دلائل ناعادلانه بودن معادل سازي مدارک حوزه علميه

نظر جالبی را که در سایت مدیریت آموزش حوزه علمیه در مورد مدارک حوزه علمیه گذاشته شده بود.

مقام معظم رهبری فرمودند مدرک حوزه باید به اعتبار خود معتبر باشد نه به اعتبار سازمان و یا نهادی دانشگاهی. و این قیاسی که در این مصوبات بین میزان تحصیل حوزویان و دانشگاهیان مشاهده می شود مصداق استخفاف به طلاب است. روی صحبتم با طلاب عزیز است. روحانیت باید به همان روش سنتی کار خود را ادامه دهد. آفات مدرک و معادل سازی بیش از ده ها جلد کتاب حرف دارد. اعتبار مدرک ما را امام زمان علیه السلام تعیین می کند. مردم هرچه می خواهند بگویند!!!

 

متن نامه به شوراي عالي حوزه هاي علميه در تاریخ    ۲۷ / ۵/ ۱۳۹۲

بسم الله الرحمن الرحيم

شوراي عالي حوزه هاي علميه

سلام عليکم

موضوع : ناعادلانه بودن معادل سازي مدارک حوزه علميه

ناعادلانه بودن معادل سازي مدارک حوزه علميه بيشتر براي طلابي است که با مدرک ديپلم يا بالاتر وارد حوزه علميه شده اند و کساني که با مدرک سيکل (اتمام راهنمائي) وارد حوزه علميه ميشوند تقريبا از لحاظ مدت تحصيل در سطح يکم (معادل فوق ديپلم) دچار بي عدالتي نمي شوند (شخصي که مدرک سيکل دارد تقرييبا بعد از شش سال مدرک فوق ديپلم در دانشگاه کسب مي کند )

البته کساني نيز که مدرک سيلک دارند نيز دچار اين ناعدالتي معادل سازي هستند ( حتي در سطح يکم ) زيرا

اولا از نظر حجم و دشواري کتب تحصيلي بايد کتاب هائي را بخوانند که بعضا در سطوح عالي دانشگاه خوانده مي شوند

ثانيا اين کتب در دانشگاه بصورت خلاصه و با متن فارسي خوانده مي شوند.

ثالثا الحمدالله در مقايسه بين دانشجويان و طلاب از لحاظ سواد و تسلط به کتب درسي در بيشتر مواقع طلاب داراي سطح علمي بالاتري هستند.

رابعا طلاب حوزه علميه هر چند سال يکبار امتحان شفاهي مي دهند . امتحان شفاهي به اين صورت است که کسي امتحان شفاهي مي گيرد که لحاظ سني و علمي حدودا بيست سال از طلبه بالاتر است  و اگر طلبه به همه کتب و دروس سالهاي تحصيلش مسلط نباشد از امتحان شفاهي رد مي شود و در صورت تکرار طلبه مجبور مي شود سال قبلي را مجددا بخواند ولي در دانشگاه نظير چنين امتحاني فقط در سطح عالي بعضي رشته ها آنهم بدون سخت گيري از دانشجو گرفته مي شود.

حالا خود شما در نظر بگيريد چه ظلم عظيمي به طلبه اي وارد مي شود که با مدرک ديپلم يا بالاتر وارد حوزه شده است.

بطور مثال در بهترين حالت طلبه در سن 19 سالگي پس از اخذ ديپلم وارد حوزه علميه مي شود وبعد از گذشت 6 سال سطح يکم حوزه را به پايان مي رساند يعني در سن 25 سالگي مدرکي معادل با فوق ديپلم مي گيرد , اين در حالي است شخصي با اين موقعيت ( داشتن ديپلم در نوزده سالگي ) اگر شش سال در دانشگاه درس بخواند مدرک فوق ليسانس يا بيشتر کسب مي کند و اگر همان طلبه بخواهد بقيه سطوح ديگر را به اتمام برساند تقريبا سيزده سال طول مي کشد و سنش  به 38 سال مي رسد.

يعني طلبه بعد از اخد ديپلم , 19 سال طول مي کشد سطح چهارم بگيرد(معادل دکتري) ولي اگر وارد دانشگاه ميشد بعد 10 سال دکتري مي گرفت.

دلائل احتمالي که بنظر ما علت ناعدلانه بودن مدارک حوزه علميه است . عبارتند از :

1. نداشتن قدرت و عرضه , يعني مسئولين حوزه علميه مي خواهند معادل سازي مدارک را عادلانه کنند ولي قدرت اجرائي يا عرضه چنين کاري را ندارند.

2. تنبلي مسئولين حوزه علميه که نمي خواند انرژي خود را مصرف کنند و پيگيري کنند و حق طلاب را مطالبه کنند.

3. بي اعتنائي مسئولين حوزه علميه نسبت به طلاب يا بي خبري انها از اين موضوع

4. نظر مسئولين حوزه علميه اين است که بايد از رشد مالي طلاب جلوگيري کنند که در فقر باقي بماند و اين فقر منجر شود طلبه براي کسب درآمد مجبور به رفتن به تبليغ شود.

5. نظر مسئولين حوزه علميه اين است که بايد تا جائي که امکان دارد از استخدام  و تدريس در دانشگاه طلاب حوزه علميه جلوگيري کرد.(لازمه استخدام و تدريس در دانشگاه ,داشتن مدرک مناسب و بالا است.) تا براي تامين زندگي خويش مجبور به رفتن به تبليغ شوند.

6. به دليل اينکه بعضا مسئولين حوزه علميه از لحاظ مالي و شغلي براي خود و نزديکان خود مشکلي ندارند ( با يک اشاره آنها نزديکانشان با هر مدرکي استخدام مي شوند) ضرورت داشتن مدرک بالا و معتبر را درک نکرده اند و نمي دانند داشتن مدرکي مناسب با سن لازمه استخدام و پيدا کردن شغل است.

7. مسئولين حوزه علميه وقتي در اين مورد فکر مي کنند خودشان را در نظر مي گيرند و مي گويند من با همين روال در حوزه علميه تحصيل کرديم و الان هيچ مشکلي نداريم

8. مسئولين حوزه علميه از اين مي ترسند که اگر به طلاب مدارک بالا ( به اندازه حقشان ) داده شود بزودي رقيبان زيادي براي گرفتن جايگاهشان بوجود مي آيد .

9. اعتقاد مسئولين حوزه علميه اين است که اصلا لزومي ندارد که طلبه مدرک دانشگاهي داشته باشد و همين مدرکي را که مي گيرند نيز نبايد بگيرند.

10.نظر مسئولين حوزه علميه اين است که نبايد طلبه جوان پيشرفت سياسي و اجتماعي داشته باشد و اين پيشرفت فقط بايد براي روحاني با سن بالا باشد.

11.کساني معادل سازي را انجام داده اند (مصوب 368  جلسه سال 1374شوراي عالي انقلاب فرهنگي ) تخصص خاصي نداشته اند ( از حجم و سختي کتب تحصيلي حوزه با خبر نبودند يا کتب حوزه را با دانشگاه مقايسه نکرده بودند يا نمي دانستند که حوزه از دو سطح سيلک و ديپلم رسما طلبه مي پذيرد)و فقط در کنار هر مدرک حوزوي يک مدرک دانشگاهي قرار دادند ( بنظر بنده دليل اصلي همين دليل است ولي با اين وجود مسئولين حوزه مي توانستند پي گيري کنند. )

12.کساني که معادل سازي را انجام داده اند از پيشرفت طلاب ناراحت ميشدند و يا دليل شخصي خاصي داشته اند .

13.سياست مسئولين حوزه علميه جلوگيري از علاقه جوانان به حوزه علميه است.

14.مسئولين حوزه علميه اعتقاد دارن که طلبه بايد زجر و سختي بکشند تا پخته شود

15.مسئولين حوزه علميه سعي خودشان را کرده اند ولي نتوانسته اند جوري برنامه ريزي کنند که اين معادل سازي عادلانه باشند.

16.مسئولين حوزه علميه با دانشگاه و عناوين دانشگاهي مانند دکتر و ............ براي روحاني مخالف هستند و ميترسند اگر مدرک معتبر و مناسب با سنش داشته باشد فورا وارد دانشگاه شوند و اين عناوين را کسب کند و يا در دانشگاه تدريس کنند.

17.مسئولين حوزه علميه بر اين باورند چون طلبه شهريه دريافت مي کند بايد يکجور جبران شود و اين ظلم را تحمل کنند. جالب اينجاست مقدار شهريه اي که طلاب مي گيرد انقدر کم است که بعضي از طلاب از اينکه بگويند چقدر شهريه دريافت مي کنند خجالت مي کشند ( البته هم اين مقدار کم برکتي دارد که قابل محاسبه نيست )

18.مسئولين حوزه هيچ عواقبي براي اين موضوع قائل نيستند به همين دليل هيچ اقدامي نمي کنند.

19.علت اين فشارها اين است که مسئولين حوزه علميه مي خواهند تنها طلاب با سواد وارد عرصه عمل شوند يعني طلاب فقط با پشتوانه علمي بتوانند خود را نشان بدهند نه با مدرک تحصيلي

20.اين دستور از طرف وليعصر (عج) صادر گرديده و ايشان چيزهائي مي داند که ما نمي دانيم (عقيده بنده اين است کساني حق رياست به طلاب حوزه علميه را دارد که از مولاي آنها مستقيما اجازه گرفته باشند و با ايشان در ارتباط باشند.)


و هم اکنون به بعضي از عواقب نا عادلانه بودن مدارک حوزه مي پردازيم :

1.جوانان مومن و بااستعدادي که در نظر دارند وارد حوزه شوند با مقايسه مدت تحصيل ، حجم کتب ، شغل و درآمد حوزه علميه نسبت به دانشگاه از ورود به حوزه منصرف مي شوند.

2.طلاب بعد از اينکه متوجه مي شوند طريقه معادل سازي مدارک حوزه چطور است دچار نااميدي مي شوند و حتي پشيمان ميشوند که چرا وارد حوزه علميه شده اند ( حوزه در مورد معادل سازي اطلاع رساني نمي کند و بعضا بعداز سالها تحصيل در حوزه متوجه اين ظلم آشکار مي شوند)

3.طلبه جوان بدليل اينکه مدرک معتبري مطابق با سنش ندارد نمي تواند شغل مناسبي پيدا کند و براي کسب درامد مجبور مي شود شغل هائي را انتخاب کند که اصلا به طلبگي ربطي ندارد.

4.مجرد ماندن طلبه (شرط بعضي خانواده ها براي اينکه دخترشان را به ازدواج طلاب بياورند اينست که صاحب شغل و مدرک معتبر باشند  و طلاب جوان بدليل نداشتن مدرک مناسب با سنش نمي تواند صاحب شغل دائم و درامد شوند)

5.سر خوردگي طلاب( اگر بجاي حوزه وارد دانشگاه ميشد مدرک معتبر و بالائي در اختيار داشت. اين موضوع وقتي نمود مي کند که طلبه را با هم کلاسي هاي ديپلم يا اقوام هم سن خود مقايسه مي کنند )

6.به دليل اينکه طلبه نمي تواند با اين مدرک شغل و درآمد مناسبي پيدا کند از وظيفه اصلي يعني تبليغ فاصله مي گيرد و تمام فکرش کسب درآمد مي شود.

7.يکي از دلايل اصلي انصراف از حوزه علميه طلاب ناعادلانه بودن مدارک حوزه است و در اينده نيز اگر مشکل حل نشود اينطور مي باشد.

8.خانواده ها بخاطر اين موضوع از طلبه شدن فرزندانشان جلوگيري مي کنند و يا بعد از ورود آنها به حوزه دائما براي اين موضوع طلبه مظلوم را مذمت مي کنند.

9.طلاب زيادي هستن که بخاطر اين ناعدالتي طلبه بودن خود را حاشا ميکنند و خود را دانشجو رشته الهيات معرفي مي کنند چون از طرف مردم مذمت مي شوند.

10.خانواده و نزديکان طلاب بعد از اينکه متوجه مي شوند چنين ظلم عظيمي به عزيزشان شده به حوزه علميه بدبين و بعضا از حوزه علميه متنفر مي شوند.

11.سوء استفاده دشمنان روحانيت و اين مسئله را دليل بر بي رحمي روحانيون حتي نسبت به خودشان مي دانند و مي گويند چگونه مي شود به روحاني اقتدا کرد که حتي نسبت به هم لباس خودش نيز عدالت را رعايت نمي کنند.

در آخر بايد عرض کنم  علت استفاده از عنوان مسئولين حوزه اين بوده که ما نمي خواستيم نام شخص خاصي برده شود و منظور از مسئولين حوزه اين نيست که خدائي نا کرده ما تمامي مسئولين با تقواي حوزه علميه را مقصر مي دانيم بلکه دليل اين موضوع اين است که ما واقعا مقصر را نمي شناسيم.
و در مورد دلايل مطرح شده بايد عرض کنم که اينها فقط و فقط نظر بنده و ساير دوستان با توجه به گمانه زني ها , تحقيقات و صحبت هائي است که از مسئولين حوزه علميه شنيده ايم و اگر اشتباه مي کنيم از خداوند و مسئولين حوزه طلب عفو و حلاليت مي کنيم.

و از مسئولين حوزه طلب ارائه دليل قانع کننده براي توجيه اين مسئله مي نمائيم. (خواهشا جوابيه خود را به ايميل بنده ارسال فرمائيد)

به نمايندگي از جمع کثيري از طلاب حوزه علميه ( البته بنده مي خواستم همراه اين نامه توماري شامل امضاي هزاران طلبه براي شما ارسال کنم ولي متاسفانه اکثر طلاب بخاطر اينکه از شما مي ترسند ( مي گويند بهانه پيدا مي کنند به عنوان اينکه روحيه طلبگي نداريد ما را از حوزه اخراج مي کنند. ) با اينکه همه اين مسائل را قبول دارند از امضا تومار خودداري مي کنند. و واقعا ايم مسئله که طلاب از شما مي ترسند جاي تاسف دارد و بنظر حقير بايد از خودتان بپرسيد چه کرديد که طلاب بجاي اينکه شما را پشت پناه خود بدانند از شما مي ترسند......................


با آرزوي حل تمامي مشکلات سربازان امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشريف و موفقيت براي شما

 

پاسخ شورای عالی حوزه های علمیه :


با سلام
ايميل شما دريافت شد؛
پس از بررسي، اقدام لازم صورت خواهدگرفت.
با تشكّر
 
مديريّت پايگاه اطّلاع‌رساني شوراي عالي حوزه‌هاي علميّه 
www.ShorayeAali.com
www.ShorayeAali.ir


مطالب مشابه :


دلائل ناعادلانه بودن معادل سازي مدارک حوزه علميه

نظر مسئولين حوزه علميه اين است که بايد تا جائي که امکان دارد از استخدام و تدريس در دانشگاه طلاب حوزه علميه جلوگيري کرد.(لازمه استخدام و تدريس در دانشگاه ,داشتن




اطلاعیه استخدام کادر قضایی از بین طلاب وروحانیون

14 ژوئن 2010 ... اطلاعیه استخدام کادر قضایی از بین طلاب وروحانیون. قوه قضاییه از بین طلاب وروحانیون علاقمند به کار قضاوت دعوت به همکاری می نماید




استخدام روحانی و طلبه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(اختصاصی سایت پاک جوان)

12 ژانويه 2008 ... وبلاگ پاک جوان - استخدام روحانی و طلبه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(اختصاصی سایت پاک جوان) - اولین وبلاگ اطلاع رسانی اشتغال در ایران شروع




۵۰‬رديف استخدامي ويژه طلاب درآموزش و پرورش در نظرگرفته شده است

دكتر" عباس عباسپور" يكشنبه در جمع خبرنگاران در سازمان آموزش وپرورش خوزستان دراهواز افزود: اين رديف هابه منظور استخدام طلاب حوزه‌هاي علميه خواهران وبرادران در سطح




استخدام قوه قضاییه

وی با اشاره به این‌که « ابهاماتی در این خصوص پیش آمد که آیا مرکز جذب آزمون که مستقر در معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضاییه است پیگیر جذب طلاب می‌باشد یا طبق




وزارت آموزش و پرورش در نظرگرفت : ۵۰‬ رديف استخدامي ويژه طلاب

به گزارش پايگاه اطلاع رساني رسا ، دكتر عباس عباسپور يكشنبه در جمع خبرنگاران در سازمان آموزش وپرورش خوزستان دراهواز افزود: اين رديف هابه منظور استخدام طلاب




گزارشى از طرح سفير نور در آموزش و پرورش طلاب به مدارس اعزام مى شوند

شيرزاد عبداللهى خلاصه گزارش ۱- طلاب به شرط برخوردارى از شرايط عمومى با عنوان مربيان پرورشى به استخدام آموزش و پرورش درمى آيند كه مى بايد فعاليت هايى همچون




زندگی نامه

3-- لیسانس علوم تربیتی از مدرسه عالی قضایی وتربیتی طلاب قم ... نموده وبا معدل بالاتر از 18 موفق به اخذ مدرک لیسانس ومجوز تدریس واستخدام در آموزش وپرورش شدم .




طرح آتلیه عکاسی و فیلم برداری منتظران ظهورتوسط طلاب خانم و افراد متعد و مومن

مجریان:طلاب منتظ ظهور ... استخدام نیرو برای بسته بندی میوه و. ... 9- استخدام راننده برای جمع آوری بسته های میوه و فرهنگی آماده شده توسط بانوان در منازل خویش و استقرار




قانون و ائین نامه خدمت وظیفه فارغ التحصیلان دانشگاه علوم قضائی

تبصره6 طلاب حوزه هاي علميه و فارغ التحصيلان دانشكده هاي حقوق كه جهت استخدام در سمت قضايي پذيرفته مي شوند و خدمت وظيفه عمومي خود را انجام نداده اند مشمول مقررات




برچسب :