ترجمه درس چهارم زبان تخصصی عبدالرضا تالانه

نتیجه نهایی یک سیستم حسابداری صورت های مالی است . 2 تا از این صورتها که معمولا در واحد های تجاری مورد استفاده قرار می گیرد عبارتند از صورت سود و زیان و ترازنامه . شرکتها 2 صورت مالی دیگر را نیز برای استفاده کنندگان فراهم می کنند که عبارتند از صورت گردش وجوه نقد و صورت سود و زیان انباشته ( صورت سود و زیان جامع ) هدف از این درس آماده کردن شما با یک توضیح مختصر درباره این صورتها در شرکتهای خدماتی است در دروس بعدی شما با این صورتها در شرکتهای بازرگانی و صنعتی آشنا خواهید شد .

2- صورت سود و زیان : صورت سود و زیان نتایج فعالیت های یک واحد در یک دوره زمانی معین نشان میدهد برای مشخص کردن خالص برای یک دوره واحد تجاری باید درآمد های کسب شده را با مخارج متحمل شده در طول دوره را با هم مقایسه کند . بنابراین سود خالص برابر است با درآمدها منهای هزینه ها در مواردی که هزینه ها بیشتر از درآمد ها باشد نتیجه زیان خالص خواهد بود صورت سود و زیان که در زیر ارائه شده است مربوط به فعالیت های شرکت خدماتی خشکشویی  در ماه جولایی میباشد همان طور که در صورت حساب بالا می بینید 2 عنصر اساسی صورت سود و زیان درآمد ها و هزینه ها هستند این اصلاحات در زیر تعریف می شود .

3- درآمد ها :

قیمت کالاهای فروخته شده و خدمات ارائه شده به مشتری و ارباب رجوع در طول یک دوره حسابداری معین درآمد نامیده می شود یک واحد تجاری در زمانی که به مشتریان خدمات اراده می دهد یا به آنها کالا می فروشد معمولاً یا پول نقد می گیرند یا حسابهای دریافتنی تحصیل شده افزایش می یابد از سوی دیگر حقوق صاحبان سهام نیز افزایش می دهد زیرا بخشی از دارائیها به صاحبان شرکت تعلق دارد بنابراین کسب رامد موجب افزایش حقوق صاحبان سهام می شود در حقیقت درامدها افزایش ناخالص حقوق صاحبان سهام ناشی از فعالیت های شرکت می باشد.

4 – هزینه :

بهای تمام شده کالاها و خدمات مصرف شده (استفاده شده) در فرایند ایجاد درامد ها را هزینه ها می نامند برخلاف درآمد هزینه همیشه موجب کاهش حقوق صاحبان سهام می شود هزینه وجه نقد را کاهش می دهد اگر پرداخت آن د زمان معامله انجام شده باشد یا در نهایت موجب کاهش نقدینگی می شود اگر پرداخت باتاخیر انجام شود.

5 – اشکال صورت سود و زیان : صورت سود و زیان را می توان با استفاده از 2 شکل آماده نمود : شکل یک مرحله ای و شکل چند مرحله ای . در شکل یک مرحله ای سود خالص از کم کردن جمع هزینه ها از جمع درآمد ها در یک مرحله محاسبه می شود که به همین خاطر ما آن را شکل یک مرحله ای می نامیم اما در یک صورت سود و زیان چند مرحله ای سود خالص عملیات در مراحل مختلفی محاسبه می شود یک نمونه صورت سود و زیان چند مرحله ای در دروس بعدی داده شده است .

6- ترازنامه : هر واحد تجاری ترازنامه ای را در یک زمان مشخص آماده می کنند ( نشان می دهد ) که دارائیها و بدهیها و حقوق صاحبان سهام را نمایش میدهد ترازنامه وضعیت مالی واحد تجاری را در یک نقطه از زمان ( مقطع زمانی ) نشان میدهد ترازنامه زیر وضعیت مالی شرکت خدماتی خشکشوئی را در تاریخ 31  جولایی 2004 نشان می دهد .

8 – دارائیها : منابع اقتصادی که در مالکیت یک واحد تجاری هستند دارائیها نامیده می شوند . انتظار می رود دارائیها برای فعالیت های آینده شرکت مفید باشدند و آنها ممکن است به صورت فیزیکی موجود باشند از قبیل ماشین آلات یا کالا هر چند بعضی دارائیها به صورت حقوق دعاوی (ادعا ) قانونی با ارزش ( قابل ارزیابی ) از قبیل مبالغ بدهی از مشتریان یا حق امتیاز وجود دارد .

9 – بدهیها : بدهیها مبالغی است که شرکت به دیگران بدهکار است بدهیها همچنین آن بخشی را نشان میدهد که به مالکین واحد تجاری تعلق ندارد و باید در آینده پرداخت شود بدهیها معمولا بر اثر خرید کالا یا خدمات به صورت اعتباری ( نسیه ) بوجود می آیند .

10 – حقوق صاحبان سهام : حقوق صاحبان سهام در سرمایه شرکت تجاری با جمع دارائیها و نمایانگر منابع سرمایه گذاری شده توسط مالکان می باشد صاحب یک واحد تجاری مستحق دریافت هر آنچه که بعد از پرداخت کامل بدهیها باقی می ماند هستند افزایش در حقوق صاحبان سهام یک شرکت تجاری از 2 منبع حاصل میشود : 1 – سرمایه گذاری بوسیله مالکان شرکت  2 – سود حاصل عملیات سود آور شرکت . برداشت بوسیله مالکان شرکت و زیانهای ناشی از فعالیت زیان ده ( بدون سود ) موجب کاهش در حقوق صاحبان سرمایه می شود . 3 – طبقه متداول که در ترازنامه دیده می شود عبارتند از دارائیها و بدهیها و حقوق صاحبان سرمایه این اقلام هر کدام خود به زیر مجموعه هایی به شرح زیر تقسیم می شود .

 


مطالب مشابه :


زبان تخصصی حسابداری ؛ عبدالرضا تالانه

این مطلب مربوط به درس (english for the student of accounting ) زبان تخصصی حسابداری عبدالرضا تالانه میباشد .




زبان تخصصی درس 3

در این قسمت لغات تخصصی مهم درس ۳ از کتاب زبان تخصصی حسابداری (عبدالرضا تالانه) جهت استفاده




Lesson 26 - Managerial Accounting

متن، ترجمه و فایل صوتی دروس جلد دوم کتاب زبان تخصصی حسابداری (عبدالرضا تالانه)




ترجمه درس شش زبان تخصصی عبدالرضا تالانه

تازه های حسابداری - ترجمه درس شش زبان تخصصی عبدالرضا تالانه - جدیدترین مطالب- دانلود




ترجمه دروس کتاب زبان آقای تالانه

قابل توجه دوستان گرامی: ترجمه ۱۰ درس از کتاب زبان تخصصی رشته حسابداری- آقای عبدالرضا تالانه




ترجمه درس چهارم زبان تخصصی عبدالرضا تالانه

موضوعات مرتبط: ترجمه زبان تخصصی تالانه ، ترجمه کامل کتاب زبان تخصصی حسابداری




Lesson 23 - Corporations

متن، ترجمه و فایل صوتی دروس جلد دوم کتاب زبان تخصصی حسابداری (عبدالرضا تالانه) 1) voting, 2




مطالعه صحیح زبان تخصصی

متن، ترجمه و فایل صوتی دروس جلد دوم کتاب زبان تخصصی حسابداری (عبدالرضا تالانه)




ترجمه درس bookkeeping در زبان تخصصی حسابداری عبدالرضا تالانه دانشجویان حسابداری

mechatproject - ترجمه درس bookkeeping در زبان تخصصی حسابداری عبدالرضا تالانه دانشجویان حسابداری - این




ترجمه دروس "زبان تخصصی حسابداری" نوشته آقای عبدالرضا تالانه

کانون مشاوران کنکور تضمینی - ترجمه دروس "زبان تخصصی حسابداری" نوشته آقای عبدالرضا تالانه




برچسب :