بازيافت کاغذ
بازيافت کاغذ
بازيافت کاغذ از طريق فرآيندي صورت مي گيرد که کاغذهاي دور ريختني جمع آوري شده را براي توليد ورقه هاي کاغذي با ضخامت متفاوت به خمير تبديل مي کنند.
به طور کلي در کارخانه هاي بازيافت کاغذ ابتدا کاغذهاي باطله در انبار به سمت خردکن وارد مي شود و پس از آن وارد دستگاه خميرسازي مي گردد. خمير حاصل از اين دستگاه توسط پمپ روي دستگاه توليد مقوا ريخته مي شود. در اين قسمت به کمک سيستم مکش، خمير و آب از هم جدا مي شوند ورقه هاي کاغذ را خشک مي کند و در مرحله بعد اين ورقه ها اطو شده و اين چنين مقوا توليد مي شود. مقواهاي توليدي بعد از برش به بازار عرضه مي گردند. مراحل خردکردن، خمير کردن، قالب ريزي، خشک کردن، اتو کني و برش مهمترين مراحل فرآيند بازيافت کاغذ در کارخانه ها است.
گزارش تصويري از مراحل بازيافت کاغذ
کاغذ پس از ورود به کارخانه بايد بلافاصله وارد چرخه توليد مي شود(چون مدت زمان زيادي را نمي توان براي نگهداري آن صرف کرد،زيرا در مجاورت هوا وآب به سرعت پوسيده شده وازبين مي رود.) ابتدا کاغذ وارد
"پالپر" شده و در آن با آب مخلوط و به خمير تبديل مي شود. همچنين دراين مرحله ضايعات درشت به وسيله ي يک چنگک از آن جدا مي شود.سپس در مرحله بعد پاکسازي روي خمير انجام مي شود تا ناخالصي هاي آن گرفته شود.در پايان اين مرحله خمير موجود شامل 99% آب و 1 درصد خمير سلولز است!
در مرحله سوم خمير به وسيله ي
نازل روي توري ريخته ميشود،اين توري حرکت کرده و وارد مرحله چهارم مي شود. که در آن، طي سه مرحله عمليات آب خمير گرفته مي شود، ابتدا توسط تيغه هايي که حرکت مي کنند آب جمع آوري مي شود(حدود 10% آب گرفته مي شود) سپس اين تيغه ها شکل مکنده پيدا مي کنند و به صورت "وکيوم" آب خمير گرفته مي شود، در پايان مرحله آبگيري،به وسيله ي پرسهايي که داراي سوراخ هستند، هم به کمک فشار و هم مکش آب را خارج مي کنند. طي مراحل انجام شده 35% آب خمير گرفته مي شود.
پس از پايان مراحل آبگيري خمير وارد مرحله ي حرارت مي شود که طي آن رطوبت موجود درخمير تا 50% گرفته مي شود. در مرحله بعد که به آرايشگاه کاغذ معروف است از يک طرف به کاغذ نشاسته (به عنوان نگهدارنده) و از طرف ديگر به آن رنگ اضافه مي شود(براي زيبايي)، سپس کاغذ دوباره وارد خشک کن مي شود. (کاغذ نهايي بايد حدود 8 تا 10 % رطوبت داشته باشد) و در پايان به صورت رول هاي بزرگ پيچيده مي شود.
بازيافت کاغذ در ايران
بازيافت کاغذ بر خلاف مفهوم کنوني که با فرآيندهاي شيميايي و پردازش کارخانه اي تعريف مي شود، از دير باز به صورت سنتي و استفاده محدود وجود داشته است. سهولت خمير کردن کاغذهاي باطله و شکل دهي مجدد به آنها همواره سبب مي شده که مردم براي مصارف خود به اين کار روي آورند. جلدهاي زرکوب رايج در دوره هاي پيش و پس از اسلام از مقواهايي ساخته مي شد که از خمير کردن دوباره کاغذ باطله يا بکر به دست مي آمد.
فعاليت هاي سنتي بازيافت کاغذ در سطح محدودي صورت مي گرفت. با گذشت زمان و همراه بالارفتن مصرف کاغذهاي بکر که عمدتاً وارداتي بودند، ميزان زائدات کاغذ نيز افزايش يافت. وجود تقاضا در بخش هايي از صنايع کشور که به کاغذهاي خيلي مرغوب نياز نداشت سبب شکل گرفتن فعاليت هايي در زمينه توليد، کاغذهاي صنعتي مانند مقوا شد. آغاز فعاليت صنعتي بازيافت کاغذ در کشور به سال تاسيس نخستين کارخانه مقواسازي در سال 1333 باز مي گردد و پس از آن نيز تا سال 1336 دو کارخانه مقواسازي ديگر در تهران راه اندازي شدند.
پس از آن در کنار کارخانه ها، کارگاههاي کوچک و بزرگ بازيافت کاغذ نيز داير شدند که عمدتاً در زمينه توليد محصولات کاغذي با کيفيت پايين، مانند مقوا و شانه تخم مرغ فعاليت دارند. مهمترين ويژگي صنعت بازيافت کاغذ ايران را مي توان پايين بودن کيفيت و سطح فناوري تجهيزات کارخانه اي آن دانست. سطح پايين فناوري مورد استفاده گرچه با سرمايه گذاري محدود سازگار است ولي توان محصولات کاغذي مرغوب و با کيفيت را ندارد.
منبع:سایت تبیان
موارد استعمال آب اکسیژنه
· از آنجایی که آب اکسیژنه بوبر است در موقع معالجه زخمهای بدبو مورد استعمالقرارمیگیرد.بسیاری ازخمیردندانهاو سایر اجسامی که برای پاک کردن دندانها بکار میرود در موقع استعمالتولید آب اکسیژنه میکنند و اکسیژن این آب اکسیژنه دندان را سفید مینماید.
· آب اکسیژنه در بیرنگ کردنپشم ،پنبه،کتان،کنف، کاه ، چوب ،کاغذ،روغن،چربی،واکس،صابون،ابریشم، عاج ، پر و غیره بکار میرود. رنگبعضیلکههای صورترا هم آب اکسیژنه تخریبمیکند.
مهمترين موارد استفاده گچ بشرح ذيل خلاصه شده است :
- 1در ساختمان سازي : اندود ، سفيد كاري ، تميز كاري ، پرداخت ، گچ بري ، ملاتهاي گچي ، آجر ، گچ و ماسه ، عايق حرارتي و صوتي ، ورقه هاي پيش ساخته سقف و كف ديوار،مجسمه سازي .
-2 صنعت سيمان : افزايش زمان گيرايي (دير گير (
-3 صنايع چيني سازي و سراميك : قالب چيني و سراميك
-4 صنعت شيشه سازي : تنظيم ويسكوزيته مذاب ( از نظر ميزان اكسيژن حل شده يا نشده )
-5 در صنعت ريخته گري : گچ نسوز
- 6كشاورزي : تهيه كود شيميايي ، تهويه كننده خاك ، تهيه سمهاي شيميايي
-7 پزشكي : باند پزشكي ، قالب دندان ، تهيه قرص ، در حشره كشها و رشد مخمرها
- 8صنعت كاغذ سازي : شفافيت كاغذ
-9 صنعت پتروشيمي : خشك كن
- 10صنعت چرم سازي : جداكننده مواد شاخي از پوست
- 11تهيه سولفات دو سود
- 12تهيه اسيد سولفوريك
- 13ساير كاربردها
کلر عنصر شیمیایی مهمی در تصفیه آب ، مواد گند زدا در سفید کننده و نیز در گاز خردل به شمار می رودهمچنین کلر در ساخت طیف وسیعی از اقلام روزمره کاربرد دارد.
• برای از بین بردن باکتری و سایر میکروبها ی موجود در ذخائر آب آشامیدنی بکار می رود.امروزه حتی به ذخائر کوچک آب همواره کلر افزوده می گردد.
• به عنوان ماده سفیدکننده برای خمیرچوب ، ودر تولید مواد ضد عفونی کننده ، رنگدانه ها ، مواد غذائی ، حشره کشها ، رنگها ، فرآورده های نفتی ، پلاستیک ، دارو، منسوجات، حلالها و محصولات مصرفی بسیار زیاد دیگری کاربرد دارد.
درترکیبات آلی درصورتیکه کلر جایگزین هیدروژن شود(لاستیک مصنوعی) اغلب باعث ایجاد خصوصیات مورد نیاز در این ترکیبات می گرددلذا در ترکیب عالی از این عنصر بعنوان عامل اکسید کننده و جانشین ، به طور گسترده استفاده می گردد.
سایر موارد کاربرد کلر در تولید کلراتها، کلروفرم، تتراکلراید کربن ودر استخراج برم می باشد
مطالب مشابه :
بازيافت کاغذ
به طور کلي در کارخانه هاي بازيافت کاغذ ابتدا کاغذهاي باطله در انبار به سمت خردکن وارد مي شود
دانلود انیمیشن های تهیه کاغذ
انیمیشن مراحل تولید کاغذ در یک کارخانه اتوماسیون آموزش وپرورش نایین آموزگار پایه
مجموعه سؤالات چهار گزینه ای درس سوم علوم ششم دبستان(کارخانه ی کاغذ سازی)
تبسم خورشید - مجموعه سؤالات چهار گزینه ای درس سوم علوم ششم دبستان(کارخانه ی کاغذ سازی
20 سئوال صحیح-غلط درس سوم علوم تجربی ششم دبستان
ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان نایین. کاغذ پی اچ وسیله ی جنس سرند در کارخانه خمیر
دانلود فیلم کارخانه کنسرو ماهی ( مطالعات اجتماعی ششم )
ستاد بازسازی عتبات عالیات شهرستان نایین. دانلود فیلم کارخانه کنسرو کاغذ طلق ریاضی
پاورپوینت تمام دروس علوم ششم
علی مرداسی آموزش ابتدایی - پاورپوینت تمام دروس علوم ششم - - علی مرداسی آموزش ابتدایی
برچسب :
کارخانه کاغذ نایین