كاهش شنوايي مهمترين عارضه شغل نجاري است

خبرگزاري فارس: عضو انجمن طب كار ايران گفت: كاهش شنوايي، مهمترين عارضه شغل نجاري است. حد مجاز مواجهه با صدا در كشور ما 85 دسي‌بل است اما معمولاً در نجاري‌ها ميزان صدا 100 دسي‌بل است كه به دنبال آن كاهش شنوايي ايجاد مي‌شود.

A0706758.jpg

محمد مهدي مذهبي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با بيان اينكه شغل نجاري داراي چند نوع عارضه شيميايي، فيزيكي و ارگونوميك است اظهار داشت: گرد و غبار چوب خطرات متعددي را دارد. از جمله اينكه مواجهه مزمن با گرد و غبار چوب در طولاني‌مدت سرطان بيني و سينوس‌هاي بيني از نوع آدنوكارسينوما را موجب شود. لذا بايد از ماسك‌ استفاده كرد.
وي افزود: گاهي ممكن است گرد و غبار چوب به داخل چشم رود و موجب آسيب‌هاي چشمي شود. در مواردي ممكن است چوب را رنگ روغن و جلا بزنند يا از آرسينك استفاده كنند. سپس روي چوب را تر كنند و روي آن تراشكاري و سمباده‌كاري كنند كه اين كار باعث مي‌شود تكه‌هاي مرطوب رنگ كه ممكن است روي آن قارچ بنشيند جدا شده و مسموميت‌هاي ناشي از سرب را داشته باشند.
اين متخصص طب كار تصريح كرد: مهمترين عامل فيزيكي در نجاري‌‌ها موضوع صداست. حد مجاز مواجهه با صدا در كشور 85 دسي‌بل است كه معمولاً در نجاري‌ها ميزان صدا 100 دسي‌بل است و گاهي اوقات كه از اره برقي استفاد مي‌شود به 110 دسي‌بل هم مي‌رسد كه به دنبال آن كاهش شنوايي ايجاد مي‌شود.
وي اضافه كرد: اين كاهش شنوايي بدون درد و پيشرونده است و وقتي ايجاد مي‌شود هيچ درماني براي آن وجود ندارد. تنها راه، پيشگيري است. چرا كه در اين عارضه گوش داخلي آسيب مي‌بيند و كاهش شنوايي حسي صورت مي‌گيرد. اين افراد در اوايل مواجهه با صداهاي بلند متوجه كاهش شنوايي نمي‌شوند ولي هنگامي كه كاهش شنوايي بيشتر شد ابتدا در تشخيص صداهاي "سين "، "شين " و "ت " دچار مشكل مي‌شوند و سپس در تشخيص صداهاي بچه‌ها و زنان. تنها راه تشخيص اين كاهش شنوايي تست شنوايي است كه بهتر است هر سال يكبار انجام شود.
مذهبي ادامه داد: از عوامل فيزيكي ديگر ارتعاش به خصوص در دست و بازو است كه بيشتر به علت استفاده از ابزارهايي مانند سمباده برقي،‌ دريل و اره برقي ايجاد مي‌شود و عوارض آن شامل اختلالاتي شبيه سندروم رينوز و درگيري عصب دست است و ابتدا به صورت اختلالات عروقي خود را نشان مي‌دهد به طوري كه هر وقت فرد با ابزار ارتعاش‌آور كار مي‌كند انگشتانش سفيد و رنگ پريده مي‌شود و پس از اتمام كار به حالت اول برمي‌گردد.
وي گفت:‌ همچنين در هنگام ارتعاش امكان دارد اختلال حسي هم ايجاد شود و در مراحل بعد ظرافت كار كردن از فرد گرفته مي‌شود و در نهايت در موارد شديدتر آسيب استخواني و غضروفي ايجاد مي‌شود و در مواردي هم محدوديت مفصل مشاهده مي‌شود. لذا ابزار بايد كاملاً در دست جا گيرد و لق نزند. همچنين بهتر است دستگاه گرم باشد چرا كه سرما خون‌رساني را ضعيف مي‌كند.
مذهبي افزود: استفاده از دستكش‌هاي ضد ارتعاش هم ممكن است كه البته تأثير آن هنوز اثبات نشده است. بهتر است فرد يك ساعت با اين ابزار كار كند و يك ساعت استراحت كند.
عضو انجمن طب كار ابران درباره عوارض ارگونوميك شغل نجاري يادآور شد: در اين خصوص بيشترين درگيري مربوط به عصب دست است كه به دنبال ارتعاش و حركات تكراري مثل سمباده‌زدن و كوبيدن با نيروي زياد ايجاد مي‌شود. بيشترين درگيري در انگشت شصت دست است و سپس انگشت دوم و سوم. اين افراد حالت بي‌حسي و گزگز به خصوص در شب‌ها را دارند و ناحيه كف دست و در مواردي هم به ناحيه بازو و ساعد هم منتشر مي‌شود.
وي افزود: بيماري‌هاي اسكلتي عضلاني نجارها بيشتر كمردردها هستند كه به دنبال خم‌شدن‌هاي مكرر، بلندكردن اجسام سنگين، چرخش كمر، كشيدن و هل دادن اجسام اتفاق مي‌افتد.


مطالب مشابه :


بروشور شغلی(نجاری)

موضوع:بروشور شغلی(نجاری) عنوان شغل : نجاری ماهیت شغل - افراد در این شغل چه کارهایی انجام می




كاهش شنوايي مهمترين عارضه شغل نجاري است

ایمنی و بهداشت حرفه ای مشهد - كاهش شنوايي مهمترين عارضه شغل نجاري است -




نجاری از قدیم تا امروز

شغل نجاری و تجهیزات آن. در عصر ما تکنیک نجاری به طور چشمگیر و شایسته بالا گرفته است.




خطرات احتمالی کار با چوب و راه های پیشگیری ان. ایین نامه حفاظتی صنایع چوب . گرداورنده :امید گرجی پا

ا مقدمه : نجاری و کار با چوب، از شغل‌های قدیمی است که طرفداران خودش را دارد. این روزها در هر




شغل پیامبران

شغل پیامبران حضرت نوح(ع) نجاری بحار الانوار حضرت ابراهیم(ع




تاثير شغل

تاثير شغل. پوست‌هاي نوشته شده توسط سیدروح الله نجاری در سه شنبه بیست و یکم دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۶




برچسب :