نگاهی به تفاوت قیمت لباس عروس در مناطق مختلف تهران
شاید یکی از زیباترین رویاهای دختران از کودکی این باشد که روزی لباس سپید رنگ عروسی را بر تن کنند، همان لباسی که تمام شخصیت های کارتونی بچگی ها یشان از سیندرلا گرفته تا سفیدبرفی در پایان به تن می کردند و قدم در خانه خوشبختی می گذاشتند. اما این روزها خرید همین لباس رویایی به یکی از بزرگترین دغدغه های تازه دامادهایی تبدیل شده است که می خواهند به اصطلاح آستینی برای خود بالا بزنند و تشکیل زندگی بدهند. البته قیمت این لباس رویایی رابطه مسقیمی با محله ی فروشش هم دارد.
در روزگاری نه چندان دور، رفتن به خانه بخت به این دشواری ها نبود. آن روزها، مادربزرگ ها و مادر مادربزرگهای ما برای جامه عروسی تنها به پوشیدن لباس سپید ساده ای که آنها را از سایر حاضران مجلس جدا کند، اکتفا می کردند و این طور نبود که حتما لباس عروس باید کار فلان خیاط در فلان منطقه شهر باشد. این روزها اما تهیه لباس عروس هایی که قیمت هایشان گاه به چند میلیون تومان هم می رسد، به یکی از کابوس های تازه داماد ها بدل شده است.
فلسفه لباس سفید برای عروسی
شاید این پرسش برای همه پیش آمده باشد که اصلا فلسفه اینکه لباس عروسی باید سفید باشد، چیست و از کجا آغاز شده است. لباس عروسی به سبک امروزی آن از انگلستان دوره ویکتوریا آغاز شده و بر گفته از لباسهایی است که آن روزها عروس انگلیسی به خصوص در خانواده سلطنتی بر تن می کردند. اما پیش از اینکه لباس سفید عروسی به صورت یک مد بین المللی در بیاید، عروس های هر کشور یا شهری بر اساس فرهنگشان لباس مخصوص می پوشیدند که معمولا رنگ هایی شاد و تند داشت. اما این روزها دختران عشایری هم دیگر لباس عروسی بومی شان را به تن نمی کنند و برای مراسم عروسی راه مزون های نزدیکترین شهر به محل زندگیشان را پیش می گیرند. البته این روزها دیگر رنگ سفید یخچالی برای لباس عروسی مد نیست و ترکیبی از سفید و زرد که اصطلاحا به آن نباتی می گویند، رنگ لباس عروس های امروزی شده است.
ماندانا» یکی دیگر از دختران جوانی است که مزون های پاساژ مریم را برای یافتن لباس مورد نظرش زیر و رو می کند. او درباره قیمت های لباس عروس ها می گوید: «خب هر چقدر پول بدهی همانقدر هم آش می خوری! لباس عروس های اینجا هم قیمت مارک و کیفیتشان را می گیرند مانند همه اجناس مارکدار دیگر. کسی که می خواد از لباس عروس با کیفیت تهیه کند، باید قیمتش را هم بپردازد!»
مزون های میرداماد و لباس عروس های چند میلیونی
خیابان میرداماد تهران یکی از مراکز فروش لباس های عروسی است اما با قیمت هایی نجومی. «نازنین» تازه عروسی است که این روزها در مزون های پاساژ «مریم» میرداماد به دنبال پیدا کردن لباس عروس مورد نظرش است. «نازنین» درباره قیمت لباس عروس های میرداماد می گوید: «من پیش از این خیلی درباره اینکه لباس عروس های میرداماد کیفیت خوبی دارند و مارک دار هستند، شنیده ام و به همین دلیل برای خرید لباس عروسی به مزون ها ی میرداماد آمدیم. اما الان وقتی قیمت لباس عروس ها را میبینم دچار تردید شده ام چون قیمت لباس عروس های مارکدار میرداماد بالای 4، 5 میلیون تومان است و کرایه شان هم چندان فرقی با خریدشان ندارد. به همین خاطر از خیر خرید لباس عروس از مزون های میرداماد گذشتم، چون دلم نمی آید چند میلیون پول بی زبان را برای خرید لباسی که تنها یک شب بر تن می کنم، بپردازم.» اما همه هم مثل نازنین فکر نمی کنند. «ماندانا» یکی دیگر از دختران جوانی است که مزون های پاساژ مریم را برای یافتن لباس مورد نظرش زیر و رو می کند. او درباره قیمت های لباس عروس ها می گوید: «خب هر چقدر پول بدهی همان قدر هم آش می خوری! لباس عروس های اینجا هم قیمت مارک و کیفیتشان را می گیرند مانند همه اجناس مارکدار دیگر. کسی که می خواد از لباس عروس با کیفیت تهیه کند، باید قیمتش را هم بپردازد!» گویا در اینجا برای خرید لباس عروس داماد باید جیبی پر پول و پوستی کلفت داشته باشد.
چهارراه امیراکرم پاتوق مزون دارهای لباس عروس
یکی از دیگر مراکز فروش لباسهای عروسی در تهران چهارراه امیر اکرم است. برای رفتن به چهار راه امیراکرم کافی است خیابان ولیعصر را از چهار راه ولیعصر به سمت خیابان جمهوری بروید. نرسیده به سه راه جمهوری خیابانی هست که معروف به چهار راه امیر اکرم که سال ها است به مرکز مزون داران لباس عروس تهران تبدیل شده است. قیمت لباس عروس های چهاراه امیر اکرم اما هیچ ربطی به قیمت های چند میلیونی میرداماد ندارد. البته نه اینکه لباس عروس های امیراکرم خیلی ارزان باشد اما لباس عروس ها این منطقه در هر حال کمتر از یک میلیون تومان هستند. «هما» یکی از دختران جوانی است که به همراه نامزد و مادرش مزون های امیر اکرم را یکی پس از دیگری پشت سر می گذارد. از «هما» درباره اینکه چرا امیراکرم را برای خرید لباس عروسی اش انتخاب کرده است، می پرسیم. او پاسخ می دهد: «خانه ما حوالی خیابان جمهوری است و همیشه همه اعضای خانواده مان برای خرید لباس عروسی به چهار راه امیر اکرم می آیند . اینجا لباس عروس هایی مطابق با ژورنال ها روز دنیا دوخته در اختیار مشتریان قرار گرفته می شود و قیمتشان هم به نسبت نقاط شمالی تهران مناسب تر هستند. اما برای خرید یک لباس باید لااقل 800 هزار تومان هزینه کنی و این قیمت گاهی به یک میلیون و 500هزار تومان هم می رسد.» «هما» در خصوص تفاوت قیمت میان لباس های سفارشی و لباس های حاضری می گوید: «اگر لباس عروس را از میان لباس های آماده انتخاب کنی،خب ارزانتر از زمانی می شود که بخواهی خودت مدل مورد نظرت را سفارش دهی. اما دخترها معمولا ترجیح می دهند که مدل لباس عروس را خودشان سفارش دهند تا هم مطابق با خواسته شان باشد و هم دقیقا متناسب با اندامشان.»
این روزها خرید همین لباس رویایی به یکی از بزرگترین دغدغه ها تازه دامادهایی تبدیل شده است که می خواهند به اصطلاح آستینی برای خود بالا بزنند و تشکیل زندگی بدهند. البته قیمت این لباس رویایی رابطه مسقیمی با محله فروشش هم دارد
امامزاده حسن بازاری برای لباس عروس های ارزانتر
اسم بازار امام زاده حسن واقع در محله آذری تهران که یک سرش به خیابان قزوین و سر دیگرش به بازار مبل یافت آباد می رسد، احتمالابه گوش همه تهرانی ها خورده است. امام زاده حسن از دیرباز مرکز خرید بوده است و این روزها با ساختن پاساژهای چند طبقه و با سیستم های مجهز، روزانه پذیرای بسیاری از تهرانی است که قصد خرید به خصوص خرید لباس های مجلسی و عروسی دارند. «فاطمه» که قرار است چند هفته دیگر به خانه بخت برود، این روزها از مراجعین دائم مزون های امام زاده حسن است. «فاطمه» درباره قیمت لباس عروس در مزون های امام زاده حسن می گوید: «قیمت هر لباس عروس در امام زاده حسن انگار از مزون های سایر نقاط تهران ارزانتر است. اینجا لباس عروس را می توان با قیمت، 500، 600 هزار تومان هم پیدا کرد به این شرط که انتظارت را کمی پایین تر بیاوری» «فاطمه» در پاسخ به اینکه چرا لباس عروس را کرایه نمی کند تا قیمتش ارزانتر در بیاید، می گوید: «تفاوت قیمت میان خرید و اجاره لباس عروس فقط 100 هزار تومان است . شاید به همین دلیل هم هست که بیشتر عروس ها ترجیح می دهند که لباسشان را با تفاوت قیمتی 100 هزار تومان بیشتر، بخرند و برای همیشه به یادگار داشته باشند تا اینکه کرایه کنند و باز هم مجبور به پس دادنش باشند.»
از میرداماد و امیراکرم و امام زاده حسن که بگذریم، خیابان فرشته و پاسداران و هفت حوض و خیابان سلسبیل هم مزون هایی برای لباس عروس دارد که قیمت لباس های آنها هم دقیقا از همان قانون منطقه ای مزون در آن واقع شده است، پیروی می کند.
البته لباسی که عروس در مراسم عروسی به تن میکند تنها به همان پیراهن محدود نمی شود. قیمت کیف و کفش و چتر و دستکش و تاج و کلاه و شنل و تور و . . . را هم که جمع کنیم، مسلما عددهایی خیلی بالاتر از قیمت لباس عروس می رسیم. اما در میان هزینه ها گزافی که مراسم رویایی ازدواج به دنبال دارد، چه بهتر است که عروس خانم ها یک کمی هم به فکر جیب آقا داماد باشند تا هسر آینده شان برای خرج لباسی که تنها یک شب بر تنشان است، تا ماه ها مجبور به پرداخت قسط نباشد.
کیانا نیکفام
بخش اجتماعی تبیان
مطالب مشابه :
لباس عروس ۱۶۰میلیون تومانی در تهران
تلقی كنید؛ اما در همین تهران مزون هایی هستند در این مغازه لباس عروس با توجه به
آموزش تاج عروس در تهران
تاج عروس - آموزش تاج عروس در تهران - تاج عروس تاج عروس . تاج عروس . آموزش تاج عروس مزون لباس.
لباس عروس 160 میلیون تومانی
لباس عروس 160 کنید اما در همین تهران مزونهایی عروس نیز در این مزون براساس
لباس عروس ۱۶۰میلیون تومانی در تهران
تلقی كنید؛ اما در همین تهران مزون هایی هستند در این مغازه لباس عروس با توجه به
نگاهی به تفاوت قیمت لباس عروس در مناطق مختلف تهران
چهارراه امیراکرم پاتوق مزون دارهای لباس عروس. یکی از دیگر مراکز فروش لباسهای عروسی در تهران
هزینه های گزاف عروسی
اما اين همه آن چيزي نيست كه در مراسمهاي عروسي در تهران در لباس عروس در اين مزون
برچسب :
مزون لباس عروس در تهران