دیدنی های بلاروس، جاذبه های گردشگری بلاروس - مکانهای دیدنی بلاروس
در این بخش از سایت برگزیده ها مطالبی در مورد کشور بلاروس را برای شما آماده کرده ایم ، امیدواریم که مورد توجه شما قرار گیرد.
Belarus - بلاروس
پرچم کشور بلاروس
درباره کشور بلاروس
نقشه سیاسی کشور بلاروس
کشور بلاروس
نقشه جغرافیایی کشور بلاروس
درمورد کشور بلاروس
اطلاعات کلی کشور بلاروس
پایتخت: مینسک
نوع حکومت: جمهوری
مذهب: اکثریت ارتودوکس روسی، اقلیت کاتولیک رومی
زبان رسمی: بلاروسی ، روسی ، لهستانی
واحد پول: روبل بلاروس(Belarusian ruble)
جمعیت: 1,031,520 نفر(July 2004 est)
امید طول عمر: 71/3 سال
بلاروس یکسرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است، که با کشورهای روسیه، اوکراین، لهستان، لیتوانی، و لتونی هم مرز است. پایتخت آن شهرمینسک است، و شهرهای مهم دیگر آن برست، گرودنو، گومل، موگلیف و ویتبسک هستند.
جغرافیا
بلاروس یک کشور دور از دریا، نسبتاً پست، و شامل نواحی گسترده ای از سرزمین های باتلاقی (تالابی) می باشد. دریاچه ها و رودخانه ها این کشور را بریده بریده نموده اند.
بزرگ ترین منطقه باتلاقی آن پولزیا است که در میان وسیع ترین تالاب های اروپایی قرار دارد. ۱۱ هزار دریاچه در بلاروس وجود دارد، اما اکثر این دریاچه ها کمتر از ۵/۰ کیلومتر مربع (۱۲۴ مایل مربع) وسعت دارند. سه رودخانه اصلی در داخل این کشور جریان دارند، رود نمان، رودخانه پریپیات، و رود دنپر.
بلندترین نقطه بلاروس در جیارژیانسکارا هارا (تپه جیارژیانسکارا) به بلندای ۳۴۵ متر (۱۱۳۲ پا) می باشد. آب و هوای آن از زمستان های بسیار سرد (دمای متوسط در ژانویه در دامنه ای بین ۸- درجه سلسیوس تا ۲- درجه سلسیوس) تا تابستان های خنک و بارانی (میانگین دمای ۱۵ درجه سلسیوس تا ۲۰درجه سلسیوس) در نوسان است.
جنگل ها ٪۳۴ کل مناظر این کشور را پوشانده اند، و محصولات جنگلی را یکی از پررونق ترین منابع طبیعی برای این سرزمین می کنند. دیگر منابع طبیعی که می توان در بلاروس یافت شامل ذخایر زغال سنگ نارس، مقادیر اندکی نفت و گاز طبیعی، گرانیت، دولومیت، سنگ آهک، خاک رسوبی (آهک دار)، گل سفید، ماسه، شن و خاک رس می شود.
در حدود یک پنجم این سرزمین، بیشتر در ایالات جنوب خاوری و گومیل و ماگیلیوف هنوز تحت تاثیر انفجار سال ۱۹۸۶ درفاجعه نیروگاه هسته ای چرنوبیل، اوکراین قرار دارد. با این که مقدار پرتوافکنی از زمان فاجعه تاکنون (تا یک درصد) کاهش یافته، بیشتر این ناحیه به عنوان نواحی غیر قابل سکونت درنظر گرفته شده است.
رودهای مهم: دنپر، پریپیت، دوینا، نمان.
بلندترین نقطه: کوه دزیارژینسکایا، 346 متر.
شهرهای مهم: گومل ،موگیلوف ،ویتبسک، گرودنو، برست
مساحت: 207,600 کیلومتر مربع
خط ساحلی: خط ساحلی ندارد
مختصات جغرافیایی: 53درجه شمالی و 28 درجه شرقی
آب و هوا
تنوع دمایی در این کشور به دلیل نزدیکی دریای بالتیک اعتدال می یابد. زمستانهای بلاروس بسیار معتدل تر از زمستانهای بخش اروپایی روسیه در شرق است.
تقسیمات کشوری
بلاروس به شش استان ("oblast") تقسیم می شود، که شهرهای آن به عنوان مراکز اداری آن نامیده می شوند. شهر مینسک، واقع در ایالت مینسک، دارای جایگاه ویژه ای از یک زیر مجموعه کشوری است که هیچ یک از این ووبلاست ها آن را شامل نمی شوند.
درباره کشور بلاروس
تقسیم بندی زیر گروهی " اوبلاست " میراث دوره شوروی می باشد. اوبلاست ها نیز خود به زیرگروه هایی به نام " رایون "ها تقسیم می شوند. ترجمه رایج این واژه " بخش "ها یا " نواحی" است. مقامات اداری محلی ( " رایساوت " ، "مشاور رایون ") از سوی ساکنین رایون انتخاب می شوند؛ و مقامات اجرایی محلی ( "مدیریت رایون ") نیز توسط مسئولان بالاتر اجرایی منسوب می گردند. به همین صورت، هر اوبلاستی دارای یک مقام قانونگذار خود ("اوبلزووت ") بوده که از طرف ساکنان آنجا انتخاب می شود، و نیز یک مقام اجرایی ( "مدیریت اوبلاست ") که رهبر آن از سوی رئیس جمهور تعیین می شود.
(مراکز مدیریتی در داخل پرانتزها قرار گرفته اند.)
- مینسک (پایتخت)
- ایالت برست (برست)
- ایالت گومیل (گومیل)
- ایالت گرودنا (گرودنا)
- ایالت ماگیلیوف (ماگیلیوف)
- ایالت مینسک (مینسک)
- ایالت ویتبسک (ویتبسک)
سیاست و حکومت
360 عضو مجلس قانونگذاری و رئیس جمهور – که نخست وزیر و شورای وزیران را انتصاب می کند – با رأی تمامی افراد بالغ برای چهار سال انتخاب می شوند. قرار است قانون اساسی جدیدی تنظیم گردد. احزاب و گروههای سیاسی بسیاری فعال هستند که بزرگترین آنها جبهه مردمی بلاروس (BNF) است.
عضویت: سازمان ملل متحد ، جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع ، کنفرانس امنیت و همکاری در اروپا
اقتصاد
ظام اقتصادی تا حدود ٪۸۰ تحت کنترل دولت قرار دارد، و از زمان اتحاد شوروی تاکنون چنین بوده است. این کشور از لحاظ اقتصادی نسبتاً با ثبات است، اما تا حدود زیادی در تامین مواد خام به متحد نزدیک خود روسیه وابسته است. صنعت و کشاورزی عمدتاً در دست دولت قرار دارد. بنابراین بلاروس یکی از معدودترین بازمانده های اقتصادهای ملی با سرمایه گذاری دولتی می باشد. کشاورزی تحت کنترل کشت اشتراکی با زیربخش های عمده کشت سیب زمینی و پرورش دام است.
از لحاظ تاریخی مهم ترین شعب صنعت شامل منسوجات و فرآوری چوب (جنگلی) می باشد. پس از سال۱۹۶۵، ایجاد صنعت سنگین و مهندسی مکانیک (تراکتور، یخچال) عمدتاً سبب ارتقاء توسعه صنعتی گردید. در داخل اتحاد شوروی، بلاروس یکی از توسعه یافته ترین جمهوری ها از لحاظ صنعتی بود. به لحاظ اقتصادی، بلاروس خود در همسود کشورهای مستقل، مجمع اقتصادی اوراسیا و اتحادیه روسیه و بلاروس شرکت دارد. پس از سال۱۹۹۰، با عرضه ساختارهای بازار آزاد به داخل اتحاد شوروی پیشین، تولید صنعتی شناور گردید. اما، رشد اقتصادی در سال ۱۹۹۶ به آن بازگشت و بلاروس در سال۲۰۰۱ اولین کشور از گروه کشورهای مستقل همسود (CIS) بود که به سطوح تولید صنعتی و کشاورزی سال۱۹۹۰رسید.
فرهنگ
تاریخچه لباس سنتی بلاروس به زمان روسیه کییفی بر می گردد و در طول زمان تحت تاثیر فرهنگ های همسایه : لهستانی ها، لیتوانیایی ها، تویان ها، روس ها و دیگر کشورهای اروپایی قرار گرفته است. گذشته از ریشه های غالب روتنیایی (در اوکراین)، سبک آشپزی بلاروسی بسیار به لیتوانیایی نزدیک می باشد. برخی اوقات آن را تاحدودی نسبت به همسایگان بانفوذ خود از غنا و تاثیر کمتری برخوردار است. اما، در واقع این می تواند حاصل نبود کلی هویت ملی باشد که هنوز به عقب نگهداشتن کشور از توسعه ادامه داده و نیز سبب افت وجود سنت های آشپزی در ۱۰۰سال گذشته شده است.
جنبه های خاص فرهنگ بلاروس به دلیل روسی شدن آن، در طول زمان از دست رفته است. رئیس جمهور لوکاشنکو قوانینی را عرضه نموده که ایستگاه های رادیویی و تلویزیونی را وادار می نماید پیشرفت روزبه روز بلاروس را نمایش دهند، اما این اجرای این کار، تفاوتی ندارد به زبان بلاروسی باشد یا به زبان روسی. ایستگاه های رادیو و تلویزیونی مذکور، دولتی بوده، و توسط شرکت تلویزیونی-رادیویی دولتی کشور اداره می شود.
تاریخ معاصر
این منطقه – بخشی از روسیه از پایان قرن هجدهم – بعضی از سخت ترنی نبردهای بین روسیه و آلمان در جنگ جهانی اول را به خود دید: به دنبال انقلاب روسیه، جمهوری شوروی بیلوروسی اعلام موجودیت کرد(1919). این جمهوری در همان سال مورد هجوم لهستان قرار گرفن و در 1921 بین لهستان و شوروی تقسیم گردید. بیلوروسی در جنگ جهانی دوم ویران شد. در 1945 بیلوروسیها در یکی از جمهوریهای شوروی دوباره وحدت یافتند. عدم توجه مشهود شوروی دوباره وحدت یافتند. عدم توجه مشهود شوروی به این جمهوری در زمان واقعه نیروگاه هسته ای چرنوبیل (درست در آن سوی مرز اوکراین) موجب قویت خیزش مجدد حس هویت ملی بلاروس گشت. آلودگی منتشره از چرنوبیل بر حدود 20% از خاک این جمهوری تأثیر گذاشت و موجب قرق بعضی مناطق و لزوم اسکان مجدد نزدیک به دو میلیون نفر شد. بیلوروسی به دنبال کودتای نافرجام کمونیستهای تندرو در مسکو (سپتامبر 1991) اعلام استقلال کرد و – با نام بلاروس – در زمان انحلال شوروی از سوی جامعه بین المللی به رسمیت شناخته شد.
مناطق دیدنی کشور بلاروس
قلعه میر (mir castle complex)
کشور بلاروس
کشور بلاروس
درباره کشور بلاروس
اماکن تفریحی بلاروس
جنگل بیالوزا (bialowieza forest)
مناطق دیدنی بلاروس
درباره کشور بلاروس
کشور بلاروس
دیدنی های بلاروس
قلعه برست (twierdza brzeska)
مناطق دیدنی بلاروس
دیدنی های بلاروس
کلیسای سنت سیمون و هلنا (church of saints simon and helena minsk)
درباره کشور بلاروس
مناطق گردشگری بلاروس
کشور بلاروس
دیدنی های بلاروس
پارک گورگی (gorky park)
مناطق دیدنی بلاروس
اماکن تفریحی بلاروس
درباره کشور بلاروس
کشور بلاروس
کاخ گومل (gomel palace)
مناطق گردشگری بلاروس
مناطق گردشگری بلاروس
مناطق گردشگری بلاروس
برج کامیانتس (tower of kamyanets)
اماکن تفریحی بلاروس
اماکن تفریحی بلاروس
دیدنی های بلاروس
باغ گیاه شناسی (botanical garden)
مناطق دیدنی بلاروس
مناطق گردشگری بلاروس
دیدنی های بلاروس
درباره کشور بلاروس
امیدواریم از این مناطق بسیار زیبای کشور بلاروس لذت برده و سفر خوشی را برای شما آرزو میکنیم.