گسلهای فعال در کرمان...

18 گسل فعال در کرمان وجود دارد

52515_2.jpg

18 گسل زلزله خیز فعال و همچنین بروز یک سوم تلفات فوتی زمین لرزه های یکصد سال اخیر کشور در استان کرمان نشان از لزوم مقاوم سازی واحدهای مسکونی دارد این درحالی است که اکثر خانه های شهر 700 هزار نفری کرمان فرسوده و با عمر بالا هستند. به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، استان کرمان بنا به آمار یکی از زلزله خیز ترین مناطق دنیا محسوب می شود بطوریکه زمین لرزه بم که در سال 82 در استان کرمان روی داد با بیش از 30 هزار کشته و هزاران زخمی به عنوان یکی از دهشتناک ترین زمین لرزه های اخیر جهان در اذهان بسیاری از مردم باقیمانده است.
   از آن زمان تاکنون صدها زمین لرزه در کرمان روی داده است که قوی ترین این زمین لرزه ها زلزله 6.5 ریشتری زرند، 6.5 و 6 ریشتری ریگان، 5.8 ریشتری نگار و ده ها زمین لرزه ای دیگری بوده که مناطق مختلف استان زلزله خیز کرمان را تکان داده است.
   طبق اعلام سازمان زمین شناسی کرمان 18 گسل فعال در مناطق مختلف استان کرمان وجود دارد و هر یک از این گسلها خود شامل ده ها گسله هستند که تمام مناطق جمعیتی استان کرمان را در برگرفته اند و تنها قسمت کوچکی از شهرستان سیرجان در گسترده این گسلها قرار ندارد.
   از سوی دیگر یک سوم تلفات فوتی زمین لرزه های یکصد سال اخیر کشور در استان کرمان روی داده است که مهمترین نقش را در این میان زمین لرزه بم بر عهده دارد. در این میان باید به این نکته توجه داشت که طی چند سال گذشته با همت دولتمردان در استان کرمان 90 هزار واحد مسکونی مقاوم روستایی در قالب طرحهای بازسازی زمین لرزه های بم و زرند و همچنین کپر زدایی در جنوب کرمان ساخته شده است و بدون شک همین ساخت و سازها از تلفات بسیاری از زمین لرزه های کرمان کاسته است اما در این میان کپر نشینی در زمین لرزه 6.5 ریشتری ریگان نیز در کاهش خسارات این زمین لرزه هم تاثیر گذار بود.

 وجود ۱۸ گسل فعال در استان کرمان سبب شده تا طبق مطالعات محققان پژوهشگاه زلزله این استان به عنوان یکی از لرزه خیزترین استانهای کشور معرفی شود. محققان بر این باورند با توجه به فعالیتهای پهنه گسل این منطقه احتمال وقوع زلزله در ماههای آتی وجود دارد. به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، به موازات وسعت استان کرمان، گسل هایی در این منطقه ایجاد شده است به گونه ای که این استان همچون جزیره ای در میان 13 گسل فعال قرار گرفته است.

faults.jpg

   به گفته معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله این استان از سال 66 تا 89 علاوه بر زلزله های کوچک، 6 زلزله بیش از 6 ریشتر را تجربه است.
   مهدی زارع در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مطالعات این پژوهشگاه در زمینه فعالیت گسل های استان کرمان، گفت: در این استان از 29 آذر تا 11 بهمن، 75 زلزله با بزرگی بیش از 8/2 رخ داده است و بررسی های ما نشان می دهد که گسلی که منجر به این زلزله ها شده است به احتمال زیاد در راستای شمال شرق- جنوب غرب و حرکت این گسل راستگرد بوده است.
   وی با بیان اینکه این زلزله ها مربوط به پهنه گسل "کبورک" است اظهار داشت: در صبح روز 29 آذرماه نیز زلزله ای با بزرگای 3/3 رخ داد و زلزله مهم و اصلی در شامگاه روز 29 آذر با بزرگای 5/6 حادث شد و پس از گذشت 42 روز از زلزله 29 آذر، 133 زلزله با بزرگای بیشتر از 8/2 ریشتر اتفاق افتاده است.
   معاون پژوهشی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با بیان اینکه از 7 تا 11 بهمن 75 پس لرزه رخ داده، تاكيد کرد: پس لرزه روز 7 بهمن با بزرگای گشتاوری 6 بوده است. پس از زلزله 7 بهمن تا کنون 3 پس زلزله با بزرگای بیش از 5 ثبت شده است.
   وی به ویژگیهای لرزه خیزی این استان اشاره کرد و ادامه داد: این استان منطقه مهمی از نظر لرزه خیزی در جنوب دشت لوت است چرا که از نظر لرزه خیزی دارای گسل های فعال است که با روندهای جنوب شرقی- جنوب غربی در دشت لوت به هم می رسند از این رو این منطقه محل تلاقی روندهای جنوب شرقی- جنوب غربی است.
   زارع، کرمان را استان لرزه خیز معرفی کرد و با اشاره به زلزله های اخیر این استان تاكيدکرد: استان کرمان با زلزله های متعددی شناخته می شود که از آن جمله می توان به زلزله 21 خرداد سال 1360 در گلبافت با بزرگای 7/6 ریشتر، زلزله 6 مرداد 1360 در سیرچ با بزرگای 1/7 ریشتر، زلزله جنوب گلبافت در اسفند سال 1377، زلزله 5 دی سال 82 بم با بزرگای 5/6 ، زلزله 4 اسفند سال 83 داودیه زرندکرمان با بزرگای 5/6 و زلزله 29 آذر 89 با بزرگای 5/6 ریشتر اشاره کرد.
   وی از ادامه این زلزله ها در هفته ها و یا ماه های آینده خبر داد و تصريح کرد: با توجه به بزرگای زلزله هایی که رخ داده است این انتظار می رود که تا چند ماه آینده انتظار زلزله های بیشتری را دراین منطقه داشته باشیم که بخشی از آن به صورت طبیعی به صورت پس لرزه رخ می دهد.
   زارع کانون زلزله های اخیر کرمان را در جنوب دشت لوت عنوان کرد و ادامه داد: به دلیل اینکه این زلزله در دشت لوت بوده، تبدیل به یک آزمایشگاه طبیعی برای محققان شده است که بدون توجه به تلفات منطقه بر روی پدیده های زمین شناختی مطالعات و تحقیقاتی انجام دهیم.
sanandreas.jpg
   معاون پژوهشی پژوهشگاه زلزله ارتباط این زلزله ها را با فعالیت های آتشفشانی رد کرد و ادامه داد: منشا این زلزله ها تکنونیکی و زمین شناختی است و ربطی به فعالیت های آتشفشانی و گسل بم ندارد.
  


مطالب مشابه :


نقشه گسل هاي ايران

واقع ده است،هر چند سراسر استان لرستان کوهستانی است ولی کبیر نقشه سياحتي استان لرستان




لایه های رقومی استان لرستان قابل استفاده در GIS

لایه های رقومی استان لرستان قابل استفاده در gis. لایه رقومی گسلهای شهرستان • نقشه هاي




گسلهای فعال در کرمان...

زمین شناسی لرستان نقشه هايي یکصد سال اخیر کشور در استان کرمان نشان از لزوم مقاوم




گسل و زمین لرزه ها

آخرین زمین لرزه در ایران كه در سال 79 و در دو استان زنجان دانلود نقشه گسلهای لرستان و




جايگاه و ويژگي هاي زمين شناسي لرستان

در بخش سنندج ـ سيرجان استان لرستان ژئوتریسم لرستان نقشه پراکندگی زلزه ها و گسلهای




گسل های موجود دراستا ن اردبیل

وب سايت روستای شایق در شهرستان سرعین ، استان گسلهای استان : استان لرستان استان




نئوتتیس در ایران و چگونگی تشکیل زاکرس

گسلهای بزرگ ایران . وب سایت نقشه رخساره های کم ژرفای تبخیری در استان لرستان و نزدیک عراق .




معادن سیلیس ایران

7 معدن در استان یزد، 7 مرکزی و لرستان، 1 معدن در استان نقشه گسلهای




زمین لرزه

آخرین زمین لرزه در ایران كه در سال 79 و در دو استان زنجان دانلود نقشه گسلهای لرستان و




برچسب :