اتلاف وقت بيماران در خلاء نوبت‌دهي آن‌لاين بيمارستان‌هاي دولتي

اتلاف وقت بيماران در خلاء نوبت‌دهي آن‌لاين بيمارستان‌هاي دولتي
بيماران مراجعه كننده در بيمارستان‌هاي دولتي معمولاً به علت نداشتن سيستم نوبت‌دهي آن‌لاين در اين مراكز مجبورند از ساعات قبل از صبح هر روز براي نويت دهي مراجعه كنند يا با پذيرش بيمارستان‌ها تماس بگيرند كه به دليل بالابودن تماس‌ها خط تلفن‌ها آنها نيز معمولاً مشغول است.

سلامت نیوز: بيماران مراجعه كننده در بيمارستان‌هاي دولتي معمولاً به علت نداشتن سيستم نوبت‌دهي آن‌لاين در اين مراكز مجبورند از ساعات قبل از صبح هر روز براي نويت دهي مراجعه كنند يا با پذيرش بيمارستان‌ها تماس بگيرند كه به دليل بالابودن تماس‌ها خط تلفن‌ها آنها نيز معمولاً مشغول است.

به گزارش فارس، سيستم نوبت‌دهي آنلاين كه در حال حاضر در 3 بيمارستان دولتي شهيد هاشمي‌نژاد، فارابي و شهداي يافت‌آباد و بيمارستان ميلاد راه‌اندازي شده است مورد استقبال و رضايت بيماران قرار دارد و بيماران با استفاده از اين سيستم به كمك تلفن و اينترنت مي‌توانند نوبت بگيرند و ديگر نيازي به مراجعه به بيمارستان براي نوبت گرفتن نيست.

البته نوبت‌گيري به كمك تلفن در برخي از اين بيمارستان‌ها كمي زمان مي‌برد و فرد بايد حداقل چند بار اشغال‌بودن خط را تحمل كنند و پس از اتصال، بين 4 تا 8 دقيقه پشت نوبت انتظار قرار گيرد و پس از آن نوبت مورد نظرش را در وقتي كه اپراتور تعيين مي‌كند دريافت كند.

از طرف ديگر يكي از مشكلات بيمارستان‌هاي دولتي نوبت‌دهي‌هاي طولاني است به طوري كه اغلب مراجعان به بيمارستان‌هاي دولتي از انتظار طولاني براي درمان بيماري خود گله‌مند هستند كه شايد اين سيستم تا حدودي بتواند اين مشكل را حل كند.

در تماس خبرنگار فارس با بيمارستان‌هايي كه خط نوبت‌دهي آن‌لاين يا تلفن گويا دارند. نوبت‌دهي‌ها معمولاً بدون انتظار يا با انتظار 8-7 دقيقه‌اي پشت تلفن همراه بود و نوبت‌ها با فاصله‌زماني بين 4 تا 12 روز داده مي‌شد.

همچنين در تماس با تلفن گوياي بيمارستان فارابي با شماره 55421080، سيسم اعلام كرد كه با توجه به ازدحام بيماران و فوق‌تخصصي‌بودن بيمارستان فارابي بهتر است بيماران براي درمان بيماري‌هاي ساده چشمي به اين بيمارستان مراجعه نكنند و در صورتي كه بيماري چشمي توسط پزشك خارج از بيمارستان تشخصي داده شده است درمان سريع‌تر صورت مي‌گيرد

تلفن گوياي بيماران فارابي اعلام كرد: براي بيماري‌هاي آب سياه، آب‌مرواريد، بيماري‌هاي پلك، مجاري اشكي، شبكيه، قرنيه، انحراف چشم، ناخنك، گل‌مژه، كنترل چشم نوزادان نارس زير 40 روز و خدمات ليزر وقت داده مي‌شود.

*مديريت بهينه در برخي بيمارستان‌هاي دولتي لحاظ نمي‌شود

حسينعلي شهرياري، رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس در اين مورد به خبرنگار بهداشت و درمان فارس مي‌گويد: در برخي بيمارستان‌هاي دولتي مانند فارابي سيستم مديريت بهره‌وري اجرا مي‌شود يعني هم تعرفه‌هاي دولتي رعايت مي‌شود و هم پزشكان درآمد معقولي دارند.

وي مي‌افزايد: اما در برخي بيمارستان‌ها تعداد بيماراني كه در نوبت هستند زياد است. در برخي بيمارستان‌ها پزشكان هم در بخش خصوصي و هم در بخش دولتي كار مي‌كنند و در برخي بيمارستان‌ها هم مديريت بهينه لحاظ نمي‌شود. مطالبات پزشكان را به موقع نمي‌دهند و به همين علت در بين پزشكان نارضايتي هست.

شهرياري ادامه مي‌دهد: به علت همين مشكلات، انگيزه‌ پزشكان براي فعاليت در بخش خصوصي بيشتر و در بخش دولتي انگيزه كاري كمتر است در حالي كه در بيمارستان‌هاي دولتي معمولاً عمل‌هاي سخت و وقت‌گير انجام مي‌شود ولي در بخش خصوصي عمل‌هاي ساده‌تر انجام مي‌شود.

وي تصريح مي‌كند: شايد مهمترين علت، تمام‌وقت‌نبودن پزشكان در بيشتر بيمارستان‌هاي دولتي است. البته در بيمارستان‌هايي كه هم پزشكان تمام‌وقت وجود دارند اگر كيفيت اعمال جراحي و ويزيت بيماران بررسي شود مشاهده مي‌شود كه با پزشكان پاره‌وقت خيلي تفاوت دارد و با اينكه پزشكان پاره‌وقت يك سوم يا يك‌دوم وقت پزشكان تمام‌وقت را مي‌گذارند ولي تعداد اعمال جراحي و ويزيت آنها شايد به يك پنجم يا يك‌ششم هم نرسد.

شهرياري مي‌گويد: بايد به سمتي برويم كه رضايت پزشكان را بالا ببريم و پرداخت‌ها را به موقع انجام دهيم و براي آنها انگيزه ايجاد كنم.

نوبت‌دهي آن‌لاين هنوز در بيمارستان‌هاي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي راه‌اندازي نشده است

مسعود ياوري، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مي‌گويد: نوبت‌دهي به سبك تلفني و كامپيوتري در واقع هنوز در بيمارستان‌هاي تحت پوشش اين دانشگاه عملياتي نشده است گرچه قابليت نوبت‌دهي بيمار از طريق مركز تلفن در بيمارستان 15 خرداد و برخي بيمارستان‌ها وجود دارد.

وي مي‌افزايد: برخي مراكز از دستگاه‌هاي نوبت‌دهي كه در بانك‌ها وجود دارد استفاده مي‌كنند و فعلاً مراجعات و نوبت‌دهي‌ها به صورت حضوري است كه اميدواريم با وجود سيستم HIS بيمارستان‌ها اين موضوع عملياتي شود.

ياوري با بيان اينكه بيشتر بيماران بيمارستان‌هاي تحت پوشش اين دانشگاه از شهرستان‌ها مراجعه مي‌كنند تصريح كرد: اين برنامه و عملياتي‌شدن آن موجب كاهش رفت و آمد مي‌شود كه اميدواريم امسال تعدادي از اين بيمارستان‌ها را عملياتي كنيم.

وي درباره وقت‌هاي طولاني در برخي بيمارستان‌ها نيز ادامه مي‌دهد: نوبت‌دهي‌هاي چند ماهه بيشتر به خاطر يك رشته خاص و يك پزشك خاص است ولي به جز چند رشته محدود مانند روماتولوژي، جراحي اعصاب، گوش، حلق و بيني و كليه اطفال نوبت‌دهي‌هاي طولاني نداريم و اين چند رشته هم بيشتر يا به خاطر يك پزشك خاص يا كمبود فضا و هيئت علمي تمام وقت يا به علت طولاني بودن زمان عمل برخي از آنها مانند گوش، حلق و بيني است.

*مردم از سيستم نوبت‌دهي آن‌لاين استقبال كردند

جواد معظمي، مدير درمان دانشگاه علوم پزشكي ايران نيز در اين باره مي‌گويد: در حال حاضر 2 بيمارستان هاشمي‌نژاد و شهداي يافت‌آباد تحت پوشش اين دانشگاه اين سيستم را دارند و با توجه به اينكه بيمارستان شهداي يافت‌آباد در منطقه‌اي است كه شايد به نظر برسد مردم كمتر به آن توجه داشته باشند ولي عملاً اين موضوع خيلي خوب بوده است و مردم نوبت مي‌گيرند و معطل نمي‌شوند و بايد اين موضوع گسترش پيدا كنند.

وي مي‌افزايد: وقت‌‌دهي طولاني به خاطر اين است كه زمان فعاليت مراكز سرپايي محدود است و از طرفي بيماران هم به صورت حضوري مراجعه مي‌كنند و هم عده‌اي از اين طريق سيستم وقت مي‌گيرند به همين علت با حجم بسيار بيشتري از مراجعه كنندگان مواجه مي‌شويم.

وي ادامه داد:البته بيماران اورژانسي كه هر زماني بيايند بايد وقت داده شود ولي درباره بيماري‌هاي غير اورژانس طبيعي است كه ظرفيت‌ها محدود باشد.

معظمي تصريح مي‌كند: نمي‌توان قول داد كه اين سيستم را در چند بيمارستان در امسال راه‌اندازي كنيم چرا كه نياز به يكسري برنامه‌هاي نرم‌افزاري دارد. برنامه اين است تا آنجا كه ممكن است اين خدمات را گسترش دهيم.

از بين بيمارستان‌هاي تابعه دانشگاه علوم پزشكي تهران فقط بيمارستان فارابي داراي اين سيستم است كه البته مسئولان معاونت درمان اين دانشگاه در اين زمينه حاضر به پاسخگويي نشدند.


مطالب مشابه :


اتلاف وقت بيماران در خلاء نوبت‌دهي آن‌لاين بيمارستان‌هاي دولتي

فارابي و شهداي يافتآباد و به اينكه بيمارستان شهداي يافت‌آباد در




لیست بیمارستان های دولتی استان تهران

رديف / بيمارستان / تخصص شهداي يافت آباد /icu ، ccuجنرال ، postccu / يافت آباد ،خيابان




کارت ملی/شناسنامه والدین/کارت خودرو/گواهینامه

يافت آباد- بلوار الغدير-روبروي بيمارستان شهداي يافت




خاطراتي از انقلاب57در شهر خرم آباد

آن ها در ذهنم مانده است.جلال سرباز و سعيد امان الهي از جمله اولين شهداي آباد بود




آتش سوزی مهیب در کارخانه مواد شیمیایی اراک

( شهيد مطهري،5 تن، شهداي يافتآباد، 5 تن، و همچنين در بيمارستان شهيد نكويي قم، نيز 8 تن




جزییات اقدام شجاعانه زن لر

حتمي نجات يافت. شهداي عشاير خرم آباد بيمارستان شهداي عشاير




اسامی پزشکان متخصص تهران 4/7

منطقه 12 ري جنب بزرگراه محلاتي بيمارستان خيريه شهداي يافت آباد بلوارمعلم




برچسب :