مشروح اولین نشست خبری رییس سازمان نظام پرستاری کشور در سال ۹۰

مشروح اولین نشست خبری رییس سازمان نظام پرستاری کشور در سال ۹۰

مشروح اولین نشست خبری رییس سازمان نظام پرستاری کشور در سال ۹۰

رئیس کل سازمان نظام پرستاری خواستار افزایش اختیار پرستاران برای تجویز برخی اقلام داروهاي مراقبتی در كشور شد و گفت: پرستاران در دنیا اجازه تجویز 250 قلم دارو را دارند.

صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت روز پرستار با حضور اصحاب رسانه ها در محل سازمان نظام پرستاری برگزار شد، افزود: سازمان نظام پرستاری در طول عمر 8 ساله خود با همراهی رسانه های حوزه بهداشت و درمان در 3 عرصه مردم، نظام سلامت و پرستاران فعالیت كرده است و تاکنون در تمام اهداف خود منافع مردم و نظام سلامت را در اولویت قرار داده تا در سایه رضایت مردم، پرستاران نیز به منافع و اهداف خود دست یابند.

وی با اشاره به نامگذاری سال 1390 از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به نام سال جهاد اقتصادی، افزود: نوع دیدگاه پرستاران با نگاه عام به بحث جهاد اقتصادی متفاوت است. به این معنا که دستیابی به درآمدهای بیشتر و پیشرفت های اقتصادی در سطح عام مطرح است در حالی که پرستاران ما به ویژه امسال تلاش می کنند درآمدهای بیمارستان از محل بیماری ها و افزایش هزینه های درمانی مردم افزایش پیدا نکند. زیرا حفظ و ارتقاء سلامت مردم در اولویت جامعه قرار دارد.

*كدهای اخلاق پرستاری رونمایی می‌شود

میرزابیگی تصریح كرد: در راستای عملیاتی کردن فرامین مقام معظم رهبری (مدظله العالی) درباره تدوین منشور اخلاق پرستاری که سال گذشته در جمع پرستاران مطرح کردند، امسال در روز پرستار از كدهای اخلاق پرستاری كه در طول یكسال گذشته كار تدوین آن انجام شد رونمایی می‌شود.

وی افزود: همچنین مراسم روز پرستار در تالار وزارت كشور با حضور رئیس‌جمهوری برگزار می‌شود و ویژگی مراسم روز پرستار امسال حضور مقاماتی از شورای بین المللی پرستاران و سازمان بهداشت جهانی است که به دلیل ارزش‌گذاری نظام جمهوری اسلامی ایران به پرستاری و اقدامات انجام شده که به طور مرتب به آنان ارسال و منعکس می کردیم برای حضور جشن پرستاران اظهار علاقه و اعلام آمادگی کردند.

راه اندازی دوره رهبری در پرستاری در هفته پرستار

رئیس کل سازمان نظام پرستاری راه‌اندازی دوره آموزشی رهبری در پرستاری از دیگر برنامه های امسال سازمان نظام پرستاری است كه با كمك وزارت بهداشت و شورای بین المللی پرستاری(ICN) در دستور كار قرار دارد. این دوره آموزشی سطح پرستاری كشور را بین‌المللی می‌كند و افرادی كه این دوره را می‌گذرانند می‌توانند به عنوان مدرس و مربی دوره‌های مدیریت و رهبری در پرستاری در كشورهای منطقه و كشورهای مورد تأیید ICN تدریس كنند.

وی فعال سازی مرکز تحقیقات و پژوهش شورای بین المللی پرستاران تحت عنوان ICNP و برگزاری دوره رهبری و مدیریت در پرستاری را از اقدامات بین المللی سازمان نظام پرستاری به مناسبت روز پرستار امسال دانست و افزود: حضور پرستاران در مرقد امام راحل و تجدید میثاق با آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهیدان، شرکت در نماز جمعه، راه اندازی پایگاه های سلامت و ارائه خدمات سلامتی به مردم در ورودی های نماز جمعه تهران از دیگر برنامه های سازمان نظام پرستاری به مناسبت هفته پرستار امسال است.

* 150 مورد خدمات پرستاری استاندارد شده است

میرزابیگی اعلام کرد: استانداردسازی خدمات پرستاری را با همکاری سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی به 150 مورد رساندیم البته این خدمات بیش از 500 مورد است و پرستاران به عنوان اولین گروه زیرشاخه پزشكی خدمات خود را در سطح مورد قبول استاندارد می کنند.

* تعیین 4 محور اصلی سازمان نظام پرستاری در دوره جدید

وی بروز کردن چارت های بیمارستانی، استاندارد سازی نیروی انسانی پرستار به تخت و اجرایی کردن دو  قانون ارتقای بهره وری و تعرفه گذاری خدمات پرستاری را 4 محور اصلی مورد توجه و پیگیری سازمان نظام پرستاری در 4 سال پیش رو اعلام کرد و افزود: با اجرایی کردن این موارد بخش عمده ای از خواسته های مردم از جامعه پرستاری تحقق می یابد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تأکید کرد: ساختار مراكز درمانی كشور مربوط به سال های پیش است و گسترش بخش های مراكز درمانی، نیاز به افزایش پرستاران را دوچندان كرده است. پرستاران در بخش ها و مراكزی مانند بخش كنترل عفونت بیمارستانی، مركز حاكمیت بالینی و اتاق عمل حضور دارند و حضور آنان در این بخش ها نباید نادیده گرفته شود.

وی بازنگری و به روز كردن استاندارد منابع انسانی نسبت به تخت، نیاز جامعه و مردم در مراكز بهداشتی و درمانی را از جمله موضوعات دیگر در دستور كار سازمان نظام پرستاری در سال جاری عنوان کرد و افزود: اکنون بسیاری از چارت‌های مراكز بهداشتی و درمانی مربوط به چندین سال گذشته است. البته ممکن است در برخی بیمارستان ها بر اساس سازمان بیمارستانی تعداد پرستار به تخت استاندارد گزارش شود اما از آنجایی که با وجود محاسبه نشدن تخت های متغیر بیمارستانی یا در بخش‌هایی مانند كمیته‌های كنترل عفونت بیمارستان‌ها، حاكمیت بالینی، اتاق‌های عمل و درمانگاه‌ها که عملاً تخت وجود ندارد اما توسط پرستاران اداره می‌شود، تعداد پرستاران در مجموع نسبت به تخت به طور كاذب بالا نشان داده می‌شود.

میرزابیگی افزود: برای حل این موضوع سازمان نظام پرستاری پیشنهاد استخدام غیر دولتی به صورت تشکیل تعاونی ها با مشاركت پرستاران را داده است كه امیدواریم عملی شود.

*نیروی پرستار به تخت تا پایان برنامه پنجم باید به رقم 5/1 برسد

وی بكارگیری استاندارد نیروی انسانی به تخت را در رفع کمبود نیرو مؤثر دانست و افزود: در دنیا كف استانداردها به ازای هر هزار نفر جمعیت 3 پرستار است در صورتی كه در كشور ما اینگونه نیست و بین 5/0 تا 7/0 متغیر است. در این زمینه پیشنهادی كه به مجلس و دولت ارائه دادیم و پیگیر آن هستیم این بود كه تا پایان برنامه پنجم توسعه این میزان به 1.5 پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی در طول شبانه روز برسد.

رئیس كل سازمان نظام پرستاری خاطر نشان كرد: با استخدام‌های جدید تعداد پرستاران به 110 هزار نفر خواهد رسید كه همان میزان 7/0 به ازای تخت خواهد بود و باید برای رسیدن به استاندارد 5/1 پرستار به ازای هر تخت، تعداد پرستاران 5/2 برابر شود كه این پیشنهاد را به كمیسیون بهداشت داده‌ایم و مورد قبول واقع شده است.

وی اضافه كرد: در آزمون استخدامی سال گذشته 83 هزار نفر برای استخدام 18 هزار پرستار در آزمون ثبت نام كردند كه دو سوم آنها قبلاً مشغول خدمت در بخش خصوصی بودند ولی یك سوم آنها افرادی هستند كه به علت سختی شغل پرستاری و شرایط سخت آن زندگی عادی را پیش گرفته‌اند. بنابراین باید جذابیت های حرفه پرستاری تا اندازه اي افزایش یابد كه دانش آموختگان این رشته پس از پایان تحصیلات، بیكاری را به اشتغال در این رشته ترجیح ندهند و مردم نیز از تخصص های پرستاری بهتر از گذشته بهره مند شوند.

* انتخابات دوره جدید، مهر تأیید پرستاران بر خط مشی و تفکر سازمان نظام پرستاری بود

میرزابیگی با اشاره به انتخابات نظام پرستاری نیز گفت: این انتخابات در 13 اسفند برگزار شد و 918 نفر به عنوان وكلای پرستاری در 102 شهر انتخاب شدند كه گام بعدی آن تعیین شورای عالی نظام پرستاری توسط مجمع عمومی نمایندگان پرستاران است و مرحله پس از آن هم انتخاب هیئت رئیسه است كه تا خرداد به طول خواهد انجامید.

وی نتایج انتخابات نظام پرستاری را تأیید بسیار محکمی بر تفکر موجود در سازمان دانست  و افزود: پرستاران با آرای خود نشان دادند با شیوه و خط مشی نمایندگان خود در سازمان نظام پرستاری موافق هستند. 

* به پرستاران اجازه تجویز دارو داده شود

میرزابیگی با اشاره به هفته سلامت نیز گفت: پرستاران نقش محوری در مصرف منطقی داروها دارند به خصوص افرادی كه از بیمارستان ترخیص می‌شوند لذا در این زمینه سازمان نظام پرستاری از 2 سال پیش طرحی به عنوان طرح توجیه هنگام بستری و آموزش هنگام ترخیص را ارائه كرده است.

وی تصریح کرد: اجرای این طرح مردم و بیماران را با حقوق خود در قبال مراکز بهداشتی و درمانی آشنا می کند و باعث می شود بیمار تیم درمان و پرستار خود و حتی پروتکل درمانی خود را بشناسد. زیرا اکنون در جهان بیمار نیز به عنوان عضوی از تیم درمان مطرح است که در پروسه درمانی خود مشارکت دارد و گاهی نقش هدایت کننده و اصیلی را در بهبود این روند ایفا می کند و از آنجایی که پرستار بیشتر با بیمار ارتباط دارد می تواند در موفقیت درمان به بیمار و تیم درمانی کمک کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری تأکید کرد: این طرح تحت عنوان طرح ولکام در کشورهای دیگر اجرا می شود و ما نیز خواهان اجرای همین طرح نیستیم بلکه ما از طریق آموزه های اسلامی و فرهنگی کشورمان می توانیم شیوه های بومی متناسب با فرهنگ خود را طراحی و اجرا کنیم.

وی آموزش هنگام ترخیص برای بحث مصرف منطقی داروها را یکی از اصول اولیه درمان دانست و افزود: اکنون بازگشت میکروب ها و ویروس های قوی شده به دلیل مصرف ناصحیح داروها یک تهدید جهانی به شمار می رود و داروهای آنتی بیوتیک معمولی جوابگوی درمان نیست که پرستاران باید در زمینه ایفای نقش محوری خود در زمینه آموزش نحوه صحيح مصرف دارو به مردم وارد عمل شوند.

میرزابیگی با بیان اینکه در دنیا به طور متوسط 250 قلم دارو را پرستاران اختیار تجویز دارند، افزود: نقش محوری پرستاران در تجویز مصرف منطقی دارو انکارناپذیر است اما متأسفانه در كشور هنوز این مورد قانونی نشده است.

وی تأکید کرد: تجویز برخی از داروها از سوی پرستاران در شرایط اورژانسی مداخله در پروسه درمان نیست بلکه نیاز مردم و جامعه است. زیرا بسیاری از داروها ماهیت مراقبتی دارند و توسط پرستاران قابل ارائه و تجویز است و در برخی موارد نیز در بیمارستان ها مراجعه کنندگان در مواقعی که پزشک در دسترس نیست نیاز حیاتی به مصرف دارو پیدا می کنند که پرستاران متخصص ما می توانند این کار را انجام دهند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری یادآور شد: حتی در بسیاری از کشورها مراجعه کنندگان به داروخانه ها از خدمات مشاوره دارویی و آموزشی پرستاران بهره مند می شوند و حق فنی را در قبال دریافت مشاوره و آموزش دریافت می کنند. این در حالی است که در کشور ما حق فنی رعایت نمی شود اما از سوی مردم پرداخت می شود. 

میرزابیگی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل وزیر بهداشت برای پرداخت اضافه کار به پرستاران از اول اسفند سال گذشته، افزود: در این راستا برخی از هیئت امنای دانشگاه ها در ابلاغیه ها و دستورالعمل ها دخل و تصرف می کنند که ما برای اصلاح این روال و کوتاه شدن چرخه اجرای دستورالعمل ها پیشنهاداتی را در روز پرستار مطرح می کنیم.


مطالب مشابه :


خط مش مشاوره ها و اجرای آنها

عنوان خط مشی: خط مش مشاوره ها و و مشاوره های غیر اورژانسی در بخش ها روش های




عنوان خط مشی: ارائه خدمات داروئی اورژانسی

عنوان خط مشی: داروئی اورژانسی. هدف و محتوای گیری عملکرد بخش ها روش های تقسیم




چک لیست ارزیابی بخش اورژانس

نمونه فرم خط مشی های پزشکی بیماران عادی ای از فعالیت های بخش اورژانس تهیه و




خط مشی آماده وبه روز بودن داروها وامکانات ترالی اورژانس

خط مشی های خصوصیات و ساختار فیزیکی بخش وبلاگ تخصصی مهندسی پزشکی




عنوان خط مشی: راهنماهاي طبابت باليني در مورد پنج بيماري وخيم وشايع در مراجعه كنندگان به بخش داخلی

عنوان خط مشی: آزمایشات درخواستی به صورت اورژانسی. و تجهیزات موجود در بخش های




خط مشی چگونگی ثبت دستورات مراقبتی و دارویی که به صورت شفاهی،تلفنی

خط مشی های خصوصیات و ساختار فیزیکی بخش وبلاگ تخصصی مهندسی پزشکی




چک لیست ارزیابی بخش دیالیز

خط مشی ها و بيمار مشخص شده و همه مشاوره ها، در مان های بخش اورژانس و جدول زمان




آیین‌نامه اجرایی بند (د) ماده (۳۲) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران

از خطمشیهای تخصصی و بخشهای سرپایی های علوم پزشکی و خدمات




مشروح اولین نشست خبری رییس سازمان نظام پرستاری کشور در سال ۹۰

ساختار مراكز درمانی كشور مربوط به سال های پیش است و گسترش بخش های خط مشی و تفکر مشاوره




برچسب :