کاربرد پردازش تصویر در کشاورزی

بررسی وضعیت خاک­های کشاورزی یکی از مهم­ترین دغدغه­های بخش کشاورزی و کشاورزان است. از مهم­ترین ویژگی­های خاک، میزان نیتروژن آن است. در روش مرسوم آزمایشگاهی خاک، هزینه­های آزمایشات خاک به هزینه­های تولید محصول اضافه خواهد شد. نظرزاده و همکاران (1390)، با انجام تحقیقی جالب روش جدیدی را برای تخمین میزان نیتروژن خاک مورد استفاده قرار دادند. در این تحقیق، با استفاده از میزان درصد نیتروژن نمونه­های تهیه شده از طرح پایش خاک­های کشاورزی خراسان رضوی، ضمن آنالیز رنگ تصاویر اسکن شده نمونه­ها، همبستگی آنالیز رنگ نمونه­ها با میزان نیتروژن مورد بررسی قرار گرفت و با محاسبه ضریب همبستگی (74٪)، امکان اظهار نظر در مورد میزان نیتروژن خاک با استفاده از روش پردازش تصویر مورد تأیید قرار گرفت.

از روش پردازش تصویر برای بررسی وضعیت تخلخل خاک و حرکت آب، بررسی وضعیت رطوبت خاک، وضعیت دانه­بندی و بافت خاک نیز استفاده شده است که از همه این تحقیقات، نتایج مثبت و قابل قبولی گزارش شد.

در این روش، با استفاده از اسکنر، سطح خاک اسکن شده و و تصاویری با رزولوشن خوب تهیه می­شود. تصویر تهیه شده توسط اسکنر در نرم­افزار مطلب که قابلیت پردازش تصویر را دارد، طی مراحل مختلف پیش­پردازش و پردازش، تجزیه­ی رنگ می­گردد. یعنی پیکسل­های مختلف تصویر در قالب ماتریس­های سه رنگی (قرمز، سبز و آبی) نمایش داده می­شود. رنگ اجسام از ترکیب سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی تشکیل شده است که به کدهای رنگی معروف بوده و از صفر تا 255 تقسیم­بندی می­شود.

نمونه­های خاک پس از خشک شدن، با الک 2 میلی­متری غربال شده روی سطح اسکنر به ابعاد 5 در 5 سانتی­متر پخش شده و از سطح زیرین خاک اسکن می­شود.درجه اسکن روی حداکثر رزولوشن اسکنر نوع جنیوس، با کنتراست 30 و روشنایی 20 تنظیم می­گردد.

هر تصویر دیجیتال شامل تعداد زیادی پیکسل است که در تصاویر رنگی از سه لایه رنگ اصلی شامل قرمز، سبز و آبی تشکیل شده است. در واقع، ترکیب این سه رنگ، پیکسل را ایجاد می­کند. برای کار کردن با تصاویر دیجیتال در نرم­افزارهای کامپیوتری، تصویر مورد نظر به ماتریسی از اعداد تبدیل می­شود. این ماتریس در تصاویر سیاه و سفید و تصاویر خاکستری ماتریسی دوبعدی است که مقدار هر پیکسل آن از صفر که نشان­دهنده­ی رنگ سیاه می­باشد تا 255 که نشان­دهنده­ی رنگ سفید می­باشد، متغیر است. ماتریس تصاویر رنگی، ماتریسی سه بعدی است که  بعد سوم آن شامل سه لایه R (قرمز)، G (سبز) و B (آبی) می­باشد. عددی که درون هر یک از این لایه­ها قرار دارد از صفر تا 255 تغییر می­کند.

در این تحقیق مشاهده شد که با افزایش مقدار نیتروژن نمونه خاک، مقدار مجموع کدهای رنگی کاهش می­یابد و بنابراین می­تواند معیاری برای سنجش مقدار نیتروژن خاک باشد.

منبع: نظرزاده و همکاران. 1390. ششمین همایش ملی ایده­های نو در کشاورزی. دانشگاه آزاد اسلامی- خوراسگان

تهیه و تنظیم: مومن زاده


مطالب مشابه :


جنت شهر

باغبانی دانشگاه هرمزگان - جنت شهر - دوستانی که می خواهند ما را یاری کنند مطالب خود را به




بیوگرافی دکتر حسین آقایی جنت مکان

وبلاگ تخصصی حقوق و فقه - بیوگرافی دکتر حسین آقایی جنت مکان - ابوالقاسم شم آبادی




مصاحبه با استاد دانشگاه ناصرخسرو

کیسو (جنت الهزاره) - مصاحبه با استاد دانشگاه ناصرخسرو - اجتماعی -فرهنگی - انتقادی در باره




بیوگرافی و تالیفات دکتر آقایی آقایی جنت مکان

جدید ترین اخبار و مطالب حقوقی - بیوگرافی و تالیفات دکتر آقایی آقایی جنت مکان - - جدید ترین




دانشگاه جامع علمی - کاربردی

مشاوره تحصیلی، خانوادگی و رفتاری - دانشگاه جامع علمی و خانواده آموزش و پرورش5(جنت آباد).




کاربرد پردازش تصویر در کشاورزی

دانش آموختگان کشاورزی جنّت لاکان - کاربرد پردازش تصویر در کشاورزی - پایگاه اطلاع رسانی دانش




تجربه پیاده سازی در مشهد

خیابان جنت مشهد خیابان کم عرض و درازی است که در ناحیه مرکزی شهر و نزدیک به برخی از فضاها و




جلسه هیات مدیره تعاونی

دانش آموختگان کشاورزی جنّت لاکان - جلسه هیات مدیره تعاونی - پایگاه اطلاع رسانی دانش




برچسب :