انگورسیاه سردشت وبرگزاری جشن ملی انگور
ترکیبات شیمیایی انگور :
کلیه قسمت های درخت انگور قابل استفاده دارویی است بنابراین هر قسمت را جداگانه بررسی می کنیم.
1- برگ مو : دارای ساکارز، سلولز
2- دم خوشه انگور : دارای تانن، مواد رزینی، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است.
3- غوره : که میوه سبز رنگ و نارس انگور است که دارای طعم ترش می باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید Glucolique اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک، Succinique Acid مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک و قند می باشد.
4-انگور رسیده : در صد گرم حبه انگور مواد زیر موجود است :
آب ٧٥ گرم
پروتئین 1.3 گرم
مواد قندی ٢٠ گرم
کلسیم ١٢ میلی گرم
فسفر 0.4 میلی گرم
آهن 0.4 میلی گرم
سدیم ٣ میلی گرم
پتاسیم ١٧٥ میلی گرم
ویتامین آ ١٠٠ گرم
ویتامین ب ١ برابر 0.05 میلی گرم
ویتامین ب 2 برابر 0.03 میلی گرم
ویتامین ب 3 برابر 0.3 میلی گرم
ویتامین ث ٤ میلی گرم
5-پوست انگور : دارای تانن، تارتارات پتاسیم، اسید های آزاد و مواد معدنی می باشد.
6-هسته انگور : در هسته انگور مقدری روغن و تانن موجود است. روغن هسته انگور مایل به سبز است. این روغن فاقد بو و دارای طعمی مطبوع می باشد. روغن هسته دارای تری گلیسیرید، اسید اولئیک، اسید پالمتیک، اسید لینولئیک، اسید استئاریک و اسید آراشیک می باشد.
تقسیم بندی انگور:
میوهانگور به نوع دانه دار و بی دانه تقسیم میشود. هر یک از این دو نوع در رنگهایسرخ وسیاه وزرد و تقریباًسبز دیده میشوند. اینمیوه در مناطقی که حداکثر دمای ان بیش از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل ان کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد میکند.
مشخصات گیاه شناسی :
انگورگیاه رونده بوده وتنه وشاخه های آن به صورت طبیعی برروی زمین حالت خزنده داردودرصورت تماس باقیم برروی شاخه های یک ساله پیچ خورده وخودروازقیم بالامیکشد.
برگ وگل :
برگ آن حاوی 5لوب که عمق شیارهای اطراف برگ شکل آن نسبت به ارقام مختلف انگور متفاوت است.گل های انگور بسیارکوچک ودرانشعابات فرعی گل آذین خوشه ایی ظاهر میشودوحاوی5کاسبرگ بهم چسبیده و5گلبرگ سبزروشن است.
خوشه ومیوه :
اندازه وشکل ورنگ حبه ها نسبت به ارقام مختلف متفاوت است که اندازه ی خوشه به تغذیه گیاه وموقعیت استقرار آن برروی شاخه نیز بستگی دارد.
خاك:
انگور میتواند در اغلب خاكها رشد كرده و محصول بدهد و حساسیت بخصوصی نداشته و اغلب محدودیت های معمول خاك (شوری و قلیائیت نسبی) را بخوبی تحمل می كند. همچنین در برابر آهك خاك حساس نبوده و حتی در خاك هایی كه حاوی بیش از 50 درصد آهكند بخوبی رشد می نماید. اما بایستی تا حد امكان از خاكهای سنگین فاقد زهكشی و خاكهای قلیایی همراه با نمك فراوان پرهیز نمود، خاكهای عمیق با زهكشی خوب و هوموس فراوان، برای رشد انگور بسیار مناسب هستند. انگوراگر در طول زمستان به بارش باران نیاز دارد، اما میتوان كمبود بارندگی را از طریق آبیاری جبران نمود. ریزش باران طی فصل رشد باعث پوسیدگی آن می شود به این ترتیب علاوه بر طول فصل رشد و سرمای زمستانه، منطقه می بایستی فاقد باران های تابستان بویژه در ماههای خرداد، تیر، مرداد باشد.
جوانه انگور :
ازلحاظ استقرار برروی تنه به 2گروه تقسیم میشود:1_جوانه هایی که اندام مسن بوته نظیر تنه وبازوها های اصلی وبازوهای فرعی حاصل میشود.که بنام جوانه مخفی معروفند ومعمولا غیربارورند.2_جوانه هایی که برروی جوانه های یک ساله انگورمستقربوده برروی هرگروه معمولا2عددجوانه حاصل میشود.
خواص انگور :
خاصیت گرم دارد ، چاق کننده ، صاف کننده خون و مولد خون ، پوست انگور دیر هضم و دانه آن سرد و خشک است.انگور برای درمان بیماری فشار خون ، روماتیسم ، نقرس ، مسمومیت داخلی مفید است و از ابتلاء سرطان جلوگیری می کند.انگور مقوی قلب و معارج بیماری های جلدی ، خونی و عصبی است.اگر کشمش را در مدتی طولانی در آب بجوشانند جوشانده ای به دست می آید که برای سینه مفید است و برای درمان و معالجه امراض ریوی نیز مصرف می گرددو فایده می بخشد.انگور دارای ویتامین های "آ"و "ب"و"ث" می باشد و مواد ازت وموادقندی و نشاسته ای بوده و خاصیت ضدعفونی کننده دارد.انگور برای سلامتی قلب،ریه وکلیه نافع است وبه علت داشتن املاح پتاسی و موادسلولزی ملین ومدربرای مبتلایان به اوره خون مناسب وسازگار است..
شیره انگورسیاه سردشت در مناطق كوهستانی و طبیعت زیبای شهرستان سردشت هزاران هکتار تاكستان وحشی وجود دارد كه انگورهای سیاه حاصل از آنها به دلیل رشد طبیعی و استفاده نكردن از كودها و سموم شیمیایی ارزش غذایی بالایی دارند. در پوست و گوشت انگور سیاه، مقدار زیادی ویتامین C، بتاكاروتن، ویتامین E، آنتوسیانن وجود دارد. این مواد با هم جلوی رادیكال های آزاد را می گیرند و از عمل اكسیداسیون در بدن جلوگیری می كنند. این مواد نه تنها انسان را در مقابل بسیاری از بیماریها مصون می كنند، بلكه فرایند پیر شدن پوست را نیز به تاخیر می اندازند. زنان زحمتکش روستا پس از برداشت این محصول ، بخشی از آن را به شیره تبدیل و بعنوان ماده ارزشمند و ویتامینزای غذایی مورد استفاده قرار میدهند....فواید انگور سیاه
انگور میوهای شیرین و لذیذ و از نوع میوههای خوشهای است. انگور میوه ای بهشتی است. در احادیث آمده است که امام محمد باقر (ع) فرموده اند:
"چهار میوه از میوههای بهشتی هستند،انگور،رطب(خرمای تازه)،انار وسیب."(بحارالانوار/ج14/باب اطعمه و اشربه)این میوه بهشتی سرشار از ویتامین های A، B و C می باشد. هم چنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر و پتاسیم است.یک لیوان(160 گرم) انگور سبز یا قرمز بدون هسته حاوی: 110 کالری انرژی، یک گرم پروتئین، 29 گرم کربوهیدرات و یک گرم فیبر می باشد.انگور، منبع خیلی خوب ویتامین "ث" (28/17میلی گرم) و منگنز( 11/0 میلی گرم) می باشد. منظور از منبع خیلی خوب یعنی 20 درصد یا بیشتر نیاز روزانه فرد به آن ماده مغذی را برآورده می کند.
درخت انگور را "تاک" یا "مو" نیز میگویند.
خواص انگور
1- یکی از خواص مهم انگور، تصفیه ی خون و خون ساز بودن آن است، البته این خاصیت در انگور قرمز بیشتز از انگور سبز است. لذا چنانچه از کم خونی رنج می برید، خوردن انگور قرمز یا یاقوتی را به شما توصیه می کنیم.
2- افرادی که خیلی لاغرند و می خواهند چاق شوند، میتوانند یک لیوان صبح و یک لیوان عصر آب انگور بخورند.
انگور هم لاغر کننده است و هم چاق کننده، به این صورت که اگر انگور را از صبح تا ظهر، به تنهایی میل کنید لاغر کننده و اگر آن را همراه با غذا بخورید چاق کننده است.
3- انگور و آب آن برای کسانی که در اثر یک بیماری طولانی ضعیف شدهاند، بسیار مفید است. افرادی که در دوره نقاهت بیماری به سر می برند و یا ضعف عمومی دارند، سعی کنند از انگور، هویج، سیب و هلو به مقدار زیاد استفاده کنند. البته بهتر آن است که این میوه ها را با هم در آب میوه گیری بریزند و آب میوه مخلوط را در طول روز جرعه جرعه بنوشند.
4- انگور برای سل، یبوست، بواسیر و سیاه سرفه اثر شفابخش دارد.
6- آب انگور تازه برای بیمارانی که دچار ورم کلیه هستند، نوشیدنی مناسبی است، زیرا ادرارآور است. حتی در این مورد بهتر است به جای شیر به بیمار، آب انگور تازه داده شود.
7- به دلیل مغذی و مقوی بودن انگور، برخی از پزشکان عقیده دارند که آب انگور تازه نوعی شیر با منبع گیاهی است که مواد غذایی آن به مراتب بیشتر ار شیر حیوانی است.
8- مصرف آب انگور تازه برای کسانی که نارسایی کبد دارند توصیه شده است، زیرا آب انگور عمل ذخیره قند در کبد و دفع صفرا را تسهیل میکند. کبد را تقویت میکند و به فعالیت سالم آن کمک میکند.
9- انگور موجب افزایش اشتها می شود.
10- انگور، سموم بدن را دفع میکند و یبوست را برطرف میسازد.
11- اگر آب انگور را بر پوست بمالید، چین وچروک آن را بر طرف میکند و پوست را با طراوت میکند.
11- انگور برای کسانی که مبتلا به ورم مفاصل ، روماتیسم، نقرس و سنگ کلیه می باشند، مفید است.
12- انگور برای کسانی که دچار مسمومیت، عوارض فشار خون بالا و سوء هاضمه، اختلالات پوستی، کورک، اگزما و نفریت(ورم چرکی کلیهها) شدهاند سودمند است.
13- آب انگور تازه شیر زنان را زیاد میکند.
14- انگور در زدودن غم و اندوه و بیتابی شدید، بسیار موثر است. از امام صادق علیهالسلام نقل شده است که فرمود: "پس از طوفان نوح که آب، زمین را شست و حضرت نوح در قبرستانها، استخوان مردگان را دید و بسیار اندوهناک گشت، خداوند متعال به او وحی کرد که انگور سیاه بخور تا غم تو از بین برود." (بحارالانوار/ج14/باب اطعمه و اشربه)
15- انگور عاملی مهم برای بازگشت نیروی عضلانی است.
16- انگور یک غذای خوب برای سلسله اعصاب میباشد و فشار عصبی را تسکین میدهد.
17- انگور تازه برای بهبود بیماری های قلبی بسیار سودمند است.
18- انگور قند خون را نیز تنظیم می کند. در اثر ورود قند انگور به خون، نیرویی به وجود میآید که ماهیچهها به وسیله آن کار میکنند.
19- انگور باعث پاک سازی معده و روده از مواد زائد و مضر می شود.
20- انگور دو برابر گوشت در بدن انرژی تولید میکند، ولی بر خلاف گوشت اوره خون را افزایش نمی دهد.
21- طبق تحقیقات علمی جدید، انگور بسیاری از میکروب های بیمار زای داخل بدن را نیز از بین می برد.
خواص انگور قرمز انگور قرمز از تصلب شرایین و انسداد رگ ها پیشگیری می کند.
به گفته پژوهشگران "غلیظ بودن خون، اکسیداسیون سریع کلسترول، سفت و سخت شدن رگ ها دلایل اصلی بروز بیماری های قلبی و تصلب شرایین است." این پژوهشگران دریافته اند که با خوردن انگور قرمز، اکسیداسیون کلسترول، کاهش می یابد و رگ های خونی منبسط می شوند و خون با سرعت بیشتری در بدن جریان می یابد علاوه بر این، خوردن انگور قرمز موجب بهبود عملکرد قلب می شود.
انگور قرمز منبع سرشاری از آنتی اکسیدان موسوم به "کوئرنستین" است. پوست انگور دارای ماده سفید "رزوراتول" است که از تراکم و روی هم انباشته شدن پلاکت های خون جلوگیری می کند و در نتیجه مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود.
موراد احتیاط 1- مصرف زیاد انگور باعث دل پیچه و اسهال می شود، بنابراین در خوردن آن افراط نکنید.
2- مصرف انگور برای مبتلایان به دیابت(مرض قند) مضر است.
3- مصرف مداوم آب انگور باعث ایجاد سنگ کلیه و رسوبات در دستگاه ادراری می شود.
4- خوردن انگور ترش و نارس، باعث بروز اختلال در معده میشود.
5- هسته انگور، سرد و خشک است و در معدههای ضعیف ایجاد نفخ می کند.
6- زیاده روی در خوردن انگور برای کبد و معده مضر است و حتی ممکن است به انسداد روده و معده ختم شود.
7- خوردن آب سرد بلافاصله پس از خوردن انگور، برای معده زیانآور است. برگزاری جشن ملی انگورسیاه سردشت “تره ره ش” صاحب جشن ملی می شود "تر ره ش" یا انگور سیاه سردشت محصول کاملا ارگانیک مناطق طبیعی شیبدار و کوهستانی بوده که با وجود غفلت چند دهه ای برای معرفی این محصول با ارزش ...
متوسط عملکرد تاکستانهای سردشت ۵٫۵ تن در هکتار بوده و بالغ بر ۵ هزار و ۲۰۰ هکتار از ارضی کشاورزی زیر کشت این محصول استراتژیک و ارگانیک رفته است، انگور سیاه سردشت به دلیل داشتن قند مطلوب عمدتا به صورت تازهخوری و آب انگور مصرف و در دوشابسازی، تهیه سرکه، ژله، مارمالاد، مربا، شیره انگور و آبغوره نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
انگور سیاه سردشت به دلیل رشد و باروری طبیعی و استفاده نکردن از کود و سموم شیمیایی، از ارزش غذایی بالا و شهرت فراوانی فقط در منطقه برخوردار بوده و متاسفانه طی دهه ها مسئولان اهتمامی برای معرفی این طلای سیاه نکرده بودند، موضوعی که طی سالهای اخیر به برگزاری جشن برداشت انگور سیاه با حضور مسئولان محلی ختم می شد.اما امسال استانداری، میراث فرهنگی و جهادکشاورزی آذربایجان غربی کمر همت خود را برای برگزاری جشن ملی انگور با محوریت انگور سیاه سردشت بعنوان محصولی کم نظیر در کشور و دنیا محکم بسته و امید می رود با برگزاری این جشن در حد و شان جایگاه ارزش غذایی و خوراکی این محصول شاهد افزایش صادرات و سطح زیر کشت آن باشیم.
انگور آذربایجان غربی ثبت ملی شود
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی شامگاه دوشنبه در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی از برگزاری جشنواره ملی انگور، اقتصاد و سلامتی به میزبانی ارومیه طی شهریور ماه امسال خبر داد و افزود: جشنواره ملی انگور فرصتی مناسب برای تبیین قابلیت های گردشگری و کشاورزی استان است.
لزوم راه یابی طلای سیاه سردشت به بازارهای ملی و جهانی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این راستا در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به رتبه پنجم استان در تولید انگور، افزود: در سردشت بالغ بر ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی به کشت انگور سیاه اختصاص یافته و سالانه ۲۵ هزار تن انگور بصورت کاملا ارگانیک و بدون استفاده از سموم تولید می شود.
سیدعلی مختاری با بیان اینکه در سردشت ۱۱ رقم انگور تولید می شود که از مهمترین آنها انگور سیاه است، اظهار داشت: اصلاح سیستم های مدیریت باغات انگور، تغییر ارقام موجود با ارقام تجاری و معرفی هر چه بیشتر انگور سیاه سردشت بعنوان یک محصول خوراکی با ارزش غذایی بالا و دارویی امسال پیگیری می شود.وی توسعه و ایجاد باغات جدید در اراضی مستعد شیبدار و کمبازده، اجرای طرح روانآبی باغات انگور و انجام آبیاری تکمیلی، ایستاده کردن باغات انگور دیم، بررسی روشهای نگهداری انگور تره ره ش در سردخانه از اقدامات انجام شده برای افزایش راندمان این محصول استراتژیک به کشاورزان بود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی عدم حفظ و توسعه بازارهای صادراتی انگور و کشمش را از جمله مشکلات موجود بر سر راه این محصول دانست و اعلام کرد: کمبود منابع مالی برای عرضه در بازارهای داخلی و خارجی و وجود نارساییهای زیاد در تامین و عرضه کافی و بهنگام نهادههای کشاورزی نیز سایر مشکلات موجود در این حوزه است.مختاری گفت: معرفی انگور دیم رقم رشه به عنوان یک محصول ارگانیک، معرفی روشهای صحیح و نوین پرورش، برداشت، درجهبندی، بستهبندی و فرآوری در این جشنواره مورد توجه قرار گرفت. تا باغداران بتوانند استفاده بهینهای از برداشت محصول خود داشته باشند.
بازاریابی انگور سیاه سردشت اولویت اصلی تعاونی های کشاورزی باشد
وی خواستار تقویت تعاونیها و تشکلهای کشاورزی برای جلوگیری از فعالیت دلالان شد و با اشاره به اینکه همچنین باید بازاریابی انگور سیاه و فروش آن به بالاترین ارزش ریالی ممکن توسط تعاونی ها انجام شود، یادآور شد: استفاده از انگور سیاه به دلیل طبیعی بدون و داشتن قند مطلوب به صورت تازهخوری، آب انگور، مویز و همچنین کاربرد آن در صنایع تخمیری به عنوان شاخصهای پراهمیت این محصول است.
سردشت با مساحت یک هزار و ۴۱۱ کیلومتر مربع و ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و زراعی و میانگین بارندگی ۸۰۰ میلیلیتر و داشتن رودخانههای فصلی و دائمی، استعداد زیادی در زمینه کشاورزی داشته که مهمترین محصولات آن شامل شامل انگور، انجیر، انار و سماق است. شرایط مساعد محیطی برای پرورش انگور سیاه در این شهرستان و همچنین پرورش بدون استفاده از کود، سم و مواد شیمیایی، محصول انگور سیاه سردشت را به بهترین نوع آن در جهان تبدیل کرده است.
خوردن انگور سیاه سردشت پیری را به تاخیر می اندازد
رئیس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: انگور سیاه سردشت دارای ماده ای به نام رسوراتول است که نوعی پروتئین موسوم به سرتوئین در بدن انسان می سازد و این پروتئین نیز موجب جوان ماندن و ایجاد طراوت در بافتهای انسان می شود.
رضا سکوتی با اعلام اینکه این نوع انگور خطر ابتلا به سرطان و التهاب های جسمی را کاهش می دهد، ادامه داد: انگور سیاه در مقایسه با ۴۰ نوع میوه و سبزی رایج، بیشترین قدرت را در زمینه مقاومت در برابر اکسیداسیون دارد.
به هر روی امید می رود برگزاری جشن ملی انگور در شهریور ماه امسال پای انگور سیاه سردشت را بعنوان یکی از بی نظیرترین محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی باز گرده و شاهد افزایش روز افزون صادرات این محصول به خارج از کشور و استفاده از خواص پزشکی و دارویی آن باشیم.
لازم به ذکر است در چند سال گذشته پیگیریهای نظام صنفی کشاورزی شهرستان و همکاری و همراهی مدیریت محترم جهادکشاورزی شهرستان سردشت نقش برجسته ای در برگزاری اولین جشن برداشت و متعاقب آن رضایت نسبی تاکداران منظقه از قیمت انگور داشت ادامه روند مطالعه و احداث چندین باکستان بصورت ایستاده و مدرن در مناطق مختلف شهرستان از جمله اقدامات در حال پیگیری است.
كلمات كليدی: شیره انگورسیاه سردشت دوشاب سردشت
منبع: مرکز مقالات کشاورزی
مطالب مشابه :
انگورسیاه سردشت وبرگزاری جشن ملی انگور
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت - انگورسیاه سردشت وبرگزاری جشن ملی انگور - چاپ و
بررسی آثارباستانی وغارخشکی کنه پیسته (روستای دارمکون)
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت محمد دمیافراغ التحصیل مقطع کارشناسی دانشگاه
جاذبه های طبیعی سردشت
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت سردشت, دانشگاه ازاد [ دوشنبه ۴ اردیبهشت۱۳۹۱ ] [ ]
بررسی و تحلیل محتوای فصل ششم علوم پایه پنجم ابتدایی
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت - بررسی و تحلیل محتوای فصل ششم علوم پایه پنجم ابتدایی - چاپ و
کار عملی تربیت بدنی :
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت - کار عملی تربیت بدنی : ">مرکزآزمون دانشگاه آزاد
فوائد(انار)سردشت
زانــــکــوی آزاد ســــردشــت آ.غ:دانشگاه آزاد اسلامی سردشت بیوگرافی
برچسب :
دانشگاه آزاد سردشت