما در این حرفه بود حال شما چه قدر به برادرتان «بابک» برای اجراهای خوب و عملکردش کمک می کنید؟

 

** اکنون نیازی به کمک من ندارد چون در این کار خود او از من بهتر شده است اوایل شروع کار در زمینه های مختلف به خصوص در زمینه خبر راهنمایی اش می کردم.

 

* اگر خاطره یا نکته ای از نخستین اجرایتان دارید برایمان بیان کنید.

 

** سال 1353 بود که اخبار استان و شهرستان را در مرکز کرمانشاه می خواندم خیلی زیاد خاطره ای به یاد نمی آورم. ولی بعد از این که از آمریکا برگشتم و وارد واحد مرکزی خبر شدم به طور کامل همه چیز را به خاطر می آورم و همه چیز مانند دیروز برایم تداعی می شود. اگر چه خاطره ای از نخستین اجرایم به یاد نمی آورم ولی به طور طبیعی نخستین اجرا خیلی سخت بود سپس به مرور زمان بهتر و عادی شد.

 

* درباره خبر فوت حضرت امام خمینی(ره) شما با این که در استودیو بودید چرا خبر را نخواندید؟

 

** همه بچه های واحد خبر جمع و مشغول گریه و زاری بودیم تنها کسی که کمی آرام تر نسبت به بقیه دوستان بود آقای حیاتی بود. به او گفتند مثل این که آمادگی خواندن خبر فوت امام خمینی(ره) را دارد البته آقای حیاتی به محض این که گفت انا لله و انا الیه راجعون روح خدا به ملکوت اعلا پیوست اشک از دیدگانش جاری شد و همین صحنه نقطه عطفی در تاریخ گویندگی ما شد.

 

* رقیب گویندگی شما در زمانی که گویندگان کمتر بودند چه کسی بود؟

 

** رقیبی به آن شکل نداشتم آن زمان ما فقط 2 شبکه داشتیم و 4 تا 5 گوینده هم بیشتر نبودیم و گاهی خبرهای شبکه اول و گاهی شبکه 2 را می خواندیم رقیب یکدیگر نبودیم زیرا تعدادمان کم بود. خوشبختانه در حرفه ما حالت حسادت وجود نداشت چون معتقد بودیم روزی مان دست خداست و همه باید کار خودشان را انجام دهند.

 

* مهم ترین خبرهایی که خواندید؟

 

** خبرهای زیاد خوب و بد تاکنون خوانده ام. خبرهایی هم چون رحلت امام خمینی(ره) و زلزله بم خبرهای ناراحت کننده بود. خبر پیروزی جوانان ما در المپیادهای مختلف، خبرهای علمی هم چون انرژی هسته ای که سبب مجد و سر بلندی ایران عزیز می شود جزو خبرهای خوبی بود که ما به آن می بالیدیم.

 

* چه قدر با ورود و جذب گویندگان جدید موافق هستید؟

 

** بسیار موافق ورود آنان هستم. هرگز باب گویندگی در سازمان صدا و سیما بسته نبوده است تنها جایی که همواره همیشه استخدام می کند عرصه گویندگی است و به لحاظ این که این کار خیلی حساس، هنری و زیباست داوطلب زیادی دارد ولی خروجی اش زیاد تعریفی ندارد چون حرفه گویندگی کار هنری و سختی است و ماندگاری در این کار، سخت است و خیلی پوست کلفتی می خواهد که انسان بتواند در این کار دوام بیاورد و بماند.

 

* کدام یک از گویندگان جوان توانسته است از لحاظ فن بیان، صدا و اجرا موفق تر باشد؟

 

** نمی توانم موردی نام کسی را ببرم ولی در قسمت آموزش دانشکده صدا و سیما جوانان علاقه مند دوره های آموزشی خوبی را می گذرانند. اکنون دیگر گوینده ای وجود ندارد که از راه برسد و جلوی دوربین برود، بلکه باید یک تا 2 سال دوره های مختلف هم چون اجرای گویندگی، اعراب خوانی و تند خوانی را زیر نظر استادان مجرب پشت سر بگذرانند و سپس اجازه گویندگی در سازمان را دارند.

 

* آقای بابان چندی پیش فراخوانی از سوی صدا و سیما برای جذب گوینده ارائه شد به نظر شما صرف علاقه مندی می تواند تأثیری در اجرای موفق داشته باشد و این اقدام صدا و سیما را چگونه ارزیابی می کنید؟

 

** این عمل سازمان خوب است به هر صورت فراخوان خیلی خوبی برای اطلاع جوانان علاقه مند اعلام شد که به آن ها امید می دهد. از میان آن ها به طور حتم نخبگانی از کار بیرون می آیند صرف علاقه مندی به گویندگی ملاک نیست. علاوه بر آموزش یک سری استانداردهایی برای ورود به این حرفه می خواهد تا به یک نفر گوینده ای خوب اطلاق شود. باید تحصیلات عالیه و دوره های مختلف را بگذراند و علاقه مند به کار خود باشد، صدای مناسب و چهره معقول و مقبولی داشته باشد همه این موارد در کنار هم سبب می شود که به یک نفر گوینده اطلاق شود.

 

* پیشنهاد «فؤاد بابان» به علاقه مندان جوان که دوست دارند وارد حرفه گویندگی شوند چیست؟

 

** باید 4 مرحله ابتدا عشق، دوم تصمیم و عمل، سوم تمرین و چهارم مطالعه وجود داشته باشد و اگر کسی به این 4 رکن توجه داشته باشد در این راه پیروز، موفق و سربلند خواهد شد. برای فعالیت در این حرفه باید دوره ها و کلاس هایی را بگذراند و آموزش ببیند مطالعه زیاد و تمرین مستمر داشته باشد به روز باشد تا بتواند موفق شود.

 

* آیا شما دانشگاه یا مؤسسه ای تدریس می کنید که جوانان از تجربه های شما بهره ببرند؟

 

** بله، 2 تا 3 سال در دانشکده صدا و سیما تدریس می کردم، 3 ترم در دانشکده خبر و 3 ترم در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران تدریس کردم. اکنون حدود 4 تا 5 ترم است که در آموزشگاهی خصوصی در تهران تدریس می کنم البته همه این کارها را تعطیل کرده ام چون تصمیم دارم مقداری همه کارهایم را جمع آوری کنم و به صورت مدون چیزهایی را در بیاورم که به درد افراد بعد از من بخورد.

 

* برای اسامی زیر پاسخ کوتاهی دهید.

 

محمد رضا حیاتی: بهترین گوینده قرن

 

مهدی شیرازی: گوینده خیلی خوب و موفق

 

مرتضی حیدری: من به او لقب لری کینگ ایران را دادم چون در گفت و گوی ویژه بی نظیر است و نظیر او در اجرای گفت و گوی خبری نداریم

 

رضا حسین زاده: گوینده خوبی است

 

کامران نجف زاده: یکی از بهترین، لطیف ترین و مظلوم ترین خبرنگاران

 

عبدالحسین اسکندری: از گویندگان قدیم رادیو و از دوستان عزیز من هستند و یکی از بهترین گوینده هاست

 

بابک بابان: گوینده عزیز و مورد علاقه من

 

فؤاد بابان: گوینده پیر و فرتوت

 

* حرف پایانی.

 

** به شما و مردم خوب خراسان شمالی و همه عزیزانم در سراسر کشور خسته نباشید می گویم و آرزوی سلامتی برایتان دارم. شاد باشید.

گفت و گو از مریم ضیغمی

چاپ شده در روزنامه خراسان شمالی۷/۷/۸۸


مطالب مشابه :


استخدام در سازمان صدا و سيماي مركز آذربايجان شرقي صحت ندارد

29 مارس 2010 ... با توجه به تماس هاي مكرر بازديد كننده گان پاك جوان در مورد صحت استخدام در سازمان صدا و سيماي مركز تبريز به اطلاع ميرساند با تماسي كه با واحد




آگهی استخدام قراردادی صدا و سیمای مرکز خوزستان

دژپل - آگهی استخدام قراردادی صدا و سیمای مرکز خوزستان - نشریه فرهنگی اجتماعی دژپل -دژپل یکی ازنامهای قدیم دزفول است.




استخدام مجری در اراک !!!!!!!

5 فوریه 2011 ... من نیز با خود گفتم مگه میشه صدا و سیما جذب داشته باشه اونم جذب و مصاحبش از طریق باشگاه ... صدا و سیما قرار خبرنگار جدید استخدام کنه؟ - گفت نه




آگهی استخدام قراردادی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

12 ا کتبر 2009 ... وبلاگ پاک جوان - آگهی استخدام قراردادی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران - اولین وبلاگ اطلاع رسانی اشتغال در ایران شروع فعالیت از 13 آبان




استخدام صدا و سیما چگونه است و تا کی ادامه دارد

13 ا کتبر 2009 ... در پاسخ به سوالی که در بخش پیام گیر وبلاگ گذاشته بودید باید بگویم استخدام صدا و سیما از طریق سایت اینتر نتی انجام میگیرد سایت اینتر




«فؤاد بابان» در گفت و گوی اختصاصی با خراسان:

ضیغمی - «فؤاد بابان» گوینده شناخته شده اخبار صدا و سیما متولد 4 تیر 1332 است. او از سال 1353 به استخدام رسمی سازمان صدا و سیما در آمد ولی به گفته خودش این عشق




چگونه مجری شویم؟

چجوری میشه مجری صدا و سیما شد ؟ آخه دروغ می گن مسخره ها زنگ زدم صدا سیما می گم چجوری مجری جذب می کنین. میگه آزمون استخدامی !!! آخه بنده خدا چرا خودتو مدیون می کنی؟




فراخوان جذب خبرنگار در باشگاه خبرنگاران جوان مرکز فارس

30 نوامبر 2011 ... علاقه مندان تمام رشته های تحصیلی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری می توانند با مراجعه به سایت صدا و سیمای مرکز فارس مراجعه و ثبت




1153. راديو از علاقمندان به گويندگي تست صدا ميگيرد

به گزارش روابط عمومی صدا، داوطلبان و علاقمندان گويندگي راديو مي توانند به منظور محك زدن صداي خود جهت گويندگي در شبكه هاي سراسري راديو با مراجعه به پرتال جامع




استخدام برای کردی کرمانجی در صدا و سیما

2 جولای 2014 ... استخدام برای کردی کرمانجی در صدا و سیما. دبستان/ صدا و سیما به زبان های مختلف در بخش برون مرزی برنامه پخش می کند. این روال متداول در بیشتر




برچسب :