انواع آنتن ها

انواع آنتن ها

 

آنتن یک قطبی با طول لاندا چهارم است که بطور عمود بر روی زمین نصب میشود.زمین انرژی تابیده شده بر خود را بازتاب میکند. در اثر این بازتاب تصویر آنتن لاندا چهارم در زمین ظاهر میشود که میتوان به عنوان یک آنتن فرضی در نظر گرفت که قرینه ی انتن اصلی نسبت به سطح زمین است.این آنتن فرضی را سایه آنتن اصلی می نامند.در شکل چگونگی تشکیل سایه و منحنی های توزیع ولتاژ جریان در یک نمونه آنتن اتومبیل نشان داده شده است.

1%20%289%29.JPG

1%20%2810%29.JPG

آنتن مارکنی را آنتن تصویری می نامند عملکرد این آنتن و تصویرش عینا شبیه آنتن نیم موج است.آنتن اتومبیل یک آنتن مارکنی است.بدنه ی فلزی اتومبیل به عنوان آنتن عمل میکند و اثر تصویر آنتن ضاهر میشود.

2-آنتن دیپل نیم موج خمیده:

آنتن دیپل نیم موج خمیده به طول لاندا تشکیل شده است که پس از خم شدن آنتن طول لاندا دوم را تشکیل میدهد.در وسط آنتن بریدگی کوچکی که در مقایسه با طول آن ناچیز است وجود دارد امپدانس آنتن دیپل خمیده300اهم است.از این آنتن برای تطبیق خط انتقال دو سیمه 300اهمی در تلویزیون سیاه سفید استفاده میشود.

1.JPG

3-آنتن با میله ی فریت:

آنتن با میله ی فریت در تمام گیرنده های رادیوییMWوSWبه کار میرود.فریت ماده ای با قابلیت نفوذ مغناطیسی زیاد است.آنتن با میله ی فریت آنتن کوچکی است که در داخل گیرنده های رادیویی جای میگیرد.این میله به عنوان هسته در بوبین کادر آنتن قرار میگیرد.استفاده ازبوبین با هسته ی فریت دریافت امواج الکترومغناطیس را آسان میکند.دریافت امواج الکترومغناطیس زمانی حداکثر است که فریت و میدان مغناطیسی در یک جهت قرار گیرند.

1%20%281%29.JPG

4-آنتن یاگی(yagi atenna):

این آنتن اولین بار توسط اشخاصی به نامهای یاگی اودا ساخته شد و به بازار عرضه گردید میله ی خم شده را که روی آنتن قرار دارد دیپل تاشده می نامند و هم چنین به میله ای که در پشت آنتن قرار دارد و طول آن بزرگتر است رفلکتور یا منعکس کننده می نامند و میله هایی که در جلوی دیپل تا شده قرار دارند و طول آنها از دیپل تا شده کوچکتر است را دایرکتور می گویند.

1%20%282%29.JPG

قرار دادن این اجزا باعث میشودآنتن جهت دار شود.به عبارت دیگر به یک سو یا جهت هدایت شوند و منطقه ی خاصی را پوشش دهند.از آنتن یاگی برای دریافت امواج VHFوUHF تلویزیونی استفاده میشود.در آنتن یاگی فاصله ی بین میله ها و طول هریک از میله ها باید مشخص باشد.

5-آنتنهای بقشابی (dish antenna):

آنتن گیرنده و فرستنده هایی که در طیف میکروویو کار میکنند(محدوده فرکانسی1تا100گیگاهرتز)آنتن های جهت دارند بنا به دلایل زیر نیاز به این آنتن اهمیت ویژه ای دارد.

1-چون آنتن گیرنده دقیقا در جهت آنتن فرستنده قرار دارد لذا عملا آنتن تمام جهت نمی تواند کارایی داشته باشد.

2-گیرنده این باند نسبت به گیرنده هایی که با فرکانس کمتر کار میکنند در مقابل نویز حساسیت بیشتری دارند لذا سیگنال رسیده به این نوع آنتن باید تا حد امکان قوی باشد.

3-هر قدر فرکانس افزایش یابد ابعاد وسایل الکترونیکی مرتبط با آن کوچکتر میشود,لذا عملا توان الکتریکی دستگاه بطور نسبی کاهش می یابد.

4-از امواج میکروویو برای انتقال و دریافت انرژی به فواصل دور استفاده میشود میزان انرژی دریافتی توسط گیرنده خیلی ضعیف میگردد,بنابراین استفاده از آنتن با بهره ی زیاد ضروری است.

5-به علت کاربر وسیع باند میکروویو مانند رادار و غیره سمت یابی و اندازه گیری میدان ضروری است.

*آنتن با منعکس کننده ی سهموی(بقشابی):

هرگاه به یک آنتن سهموی شکل از فاصله ی بسیار دور نور یا امواج رادیویی تابانده شود.این امواج پس از برخورد با سطح داخلی سهموی در نقطه ای متمرکز میشوند که آن را کانون سهمی گویند و آن را با Fنشان میدهند.از سوی دیگر هرگاه منبع تشعشعی در کانون سهموی قرار گیرد تمام امواجی که از منبع خارج میشوند در راستای خطAB به موازات منعکس میگردند.

دراین حالت تمام امواج منعکس شده با هم هم فاز بوده و یک پرتو بسیار شدید را در امتداد محورABبوجود می آورند.سایر امواج که از جهات دیگر وارد سهموی میشوند به علت تفاوت درمسیر آنها یکدیگر را خنثی میکنند.لذا آنتنهای سهمی شکل دارای بهره ی جهتی بسیار زیادند.در شکل ساختمان آنتن بشقابی را مشاهده میکنید.برای انقال انرژی به آنتن سهمی شکل از خط انتقالی شبیه لوله آب (تو خالی)که وظیفه ی آن هدایت سیگنال با فرکانس بالاست.

1%20%284%29.JPG

1%20%286%29.JPG1%20%285%29.JPG

1%20%283%29.JPG

برای بهترین دریافت ویا انتشار امواج, باید آنتن در کانون سهمی قرار گیرد.از آنجا که امواج ارسالی از طریق این آنتن در محدوده ی گیگاهرتز قرار دارند,مانند نور عمل میکنند این امواج از اجسامی با چگالی بالا (جرم حجمی بالا)و ضریب انکسار زیاد مانند طلقهای ضخیم یا شیشه عبور میکنند.هم چنین در مقابل منعکس کننده ها از خود خواص نور نشان میدهند.

*مبدل در آنتن بقشابی:

پس از دریافت امواج میکروویو و تمرکز آنها در کانون سهمی لازم است امواج به محدوده فرکانسی پایین تر تبدیل شوند تا بتوان آنها را برای موارد خاص مانند تلویزیونو...استفاده کرد.

برای این منظور یک مدار مبدل استفاده میکنند.این مبدل را اصطلاحاLNBمی نامند.LNBحرف اول کلماتLow Noise Blockبه معنی بلوک با نویز کم است.LNBشامل دو بخش جداگانه LNAوLNCاست.

LNAحروف اول کلماتLow Noise Amplifir و به معنی تقویت کننده با نویز بسیار پایین میباشد.این طبقه عمل تقویت کنندگی امواج دریافتی را بر عهده دارد.

LNCحروف اول کلماتLow Noise Convrterوبه معنی تبدیل کننده فرکانس با نویز کم میباشد.

LNBدر کانون DISH قرار میگیرد و ضمن دریافت امواج ارسالی از بشقاب ,آنها را تقویت و به امواجی با محدوده فرکانسی کم تبدیل میکند تا برای دستگاه مرتبط با آن قابل استفاده باشد.

بلوک دیاگرامLNBبه اختصار رسم شده:

11.JPG

نمونه ای از LNBو مدار داخلی آن:

1%20%288%29.JPG1%20%287%29.JPG

 


مطالب مشابه :


انواع آنتن ها

طرز ساخت و انواع آنتن برای تطبیق خط انتقال دو سیمه 300اهمی در تلویزیون سیاه سفید




ساخت رادیو

برای این منظور سیم آزاد گوشی را به یكی از سیم های آنتن (كه وارد تلویزیون طرز ساخت گلدان




آیا این طرز برخورد تلویزیون، حق مهران مدیری است؟کمی قدرشناسی هم چیز بدی نیست!

آیا این طرز برخورد تلویزیون، حق مهران مدیری است؟کمی مهران مدیری ساخت سریالش را از




گرافیک فوتبالی

چگونگی ساخت و پردازش این بازیها برای پخش از آنتن تلویزیون و طرز لیآوت




مدار داخلی تلویزیون

مدار داخلی تلویزیون طرز ساخت و امواج rf از طریق آنتن وارد طبقه کادر آنتن و سپس وارد




وایمکس و انواع آنتن

را فراهم ساخت. آنتن وايمکس ــ طرز کار آنتن ام ، تماشای تلویزیون ، به بهینه




تفاوت‌های تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی و پلاسما را بدانید!(نظریه مهندس جوادباباحبیب)

تفاوت‌های تلویزیون فقط توصیه ای كه بنده دارم اینست كه یا جهت آنتن را ساخت پلاسما در




تفاوت‌های تلویزیون‌های ال سی دی و ال ای دی و پلاسما را بدانید

یك امر عادی است اما هنوز هم برای عموم مردم پس از گذشت چند سال طرز آنتن را درست ساخت




تعمیرکار تلویزیون رنگی

طرز ساخت و نمایش طرز کار تلویزیون رنگی توانایی نصب آنتن مرکزیam ،fm رادیو تلویزیون




آموزش تصویری تنظیم ویندوز ۷ برای دیدن تلویزیون

آموزش تصویری تنظیم ویندوز ۷ برای دیدن تلویزیون از آنتن ها و طرز جالب




برچسب :