پست ثابت

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر سلیمی

ریاست محترم و معزز دانشگاه علامه طباطبایی (ره)

با سلام و تحیات

ابتدا بر خود لازم می‌دانیم به نیابت از جمع پذیرفته‌شدگان دوره دکتری شبانه سال 1391 دانشگاه از حضرتعالی و مسؤولین فرهیخته دانشگاه علامه که علیرغم مشکلات عدیده، با انتقال دانشجویان به دانشکده‌ها، سمت و سوی حل مسایل را پیش گرفته و با خیرخواهی، دیدگاه مثبت خود را نشان داده‌اید، تشکر نموده و کمال قدردانی را داشته باشیم و امیدواریم بتوانیم همگام با شما بزرگواران در اعتلای این دانشگاه و ارتقای علوم انسانی قدمی برداریم.

لکن به جهت وجود مسأله‌ای که برای دانشجویان مشکلات قابل توجهی به وجود آورده است، لازم دیدیم به نمایندگی جمعی از آنان این مسأله را ابراز نماییم تا با درایت حضرتعالی و همکاران ارجمندتان این فقره نیز حل گردد و دانشجویان با فراغ بال به امور تحصیلی خود ادامه دهند. طبیعی است برای درخواست خود مواردی را مطرح نماییم که علاوه بر بیان وجاهت این تقاضا، ذهن مسؤولین محترم را در جهت همیاری نزدیک نماید و استناد به قوانین نیز فقط از همین باب می‌باشد.

مسأله از این قرار است که هم‌اکنون و علیرغم درخواستهای متعدد دانشجویان، دانشگاه درباب میزان و نحوه دریافت شهریه بر منوال گذشته عمل می‌نماید و امیدواریم در این رابطه مطالب زیر را در نظر داشته باشید.

1- طبق قانون، دریافت شهریه نیازمند مستند قانونی و تصویب وزارت علوم است. مسؤولین حقوقی دانشگاه قبلا به مواردی استناد نموده‌اند، که باید گفت: حکومت قانون برنامه چهارم توسعه در سال 1389 پایان یافته است و بند «ب» ماده 20 قانون برنامه پنجم توسعه نیز در خصوص مقررات اداری و استخدامی دانشگاهها است و حتی طبق فراز میانی این بند، تمامی تصمیمات می­بایست بر اساس آئین­نامه­های مصوب اتخاذ گردند. حتی قوانین صحیح از این دست نیز با توجه به کلی بودن، مجوز دریافت شهریه مورد نظر دانشگاه تلقی نمی‌گردد. 

2- همانطور که قبلا با مستندات اعلام گردیده است، هیچیک از شوراهای داخلی دانشگاه صلاحیت تعیین میزان شهریه دوره شبانه را ندارند و طبق آیین‌نامه‌ها، فقط هیأت امنای دانشگاه می‌توانست میزان شهریه را تعیین نماید و قانون فقط سقف آن را تعیین نموده است. 

3- از طرفی علیرغم تأکیدات متعدد دانشجویان، باز به صورتجلسه سومین نشست از دوره پنجم هیأت امنا به تاریخ 16/11/1391 استناد می‌شود که به وضوح درباره دوره پردیس است و خصوصا رأی صادره در شعبه اول دیوان عدالت اداری نیز صراحتا بر عدم شمول آن بر دانشجویان دوره شبانه تأکید کرده است. به هر حال دانشگاه برای این دانشجویان هیچ مصوبه‌ای از هیأت امنا پیش از تشکیل دوره ندارد. 

4- طبق نقل مسؤولین سابق دانشگاه، اعضای هیأت امنا در بدو امر دانشگاه را مکلف نمودند میزان و نحوه اخذ شهریه نوع دوره­ مشابه در سایر دانشگاهها را بررسی نموده و متوسط آن را برای این دوره در نظر بگیرند. لکن مسؤولین محترم با بررسی دوره­های پردیس بین الملل به مبلغ مذکور رسیده­اند.

5- از طرفی دور از انصاف است هیأت امنای دانشگاه اکنون پس از گذشت دو سال (و خصوصا با توجه به تحولات اقتصادی جامعه) درباره دانشجویان گذشته مصوبه جدیدی داشته باشد. البته راه پیشنهادی جایگزین، تکیه بر عرف شهریه دانشگاهها برای دوره‌های شبانه ورودی سال 1391 می‌باشد.  

6- دانشگاه هم‌اکنون و برای ورودیهای جدید در سال جاری نیز میزان شهریه دوره‌های پردیس خودگردان جدید خود را 45 میلیون تومان اعلام نموده است؛ حال چگونه از دوره شبانه دوسال قبل این مبلغ را مطالبه می‌نماید؟!.

7- طبق بررسی به عمل آمده توسط دانشجویان، دانشگاههای برگزارکننده دوره شبانه در سال 1390، شهریه‌ای معادل 17 تا 23  میلیون تومان درخواست نموده بودند، در حالی که شهریه دوره‌های پردیس بین الملل در همان سال در برخی موارد از 45 میلیون تومان نیز به شدت بالاتر بود تا جایی که در بعضی مؤسسات به مبالغ بالای یکصد میلیون تومان نیز می‌رسید و موجب اعتراضاتی می‌گردید. وزارت علوم طی صدور بخشنامه‌ای به قصد جلوگیری از چنین مبالغ هنگفت، تمامی مؤسسات را ملزم نمود سقف 45 میلیون تومان را برای انواع دوره‌ها رعایت نمایند. (لازم به ذکر است که حجم بالای تورم اقتصادی پس از تصویب این بخشنامه بوده است). جالب اینکه دانشگاههای برگزارکننده دوره شبانه با استفاده از خلأ قانونی به وجود آمده (و شاید با چراغ سبز وزارت علوم در ایام مشکلات بودجه‌ای) شهریه خود را گاهی تا حدود 35 میلیون تومان (نزدیک به دوبرابر مبلغ گذشته) افزایش دادند. در این میان اقدام مسؤولین سابق دانشگاه جای تأمل داشت که ناگهان با عنوان کردن نوع دوره پردیس، مبلغ 45 میلیون تومان را مطالبه نموده و بر آن اصرار ورزیدند. به هرحال بسیاری از دانشجویان حتی با احتساب تورم، شهریه‌ای بالاتر از 35 میلیون تومان را در کابوس‌های خود نیز نمی‌دیدند و همین اقدام دانشگاه بود که خیل اعتراضات را دامن زد؛ چرا که از آزمون سال بعد نیز خود را محروم نموده بودند.

باری؛ طبق بررسی انجام شده، دانشگاههایی که در سال 1391 پذیرش شبانه داشته‌اند، شهریه‌ای بین 29 تا 35 میلیون تومان درخواست کرده‌اند و حتی از دانشجویان ورودی سال 1392 نیز فقط برخی دانشگاهها مبلغی حدود 40 میلیون تومان مطالبه نموده‌اند. به عنوان مثال دانشگاه فردوسی مشهد حتی از دانشجویان ورودی 1392، از همان ابتدا مبلغ 600 هزار تومان نقد و چهار فقره چک 250 هزار تومانی برای هر نیمسال (هر نیمسال یک میلیون و 600 هزار تومان وجه نقد) از دانشجویان مطالبه نموده است.

8- مسؤولین سابق دانشگاه در نخستین نیمسال ثبت‌نام وام شهریه را دریغ نمودند که در مذاکرات رئیس پیشین پردیس (که گویا جنابعالی نیز بر آن واقف هستید) توافق شده بود حداقل این مبلغ نیز در سالهای بعد تقسیم شود، لکن حتی این مورد نیز هیچگاه عملی نشد. از طرفی بحث عدم تحقق وام شهریه نیمسال جاری نیز مطرح شده و کابوسها را دوچندان نموده است.

به هرحال این گروه از دانشجویان دکتری، با آمادگی مبالغی بسیار پایین‌تر از مطالبات دانشگاه در این دوره شرکت کردند و اقدامات مسؤولین سابق شوک بزرگی در زندگی آنان بوده و اثرات مادی و غیر مادی آن همچنان باقی است. جمع قابل توجهی از این دانشجویان تمکن مالی پرداخت مبلغ مطالبه شده را ندارند و فقط مجبور هستند با انواع و اقسام فشارهای روحی و جسمی و خانوادگی هرطور شده آن را تأمین نموده و به دانشگاه پرداخت نمایند....

امیدواریم این مطالب موجب تکدر خاطر جنابعالی و همکاران نشده و به تصمیم‌سازی بهتر در این باره کمک نماید

و ضمن کاهش و تخفیف در میزان کل شهریه و اصلاح شیوه پرداخت،

در خصوص وام شهریه نیمسال جاری نیز اقدامی عاجل صورت پذیرد.

با تشکر و احترام


مطالب مشابه :


پاسخ رییس دانشگاه به اعتراض دانشجویان دکتری

رییس دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به با پردیس خودگردان هیچ که شهریه پرداخت




پست ثابت

ریاست محترم و معزز دانشگاه علامه طباطبایی پردیس خودگردان شهریه دوره‌های پردیس




دانشگاههای ارائه دهنده و ظرفیت پذیرش در آزمون دکتری نیمه متمرکز سال 1392

دانشگاه علامه طباطبایی پردیس خودگردان 1886 دانشگاه تهران مدیریت دولتی 4 با اخذ شهریه




نکات بسیار مهم در انتخاب گرایش وشهر آزمون کارشناسی ارشد رشته مشاوره 93

دانشگاه علامه طباطبایی و شهریه ثابت بیشتر دانشگاه خودگردان: دانشگاه علامه




ظرفیت دانشگاههای مدیریت اجرایی

پردیس خودگردان علامه طباطبایی: 6: 5: 6: 7: 14: 13: 12: 15: 10: 20: 20: 20: 14: 20: 10: 10: دانشگاه تهران- پردیس




دانشگاه‌های غیرانتفاعی از افزایش شهریه کوتاه آمدند

منابع کارشناسی ارشد پردیس خودگردان دانشگاه شهریه دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی




پذیرش دکتری پولی در پردیس کیش پردیس البرز دانشگاه تهران

ارشد پردیس خودگردان دانشگاه شهریه دکتری پردیس نوبت دانشگاه علامه طباطبایی




پذیرش 12 هزار نفر در کنکور دکتری | نتایج یکشنبه اعلام می شود

نوبت دوم و پردیس های علامه طباطبایی ، خواجه شهریه دکتری دانشگاه




شرایط و شهریه دوره دکتری واحد امارات دانشگاه آزاد اسلامی

منابع ارشد پردیس خودگردان شهریه دوره دکتری,دانشگاه رمز موفقیت علامه طباطبایی




برچسب :