ماهی گورامی (Gourami)

ماهی گورامی (Gourami) گورامی‌ها  از راسته (Perciform) از خانواده Osphronemidae هستند. تا کنون حدود 90 گونه ماهی در این خانواده شناخته شده است که در 13 سرده طبقه بندی شده اند. بسیاری از گورامی‌ها در قسمت پیشین باله لگنی خود، پرتوی کشیده و باریکی دارند.

بسیاری از انواع این گونه، از تخم‌های خود نگهداری می‌کنند: بعضی از آنها تخمها را در دهانشان نگهداری می‌کنند و بقیه همانند ماهی جنگجوی سیامی و Beha splendens آشیانه های حبابی می‌سازند. این خانواده به نام Polyacanthidae نیز شهرت دارد. بعضی از ماهیانی که هم اکنون به‌عنوان خانواده گورامی‌ها طبقه بندی می‌شوند در گذشته جزء خانواده Anabantidae بشمار می‌آمدند اخیراً خانواده فرعی Belontiinaeاز خانواده Belontiidae تشکیل شده است.

انواع دیگر گورامی ها: نام گورامی برای دو خانواده دیگر که نزدیک به هم هستند نیز به کار می‌رود:

داده‌ها از دانشنامهٔ رشد گورامیها ماهیهای بسیار زیبایی هستند که اغلب به مColisa_lalia.jpgاهیهای کوچکتر از خود اسیب میرسانند

گورامیها انواع مختلفی دارند که تعدادی ازآنها در ایران تکثیرو پرورش یافته اندنگهداری از گورامیها

بسیار راحت است چون ماهیهای مقاومی هستند گورامیها در مواقع تولید مثل و ترس تغییر رنگ می‌دهند و

پر رنگتر می‌شوند.

گورامیها معمولا بین 8-6ماهگی بالغ می‌شوند. زادگاه اصلی گورامیها هند،چین، تایلند، سوماترا و شبه جزِيره مالاِي می‌باشد

تفاوت اندازه گورامیها در انواع مختلف بین60- 5 سانتی متر است.

طرز تشخیس جنسیت:


1-باله پشتی نر بلندتر از ماده ونوک تیز است ولی ماده کوتاهتر ونوک ان حلال است

2-ماهی نر باله زیر شکمی بلند تری نسبت به ماده دارد

3- ماهی نر بدنی کشیده ولاغر دارد ولی ماهی ماده بدنی گرد وچاق واز عرض پهن است.

انواع گورامیها:

گورامی مرواریدی:
اندازه اِين ماهِي که بومي تاِيلند ، سوماترا و شبه جزِيره مالاِي است تا 10 سانتِيمتر مي رسد .ماهِي بسِيار زِيبايي است که روِي بدن و باله هاِي فرد آن مملو از خالهاِي زِيباِي مروارِيدِي مي باشد .باله هاِي پشتِي ، شکمي ، دمي و حتِي سِينه اِي داراِي ساِيه زرد رنگ هستند .تلو لو قوس و قزحِي بر روِي بدن آن دِيده مي شود که بر حسب زاوِيه تابش نور از نور بنفش تا سبز تغِيِير مي نماِيد .قسمت گلويي و شکمي ماهِي سفِيد رنگ است .نوارهاِي سِياه رنگِي از نوک پوزه تا پاِيه باله دمي آن وجود دارد .در فصل تخمرِيزِي قسمت سِينه اِي ماهِي نر برنگ قرمز زِيبايي در مي آيد .براِي اولِين بار در سال 1933 به دنِياِي آکوآريومها معرفِي گردِيد. در مقاِيسه با ساِير گورامي ها ، ماهِي اي است بسِيار مهربان که پس از ساختن لانه حبابِي و تخمرِيزِي با احترام ماهِي ماده را از محِيط عمل خود دور مي نماِيد .هِيچِيک از والدِين بچه‌ها را نمي خورند .با افزاِيش سن آن ، شعاعهاِي باله پشتِي تا حدودِي از درون باله خارج مي شوند.

گورامی بوسنده:

اندازه اِين ماهِي که بومي جاوه ، بور و مالاِي است تا 25 سانتِيمتر مي رسد .دهان اِين ماهِي در شرايط معمولِي تا حدودِي مطابق دهان ساِير ماهي هاي گورامي است ولِي هنگام بوسِيدن ماهِي هم نوع خود و ِيا حتِي بوسِيدن تصوِير خود در داخل آيينه ِيا شِيشه آکوآريوم ، دهان فرم خاصِي بخود مي گِيرد .بوسِيدن ماهِي دِيگر به نظر نمي رسد که هِيچگونه ارتباط جنسِي بِين آنها را نشان دهد .شاِيد اِين کار نوعِي رقابت و حتِي نزاع باشد. پشت ماهِي زِيتونِي متماِيل به خاکسترِي و شکم سفِيد رنگ است .نرها تِيره تر از ماده‌ها مي باشند .در مورد تخم رِيزِي آنها در داخل آکوآريوم اطلاعات چندانِي در دست نِيست و شاِيد دلِيل اصلِي آن اِين باشد که ماهي هاي گورامي بوسنده اِي که معمولا در آکوآريومها نگهدارِي مي شوند اندازه آنها نسبتا کوچک بوده و بسن بلوغ نرسِيده اند .در شرايط طبِيعِي معمولا قبل از تخم رِيزِي ماهي هاي نر و ماده بِيشتر ِيکدِيگر را مي بوسند .تخمها بصورت معلق در آب قرار گرفته و معمولا بعد از 48 ساعت به نوزاد تبدِيل مي شوند .نر و ماده اکثرا تخم و نوزادهاِي خود را مي خورند.

گورامی سه خال:

اندازه اِين ماهِي که بومي هندوستان ، شبه جزِيره مالاِي و هندوچِين است تا 13 سانتميتر مي رسد .اِين ماهِي داراِي درخشش نقره اِي در پهلوها است .پشت آن تِيره و طرفِين آن متماِيل به سبز زِيتونِي است .پهناِي باله مخرجِي کم و بر روِي آن داراِي نقاط زِيباِي نارنجِي رنگ مي باشد .باله هاِي شکمي نخ مانند آن در ماهِي نر زرد رنگ است .نرها به طور کلِي پر رنگتر و باله هاِي آن بخصوص باله پشتِي بلند تر و پهن تر مي باشند .باله مخرجِي ماهِي ماده تا حدودِي تا خورده است .بر روِي طرفِين بدن آن 3 خال بزرگ و قابل ملاحظه تِيره رنگ وجود دارد که پس از تحرِيک و تهِييج ماهِي پر رنگ تر مي شود .يکِي از آنها روِي ساقه دمي دِيگرِي زِير پاِيه باله پشتِي و سومي که نامشخص است جلوِي سرپوش برانشِي قرار دارد .سالِي 3 بار تخم رِيزِي مي کند .تخمرِيزِي آن مشابه ساِير انواع گورامي ها مي باشد .بهترِين گرما براِي تخمرِيزِي آنها 25 تا 27 درجه سانتِيگراد است. پس از رسِيدن به طول 7 تا 8 سانتِيمتر بالغ مي شود .قبل از تخم رِيزِي ماهِي ماده توسط ماهِي نر تعقِيب مي گردد .در اِين موقع رنگ آميزي ماهِي تغِيِيرکرده و تمام بدن حالت مرمرِي با زمينه سِياه خاکسترِي پِيدا مي نماِيد .هرچه ماهِي بِيشتر تحرِيک شود ، رنگ آن تِيره تر مي شود .

گورامی شکلاتی:

ماهی آرام وزیباوحساسی است که بومی سوماترا و شبه جزیره مالاگا واندازه ماهی بالغ 5سانتی متر است نکته مهم در نگهداری این ماهی اهمیت به پاکی وشفافیت و بهداشت اب آکواریوم است تکثیر این ماهی نسبتا دشوار است تخم ماهی درون دهان ماهی ماده نگهداری و به دنیا می ایند دمای مناسب برای نگهداری این ماهی30-26 درجه است.

گورامی صدا ساز(خس خس کننده):

اندازه اِين ماهِي که بومي آسِياِي شرقِي و اندونزِي است تا 7 سانتِيمتر مي رسد .رنگ اصلِي آن زرد متماِيل به سبز تا قهوه اِي است .طرفِين بدن داراِي رنگ آبِي متماِيل با سفِيد به خطوط روشن و 4 نوار قهوه اِي طولِي مي باشد .شکم آن سفِيد رنگ است .مردمک چشم سبز و قسمت خارجِي آن قرمز است .باله هاِي مخرجِي و پشتِي ماهِي نر بلند تر از باله هاِي ماده است . اِين ماهِي بعلت اِيجاد نوعِي صوت در فصل تخمرِيزِي مورد توجه مي باشد .علت اِيجاد صوت ، ارتعاش هوا در داخل لابِيرانت ِيا عضو کمک تنفسِي مي باشد .صدا که معمولا شبها تولِيد مي شود ، در ماهِي نر نازکتر و تِيزتر از ماهِي ماده است .تخمرِيزِي آن در فصل بهار و در حرارت 28 تا 30 درجه سانتِيگراد در آکوآريوم پر گِياهِي که تا حدودِي در معرض تابش نور خورشِيد قرار گرفته باشد، عملِي مي باشد .ساِير خصوصيات تولِيد مثل آن مشابه انواع گورامي ها مي باشد.

گورامی کوتوله(دارف): این ماهی بومی گنگ، جومنا و براهماپوترا طول این ماهی5سانتی متر است دمای مناسب برای این نوع گورامی28-22درجه استو7-6PH

عدد کروموزومی ماهی گورامی (تعداد کروموزوم ماهی گورامی) :

kissingfish.jpg


مطالب مشابه :


گورامی

پرورش و نگهداری ماهی های آکواریومی - گورامی - lاطلاعات مفید در مورد ماهیان زینتی آب شیرین و




آشنایی با تكثير و پرورش ماهي زینتی گورامي

انجمن علمی شیلات دانشگاه آزاد اهواز - آشنایی با تكثير و پرورش ماهي زینتی گورامي - fisheries scientific




پرل گورامی

به طور تقریب تمام پرل گورامی ها در مزارع رشد و پرورش یافته اند و مشکل یا بیماری




انواع گورامی

ماهي گورامي بوسنده : (تکثیر و پرورش) دانشگاه تهران هستم و با رویکردی جدید




اطلاعات بسيار مفيد درباره ماهيهاي گوپي (پرورش ماهی گوپی)

ماهیان زیبا و زینتی آکواریومی - اطلاعات بسيار مفيد درباره ماهيهاي گوپي (پرورش ماهی گوپی




ماهیهای زنده زا

پرورش پرندگان خانگی - ماهیهای زنده زا - اولین وبلاگ فارسی آموزش پرورش حیوانات 5- گورامي




ماهی گورامی (Gourami)

گورامیها انواع مختلفی دارند که تعدادی ازآنها در ایران تکثیرو پرورش انواع گورامي ها مي




برچسب :