روانشناسی رنگهای سبز، نارنجی، آبی، قرمز و زرد - روانشناسی رنگ زرد
روانشناسی رنگهای سبز، نارنجی، آبی، قرمز و زرد
هر رنگی در خانه میتواند تاثیری مستقیم بر اعضای خانواده بگذارد، شاید با آگاهی از تاثیر رنگها بتوانید فضایی نزدیک به ایدهآلهای ذهنیتان خلق کنید.
رنگها میتوانند آرامش بخش، خوشحالکننده یا حتی اشتها آور باشند. از سوی دیگر، رنگها ممکن است کسلکننده باشند و یا حتی به تنشهای عصبی منجر شوند...
روانشناسی رنگها در خانه
برای ایجاد محیطی آرام و دلپذیر معمولا از رنگهای روشن استفاده میشود. در محیطهایی که بیشتر با آنها سر و کار داریم و همچنین در مکانهای پررفتوآمد، از رنگهایی استفاده میشود که ته رنگ سفید دارند؛ به این معنا که هر رنگی همراه با مقدار محسوسی از رنگ سفید به کار گرفته میشود تا رنگ نهایی، رنگ روشنی باشد. از دیدگاه روانشناسی رنگ، رنگهای روشن و رنگهای دارای ته رنگ سفید در درازمدت باعث خستگی و یکنواختی نمیشوند و القاکننده حسی خوب و دلپذیر هستند.اما در کنار رنگهای آرام و روشن، رنگهای دیگری هم هست که القا کننده حس خوبی نیست و ممکن است در دراز مدت بسیار خسته کننده وکسالتآور باشد و حتی بر روابطمان تاثیر بگذارد. این دسته از رنگها، رنگهایی هستند با ته رنگ مشکی.
رنگ سبز
رنگ سبز در زیر مجموعه رنگهای سرد قرار دارد. این رنگ نماد تولد، زندگی و بخشندگی است. کارشناسان بر این باورند که این رنگ برای اتاقهای آفتابگیر یکی از بهترین گزینههاست. اگر محیطهای شلوغ و نامنظم با روحیه شما سازگاری ندارد از این رنگ برای تعدیل فضا و آرام کردن محیط استفاده کنید. رنگ سبز میتواند حس تعادل، هماهنگی، ایمنی، شور و نشاط را در محیط برقرار کند. اگر میخواهید خانهای آراسته، آرام و وسیع داشته باشید بهتر است از این رنگ استفاده کنید. اگر آدمی گوشهگیر و منزوی هستید بهتر است رنگ سبز را برای خانهتان انتخاب کنید، زیرا که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که رنگ سبز در بهتر شدن روابط عمومی تاثیرگذار است. البته باید در نظر داشته باشید که تاثیر این رنگها در زمان طولانی مشخص میشود. این رنگ را میتوانید در اتاق نشیمن، اتاق خواب و اتاق پذیرایی استفاده کنید. استفاده از رنگ سبز روشن همراه با بافتهای چوبی خود رنگ در محیطهای کار بسیار توصیه میشود، زیرا علاوه بر برقراری آرامش برای کارکنان، باعث خلق فضای آرام نیز میشود. اگر از آن دسته افرادی هستید که شخصیتی م حافظ هکارانه دارید و میخواهید که اعصابی قوی و محکم داشته باشید بهتر است این رنگ را در مکانی که بیشتر وقت خود را در آنجا سپری میکنید استفاده کنید، چرا که این رنگ باعث تشدید برخی از خصوصیات شخصیتی و حسهای شما میشود. اگر دچار یکنواختی و روزمرگی هستید، بهتر است با تغییر رنگ اتاق خوابتان به رنگ سبز سرزندگی و شادابی را دوباره به خودتان هدیه کنید. یکی از مثالهایی که تاکیدی بر آرامشبخشی رنگ سبز دارد این است که بازیگرهای معروف دنیا قبل از اینکه روی صحنه به بازیگری مشغول شوند ساعتی را در اتاق سبز رنگ برای گریم، استراحت و تمرین میگذرانند تا از اضطراب و استرسشان کاسته شود.
رنگ نارنجی
نارنجی از دسته رنگهای گرم است. این رنگ نماد فراوانی، تحرک ، شجاعت، نشاط و خوشآمدگویی است. اگر به دنبال فضایی صمیمی، سرگرم کننده و پر از آسایش میگردید بهتر است این رنگ را برای فضای زندگیتان انتخاب کنید. یکی از مهمترین آثار این رنگ در طولانی مدت بر افراد این است که بهبود دهنده رفتارهای اجتماعی و کاهش دهنده خصومت است. این رنگ علاوه بر نشاط بخش بودن ضد افسردگی هم است، تا آنجا که بسیاری از روانشناسان پوشیدن لباسهای نارنجی و تغییر رنگ فضای زندگی به نارنجی را توصیه میکنند. این رنگ از دسته رنگهای پیشرونده است یعنی استفاده از این رنگ در فضاهای بزرگ و وسیع باعث میشود که آن فضا کوچکتر و صمیمیتر به نظر رسد. استفاده از این رنگ در راهروهای ورودی خانه، اشاره به مهماننوازی شما دارد چرا که این رنگ برای خوشآمدگویی بهترین گزینه است. استفاده از این رنگ در اتاق خواب و اتاق ناهارخوری فضای عاطفی و پرنشاطی را خلق میکند.
رنگ آبی
رنگ آبی از دسته رنگهای سرد است. این رنگ نماد تازگی، صلح، آزادی، آرامی و سلامت است. این رنگ برای آن دسته از خانههایی که به شدت آفتابگیر هستند بسیار توصیه میشود چرا که با القای حس سرما، دمای اتاق تعدیل میشود و فضایی با دمای متعادل به وجود میآید. این رنگ میتواند کاهنده تعداد تنفس باشد به همین دلیل به کسانی که دارای استرس و فشارهای عصبی هستند، توصیه میشود که از این رنگ در فضای خانه و محیطهای کاری استفاده کنند. اگر از آن دسته افرادی هستید که خانهای وسیع، آرام و خلوت را دوست دارید به شما توصیه میشود که از این رنگ در فضای خانه استفاده کنید. به طور معمول طرفداران این رنگ افرادی زیرک، وفادار، برونگرا و صادق هستند. استفاده از رنگ آبی روشن برای اتاق کودکان و اتاق خواب بسیار توصیه میشود چرا که این رنگ به شدت آرامشبخش است. اگر در مکانی از خانه از رنگ قرمز استفاده کردید که میخواهید مقداری از میزان شدت آن کاسته شود، فقط کافیست که در کنار آن از رنگ آبی استفاده کنید.
رنگ قرمز
قرمز از دسته رنگهای گرم است. این رنگ نماد هیجان، توانگری، عشق و افراط است. این رنگ میتواند به هضم مواد غذایی کمک کند به همین دلیل در رستورانها و فستفودها از این رنگ استفاده میشود. شما هم میتوانید از طیف رنگهای قرمز برای فضای ناهارخوریتان استفاده کنید. قرمز رنگی انرژیزا و نیرو بخش است. تحقیقات نشان دادهاست که استفاده طولانیمدت از این رنگ باعث بروز پرخاشگری و ایجاد حرکات تکانهای در افراد میشود. این رنگ میتواند آثاری مانند افزایش تعداد تنفس در افراد به وجود آورد. رنگ قرمز در کنار نورپردازی زرد میتواند تشدید کننده رنگ پوست باشد. اگر میخواهید فضایی گرم و صمیمی و پر از هیجان داشته باشید کافیست که تنها یکی از دیوارهای فضای نشیمن و یا اتاق خواب را به این رنگ در آورید.
رنگ زرد
زرد از دسته رنگهای گرم است. این رنگ نماد خلاقیت، امیدواری، مثبتگرایی و احتیاط است. اگر اتاق کوچک و تاریکی دارید رنگ زرد یکی از بهترین گزینههایی است که میتوانید برای روشن ساختن و وسیعتر نمایان کردن این فضا استفاده کنید. رنگ زرد در کنار هر منبع نور دیگری میتواند منبع نور جداگانهای محسوب شود. بر اساس پارهای از تحقیقات کارشناسان به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن طولانی مدت در کنار رنگ زرد باعث تقویت حافظ ه و تحریک گردش خون میشود. این رنگ به شدت اشتها آور است. اگر فضایی گرم، پر از انرژی و شادیبخش میخواهید بهتراست این رنگ را انتخاب کنید. این رنگ برای آشپزخانهها و راهروها یکی از بهترین گزینههای انتخابی است. قرار گرفتن در کنار رنگ زرد برای مدت طولانی میتواند به مثبتگرایی و خوشبینی شما کمک کند
رنگ زرد , روانشناسی رنگ نارنجی