دستورالعمل ارزشیابی توصیفی دانش آموزان دوره ابتدایی
· دستورالعمل ارزشیابی توصیفی دانش آموزان دوره ابتدایی
مقدّمه :
به استناد مصوبه ششصد و هفتاد و نهمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 30/8/81 ، دستورالعمل تغییر مقیاس کمّی (20- -) به مقیاس کیفی (ارزشیابی توصیفی) با عنایت به رویکرد های نوین در فرآیند یاددهی - یادگیری و شیوه های اثر بخش ارزشیابی ، جهت اجرای آزمایشی دوره ابتدایی به شرح زیر ابلاغ می شود:
هدف :
1- ارزشیابی توصیفی و تشریح جریان پیشرفت تحصیلی و تربیتی (تلاش و عملکرد) دانش آموزان به منظور اصلاح روند یاددهی - یادگیری در کلاس درس.
2- ارتقای سطح بهداشت روانی از طریق کاهش نقش ارزشیابی پایانی و مقیاس کمی در سرنوشت تحصیلی دانش آموزان
3-تــــوجه به حیطه های مختلف شخصیت دانش آموز در ابعاد عاطفی ، اجتماعی ، جسمانی و سطوح بالای حیطه شناختی
ماده 1 - ارزشیابی در دوره ابتدایی در طول سال تحصیلی به طور پیوسته با استفاده از روشهای به طور پیوسته با استفاده از روشهای فرایندی و عملکردی و ابزارهایی مانند پوشه کار ، سیاهه رفتار ، آزمونهای و تکالیف درسی ، برگ ثبت مشاهدات و فعّالیّتهای داخل و خارج از کلاس اعم از فردی یا گروهی و نظایر آن انجام می گیرد .
ماده 2 - در هــــــر سال تحصیلی وضعیت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان حداقل طی دو مرحله با توصیف میزان تلاش و عملکرد آنان به دانش آموزان و اولیا, آنها اعلام می شود . به گونه ای که میزان تلاش و عملکرد آنان را توصیف نماید.
ماده 3 - دانش آموزانی که در کلاس درس حضور یافته و به انجام تکالیف و فعالیتهای یاددهی - یادگیری مبادرت ورزیده اند بنابر گزارش معلم در پایان سال تحصیلی به پایه بالاتر ارتقا, می یابند.
ماده 4-در صورتی که به تشخیص معلم و با توجه به ارزشیابی های به عمل آماده در طول سال تحصیلی ، دانش آموزی در دستیابی به اهداف و انتظارات پایه ، نیاز به فعالیت های بیشتری داشته باشد ، راه کارهای جبرانی برای بهبود پیشرفت تحصیلی و تربیتی وی با همکاری اولیای مدرسه و والدین اعمال می شود.
تبصره - منظور از راه کارهای جبرانی انجام اقداماتی است که معمولاَ در طول سال یا قبل از آغاز سال تحصیلی بعد به اجرا در می آید تا پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بهبود یابد.
ماده 5- در شرایط خاص ، دانش آموزی که پس از اعمال راه کارهای جبرانی بر اساس ارزشیابی های به عمل آمده به تشخیص معلم به اهداف و انتظارات پایه تحصیلی مربوط دست نیافت توسط معلم مربوط همراه با پرونده تحصیلی به شورای معلمان معرفی می شود. این شورا نظر خود را به شورای مدرسه جهت تصمیم گیری نهایی در مورد ارتقا, یا عدم ارتقا, دانش آموز اعلام خواهد کرد .
ماده 6 - تصمیم گیری در مورد جابجایی دانش آموز و تعیین راهکارهای جبرانی ، توسط شورای مدرسه انجام می شود
ماده 7 - چگونگی تکمیل گزارش پیشرفت تحصیلی و تربیتی دانش آموز در دروس مختلف و ویژگی های عمومی ، نحوه بکارگیری ابزارها که به عنوان راهنما برای معلم تلقی می شود در جزوه راهنمای ارزشیابی توصیفی ، توسط معاونت آموزش عمومی و امور تربیتی با همکاری سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ارائه می شود.
تبصره : نحوه ثبت و نگهداری مدارک تحصیلی و دفتر ثبت گزارش پیشرفت تحصیلی و تربیتی دانش آموزان توسط معاونت آموزش عمومی و امور تربیتی تهیه و ابلاغ خواهد شد.
ماده 8 – این آیین نامه در سال تحصیلی 83-82 به صورت آزمایشی در تعداد محدودی از کلاس های پایه اول ابتدایی و در تعدادی از استانها قابل اجرا خواهد بود .
ماده 9 – این آیین نامه برای مدارس مجری طرح آزمایشی جایگزین آیین نامه امتحانات دوره های ابتدایی و راهنمایی مصوب ششصد و سی و سومین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 30/12/1377 خواهد بود .
منبع:
http://www.tehranedu.org/subparts/apomomi/amtehanat/DASTOR
مطالب مشابه :
طناب زنی
تربیت بدنی آموزش وپرورش بیرجند . طناب فیش حقوقی; سازمان بسیج
والیبال
آموزش وپرورش بیرجند; فدراسیون ورزش فیش حقوقی; سازمان بسیج
قوانین ومقررات بدمینتون
تربیت بدنی آموزش وپرورش بیرجند کارشناسی تربیت بدنی شهرستان بیرجند
آزمونهای آمادگی جسمانی در مدارس
تربیت بدنی آموزش وپرورش بیرجند . آزمونهای آمادگی جسمانی در فیش حقوقی; سازمان بسیج
نامه وزارت آموزش و پرورش در خصوص بیمه طلایی شاغلین
فیش حقوقی همکاران اداره آموزش وپرورش به کارشناسی تعاون و امور رفاهی بیرجند مراجعه
تکلیف خلاق (انشا
شمیم دانش بیرجند. فیش حقوقی آموزش وپرورش. سامانه ملی قوانین ومقررات جمهوری اسلامی
دستورالعمل ارزشیابی توصیفی دانش آموزان دوره ابتدایی
فیش حقوقی آموزش وپرورش. آموزش وپرورش بیرجند. جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 30
برچسب :
فیش حقوقی آموزش وپرورش بیرجند