راه آهن بدون استفاده در شهرستان خواف
؛وقت را در اختيار ميزبان قرار مي دهيم و او پس از تشكر از خدمات روزنامه خراسان در تشريح سيماي اين شهرستان مرزي مي گويد: شهرستان خواف يكي از شهرستان هاي محروم و جنوبي استان خراسان رضوي است و اگر در خراسان بزرگ شهرستان نهبندان جنوبي ترين و محرومترين شهرستان بود در خراسان رضوي شهرستان خواف از نظر محروميت در جايگاه نخست قرار دارد.
«حسين ابوالحسني» مي افزايد: شرايط قبل و بعد از انقلاب در اين شهرستان قابل مقايسه نيست. خدمات بسيار خوب و شاياني از نظر راه، برق، آبرساني، آموزش و پرورش پس از انقلاب اسلامي در اين شهرستان ارائه شده است، شهرستاني كه قبل از انقلاب ، سطح با سوادي ساكنان آن به ويژه زنان كم و در سطح ابتدايي بود، امروز دو سوم دانشجويان تنها دانشگاه اين شهرستان - دانشگاه پيام نور - را خواهران بومي تشكيل مي دهند.
وي با اعلام اين كه در آن دوران در شهرستان پزشك نداشتيم مي افزايد: اينك پزشكان بومي در شهرستان داراي مطب هستند. وي با اشاره به اين كه شهرستان خواف در فاصله ٢٦٢ كيلومتري مشهد از شمال به رشتخوار و تايباد، از شرق به افغانستان و تايباد، از جنوب به قاينات و از غرب به گناباد و رشتخوار محدود مي شود افزود: اين شهرستان با ٩ هزار و ٨٢١ كيلومترمربع وسعت داراي ٤ بخش، ٥ نقطه شهري، ٨ دهستان و ٠٩ روستاي مسكوني و با جمعيتي حدود ٠٢١هزار نفر از نرخ رشد جمعيتي معادل ٧/١ درصد برخوردار است. به گفته وي، اين شهرستان داراي ٢ تركيب جمعيتي از برادران و خواهران اهل سنت و تشيع است و ٥٦ درصد مردم اهل سنت و ٥٣ درصد اهل تشيعند و « ما در اين منطقه اختلافي نداريم و مردم در كنار يكديگر به آرامي زندگي مي كنند.»
؛امنيت در سايه وحدت
؛از فرماندار درباره «امنيت منطقه و شرايط مرزي» مي پرسيم . «ابوالحسني» پاسخ مي دهد از نظر امنيتي، يك دهه قبل شرارت در مرزهاي خواف به حدي بود كه از ساعت ٤ بعدازظهر مغازه اي در سطح شهر باز نبود و رفت و آمدي صورت نمي گرفت و مردم زندگي عادي خود را به سختي مي گذراندند. به حمدا... با رشادت مرزبانان و مديريت خوب دولت خدمتگزار و هوشياري نيروهاي امنيتي و حسن مديريت در شهرستان امروز شرارت و ناامني در شهرستان مشاهده نمي شود. وي گفت: همكاري مردم در تامين امنيت منطقه نيز قابل ستايش است.
وي از تلاش دشمنان براي ايجاد شكاف بين امت اسلامي خبر داد و در عين حال گفت: مردم شيعه و سني شهر خواف با وحدت و انسجام خود در سال وحدت ملي و انسجام اسلامي ثابت كرده اند كه دشمنان از ايجاد اختلاف به جايي نمي رسند. وي اين شهرستان را تجلي گاه وحدت و ديار ميراث هاي ماندگار معرفي كرد و افزود: با وجود تاريخ كهن و ميراث گران بها، اين شهرستان هنوز در سطح كشور معرفي نشده و گمنام باقي مانده است.
؛افت آب هاي زير زميني
؛از او مي خواهيم درباره اقتصاد شهرستان به ويژه كشاورزي توضيح دهد، وي در پاسخ مي گويد: خواف با آب و هواي گرم و خشك خود داراي تابستان هاي گرم و سوزان همراه با بادهاي موسمي معروف به بادهاي ٠٢١روزه و زمستان هايي سرد و خشك است.
با اين حال ٨٣ هزار هكتار وسعت اراضي كشاورزي اين شهرستان است كه به كشت گندم، جو، چغندرقند، جاليز، تنباكو، پنبه و زيره سبز اختصاص دارد. وي مي افزايد: منابع آبي اين شهرستان هم شامل ٩٠٤ حلقه چاه عميق و نيمه عميق، ٥ رشته قنات و ٢ سد با مجموع تخليه سالانه ٤٤١ ميليون متر مكعب است.
وي مشكل عمده شهرستان را محدود بودن منابع آبي و شورشدن آب هاي زيرزميني و تبعات ناشي از خشكسالي هاي چند ساله اخير مي داند و مي گويد: متوسط افت آب هاي زيرزميني در اين شهرستان سالانه حدود ٢ متر و نيم است و در سال جاري با توجه به گرمي هوا در اوايل سال و مناسب نبودن بارش بهاري ٥١ تا ٠٢ درصد كاهش توليدات كشاورزي پيش بيني شده است.
وي با اشاره به اين كه در بعد اقتصادي، شغل اكثر مردم خواف كشاورزي توام با دامداري سنتي است مي گويد: به علت خشكسالي به اين مشاغل لطمه وارد شده است و آمار يك ميليون راس دام سبك اين شهرستان در گذشته اي نه چندان دور به همين دليل به ٠٠٤ هزار راس در حال حاضر كاهش يافته است. وي جمعيت دامي شهرستان را شامل ٠٠٤ هزار راس دام سبك، ٨ هزار و ٠٠٦ راس دام سنگين، ٦٠١ هزار قطعه مرغ گوشتي و ٠٣ هزار مرغ تخمگذار اعلام كرد و افزود: شرايط موجود، بنيه مالي و اقتصادي خانواده ها را ضعيف و شكننده كرده است.
؛تداوم خشكسالي و بدرفتاري بانك ها
؛فرماندار خواف مي گويد: وام هاي تامين معاش براي كشاورزان و دامپروران به علت تداوم خشكسالي توسط روستاييان بازپرداخت نشده و بانك ها جرايمي را به مردم تحميل كرده اند. وي با اشاره به اين كه يكي از عوامل رشد و توسعه و بقاي حيات اين دو بخش اعطاي وام هاي خشكسالي است افزود:درسفر پر خير و بركت رئيس جمهوري در فروردين ماه سال گذشته،بخشودگي جرايم و تاخيرها و تقسيط وام هاي روستاييان مناطق دچار خشكسالي استان از جمله مصوباتي بود كه ابلاغ شد و بارقه اميدي براي كشاورزان و دامداران بود ولي متاسفانه اين مصوبه در شهرستان ها جامه عمل نپوشيد و بانك ها هنوز از دستور رئيس جمهور با وجود گذشت ٤١ ماه تمكين نكرده اند.وي از فشار بانك ها براي اخذ مطالبات خود از روستاييان اين شهرستان و حتي به اجرا گذاشتن وثيقه ها و زنداني كردن آنها خبر داد و گفت: بانك ها نه تنها به مصوبه هاي دولت در خصوص تمديد، تقسيط و بخشودگي جرايم وام هاي كشاورزي عمل نكرده اند، بلكه وثيقه هاي افراد بدهكار را به اجرا گذاشته و مردم را روانه زندان كرده و خانه هاي مردم را كه در رهن آنهاست از يد مالكيت افراد خارج كرده، به فروش مي گذارند. وي با اعلام اين كه مردم از اين شرايط به ستوه آمده اند، تصريح كرد: اين عملكردها و برخوردها موجب نارضايتي مردم شهرستان خواف مي شود.
؛پروژه هاي سفر رئيس جمهور
؛از فرماندار خواف درباره وضعيت پروژه هاي مصوب سفر رئيس جمهوري به شهرستان مي پرسيم. «ابوالحسني » مي گويد: در سفر سال گذشته رئيس جمهور محترم به اين شهرستان، تكميل پروژه بيمارستان ٦٩ تخت خوابي شهرستان كه ٥١-٠١ سال نيمه تمام رها و به قول برخي تبديل به اثري باستاني شده بود مورد توجه قرار گرفت و با اختصاص اعتباري ٥٣ ميليارد ريالي از چند جبهه كار شروع شد و اميدواريم طي ٤ ماه آينده و در نيمه دوم سال جاري شاهد بهره برداري از اين بيمارستان باشيم.
وي يكي ديگر از پروژه هاي ناتمام اين شهرستان را مجتمع فرهنگي و هنري خواف به عنوان تنها مركز فرهنگي شهرستان اعلام كرد و افزود: به علت اختصاص «اعتبارات قطره چكاني» طي ٨-٧ سال اين پروژه از پيشرفت مناسبي برخوردار نبود كه به دنبال سفر رئيس جمهور ٢٣ ميليارد و ٠٠٥ ميليون ريال اعتبار براي تكميل اين مجموعه تخصيص يافت و مجتمع طي ٠٤ روز آينده به بهره برداري خواهد رسيد.
وي ساخت مركز آموزش فني و حرفه اي را در خواف از ديگر طرح هاي اين سفر دانست كه با اهداي زميني به وسعت ٧ هزار متر مربع و ٥ ميليارد ريال اعتبار ساخت آن شروع شده و از ٠٨ درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است.
وي همچنين به ساخت ٢ سالن ورزشي اشاره كرده، مي افزايد: با توجه به قول رئيس جمهور براي ساخت سالن هاي ورزشي آقايان و خانم ها از آن جا كه در مركز شهرستان سالن ورزشي براي خواهران وجود نداشت، ساخت يك سالن در خواف و يك سالن هم در شهرنشتيفان آغاز شد كه تاكنون ٠٧ درصد پيشرفت كرده است و اميد است اين سالن ها در نيمه دوم سال جاري به بهره برداري برسند.
؛سرنوشت معادن سنگان
؛سوال ديگر ما درباره «سرانجام معادن سنگ آهن» است. فرماندار در پاسخ مي گويد: معادن سنگ آهن غني شهرستان خواف از معادني است كه به اعتقاد ما خواف و سنگان را در ٠٢ سال آينده تبديل به عسلويه شرق خواهد كرد. اين معادن با ذخيره ٥٨٥ ميليون تن نزديك به ٥٧٣ ميليون تن ذخيره قطعي دارد كه استخراج آن در فاز يك ٦/٢ ميليون تن و در فاز دو تا ٢ برابر خواهد بود. وي با اشاره به عيار جوش بالاي سنگ آهن اين منطقه گفت: حدود ٨ ميليارد تومان اعتبار براي احداث كارخانه گندله سازي در جوار معدن فاز يك سنگان اختصاص يافته و كار شروع شده است و سوله ها در حال نصب شدن مي باشند و تامين زمين، آب و برق براي فاز ٢ آغاز شده است.
وي در تشريح طرح هاي عمده و زيربنايي اين شهرستان گفت: علاوه بر طرح تجهيز و بهره برداري از معادن سنگ آهن سنگان؛ طرح گازرساني به شهرستان خواف، طرح تعريض جاده هاي خواف- تربت حيدريه و خواف به قاين و تايباد، احداث راه آهن تربت حيدريه- سنگان و اتصال آن به هرات و احداث بازارچه مرزي در دستور كار قرار دارد.
وي با اشاره به افتتاح خط آهن تربت حيدريه - سنگان گفت: تقاضاي ما از وزير راه و ترابري و استاندار خراسان رضوي، اختصاص قطار مسافري به اين مسير ريلي و شهرستان خواف است چرا كه هنوز كار حمل بار در اين مسير شروع نشده و مسير احداث شده با سرمايه گذاري كلان بدون استفاده باقي مانده است. وي لزوم ادامه احداث راه آهن سنگان را به هرات يادآور شد و از فعاليت شركت هاي احداث خط آهن در ايران و افغانستان در اين باره خبر داد و اظهار اميدواري كرد كه اين پروژه طي ٣ تا ٤ سال آينده به بهره برداري برسد.
وي همچنين به مصوبه دولت براي احداث هنرستاني در جوار معدن در اين شهرستان اشاره كرد و افزود: ٠١ هكتار زمين و ٠١ ميليارد ريال اعتبار به اين طرح اختصاص يافته است كه تا ٠٤ درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي يكي ديگر از مصوبات سفر استاني دولت را احداث بازارچه مرزي در «چاه گز شمالي» در اين شهرستان اعلام كرد و افزود: با اختصاص يك ميليارد و ٢٧١ ميليون تومان اعتبار عمليات اجرايي اين پروژه شروع شده كه اميدواريم به زودي به بهره برداري برسد.
؛بافت فرسوده شهري
؛فرماندار خواف در پاسخ به پرسش خراسان درباره بافت فرسوده و ناامن منازل مسكوني شهر خواف گفت: با توجه به قدمت خواف، بافت فرسوده يكي از مسائل مهم شهرستان است و با پيگيري صورت گرفته،سازمان مديريت و برنامه ريزي اعتباراتي را براي حفظ بافت قديمي شهر پيشنهاد كرد،و اعتبارات خوبي هم پيش بيني شده است كه اگر اختصاص يابد با حفظ معماري قديمي خواف، فضاي موجود نوسازي خواهد شد.وي با اشاره به تاكيد استاندار خراسان رضوي بر تحقق اين مهم گفت:تا به حال شهرداري خواف از نظر بنيه مالي ضعيف بوده است و چون ساخت و سازي نبوده و عوارضي پرداخت نشده است و از طرفي صنعت و كارخانه اي هم نداشته ايم، شهر با اعتبارات اندك شهرداري و دولت اداره شده است و امسال اميد است با اعتبارات دولتي و استاني و با توسعه اقتصادي و تجاري منطقه بتوانيم بنيه اقتصادي شهرداري را تقويت و در دكوراسيون شهر و مبلمان آن تغييراتي ايجاد كنيم.
؛پروژه سيمان
؛فرماندار به پروژه سيمان خواف به عنوان يكي از طرح هاي بزرگ اقتصادي منطقه اشاره كرد و افزود:اين پروژه كه ماه قبل كلنگ احداث آن با حضور استاندار خراسان رضوي به زمين زده شد از كارخانه هاي موفق در منطقه خواهد بود و با توجه به معادن مجاور آن و اشتغال زايي بالا قيمت تمام شده توليدات كارخانه ٠٢ تا ٠٣ درصد پايين تر از توليدات سايركارخانه ها خواهد بود،وجود زير ساخت هايي نظير راه آهن، آب، برق،گاز و نزديكي به بازار مصرف در افغانستان و مرغوبيت مصالح اوليه در تحقق اين مهم تاثيرگذارند. وي تصريح كرد: اين واحد توليدي با ظرفيت توليد ٣ هزار و ٠٠٣ تن در روز برابر اعلام مسئولان ٣سال ديگر به بهره برداري خواهد رسيد.
وي اختصاص ٠٠٥ ميليون تومان اعتبار را به ساخت دانشگاه پيام نور خواف در سفر رئيس جمهوري مورد اشاره قرار داد و افزود:٧ هكتار زمين به اين مجموعه اختصاص يافته است و به زودي عمليات اجرايي آن توسط پيمانكار آغاز خواهد شد.فرماندار خواف با اشاره به اين كه استاندار خراسان رضوي در ٨١ ماه گذشته به طور متوسط هر ٢ ماه يك بار به شهرستان خواف سفر كرده است،افزود: برنامه ريزي كرده ايم كه هر ٢ ماه، يك پروژه بزرگ را در اين شهرستان به مرحله بهره برداري برسانيم.
؛سهام عدالت
؛وي در خصوص اعتبارات اشتغال زايي نيز گفت : در اجراي طرح بنگاه هاي زودبازده اقتصادي بيش از يك هزار طرح در اين شهرستان به بانك ها معرفي شده اند و اگر چه بازدهي بانك ها كم بوده، صندوق مهر امام رضا (ع) در اين شهرستان موفق ترين صندوق در سطح كشور بوده است. وي حجم اعتبارات اشتغال زايي شهرستان خواف را ١٤ ميليارد و ٠٠٢ ميليون ريال اعلام كرد كه تاكنون ٠٣١ پرونده به استان ارسال شده است و ٠٨ نفر تاكنون اين تسهيلات را دريافت كرده اند. وي توزيع ٥١ هزار برگ سهام عدالت را در مرحله اول يادآور شد و افزود: در مرحله دوم نيز شناسايي مشمولان، شامل ٠٣ درصد روستاييان و عشاير شهرستان آغاز شده است.از فرماندار خواف وضعيت فعلي مرزهاي شهرستان را جويا مي شويم. وي مي گويد: براي تداوم و حفظ امنيت، ظرفيت پرسنلي پاسگاه هاي منطقه تقويت و ٧ برج نوري بزرگ هم در مرز تعبيه شده كه ترددها را به صفر رسانده است، احداث كانال،خاكريز، احداث جاده مرزي آسفالته، حضور نيروها، برق رساني پاسگاه ها، آب رساني و مذاكره با دولتمردان آن سوي مرز از فعاليت هاي مفيدي بوده كه به واسطه آن امنيت نسبي در شهرستان به وجود آمده و رضايت مردم حاصل شده است.
؛ميراث ماندگار
؛تنديس همايش بررسي تاريخ خواف نظرم را جلب مي كند. فلسفه نام گذاري خواف را به «ديار ميراث هاي ماندگار» جويا مي شوم. «ابوالحسني» مي گويد: خواف داراي بيش از يك صد اثر شناسايي شده است و ثبت ٥٦ اثر تاريخي در فهرست آثار ملي نشانگر قدمت تاريخي شهرستان مي باشد. از جمله آثار شاخص اين منطقه در سطح استان و حتي كشور مسجد ملك زوزن، غياثيه خرگرد، مسجد جامع سنگان، و گنبد سنگان است. البته در شهرستان با تخصيص اعتبارات عمراني تلاش هايي براي مرمت ابنيه تاريخي صورت گرفته است كه كافي نيست و نمايندگي ميراث فرهنگي شهرستان با تنها ٢ نفر نيروي رسمي و يك نفر مراقب آثار، با كمبود نيروي حفاظتي و خودرو و نيروي فني براي كارگاه هاي مرمتي روبروست.
البته شهرستان خواف داراي قابليت هاي گردشگري نيز مي باشد و در صورت سرمايه گذاري در اين بخش و نيز آموزش صنايع دستي مي توان براي رفع محروميت از شهرستان و اشتغال زايي بهره جست. وي فرصت را مغتنم شمرد، از افزايش ٥٨ درصدي اعتبارات استاني شهرستان خواف در سال جاري خبر مي دهد و مي گويد: اعتبارات سال جاري شهرستان ٥/٩ ميليارد تومان است و سهم شهرستان از اعتبارات سفر رياست جمهوري ٧ ميليارد و ٠٠٢ ميليون تومان شده است.درصد افزايش اعتبارات سفر امسال ٠٣ درصد است.
گرچه پرسش هاي ما تمامي ندارند، ترجيح مي دهيم بيش از اين موجب خستگي ميزبان نشويم،آخرين بحث ما «سخن فرماندار با مردم» است.فرماندارخواف كه گويا هنوز خيلي حرف ها براي گفتن دارد مي گويد: تقاضاي اولم از شهروندان خوافي اين است كه هر مشكلي را كه مي بينند، حتي زندگي انسان هاي محروم زير پوشال ها را به ما اعلام كنند تا اين گونه افراد را شناسايي و به آنها كمك كنيم،به موجب حديث «المومن مرآت المومن» نقص ها را بگويند تا به كمك هم آنها را برطرف كنيم، مردم همراه مسئولان باشند تا ما خادمان خوبي براي آنها باشيم، روزهاي دوشنبه هم ملاقات عمومي دارم و در اتاقم به روي مردم باز است، فرمانداري هم خانه دولت بوده، به روي همه باز است.
مطالب مشابه :
آخرین آمار اصلاح نژاد مرغ بومی در ایران
فوق در قالب ايستگاههاي مرغ بومي و مركز پشتيباني و اصلاح نژاد مرغ بومي خراسان رضوي
پیشنهادات برتر در بخش توسعه کشاورزی
تهيه نرم افزار مديريت مراكز اصلاح نژادي و تكثيري مرغ بومي (استان خراسان رضوي)
نامه ای به استاندار محترم
استاندارمحترم استان خراسان رضوي جناب آقاي با 14000 قطعه مرغ بومي براي 100 نفر و اعتباري
راه آهن بدون استفاده در شهرستان خواف
استان خراسان رضوي است بومي در قطعه مرغ گوشتي
خراسان شمالي؛ سكونتگاه پارتها
با استان خراسان رضوي و از جنوب غرب ميام تخم مرغ سنتي و بومي بوده و معرف
مقدار و ارزش انواع توليدات مؤسسات پرورش دهنده مرغ مادر (تن- ميليون ريال)
ایران وجهان - مقدار و ارزش انواع توليدات مؤسسات پرورش دهنده مرغ مادر (تن- ميليون ريال)
قاليچه بافي در سرخس، ميراثي در ورطه فراموشي
خراسان رضوي طايفه بهلولي در پرورش مرغ و طرح و نقش بومي سرخس خبري نيست و آنها
در حال حاضر توليد ديم زعفران در هر هکتار در اسپانيا هشت کيلوگرم
سازمان بازرگاني خراسان رضوي و خراسان جنوبي مهربان و دانش بومي مرغ كوير
عنوان مقالات کاربردی
برآورد تابع تقاضاي اعتبارات صنايع تبديلي در استان خراسان رضوي بومي و آميخته هاي مرغ
برچسب :
مرغ بومي خراسان رضوي