آزمون تصدی امر قضاوت
آزمون تصدي قضا شهريوربرگزارميشود
مدير كل آموزش قضات با اشاره به ثبت نام ١٩ هزار داوطلب در آزمون تصدي امر قضا اظهار كرد: ارتقا رويكرد نخبه گزيني براي تربيت قضات قوي و توانمند مستلزم اين است كه ورودي منابع انساني را هم مدنظر داشته باشيم يعني نخبگان، افراد توانمند، خلاق و تيزهوش و افرادي كه به طور ذاتي داراي شم قضايي و ذوق مديريت قضايي باشند، براي امر قضا انتخاب شوند.
حسن افشار در گفتوگو با خبرنگار حقوقي ايسنا، در تشريح جزئيات برگزاري آزمون تصدي امر قضا اظهار كرد: دستگاه قضايي نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران به لحاظ رسالت خطير حاكميتي كه براساس قانون اساسي و قوانين عادي برعهده دارد كه همانا رسيدگي به شكايت و تظلمات، احقاق حق، ابطال باطل و اجراي عدالت است و اين ماموريت از انتظارات به حق مقام معظم رهبري و مردم است.
وي افزود: در ابلاغ رهبر انقلاب به انتصاب آيت الله آملي لاريجاني، به اهتمام جدي و شايسته دستگاه عدالت مبني بر تلاش فراوان به تحقق سلامت احكام، استحكام احكام، سرعت و دقت در اجراي عدالت تاكيد كردند. تحقق اين سياستها و منويات رهبري و اجراي اصول ١٥٦ و ١٥٧ و ١٥٨ قانون اساسي و به طور خاص اصل ١٥٦ قانون اساسي كه ناظر بر بند ١٢ سياستهاي كلي قضايي ابلاغي مورخ ٢٩ / ٧ / ٨١ مقام معظم رهبري به قوه قضاييه مبتني بر تامين نيازهاي قوه به ويژه جذب نيروي انساني، مستلزم شناسايي جذب و استخدام افراد آگاه و قضات شايسته و باتقوا براي رفع كمبودهاست.
افشار در ادامه گفت: رياست قوه قضاييه در سال جاري با رويكرد جدي مبتني بر نخبه گزيني در جذب و انتخاب قضات، شناسايي و جذب استخدام داوطلبان تصدي امر قضا را در مرحله آزمون علمي به معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه محول كردند كه در تاريخ ٢٤ /١٢/ ٨٨ كارگروه جذب، انتخاب و استخدام داوطلبان امر قضا در معاونت تشكيل شد و دبيري آن برعهده در معاون آموزش قضات است.
وي اعضاي اين كارگروه را برخي مديران حوزه معاونت و حوزه كارگزيني عنوان كرد و گفت: بعد از تشكيل كارگروه جلسات متعددي برگزار شد كه زمان بندي و برنامه ريزي فرايند اجراي آن ماموريت تبيين شد، مصوباتي داشت و نرم افراز لازم براي ثبت نام اينترنتي و بعد هم انتشار آگهي و اطلاع رساني مناسب انجام شد. مكاتبه با روساي كل و مديران انجام شد و اطلاعرساني لازم صورت گرفت.
مدير كل آموزش قضات معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه با اشاره به ثبت نام اينترنتي آزمون به مدت ١٥ روز از تاريخ ١/ ٤/ ٨٩ به استقبال زياد داوطلبان اشاره كرد و گفت: ١٩ هزار داوطلب غير روحاني در سطح كشور ثبت نام كردند كه داراي مدرك دانشگاهي ليسانس حقوق يا فقه و مباني حقوق اسلامي هستند و سقف آن هم دكتراست.
افشار در ادامه به ارايه آمارهاي ثبتنامي در مقاطع مختلف پرداخت و گفت: در مقطع كارشناسي حقوق بيش از ١٣ هزار و ٤٠٠ نفر، علوم قضايي ٨٠٠ نفر، فقه و مباني اسلامي بيش از ٣٠٠٠ نفر ثبت نام كردند. جمعا بيش از ١٧ هزار و ٤٠٠ نفر در مقطع كارشناسي ثبت نام كردند. در مقطع كارشناسي ارشد در رشته جزا و جرم شناسي حدود ٨٧١ نفر، رشته حقوق خصوصي ٥٣٤ نفر، ساير رشتههاي حقوق ٢٦٢ نفر و فقه و مباني حقوق اسلامي هم ٢٥٠ نفر ثبت نام كردند كه در مجموع ثبت نام شوندگان در مقطع كارشناسي ارشد بيش از ١٨٠٠ نفر هستند.
وي درباره داوطلبان مقطع دكترا توضيح داد: در آگهي اعلام كردهايم فارغ التحصيلان ممتاز دانشگاههاي درجه يك كشور از جمله تهران، شهيد بهشتي، امام صادق و تربيت مدرس كه بالاي نمره ١٨ باشد، مستقيما ميتوانند مراجعه كنند تا ما آنها را به اداره كل گزينش و استخدام قضات معرفي كنيم تا بدون شركت در آزمون كتبي براي اختبار و ساير مراحل گزينش بروند. همچنين در آگهي دانشجويان دكتري رشته حقوق معاف از شركت در آزمون هستند كه به همين ترتيب نياز به ثبت نام ندارند.
وي خاطرنشان كرد: براي كساني كه معاف از آزمون هستند، محدوديت زماني قائل نشديم. اين افراد ميتوانند تا پايان برگزاري آزمون يعني ٢٦/ ٦ / ٨٩ به ما مراجعه كنند اما توصيه ميكنيم به دليل طولاني بودن فرايند اختيار علمي، علاقه مندان هر چه زودتر مراجعه كنند.
افشار در ادامه گفت: با توجه به اهتمام رياست دستگاه قضايي و معاونت آموزش به نخبه گزيني و ارتقا نيروي انساني، اميدواريم افراد در اين آزمونها شركت كنند و كمبود نيروي انساني كه دستگاه دارد و نيازي كه به نيروهاي شايسته و آگاه وجود دارد، جبران شود.
مدير كل آموزش قضات معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه با اشاره به اينكه ٥ منطقه براي برگزاري آزمون در سطح كشور معرفي كرده بوديم، به تعداد شركت كنندگان در هر منطقه اشاره كرد و گفت: از تعداد ١٩ هزار نفر حدود بيش از ١٠ هزار و ٥٠٠ نفر تهران، ٣٠٠٠ نفرآذربايجان شرقي، ١٥٦٣ نفر كرمان، ١٥٥٤ نفر خراسان رضوي و بيش از ٢٦٠٠ نفر خوزستان را به عنوان محل برگزاري آزمون انتخاب كردند.
وي افزود: به منظور رعايت استانداردهاي لازم و هماهنگي شايسته در برگزاري آزمون، در هشتمين جلسه كارگروه كه با حضور معاون آموزش و تحقيقات قوه قضاييه، روساي كل خراسان رضوي و خوزستان و معاونان روساي كل آذربايجان شرقي و كرمان و نماينده تام الاختيار مركز حفاظت و اطلاعات قوه قضاييه و اعضاي اصلي كارگروه تشكيل شد، ضمن تبيين فرايند اجراي آزمون طي مصوباتي هماهنگي اجرايي و نظارتي آزمون با رعايت استانداردهاي لازم و نكات امنيتي و حفاظتي به عمل آمد كه انشالله در ٢٦ شهريور و در روز جمعه آزمون در اين ٥ منطقه برگزار ميشود.
افشار تاكيد كرد: بانك سوالات به صورت بسيار محرمانه با رعايت نكات حفاظتي از اساتيد برجسته و قضات عالي رتبه چند برابر ظرفيت و نياز تهيه شده كه انتخاب نهايي سوالات چند روز مانده به زمان آزمون در شرايط قرنطينه با رعايت نكات حفاظتي انجام خواهد شد. در وضعيت فعلي شماره صندلي و ليست حضور و غياب را به صورت مكانيزه تهيه كردهايم.
مدير كل آموزش قضات معاونت آموزش و تحقيقات قوه قضاييه در پاسخ به اين سوال كه تاكيدات دكتر واعظي بر ارتقا كيفي معاونت آموزش به چه نحو در اجراي آزمون رعايت شده است، گفت: دكتر واعظي به لحاظ شخصيت علمي و دانشگاهي و حوزوي كه دارد در ابتداي ورود و تصدي معاونت با بررسيهاي زياد و جلسات متعددي كه داشتند در ٦ ماهه دوم سال ٨٨ چهار اولويت اجرايي بسيار مهم را مدنظر داشتند كه در سياستهاي اجرايي معاونت آموزشي قرار گرفت و به ادارات كل ابلاغ شد كه يكي از اين ادارات كل آموزش قضات است كه به لحاظ اهميت ماموريتهايش، متولي آموزش بدو و ضمن خدمت قضات است.
افشار با اشاره به آموزشهاي بدو خدمت قضات گفت: آموزش بدو خدمت به لحاظ اينكه هدف تربيت آينده قضات كشور را داريم از اهميت بالايي برخوردار است به طوري كه رياست محترم قوه قضاييه سال گذشته در همايش با مديران كل معاونت آموزش دادگستري هاي سراسر كشور بر تحول بر نظام كارآموزي و كارورزي و همچنين نخبه گزيني تاكيد كردند.
وي گفت: رويكرد نخبه گزيني براي تربيت قضات قوي و توانمند مستلزم اينست كه ورودي منابع انساني را هم مدنظر داشته باشيم يعني شناسايي نخبگان، افراد توانمند، خلاق و تيزهوش و افرادي كه به طور ذاتي داراي شم قضايي و ذوق مديريت قضايي باشند، براي امر قضا انتخاب شوند.
افشار گفت: معاونت آموزشي براي تحول در اين حوزه از واگذاري اين مسووليت يعني برگزاري آزمون علمي از داوطلبان امر قضا داوطلبانه استقبال كرد وگرنه اين اقدام پيش از اين در اداره كل گزينش و استخدام قضات انجام ميشد. اين هم يكي از مقدمات تحول در نظام كاراموزي قضايي و تربيت كيفي قضات آينده كشور است كه با رعايت تمام استانداردهاي آموزشي علمي هم در سطح بسيار بالايي انجام ميشود.
وي با اشاره به غناي علمي سوالات آزمون تصدي امر قضا گفت: سوالات از آنچنان غنايي برخوردار است كه در مرحله اول بتوان ارزيابي كرد چه كساني توانمندي و دانش قضايي بالايي دارند. مرحله بعدي اختبار علمي است. پس از تصحيح اوراق چند برابر ظرفيت اسامي را مشخص ميكنيم و دوباره از اين افراد اختبار علمي گرفته ميشود. هياتي از قضات و اساتيد در مباحث علمي و حقوقي تشكيل ميشوند و يك نفر روانشناس حضور دارد تا هم از لحاظ علمي و هم از لحاظ شخصيتي و رفتاري افراد سنجيده شوند. بعد از قبولي در اختبار علمي نتيجه نهايي به اداره كل گزينش و استخدام قضات براي ساير مراحل گزينش اعلام ميشود.
وي با بيان اينكه ارتقا كيفي در آموزشها با سياست نخبه گزيني از بدو ورود منابع انساني لحاظ شده است، افزود: در حوزه آموزش بعد از حضور دكتر واعظي اكثر آيين نامهها، دستورالعملها و شيوه نامهها اصلاح و به روز شد. در برخي موارد كه آيين نامه و ضابطهاي نداشتيم تصويب شد. برخي موارد نيز در گردونه بررسي و تصويب قرار دارد.
وي گفت: اگر ميخواهيم اين تحول صورت گيرد، بايد اين آيين نامهها و ضوبط اجرايي ابلاغ شود كه شروع شده است. در تدوين متون هم نگاه كيفي و كاربردي به تهيه و تدوين متون از جمله سياستهاي آموزش است اما چون آموزش و تحقيقات معمولا چراغ خاموش حركت ميكند خروجي آن زود بازده نيست بنابراين بايد به آينده نگاه كنيم.
وي به داوطلبان آزمون رعايت برخي نكات را توصيه كرد و گفت: داوطلبان چند روز قبل از زمان آزمون بايد با مراجعه به سايت معاونت به نشاني law-training.ir كارت ورود به جلسه آزمون را چاپ كنند و يك ساعت قبل از زمان آزمون در محل برگزاري حاضر شوند. در كارت شركت در جلسه حوزه امتحاني آنها و زمان دقيق مشخص خواهد شد.
وي همچنين گفت: تصحيح اوراق به صورت مكانيزه در شرايط قرنطينه خواهد بود يعني با حضور نماينده حفاظت اطلاعات و نماينده تام الاختيار معاونت آموزش و تحقيقات و مجري نرم افزار تصحيح صورت خواهد گرفت. انتظار اينست كه نتايج تا يك هفته پس از برگزاي آزمون اعلام شود. در خصوص مواد درسي ١١ ماده درسي پيش بيني شده كه آين دادرسي مدني، آيين دادرسي كيفري، حقوق جزاي عمومي و اختصاصي، حقوق مدني، فقه در قالب ٢٠ سوال چهار گزينهاي و بقيه مواد درسي در قالب ١٠ سوال چهار گزينهاي است. اميد است داوطلبان با مطالعه جدي و تمركز و آرامش در آزمون شركت كنند.
مطالب مشابه :
برگزاری جشن گرامیداشت سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری در تبریز
آذر وکیل - برگزاری جشن گرامیداشت سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری در تبریز - آذروکیل
اسامی پذیرفته شدگان آزمون ورودی کارآموزان وکالت حوزه کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی سال
وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری تبریز و مشاور قضایی
انتخاب هیئت رئیسه کانون آذربایجان شرقی
تبریز- هیات رییسه جدید کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی روز پنج شنبه در نخستین جلسه خود
اسامی پذیرفته شدگان آزمون ورودی سال ۱۳۹۱ کانون وکلای دادگستری آذربایجان شرقی
مهدیه بهاوری - اسامی پذیرفته شدگان آزمون ورودی سال ۱۳۹۱ کانون وکلای دادگستری آذربایجان
اسامی قبول شدگان آزمون وکالت سال 89 کانون وکلای دادگستری آذربایجانشرقی
مهدیه بهاوری - اسامی قبول شدگان آزمون وکالت سال 89 کانون وکلای دادگستری آذربایجانشرقی - وکیل
کلیپ نکوداشت عید غدیر خم
نظر ۳ عضو شورای شهر تبریز درباره زبان اتحادیه کانون های وکلای دادگستری ایران (اسكودا)
قانون شوراهای حل اختلاف
مهدیه بهاوری - قانون شوراهای حل اختلاف - وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری
اخباری از کانون وکلای آذربایجان شرقی
آذر وکیل - اخباری از کانون وکلای آذربایجان شرقی - آذروکیل (تبریز) راهنمای ثبت شرکت(تبریز)
آزمون تصدی امر قضاوت
مهدیه بهاوری - آزمون تصدی امر قضاوت - وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری تبریز
انواع طلاق
مهدیه بهاوری - انواع طلاق - وکیل پایه یک دادگستری و عضو کانون وکلای دادگستری تبریز و مشاور
برچسب :
کانون وکلای تبریز