میمنه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جهرم: مسیحیت در برخورد با اخلاق پزشکی به کلام متوسل شده است

حیدرعلی میمنهوبلاگ خبری باربدنیوز: استاد دانشگاه جهرم گفت: مسیحیت به دلیل کنار گذاشتن شریعت و نفی جایگاه فقه، به منظور به دست آوردن احکام و نظریات اخلاق پزشکی دست به دامن کلام شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از جهرم، حیدرعلی میمنه صبح امروز در همایش اخلاق و شیوه‌های نوین درمان ناباروری در جهرم اظهار داشت: اخلاق پزشکی در سیر تکامل خود با سنت‌های دینی کلامی از یک سو و با تحولات علوم تجربی و نگاه‌های نوین به مسئله بهداشت و درمان ارتباط بوده است.
وی با بیان اینکه در ادیان خدامحور به ویژه ادیان ابراهیمی خدای آفریننده جهان قادر، عادل و خیرخواه است، افزود: خداوند آدمی را با توانایی دوری گزیدن از اخلاق بد یا نجات دادن خود از آن آفریده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جهرم با بیان اینکه اینگونه باورها، مبحث اخلاق را به یکی از مباحث اصلی و محوری این ادیان بدل کرده است ابراز داشت: در این میان اخلاق پزشکی به دلیل تحولات پر سرعت علوم تجربی و نگاه‌های نوین اجتماعی به مسئله بهداشت و درمان، بیش از شاخه‌های دیگر اخلاق به چشم می‌خورد.‌
میمنه با اشاره به روش‌های اخلاق پزشکی در مسیحیت بیان کرد: به دلیل سرعت و گستردگی این دست تحولات در مغرب زمین، اخلاق پزشکی در مسیحیت غربی نیز با حساسیت بیشتری به اخلاق پزشکی پرداخته است.
وی با تبیین رویکرد کلامی به اخلاق پزشکی در مسیحیت خاطرنشان کرد: شیوه مستقل، پیوسته و دیالکتیک از روش‌های برجسته و شیوه‌های کلامی مسیحیت در اخلاق پزشکی است و این روش‌ها نه به طور کامل مجزا از یکدیگر و نه از واقعیت‌ها و پیچیدگی‌های پیش زمینه تاریخی ویژه خود منفک است.
استاد دانشگاه آزاد اسلامی جهرم تصریح کرد: قدر مسلم آنکه تمام شیوه‌های اخلاق پزشکی در تاثیر کسانی بوده که هویت دینی داشته‌اند و با تحولات اجتماعی و علمی جدید آشنا بوده و به تفسیر آن پرداخته‌اند و برای قاعده‌مند کردن یافته‌ها با غیر متکلمان تشریک مساعی کرده‌اند.
وی بیان کرد: از سال 1960 به دلیل رشد فناوری‌های زیستی پزشکی و افزایش آگاهی بیماران از حقوق خود و مسئولیت‌های ناشی از آن، متکلمان بسیاری از ادیان مختلف میدان‌دار پرداختن به پرسش‌های پدیدار شده جدید شدند تا با حفظ حرمت هنجارهای گذشته مسئولیت‌های اخلاق پزشکی آینده را تبیین کنند.
این استاد دانشگاه جهرم با بیان اینکه مسیحیت به دلیل کنار گذاشتن شریعت و نفی جایگاه فقه، به منظور به دست آوردن احکام و نظریات اخلاق پزشکی دست به دامن کلام شده است اظهار داشت: نظریات مطرح در این حیطه به حدی متفاوت است که در هنگام بروز اختلاف بین آموزه‌های دینی و داده‌های علمی یکی جانب آموزه‌های دینی و دیگری جانب داده‌های علمی را می‌گیرد.
میمنه خاطرنشان کرد: روشن است که این روند، نتیجه‌ای جز بروز تعارض علم و دین ندارد که روز به روز مانند دو لبه قیچی فاصله آن‌ها از یکدیگر بیشتر می‌شود.


مطالب مشابه :


مسئله‌شناسی تحقیق

مدرسه ی مبتنی بر دانش - مسئله‌شناسی تحقیق - مطالب علمی و آموزشی (scientific and educational subjects)




موضوعات و بیان مسئله انها -

بیان مسئله: منبعی است که به واسطه ان ویتامین دی جذب می شود و دانشمندان گروه پزشکی به این




چگونه باید بیان مسئله تحقیق نوشت؟

من و اپیدمیولوژی(پایگاه محققین جوان) - چگونه باید بیان مسئله تحقیق نوشت؟ همایش های پزشکی




بررسی تحلیلی مسئولیت کیفری و مدنی پزشکان

بیان مسئله خطاهای پزشکی طیف گسترده ای از افعال و ترک افعالی را شامل می شود که درحین




نحوه نوشتن پروپوزال:

پزشکی ورزشی 1- بیان مسئله و موضوع بیان تاریخچة مختصری از موضوع مورد تحقیق معلوم می دارد




بیان مسئله در روش تحقیق

تولد - بیان مسئله در روش تحقیق - "تولد" بزرگترین، با شکوه‌ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و




چگونه يك مقاله خوب بنويسيم -واحد پژوهش نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی شیراز

بدنبال نوشتن قسمت بیان مسئله تحقیق لازم است واحد پژوهش نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی




بررسی نگرش دبیران و دانش اموزان دختر مقطع متوسطه نسبت به اجرای طرح لباس متحدالشکل در شهرستان نیشابور

بیان مسئله. ریشه ی بیشتر انحرافات دینی و اخلاقی نسل جوان را در لابه لای پایان نامه پزشکی




میمنه، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد جهرم: مسیحیت در برخورد با اخلاق پزشکی به کلام متوسل شده است

وی با بیان اینکه در نوین اجتماعی به مسئله بهداشت و درمان اخلاق پزشکی در مسیحیت بیان




۱۱۰۰ آیه پزشکی در قرآن

حقوق و اخلاق پزشکی نیاز داشته در قرآن بیان به اینکه در مسئله طب دارو، درمان در نظر




برچسب :