تحصیل دکترای اقتصاد در خارج از کشور

فارغ از بحث های مربوط به خوبی یا بدی تحصیل دکتری، اگر به این نتیجه رسیده اید که قصد چنین کاری را در خارج از کشور دارید، با این سوال روبرو می شوید که به کجاها اپلای کنیم. با توجه به سوال دوستان توصیه های من مبتنی بر این است که در کدام دسته قرار می گیرید: دسته الف (معدل بالای 16، تافل بالای 600 و GRE بالای 1250 و توصیه نامه های خیلی خوب)، دسته ب (معدل پایین 16، تافل پایین 600، GRE زیر 1250 و توصیه نامه های متوسط). یک حالت خاص هم داشتن مقاله منتشره است. اگر مقاله چاپ شده در مجلات معتبر دارید، به نظر من هرجا که خواستید اپلای کنید. این حالت خیلی خاص و ا ستثنایی را کنار می گذاریم.

ادامه تحصیل در اروپا دارای مزیت سهولت اخذ ویزا و نزدیکی به ایران است مضاف بر اینکه معمولا برای اپلای در دانشگاه های اروپا هیچ هزینه ای پرداخت نمی شود و همه مدارک ارسالی برای اپلای می تواند کپی و غیراصل باشد. روشن است که بعد از اخذ پذیرش، مدارک اصلی را با مدارک کپی مطابقت می کنند. این درست در نقطه مقابل دانشگاه های آمریکاست که هزینه اپلای در آنها بسیار بالا است. بسیاری از دانشگاه اروپا ارسال مدارک از طریق ایمیل یا فکس را نیز قبول می کنند اما برای اپلای در آمریکا یا کانادا حتما باید از پست های مطمئن و گران استفاده کرد. به رغم این مزایا، باید مهمترین عیب آن را نیز در نظر گرفت و آنهم بازار بد کار است. بی تردید بازار کار اروپا بازار کساد و نامناسبی برای فارغ التحصیلان اقتصاد است و اگر قرار باشد کسی انتخاب شود، ترجیحا خود اروپایی ها انتخاب می شوند. بهترین بازار کار در آمریکا و کاناداست ولی شما با مدرک اروپایی بسیار بعید است که بتوانید در آنجا کار بیابید زیرا آنها به دانشگاه های خود اطمینان دارند. به لحاظ محتوا روز به روز به این باور می رسم که کیفیت دانشگاه های اروپا در یک حد متوسط خوبی است. شاید کیفیت دانشگاه ها در آمریکا خیلی متغیر باشد (بعضی جاها خیلی عالی و بعضی جاها خیلی بد) ولی ظاهرا در اروپا یک متوسط خوب عرضه می شود.

اگر قصد دارید که در اروپا ادامه تحصیل دهید، چنانچه در دسته الف قرار می گیرید، توصیه می کنم که یکی از دانشگاه های عضو شبکه ENTER و شبکه EDP و شبکه Edge را انتخاب کنید. این شبکه های دانشگاهی در بر دارنده بهترین دانشکده های اقتصاد اروپا هستند. تیلبورگ و LSE و کمبریج و استکلهم و بن دور از دسترس تر و دانشگاه بروکسل و بوکونی در ایتالیا سهل الوصول تر از بقیه هستند. با این قید که دانشگاه بروکسل معمولا بورس نمی دهد.

اگر در دسته ب قرار دارید و می خواهید که در اروپا تحصیل کنید، تعداد زیادی دانشگاه خوب پیش روی شما قرار دارد که کیفیت آموزش همه آنها تقریبا با هم برابر است و بیشتر تلاش فردی است که موفقیت آتی شما را تعیین می کند. به عبارت دیگر دانشگاه های ممتاز اروپا به شما کمک می کند تا شما فارغ از تلاش فردی در بازار کار جای مناسبی بیابید اما اگر در این دانشگاه ها به هر دلیل قرار نگرفتید، باید روی تلاش فردی خود حساب باز کنید مضاف بر اینکه کیفیت دانشگاه درجه دوم اروپا بسیار خوب و قابل قبول است و حداقل های آموزشی لازم را در اختیار می گذارد. اینجانب عمیقا با این دیدگاه رایج در ایران آشنا هستم که همه چیز را با معیار رتبه بندی دانشگاه ها می سنجند، اما در اروپا دانشگاه های خوب یک کیفیت متوسط قابل قبول را حتما رعایت می کنند.برای این دسته از دانشجویان در آلمان دانشگاه گوته فرانکفورت و دانشگاه بیلفلد توصیه می شود. در ایتالیا تعداد زیادی دانشگاه خوب نظیر میلان، Bergamo، Milan Bicco، Bolognia، ونیز، تورین، Trento قابل ذکر است. در هلند دانشگاه آمستردام، اراسموس، ماستریخت و در اطریش دانشگاه وین و در سوئیس دانشگاه سنت گالن گزینه های شناخته شده ای هستند. در سوئد، دانشگاه استکلهم، دانشگاه goteberg دانشگاه های خوب و در دسترسی هستند.

اگر قصد دارید در آمریکا ادامه تحصیل دهید، باید به این نکته توجه داشته باشید که هم هزینه اپلای یک محدودیت مالی جدی برای شما ایجاد می کند و هم شدت رقابت احتمال پذیرش را پایین می آورد. در مورد آمریکا اگر در دسته اول قرار دارید، طبیعی است که باید ترکیبی از 40 دانشگاه برتر آمریکا را انتخاب کنید. از این میان دانشگاه های برتر حتما مینه سوتا، بوستون و بوستون کالج و تگزاس در آستین را در نظر داشته باشید. اگر در دسته دوم قرار می گیرید باید حتما برای دانشگاه هایی اقدام کنید که شناخت خوبی از ایرانی ها دارند و افراد ذینفوذی می توانند پذیرش شما را تسهیل کنند. از اینرو به ترتیب دانشگاه های زیر را توصیه می کنم: 1) تگزاس در آستین، 2) ایلی نوی UIUC، 3) واشنگتن در سنت لوئیس، 4) دانشگاه رایس، 5) vanderbuilt، 6)Pen state، 7) دیویس، 8) دانشگاه آریزونا و دانشگاه دولتی آریزونا، 9) ویسکانسین در میلواکی و 10) suny at Albany و نهایتا دانشگاه ویرجینیاتک.

در کانادا برای دسته اول دانشگاه تورنتو، وسترن اونتاریو و بریتیش کلمبیا بهترین گزینه است ولی مک گیل را اصلا توصیه نمی کنم. برای دسته دوم بهترین گزینه سایمون فریزر است که هم دانشگاه خوبی است و هم خوب پذیرش می دهد و هم کمک مالی ارائه می کنند مضاف بر اینکه موقعیت جغرافیایی آن عالی است. پس از آن، دانشگاه اتاوا دانشگاه سهل الوصول و خوبی به نظر می رسد.


مطالب مشابه :


گفتگو با پروفسور عباس ولی رئیس دانشگاه کردستان - هه ولیر :

اگر چه دانشگاه در اربیل است، این بدان معنا بنابر این شرایط تحصیل در آن نیز از نظر سیاسی




فرهاد پیربال

فرشـته های زمـینی - فرهاد پیربال - بهترین روح های دمیده شده در کالبد آدمی




آغاز سفر از سلیمانیه(3)

شهر سلیمانیه مرکز استان سلیمانیه در فاصله که در سالهای تحصیل در اربیل شدیم




فه رهاد پیربال

فه رهاد پیربال فرهاد پیربال: شاعر، نویسنده و پژوهشگر کرد، در سال 1961 در شهر "هولیر" (اربیل




تحصیل دکترای اقتصاد در خارج از کشور

وبلاگ شخصی اکبر زواری رضائی - تحصیل دکترای اقتصاد در خارج از کشور - وبلاگ تخصصی حسابداری و




زندگی نامه فرهاد پیر بال

فرهاد پیربال" شاعر، نویسنده و پژوهشگر کرد، در سال 1961 در شهر "هولیر" (اربیل) اربیل و تحصیل در




بختیار علی و رمان غزل نویس وباغهای خیال

" خیال راهی نیست که ما رابه بهشت برساند بلکه سلاحی از اسلحه های جنگ در (اربیل)به تحصیل در




طریقت قادری طالبانی و شیوخ طالبانی

چشمه ملا محمود « کانی مه لا مه حمود » مشهور شد، و در مدارس کرکوک و اربیل تحصیل در سال 1160




برچسب :