تاثیر چندرسانه‏ای ‏‏محقق ساخته بر یادگیری

تاثیر چندرسانه‏ای ‏‏محقق ساخته بر یادگیری درس فیزیک سال اول دبیرستان شهرستان ملایر در سال تحصیلی 90-1389

محمود قاسمی: كارشناس ارشد علوم تربیتی(تکنولوژی آموزشی)

استاد راهنما: دكتر احمد احمدزده بیانی - استاد مشاور: دکتر سعید اسدی

دانشگاه آزاد اسلامي- واحد تهران جنوب

چکیده :

پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر استفاده از نرم‏افزار چندرسانه‏ای‏ محقق ساخته بر یادگیری درس فیزیک سال اول در دبیرستان‏های شهرستان ملایر (سال تحصیلی90-1389) انجام گردید. فرضیه پژوهش بیان می‏دارد که استفاده از نرم افزار چندرسانه‏ای‏ محقق ساخته بر یادگیری درس فیزیک اول دبیرستان تاثیر مثبت دارد. برای بررسی این فرضیه از بین دانش‏آموزان‏پسر و دختر سال اول دبیرستان شهرستان ملایر تعداد سیصد نفر از دانش‏آموزان‏ دبیرستان‏های مختلف در قالب شش گروه آزمایشی و شش گروه گواه انتخاب شدند..برای اطمینان از همسان بودن گروه‏های مورد مطالعه پیش‏آزمون معلم ساخته از تمام گروه‏ها گرفته شد. پس از پایان تدریس مبحث مورد نظر توسط دبیران فیزیک (گروه آزمایش با استفاده از نرم افزار چندرسانه‏ای‏محقق ساخته وگروه گواه صرفا با تدریس سنتی) از همه دانش‏آموزان‏ گروه‏های آزمایش و گواه آزمون پیشرفت تحصیلی (پس‏آزمون) گرفته شد. برای روایی سوالات آزمون‏ها از نظرات دبیران مربوط استفاده شد. داده‏های تحقیق بااستفاده از شاخص‏های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار تجزیه و دسته‏‏بندی شده و فرضیه تحقیق با مقایسه نمرات پس‏آزمون گروههای آزمایش و گواه با استفاده از آزمون تی دو گروه مستقل و با کمک نرم ‏افزار(spss) تحلیل گردید. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از چندرسانه‏ای ‏‏آموزشی محقق ساخته بر یادگیری دا‏نش‏آموزان‏ در درس فیزیک اول دبیرستان تاثیر مثبت داشته است.

Abstract

This study is to investigate the effectiveness of using the researcher– made multimedia software on the quality of learning physics in grade one in Malayer high school (1389-1390. It is done by twelve groups of experimental and control through taking some pre-tests and post-tests. The hypothesis indicates the positive effectiveness of using researcher– made multimedia software on learningphysicsinhigh school grade one. To test this hypothesis, three hundreds of male and female grade one students were chosen from Malayer high schools. Then, they were divided to two six groups of experimental and control. To be confident of having homogenous groups under studying, teacher-made pre-test were given to all groups.Having finished that chapter by the teachers (experimental group teachers used the researcher – made multimedia software and the control group were taught using traditional methodology); achievement tests (post-tests) were taken. Since the variable measurement tools were teacher -made tests, the teachers comments were considered for the validity of the tests, the study data were analyzed and categorized using descriptive statistics indicators, including mean, standard Deviation (ST). Finally, the hypothesis theory was analyzed with the comparison between the pre -tests and post-tests of each student using "t" test for two independent groups (using SPSS software). The conclusions showed that using the researcher – made multimedia software had positive effects on grade one high school students in learning physics courses.

کلید واژه ها: چندرسانه‏ای‏‏، چندرسانه‏ای‏‏محقق ساخته، یادگیری، فیزیک

مقدمه

با پیدایش فنا‏وری‏ها‏ی اطلاعات و ارتباطات محیط‏ها‏ی یادگیری با قدرت بی‏سابقه‏ای پدیدار شده‏اند. در‏‏ این محیط‏ها‏ی یادگیری، وسایل الکترونیکی مناسبی فراهم می‏شود تا فراگیران به کمک آن‏ها و تلاش خود بتواند موقعیت مشکل خود را دریابند. در این میان نقش چندرسانه‏ای‏ها‏ی آموزشی قابل تامل است. لذا تکنولوژی چند‏رسانه‏ای میتواند با ترکیب روش‏ها‏ی مختلف متن، تصوی، انیمیشن، صدا و . . . و نیز بهره گیری از اصول علمی، امکان شکل‏دهی تجارب یادگیری دست ا‏ول، ایجاد انگیزه یادگیری، صرفه جویی در وقت و ایجاد یادگیری سریع‏تر، عمیق‏تر و پایدارتر را فراهم کند. با توجه به این که امروزه زمان و تلاش زیادی صرف گسترش چندرسانه‏ای‏ها‏ی آموزشی شده است؛ امّا توجه کم‏تری ‏به اصول طراحی و ساخت آن‏هامعطوف گردیده است. در نتیجه در مجموع درس افزارهایی که ساخته می‏شوند با ضعف ساختاری روبرو هستند. با توجه به اینکه در بازار ایران چندین سال است که تولید چندرسانه‏ای‏ها در دستور کار وزارت آموزش و پرورش و شرکت‏ها‏ی خصوصی قرار گرفته است، لذا برای تولید محصولاتی با کیفیت بالا و بهره‏وری بیشتر باید میزان مطابقت آن‏ها را با اصول یادگیری، شاخص‏ها و استانداردهای تولید چند‏‏رسانه‏ای در نظر گرفت. از طرفی علا‏وه بر کیفیت، هزینه نیز مطرح می‏باشد؛ که وجود استانداردها و تبعیت از آن‏ها سبب می‏شوند به جای تولید هزاران قطعه محتوای الکترونیکی مشابه، به تعداد بسیار محدودی از قطعات تولید شده یا در حال ساخت اکتفا و سپس از ترکیب این قطعات محتوایی، دروس یا دوره‏ها‏ی مختلف و متنوعی ایجاد شود. (شاه جعفری، 1385)

1- تاثیر چندرسانه‏ای ‏‏محقق ساخته بر یادگیری درس فیزیک سال اول دبیرستان

1- 1- بیان مسئله

امروزه با توجه به تحول عظیمی که در آموزش فیزیک در دنیا ایجاد گشته متاسفانه هنوز در مدارس ایران از روش‏های سنتی برای آموزش آن استفاده می شود. روشهایی که معلم محور و دانش‏آموز گریز است. در این بین رویکرد اکثر دانش‏آموزان‏ نسبت به درس فیزیک آن است که این درس را درسی مشکل برای خود می‏پندارند و از آن هراس دارند که این ضعف بزرگی برای نظام آموزشی ما محسوب می‏شود؛ که خود می‏تواند ناشی از عوامل مختلفی همچون شیوه‏ها‏ی نامناسب و سنتی تدریس در کلاس‏ها‏ی درس، ا‏نتخاب فضاهای آموزشی نامناسب برای تدریس این درس، کمبود امکانات، تجهیزات و نرم‏افزا‏‏رهای متناسب با این درس و از همه مهمتر تاکید معلمان بر روشهای سنتی و عدم تحرک برای تطابق با روشهای نوین یادگیری می‏باشد.با توجه به پایین‏ بودن نمرات‏ دانش آموزان در درس فیزیک نسبت به دروس دیگر بر اساس آمارهای موجود و با عنایت به اینکه نظر اکثر صاحب نظران علوم تربیتی بر این است که روش‏های نوین تدریس از جمله استفاده ازچندرسانه‏ای‏های آموزشی باعث بهبود یادگیـری دانش‏آموزان در دروس مختلف می‏شود و اینکه در کشـور ما مطالعه دقیقی در خصوص تاثیر چندرسانه‏ای‏های آموزشی بر یادگیـری فیزیک اول دبیرستان صورت نگرفته است؛ بنابراین، مساله مورد نظر این تحقیق، بررسی تاثیر لوح فشرده کمک آموزشی بر یادگیری درس فیزیک سال اول دبیرستان است و برای این منظور از نرم افزار چندرسانه‏ای محقق ساخته به صورت لوح فشرده استفاده شده است.

1- 2- اهداف تحقیق

1-2-1-هدف کلی: بررسی تاثیر نرم‏افزا‏‏ر چند‏‏رسانه‏ای محقق ساخته بر یادگیری دانش‏آموزان‏ در درس فیزیک ا‏ول دبیرستان

1-2-2- اهداف فرعی:

- بررسی میزان تفاوت بین میانگین نمرات دانش‏آموزان‏ گروه کنترل و آزمایش در پیش‏آزمون

- بررسی میزان تفاوت بین آموزش به روش چند‏‏رسانه‏ای و روش سنتی در پس‏آزمون


1- 4- پیشینه تحقیق در خارج از کشور

- البالوشی و الخلیفه در سالهاي 2002 و2003 به يافتن تاثير کاربرد چند‏رسانه‏اي‏‏هاو نرم‏افزا‏‏رهاي آموزشي در تدريس پرداختند، اين تحقيق روي 3 گروه 15 نفره انجام شد. گروه ا‏ول حاضر در اين آزمايش به روش تدريس سنتي يادگيري داشتند. گروه دوم در کنار روش تدريس سنتي، ‏از چند‏رسانه‏اي‏‏ ‏آموزشي هم استفاده مي‏‏کردند و در گروه سوم،‏دانش‏آموزان‏فقطبه کمک چند‏رسانه‏اي‏‏ ‏آموزشيياد مي‏‏گرفتند. نتايج به دست آمـده از اين تحقيق که

روي 45 دانش‏آموز انجام شد،‏ تفا‏وت قابل توجهي را ميان گروه ا‏ول و گروه سوم نشان نداد. يعني گروه ا‏ول که تنها به روش سنتي ياد داشتند در مقايسه با گروهي که با نرم‏افزا‏‏رهاي آموزشي آموزش ديده بودند،‏ تفا‏وت چنداني در يادگيري نداشتند؛ اما نتايج گروه دوم که از هر دو شيوه تدريس يعني روش تدريس سنتي درکنار نرم‏افزا‏‏رهاي آموزشي بهره جسته بودند،‏ 40 درصد پيشرفت در يادگيري از خود نشان دادند، دانش‏آموزان‏ در اين روش،‏ مفاهيم درسي را به صورت معني‏دار آموخته بودند و کارايي بهتري در حل مسائل داشتند(عطاران، 1382).

- نتايج پژوهش‏هاي ‏ماير و مورنو در سال1999، 1998 در مورد تاثير اصل چگونگي وجه حسي نشان داد ميانگين نمرات يادگيري دو گروه متوالي و همزمان در چهار آزمون پژوهشي حاکي از آن است که مطالب را در قالب انيميشن و صدا در کنار يکديگر دريافت کرده‏اند 80 درصد بيشتر از فراگيراني بوده است که انيميشن و متن را دريافت کرده‏اند. اگر چه پژوهش‏هاي ‏فوق جزء ا‏ولين دسته از پژوهش‏هايي هستند که به تاثير و چگونگي وجه حسي در پيام‏هاي ‏چند‏رسانه‏اي مبتني بر رايانه پي برده‏اند، اما تاثير مشابهي را نيز موسوي و همکاران در سال 1995 در پيام‏هاي ‏چند‏رسانه‏اي مبتني برکتاب بدست آورده‏اند.

– الیوت (2010) در پژوهشی تحت عنوان چندرسانه‏ای در مدارس، به تاثیر آموزش مبتنی بر وب- انیمیشن با یادگیری علوم، زبان، خواندن در دانش‏آموزان کلاس سوم و پنجم و هشتم دبیرستان پرداخت. دانش آموزان گروه آزمایش با استفاده از انیمیشن وگروه گواه به روش سنتی آموزش دیدند. یافت‏ها حاکی از آن بود که عملکرد گروه آزمایشی بیش از حد متوسط و بهتر از عملکرد گروه گواه بود.

– در پژوهشی که رن‏زین (Ranzijn)در سال 1989 با دانش‏آموزان متوسطه آلمانی انجام داده است دو شکل متفاوت ارائه مثال یعنی آموزش مبتنی بر کامپیوتر و استفاده از ویدئوی تعاملی را در یادگیری مفاهیم مورد بررسی قرار داده است. نتایج پژوهش او نشان داد که یادگیری مفاهیم از طریق برنامه‏های مبتنی بر کامپیوتر موثرتر از ویدئوی تعاملی است.

– در پژوهشی دیگر از مایر(2002) ادغام کلیپ‏های ویدئویی استاندارد طراحی شده توسط معلمان، پیشرفت تحصیلی دانش‏آموزان را افزایش می‏دهد.این مطالعه که در بین بیش از 1400 دانش‏آموز مدارس ابتدایی و متوسطه در 3 منطقه ویرجینیا انجام شد، نشان داد یادگیری دانش‏آموزانی که با کمک کلیپ ویدئویی آموزش دیده بودند در مقایسه با دانش‏آموزانی که با روش سنتی به تنهایی آموزش دیده بودند افزایش در حد متوسط داشت.

1- 5- تعريف و مفهوم چند‏رسانه‏اي‏‏ها‏ی آموزشی

واژه چند‏رسانه‏اي به گردآوري انواع مختلفي از فنا‏وري‏هاي ‏ديداري و شنيداري با هدف ارتباط بر مي‏گردد، انواع مختلف چند‏رسانه‏اي شامل متن، صوت، گرافيکها، انيميشن و انواع شبيه‏سازي‏ها مي‏باشند.

«چند‏رسانه‏اي تلفيقي از دو يا چند شکل رسانه‏اي است که برنامه آموزشي را عرضه مي‏کند» (عطاران، 28:1382).

1- 6- روش تحقیق

تحقیق حاضر از نوع شبه آزمایشی با دو گروه آزمون و گواه است. این تحقیق همچنین از دسته پژوهش‏ها‏ی کاربردی است.

جدول 1: طرح آزمایشی دو گروه آزمایش و کنترل

پس‏آزمونمتغیر مستقلپیش‏آزمونتعدادگروه‏ها‏ی مورد مطالعه

T2XT1150گروه آزمایشی

T2___T1150گروه کنترل

1- 7- روش اجرای تحقیق

در این تحقیق پس بررسی های لازم از بین دانش‏آموزان‏ پسر و دختر سال ا‏ول دبیرستان شهر ملایر تعداد سیصد نفراز دانش‏آموزان‏ دبیرستانهای مختلف در قالب شش گروه (کلاس)آزمایشی و شش گروه (کلاس) گواه انتخاب شدند. که نتایج همه گروه‏ها در قالب دو گروه گواه و آزمایش مورد بررسی قرار گرفتند. برای اطمینان از همسان بودن گروه‏ها پیش‏آزمون معلم ساخته از تمام گروه‏ها گرفته شد که مقایسه میانگین نمرات گروه‏ها‏ی آزمایش و گروه‏های گواه، همسان بودن گروه‏ها را نشان داد. پس از پایان تدریس مبحث مورد نظر توسط دبیران(گروه آزمایش با استفاده از نرم‏افزا‏‏ر چندرسانه‏ای محقق ساخته وگروه گواه صرفا با تدریس سنتی ) با اطلاع قبلی از همه دانش‏آموزان‏ گروه‏ها‏ی آزمایش وگواه آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته(پس‏آزمون) گرفته شد و نمرات آن‏ها برای مراحل بعدی پژوهش ثبت گردید.

1- 8- جامعه آماری

جامعه آماری پژوهش مورد نظر کلیه دانش‏آموزان‏ دختر و پسر پایه ا‏ول دبیرستان شهر ملایر در سال تحصیلی 90- 1389 به تعداد 3144 نفر بودند.

1- 9- روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه آماری

نمونه گیری عبارت است از: انتخاب درصدی از یک جامعه به عنوان نماینده آن جامعه. بهترین روش برای انتخاب نمونه آماری استفاده از روش نمونه گیری تصادفی است. اما در این تحقیق از آنجایی که برای اجرای این پژوهش حداقل 6 هفته طبق برنامه درسی کتاب، زمان لازم بود لذا امکان تغییر نفرات کلاسها برای انتخاب گروه‏ها وجود نداشت از این رو به جای انتخاب گروه‏ها‏ی تصادفی کلاسهای همسان انتخاب شد تا مشکل مورد نظر برطرف گردد. به این صورت مدارسی انتخاب شدند که انتخاب دانش‏آموزان‏ کلاس‏ها‏ی آن‏ها بر اساس معدل نمرات کارنامه سال قبل آن‏ها بوده است، همچنین برای اطمینان بیشتر معدل درس فیزیک آن‏ها در نیم سال ا‏ول بررسی شد که تقریبا یکسان بودند. بنابراین نمونه آماری از بین 3144 نفر دانش‏آموز‏ پسر و دختر ا‏ول دبیرستان، تعداد سیصد نفر از دانش‏آموزان‏ دبیرستانهای نمونه سیفیه، شاهد شهید حیدری، شاهد حضرت زهرا(س) و دخترانه فضیلت در قالب شش گروه(کلاس) آزمایشی و شش گروه (کلاس)گواه انتخاب شدند.

ردیفنام دبیرستانجنسیتکلاسهای پایه ا‏ولکلاسهای مورد مطالعهدانش‏آموزان‏مورد مطالعهگروه آزمایشگروه کنترل

1نمونه دولتی سیفیهپسرانه441005050

2شاهد شهید حیدریپسرانه541005050

3شاهد حضرت زهرادخترانه42502525

4دولتی فضیلتدخترانه42502525

جمع 4دبیرستان---1712300150150

جدول 2: آمار دانش‏آموزان‏ پایه ا‏ول دبیرستانهای مورد مطالعه شهرستان ملایر سال تحصیلی 90-1389

1- 10- روش و ابزار جمع‏آ‏وری اطلاعات

به منظور جمع‏آوری اطلاعات لازم و با توجه به نوع تحقیق از آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته که خود شامل پیش‏آزمون و پس‏آزمون است استفاده شد. سوالات آزمون‏ها به صورت چهار گزینه‏ای انتخاب شد. دلیل این انتخاب این بود که سوالات زیادی در زمان کمی پاسخ داده می‏شود و می‏توان سوالات زیادی را آزمایش کرد همچنین برای نمره گذاری آسان و عینی مناسب‏تر هستند و حدس زدن تاثیر کمی روی آن دارد.

1- 10-1- روایی و پایایی آزمون: برای روایی این آزمون‏ها از دبیران فیزیک دبیرستانهای مورد مطالعه کمک گرفته شد تا سوالات طراحی شده با توجه به دو بعد هدف و محتوا به منظور ارزشیابی میزان یادگیری دانش‏آموزان‏ از مطالب کتاب باشد. برای پایایی آزمون مذکور، از تعداد نسبتا زیاد سوالات و سوالات متجانس در سطح متوسط استفاده شد. با توجه به اینکه آزمون اجرا شده از نوع آزمون‏ها‏ی پیشرفت تحصیلی استاندارد بوده و مستمرا در سطح کشور اجرا می‏شود، می‏توان گفت که این آزمون از پایایی لازم برخوردار بوده است. با این وجود برای اطمینان بیشتر از روش آلفا کرونباخ(Cronbach Alpha) با کمک نرم‏افزا‏‏ر SPSS استفاده شد که ضریب پایایی 785./ به دست آمد که طبق جدول‏ چون به عدد 1 نزدیک می‏باشد این آزمون از ضریب پایایی نسبی برخوردار بودهاست.

1- 11- روش آماری تجزیه و تحلیل اطلاعات

در این بخش اطلاعات جمع‏آ‏وری شده به اطلاعات آماری تبدیل شده است و از آن در جهت ترسیم نمودار، تهیه جدا‏ول و تجزیه و تحلیل داده‏ها استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده‏ها‏ی این پژوهش از آمار توصیفی برای تعیین فرا‏وانی، میانگین نمرات دانش‏آموزان‏، انحراف استاندارد و خطای استاندارد میانگین استفاده شده است. همچنین برای تحلیل استنباطی داده‏ها از آزمونt-student استفاده شده است .

1- 12- فرضیه تحقیق

1- 12-1- فرضیه اصلی: استفاده از نرم‏افزا‏‏ر چند‏‏رسانه‏ای محقق ساخته، بر یادگیری درس فیزیک پایه ا‏ول دبیرستان تاثیر مثبت دارد.

1- 12-2- فرضیه فرعی1: بین میانگین نمرات دانش‏آموزان‏ گروه کنترل و آزمایش در پیش‏آزمون تفا‏وت معناداری وجود ندارد.

جدول 3 : شاخص‏ها‏ی آماری دانش‏آموزان‏گروه کنترل و آزمایش در پیش‏آزمون

ردیفگروه‏ها فرا‏وانیمیانگینانحراف استانداردخطای استاندارد میانگین

1کنترل1509333/46288/1133/0

2آزمايش1500867/55103/1123/0

جدول 4: آزمون t مستقل بین نمرات پیش‏آزمون دانش‏آموزان‏ گروه کنترل و آزمایش

میانگینانحراف استانداردانحراف میانگینمقدار tدرجه آزادیسطح معنی داری

اختلاف میانگین‏ها 1533/0- 9686/10.1607954/0-149342/0

چون مقدارtمحاسبه شده با درجه آزادی 149 و با احتمال خطای05/0 مسا‏وی 954/0 می‏باشد. و چونtمحاسبه شده 954/0 ازtجدول 645/1کوچکتر بوده، بنابراین فرض یک مبنی بر اختلاف بین میانگین نمرات در پیش‏آزمون

رد و فرض صفر مبنی بر عدم اختلاف بین میانگین نمرات در پیش آزمون تایید می‏شود. از آنجا که بین میانگین نمرات دانش‏آموزان‏ گروه کنترل و آزمایش در پیش‏آزمون تفا‏وت معناداری وجود ندارد، نتیجه می‏شود که دو گروه آزمایش و کنترل همسان هستند. یعنی اینکه دانش‏آموزان‏ هر دو گروه مشابه یکدیگر و از نظر معلومات و توانایی‏ها‏ی یادگیری در یک سطح قرار دارند.

1- 12-3- فرض فرعی2: بین آموزش به روش چند‏‏رسانه‏ای و روش سنتی در پس‏آزمون تفا‏وت معناداری وجود ندارد.

جدول 5 : شاخص‏ها‏ی آماری دانش‏آموزان‏گروه کنترل و آزمایش در پس‏آزمون

ردیفگروه‏هافرا‏وانیمیانگینانحراف استانداردخطای استاندارد میانگین

1کنترل1504133/112588/32660/0

2آزمايش1503933/132042/32616/0

جدول 6 : آزمون t مستقل بین نمرات پس‏آزمون دانش‏آموزان‏ گروه کنترل و آزمایش


میانگینانحراف استانداردانحراف میانگینمقدار tدرجه آزادیسطح معنی داری

اختلاف میانگین‏ها 9800/1-8083/33109/0368/6-149000/0

جداول فوق نشان می‏دهد که میانگین نمرات دانش‏آموزان‏ گروه آزمایش در مقایسه با میانگین نمرات دانش‏آموزان‏ گروه کنترل در سطح بالاتری قرار دارد. با توجه به اینکه t محاسبه شده با درجه آزادی 149 و با احتمال خطای 05/0 مسا‏وی368/6می‏باشد. و ازt جدول 645/1 بزرگتر می‏باشد، بنابر این فرض صفر رد می‏شود. در نتیجه بین آموزش به روش چند‏‏رسانه‏ای و روش سنتی در پس‏آزمون تفا‏وت معناداري وجود دارد. بنا‏براین فرضیه اصلی تحقیق به اثبات می‏رسد. یعنی به احتمال95 درصد استفاده از نرم‏افزا‏‏ر چند‏‏رسانه‏ای محقق ساخته، بر یادگیری درس فیزیک پایه ا‏ول دبیرستان تاثیر مثبت دارد.

1- 13- نتیجه گیری

با توجه به مزاياي عمومي آموزش چندرسانه‏اي و قابليت هاي ويژه آن در آموزش دروس مختلف، در صورت مطلوب¬ بودن شرايط از نظر زمان و مكان و وجود وسايل كمك¬آموزشي به نظر مي‏رسد كه ادغام آن در برنامه‏هاي جاري آموزشي مدارس به طوري كه آموزش متداول به شكل تلفيقي از آموزش سنتي و آموزش به شيوه چندرسانه اي ارايه شود، مي¬تواند در پیشرفت تحصیلی دانش‏آموزان موثرتر باشد.

1- 14- پیشنهادهای پژوهش

- کلاس‏ها‏ی آموزش ضمن خدمت به میزان لازم برای معلمان همه مقاطع تحصیلی جهت کار با رایانه و استفاده از نرم‏افزا‏‏رهای چند‏‏رسانه‏ای آموزشی گذاشته شود.

- معلمانی که از روش‏ها‏ی نوین از جمله چندرسانه‏ای‏ها‏ی آموزشی در تدریس خود استفاده می‏کنند و یا خود محتوای الکترونیک و چند‏‏رسانه‏ای آموزشی تولید می‏کنند به نحو مقتضی مورد تشویق و حمایت قرار گیرند.

- سرمایه‏گذاری لازم برای توسعه و تولید نرم‏افزا‏‏رهای چند‏‏رسانه‏ای با کیفیت مناسب و با رعایت اصول و استانداردهای فنی و آموزشی، برای کلیه دروس و موضوعات درسی در کلیه مقاطع تحصیلی انجام پذیرد.

- شیوه‏ها‏ی تدریس نوین با بهره گیری از چند‏رسانه‏ای‏ها در سرفصل‏ها‏ی درسی دانشجویان مراکز تربیت معلم به صورت مشخص‏تر و بارزتر گنجانده شود تا معلمین آینده دارای دانش رایانه‏ای بالاو مسلط به ساخت و تهیه محتوای الکترونیکی و چند‏رسانه‏ای‏ها‏ی آموزشی برای تدریس خود باشند.

منابع فارسي

ابراهیمی، زهرا (1381). مقایسه‏ی تاثیر رسانه‏ها‏ی تعاملی (CD) و غیر تعاملی (فیلم) بر سرعت و دقت و پایداری یادگیری ریاضی دانش‏آموزان‏ دختر ا‏ول راهنمایی منطقه 17 تهران، پایان نامه چاپ نشده، دانشگاه علامه طباطبایی.

رضوي، عباس (1386). مباحث نوين در فنا‏وري آموزشي، اهواز: دانشگاه شهيد چمران. رئوف، علي (1378). رسانه‏هاي ‏آموزشي و معلممجله رشد تکنولوژي، ‏آبان 79-78، شماره 119، ص14.

سرداري،‏ پروين (1385)، مقايسه تاثير روش آموزش به کمک CD برنامه‏هاي ‏آموزشي توليد شده در دفتر تکنولوژي آموزشي و روش سنتي بر پيشرفت تحصيلي و ياد داري درس جغرافياي سال ا‏ول راهنمايي مدارس غير انتفاعي شهر تهران، پايان نامه‏ي کارشناسي ارشد چاپ نشده، دانشگاه علامه طباطبايي.

شاه جعفري، فاطمه (1385). روش طراحي چند‏رسانه‏هاي‏آموزشي براي ايجاد انگيزه در فراگيران، نشريه رشد تکنولوژي آموزشي، شماره 166.

عطاران، محمد (1382). مباني توليد برنامه‏هاي‏آموزشي کامپيوتري،‏ دانشگاه علامه طباطبايي،‏ جزوه چاپ نشده.

عطاران، محمد (1382). تعیین استانداردهای لازم برای طراحی و ارزیابی چندرسانه‏ای‏های آموزشی. تهران:دفتر تکنولوژی آموزشی.

کرمی، زهره. (1382). بررسی تاثیر ساخت چندرسانه‏ای توسط دانش‏آموزان‏ در میزان یادگیری آن‏ها در درس علوم پنجم مدارس دخترانه منطقه16 تهران. پایان نامه کارشناسی ارشد چاپ نشده. دانشگاه تربیت معلم.

ماير،‏ ريچارد.اي (2003). يادگيري چند‏رسانه‏اي(مهسا موسوي، مترجم). تهران: موسسه عالي آموزش و پژوهش مديريت و برنامه ريزي.

منابع انگلیسی

Elliot, S. (2010). Multimedia in Schools: A study of web-based animation effectiveness.Retirieved from http://center.uoregon.edu

Mayer, R.E. (2001), Multimedia Learning, Cambridge University Press. Paivio, A, (1986), Mental Representations: a Dual Conding approach Oxford, England: Oxford University Press.

Mayer, R.E.And R. Moreno (1998)."Asplit –AttentionEffect In Multimedia Learning: evidence for dual processing systems in working memory", Journal of Educatianal Psychology, 90(2), 312- 320.

Ranzijn, Fredrick J.A (1989) The effect of the superordinate concept and presentation form of examples on concept learning.


مطالب مشابه :


نمرات نهایی تحلیل سازه های دو دانشگاه سراسری ملایر نیمسال دوم 88-89

نمرات نهایی تحلیل سازه های دو دانشگاه سراسری ملایر کاملترین مرجع کاربردی طراحی




نشانی و شماره تلفن مراكز آموزش علمي-كاربردي استان اردبيل

ورود به سامانه جامع آموزشی دانشگاه علمی کاربردی سامانه




نمرات نهایی طراحی سازه های فولادی 2 دانشگاه ملایر نیمسال دوم 92-93

نمرات نهایی طراحی سازه های فولادی 2 دانشگاه ملایر کاملترین مرجع کاربردی طراحی




نمرات طراحی سازه های فولادی یک دانشگاه ملایر نیمسال اول 93-94

نمرات طراحی سازه های فولادی یک دانشگاه ملایر کاملترین مرجع کاربردی طراحی سازه




عضویت در هیات علمی کنفرانس ملی بتن های ناتراوا

دانشگاه علمی و کاربردی هیات علمی دانشگاه ، دانشجوی دکترای سازه دانشگاه دولتی ملایر




نمرات نهایی طراحی سازه های فولادی یک دانشگاه ملایر نیمسال دوم 92-93

نمرات نهایی طراحی سازه های فولادی یک دانشگاه ملایر وبلاگ انجمن علمی عمران موسسه




نمرات نهایی درس تحلیل سازه 2 نیمسال اول 91-92

نمرات طراحی نمرات طراحی سازه های فولادی یک دانشگاه ملایر کاملترین مرجع کاربردی




چه رشته هایی در موسسه غیر انتفاعی ما وجود دارد؟

۷- علمی کاربردی نرم افزار کامپیوتر دانشگاه جامع علمی کاربردی جهاد لیست نمرات




تاثیر چندرسانه‏ای ‏‏محقق ساخته بر یادگیری

شهرستان ملایر در با مقایسه نمرات پس‏آزمون دانشگاه علمی کاربردی




نمرات نهايي مقاومت مصالح

نمرات نهايي کاملترین مرجع کاربردی ، دانشجوی دکترای سازه دانشگاه دولتی ملایر و عضو




برچسب :