آموزش بوریا -1 فایل یا پرونده
به نام خدا
بوریا نرم افزار قدرتمندی است که به نگارش آموزشی؛ مانند، آموزش فوتوشاپ نیاز دارد.گرچه خود بوریا دارای ابزار
help یا راهنما برای کاربراست، واین ابزار تا حد زیادی به کاربر یاری می رساند ؛ ولی ، برخی نکات در پی کاربا ابزارهای آن وکسب تجربه به دست می آید، ودر عین حال توضیح برای انواع کاربری های ابزار گوناگون بوریا ،ما را بر آن داشت تا برای علاقه مندان مقاله ای فراهم آوریم.بخش بزرگی از ابزار بوریا در نرم افزارهای دیگر، از جمله فوتو شاپ می باشد ،بر این اساس ما درین مقالات فرض را بر این می گذاریم که ،خواننده تا حدی با نرم افزارفوتوشاپ کار کرده وکاربرحرفه ای کار با رایانه می باشد .
کلید های میانبر بوریا برای بخش های منو تنها در زبان انگلیسی و با نگه داشتن کلید
Altفعال می گردد ،لذا آموزش را برپایه زبان انگلیسی بوریا نهاده ایم. کاربر می تواند به راحتی ازراه منوی فایل در بخش پایینی زبان بوریا راعوض نماید ؛که ازین لحاظ مشکلی پدید نمی آورد.نک بار دگر با نام خدا ؛آموزش بوریا:
1-بخش بالایی یا منوی بالای نرم افزار و توانایی ها و کاربری های مهمترین ابزار آن.
file/new
کلمه کلیدی
Alt/f/n
برای ساختن یک صفحه طراحی جدید به کار می رود. مهمترین نکات این پنجره بوریا:
در بخش
densitisesتراکم طول و عرض فرش باید مشخص شود. تراکم عرض را شانه هم می گویند ؛500 شانه ،700 شانه....این مقدار برای طول همان تعداد پیکسل ها در 2مترست و برای عرض در 1.5 متر؛ در کل برای تراکم فرش 12 متری پایه محاسبات است.از طرفی برای طراحی نقشه برای جلوگیری از خرابی شکل و اندازه گل ها در آغاز طراحی سیاه قلم مقدار استاندارد برای تراکم طول و عرض درنظر می گیرند ؛700/1400؛500/1000 ،سپس پس از اتمام طراحی و رنگ کاری سیاه قلم متناسب با نیازدستگاه های گوناگون تراکم را می افزایند.در بخش
pallete شما می توانید رنگ بندی نقشه را از همان آغاز طراحی سیاه قلم،تعیین نمایید.(پالت رنگ همان رنگ های به کار رفته در فرش است ،که در بافت فرش به کار می رود.)از توانایی های بوریا-که البته در نرم افزار نخ ساز هم هست-این است که شما می توانید رنگ بندی هرنقشه ای را که دارید ذخیره نمایید، ودر زمان های مختلف ؛مانند، تنظیم نقشه برای کریل،انواع جا به جایی های لازم را ،برای تعداد زیادی از نقشه، به کمک یک پالت ذخیره شده ،انجام دهید.( بحث تکمیلی آن در بخش رنگ می آید.)
در بخش pallete با گزینهselected می توانید نشانی محل پالت دلخواهتان را به بوریا بشناسانید؛ تا آن پالت رنگ را روی طرح شما پیاده نماید.در نرم افزارنخ ساز دربخش پرونده به کمک دوگزینه ذخیره جعبه رنگ و خواندن آن می توانید جعبه رنگ- هایتان را ذخیره نمایید، و در زمان لازم ازآنها بهره ببرید.
بخش بعدی
viewing است که برای نمایش خطوط شطرنجی طرح، یا عدم نمایش آنهاست.خطوط شطرنجی در طرح اغلب چشم را خسته می کند؛لذا،تنها در زمانهایی که احساس کردید، نیاز دارید از آنها بهره ببرید. برای طراح حرفه ای بود و نبود این خطوط فرقی ندارد.
گزینه مهم بعدی این بخش، گزینه
caculate.... میباشد ،که همان نسبت طول و عرض بافت نقشه می باشد. برای نمونه برای 700شانه استاندارد -که کریستال هم می نامند- 700 به 700 یا 70 به 70 است ؛اما،برای HCPکه تراکم 2550است این مقدار برابر 70به 85است؛ البته در طراحی از صفر یا سیاه قلم این مقدار هماره باید برابر باشد، تا اندازه گل ها کشیده یا پخ شده نگردد ،و تغییرات لازم بعد از پایان طراحی نقشه از راهresize نقشه آماده، باید انجامد. در هر حال شما هماره این دو را مساوی قرار دهید، تا اشتباهی رخ ندهد. شاید طراحان بوریا برای نقشه های شگی و... این گزینه را در اینجا آورده باشند.شاید هم دلیل خاص دگری داشته اند.آنچه گفته شد ، درباره ابزار بوریا در بخش فایل بود ؛اما، درباره اصول درست طراحی مقالات متنوعی در اینترنت می باشد، که ما بخش هایی از آنها را در بخش سایت های آموزشی و تحقیقاتی آورده ایم. شما به کمک آنها می توانید انواع طرح ها را بشناسید ، یا نحوه رسم آنها را بیاموزید.
کتاب هایی هم در بازار درباره طراحی فرش می باشد .اغلب این کتاب ها با نام آموزش تذهیب می باشد . در اینترنت هم به مقالاتی با این نام ، برای آموزش می توانید دسترسی پیدا نمایید.
از نکات مهی که در طراحی فرش باید بدان توجه نمود ، نحوه چیدمان گل و اجزای مختلف برروی ساقه هاست . این کار دارای نظمی خاص می باشد. به نظمی که قواعد گوناگون طراحی ،چه فرش ،چه هرگونه کار گرافیکی دگر را مشخص می کند ، سواد سمعی و بصری می گویند. کتاب هایی با این نام در بازار می باشد ، که بدانها می توانید مراجعه نمایید. در اینترنت هم مقاله هایی با همین نام است ،که برخی از آنها در سایت ما آمده.
درینجا برای ایجاد ذهنیت درباره سواد سمعی وبصری به کلیاتی درین باره اشاره ای گذرا می نمایم.
1- چیدمان گل ها در طرح بر روی ساقه ها به شکل قرینه دو تایی ، مثلثی و 3 تایی، مربعی و 4 تایی یا درباره ترنج چند ضلعی می باشد.
در باره چیدمان مثلثی بهترین چیدمان ،چیدمان مثلث متساوی الاضاع ، و در باره چیدمان 4 تایی بسته به نوع طرح چیدمان مربعی یا مستطیلی.
به عبارت دگر اگر حرکت گل ها را بر روی اسلیمی پیگیری نمایید ، خواهید دید که بر روی یک حلقه اسلیمی 3 یا 4 گل به شکل مثلث یا مربع چیده شده ،این قاعده نظم کلی طرح است ، چه درباره گل های درشت نسبت به همدگر، چه متوسط ، چه کوچک
قواعد این چنینی متنوعند؛ ما تنها مثال آوردیم . بادقت به طرح فرش، می توانید به انواع نظم های این چنینی دست یاببد، واز طرفی به عیب های احتمالی طرح های ضعیف پی ببرید.
2-قاعده دوم فضای تنفس می باشد: اگر گل بسیار بزرگی در طرح آوردید، بایداطراف آن را با اندازه مناسب فضای خالی قرار بدهید ، تا آن گل بتواند هم خود را بنمایاند ، هم خود راازمتن جدا کند. این از قواعد کنتراست فیزیکی در طراحی می باشد. فضای خالی لزومی ندارد بدون گل و برگ یا طرح باشد، باید گل های اطراف گل بزرگ نسبت به آن کوچکتر، و اگرنیاز بود کمرنگتر باشند، تا گل فرصت پیدا نماید ، خود را نشان دهد وطرح مشوش نگردد.این قاعده درباره کلیت طرح هم صدق می کند ؛ برای ، نمونه ترنج بزرگ به فضای باز بیشتری برای خود نماییی نیازدارد ، تا ترنج کوچک ؛ لذا، گاهی لازم است ، برای ترنج بزرگ لچکی کوچک طراحی نمود تا نمود لچک کم و ترنج زیاد گردد.
درباره قاعده تنفس باید در طراحی قالچه دقت کرد؛زیرا، هرچه اندازه طرح کوچک تر گردد ، برای حفظ نسبت فضای تنفس ، لازم است تا بخشی از گل و برگ ها پاک گردند؛ ورنه ، شلوغی طرح فساد در بر خواهد داشت.
در کل مجموعه متنوعی از ترفند ها برای سلامت روانی طرح می باشد، که تا حدی بستگی به محل طرح ونوع آن دارد ، و این نیز ریشه در تجربه شخصی طراح در شناخت اینکه طرح به چه نوع ترفندی نیاز دارد ، بر- میگردد.
3- در طراحی دقت شود که طرح بیش از اندازه شلوغ نگردد ، از طرفی شلوغی یا خلوتی در کل طرح یا یکسان باشد ، یا بانظمی روانی، پس نباید یکباره در بخشی از طرح شلوغی، یا خلوتی ناگهانی بروز نماید، که این از عوامل مشوش گر طرح خواهد بود.
4-اگر دسته ای از گل ها را کنار همدگر چیدید ، باید گلها به صورت فرد -که از 5 تا کمتر نباشند - یکرنگ باشند. پس اگر 5 گل 5 رنگ بود هیچ کنتراستی پدید نخواهد آورد، و در بافت نما که ندارد، موجب تشویش هم می گردد.
مباحث جامع تر را می توانید در سایت یا کتاب ها بیابید.
مهم ترین گزینه بعدی در بخش فایل ،گزینه ارسال فایل یا
export می باشد. این گزینه بیشتر برای پانچی ها کاربرد دارد . طراحان نقشه کامپیوتری کاری بدان ندارند. در واحد پانچ برای آنکه دستگاه پانچ نقشه، نقشه کامپیوتری را روی کارت ها پانچ نماید، پانچی باید نقشه را بر حسب تعداد ژاکارد نقشه، تقسیم نماید. برای 440 شانه 8 باند یا ژاکارد ؛برای 500 شانه 9باند ؛350،6باند و... . این مطالب ربطی به طراحی نقشه ندارد.گزینه ارسال بعد تقسیم نقشه برای این منظور آورده شده .
سرنجام گزینه تنظیمات:
مهمترین نکات این بخش:
گزینه مراحل برگرداندن یا همان تعداد
undo ها :اگر رایانه شما قدیمی باشد، وRAM آن ضعیف ،این گزینه را زیادبالا نگیرید ؛زیرا ،ممکن است در حین کار با بوریا رایانه شما ناگهان خاموش شود ؛چرا که رم رایانه نتوانسته آن تعداد دفعات درخواستی شما را ذخیره نماید. در کل حتی اگر رم هم ضعیف نباشد ،هر چه این گزینه را بالاتر بگیرید، سرعت کار رایانه شما کمتر خواهد شد. بهترست بین 20 تا 25 قرار دهید.نکته دگر اینکه، پس از نصب بوریا،حتما گزینه ذخیره خودکار را ،در حالت فعال قرار دهید.
مطالب مشابه :
پادری با سنگ
دکوراسیون - تزئینات و خانه داری - پادری با سنگ - دکوراسیون و تزئینات،سایت آموزشی و از هر دری
3D Kit Builder (Flybridge Cruiser) ساختن قايق تفريحي
☂جادوگري☂ - 3D Kit Builder (Flybridge Cruiser) ساختن قايق تفريحي - - ☂جادوگري☂
دانلود فیلم آموزش ساخت کارت تبریک بسیار جالب
دوخت یا درست کردن انواع پادری و سلام این فیلم که خیلی قشنگه اموزش ساختن کارت تبریک هست
معرق با ساقه گندم
پادری کاری زیبا با خواص و طبیعت انواع
سااخت ظرف سنگی آبنما
انواع مدل پشه بند کردن انواع پادری هم دوتا عکسش که موقع ساختن گرفته بودم .خوبه گرفتما
تابلو بسازید
پادری کاری زیبا انواع حلوا شاید دیدن مراحل مختلف ساختن این تابلو ، دید شما را نسبت به
لباسهای رنگی کهنه را دور نریزید
با انواع پنگوئن آشنا شوید! بخصوص در پاگرد ، پادری ، راهرو و غیره ساختن پارتیشن بوسیله
آموزش بوریا -1 فایل یا پرونده
پشتی و پادری. برای ساختن یک صفحه بادقت به طرح فرش، می توانید به انواع نظم های این چنینی
برچسب :
ساختن انواع پادری