ناکامیهای سریالی عصر دنا در حمله به فرماندار گچساران
رمز گشایی از حمله رسانهای سایت محلی عصر دنا به فرماندار گچساران
هجمه شدید انتقادات مغرضانه و انتشار اخبار کذب یکی از سایتهایمحل استانی(عصر دنا) علیه بالاترین مقام اجرایی در گچساران از آنجا آغاز شد که سید اکبر علیزاده فرماندار گچساران در جلسه تجلیل از خبرنگاران گچساران در اداره تبلیغات اسلامی گچساران در مردادماه 90، در سخنرانی خود بهمناسبت روز خبرنگار، از عملکرد برخی سایتهای محلی کهگیلویه و بویراحمد در زمینه تبلیغات زود هنگام در قالب انتشار عکسهای بزرگ و مطالب تحریکآمیز کاندیداهای احتمالی انتخابات مجلس انتقاد کرد.
علیزاده تبلیغات زود هنگام کاندیداهای احتمالی حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در قالب انتشار عکسهای بزرگ و دل نوشتههای این افراد در سایتهای استانی را مغایر با قانون انتخابات دانست و از سایتهای استانی خواست تا در این زمینه دقت بیشتری داشته باشند.
عصبانیت و روح انتقاد ناپذیری یکی از این سایتها(عصر دنا) نیم ساعت بعد از انتقاد دلسوزانه و منصفانه فرماندار گچساران از عملکرد سایتهای استانی، با عکسالعملی عجولانه در قالب خبر عزل فرماندار گچساران در این سایت محلیانتشار یافت.
در خبر کذب و مغرضانه این سایت محلی، عزل فرماندار گچساران از زبان مسئولی که نخواست نامش فاش شود مطرح شد.
مانور تبلیغاتی و هجمه شدید عصردنا و ایجاد جوی روانی از طریق انتشار مشکوکنظرات موافق!! در حمایت از مطالب منتشر شده علیه فرماندار گچساران و عدم انعکاس نظرات مخالف شیوه دیگری از جبههگیری این سایت محلیدر برابر بالاترین مسئول اجرایی گچساران بود.
عدم انعکاس نظراتمخالفان مرتبط با این خبر، به بهانه توهینآمیز بودن و غیر اخلاقیبودن این نظرات یکی دیگر از شگردهای عصر دنا در تلاش برای تخریب و ترور شخصیتی فرماندار گچساران بود.
به یکی ازصدها کامنتی که در حمایت از فرماندار گچساران ارسال شد اما هیچگاه انتشار نیافت توجه کنید: ( مسئولان عصر دنا کاری به صحت و سقم خبر شما ندارم اما نارضایتی مردم و مسئولین از فرماندار گچساران باور نکردنی است.) آیا این کامنت توهین آمیز بود؟چه قسمتی از این نظر ارائه شده غیر اخلاقی بود که از انعکاس آن جلوگیری شد؟
در پی شکست و خدشهدار شدن جایگاه عصر دنا پس از انتشار خبر کذب و بیاساس عزل فرماندار گچساران، آتشخشم و عصبانیت این سایت محلی در قالب خبر (فرماندار گچساران و فروش لوله در اهواز) در ادامه سناریویفشار و جهتدهی افکار عمومی، در همسویی با تفکر هدف (برکناری فرماندار گچساران) منتشر شد.
این سایت محلی در ادامهحملات رسانهای خود به فرماندار گچساران از هر حربه و خبری استفاده کرد و در برخی از خبرها و مطالب منتشر شده خود، پای فرماندار گچساران را نیز به میان آورد.
برچسپ واژه مدیران ناکارآمد و تکرار آن در مطالب منتشر شده عصر دنا یکی دیگر از روشهای روانی این سایت محلی برای القاء و ایجاد ذهنیت منفی، در افکار عمومی علیه بالاترین مقام اجرایی در گچساران بود.
عصر دنا با کمرنگ جلوهدادن نقاط مثبت و عملکرد خوب فرماندار گچساران، با بزرگنماییبرخی نارساییها و مشکلات سعی در هدایت و مدیریت افکار عمومی، به سمت اهداف و منافع دلخواه را داشت.با کمی دقت و توجه به نوع اخبار و مطالب منتشر شده در این سایت محلی، تفکرات و اندیشه گردانندگان عصر دنا قابل درک است.
انتشار خبری با عنوان استخدام نور چشمیها در شرکت نفت گچساران و حاشیهسازی و هجمه شدید این سایت علیه شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران با واکنشهایی مختلفی روبرو شد.
فرماندار گچساران که بهخوبی ماهیت و شخصیت عصر دنا را شناخته بود، با انتقاد شدید از عملکرد خبرنگار این سایت در گچساران، از وی خواست در انتشار مطالب خود صداقت و راستی را رعایت کرده و از انتشار اخبار کذب و دروغین پرهیز کند.
تهدید خبرنگار عصر دنا توسط فرماندار گچساران برگ دیگری از سناریوی تخریب فرماندار گچساران توسط عصر دنا بود که در این سایت انتشار یافت.
انتشار گفتوگوی رد و بدل شده فرماندار گچساران و خبرنگار!! این سایت محلی در حالی که فرماندار گچساران از حاشیهسازی و غیر واقعی بودن خبر منتشر شده این سایت با عنوان استخدام نور چشمیها در شرکت نفت برآشفته بود حربه دیگری در راستای تخریب و ترور شخصیتی فرماندار گچساران بود.
هجمه شدید عصر دنا علیه فرماندار گچساران و مظلوم جلوه دادن خبرنگار این سایت محلی در قالب مطالب و کامنتهای عصر دنا با عکسالعمل مدبرانه و حکیمانه امام جمعه گچساران روبهرو شد.
حجتالاسلام دکتر سید فرجالله موسوی سایت عصر دنا را سایتی بینام و نشان خواند که با دروغپردازی و انتشار اخبار کذب سعی در تخریب مسئولان و اختلافافکنی میان مردم و مسئولان دارد.
وی با انتقاد از عملکرد این سایت محلی در حمله و هجمه خبری و رسانهای به سید اکبر علیزاده فرماندار ولایتمدار، دلسوز، مردمی و پرتلاش گچساران از این سایت خواست تا بر اساس مستندات و اطلاعات درست اقدام به انتشار اخبار نماید.
عوامل و گردانندگان این سایت محلی پس از شکست و ناکامی در پروسه القاء ناکارآمدی فرماندار گچساران به افکار عمومی باانتشار نامهای به استاندار کهگیلویه و بویر احمد از زبان کسی که ساکن گچساران نبوده!!و از فرماندار گچساران نیز شناختی ندارد!! در دفاع از خبرنگار!! این سایت محلی سعی در ایجاد جوی روانی علیه فرماندار گچساران کردند و با ناتوانی تمام عاجزانه و ملتمسانه عزلسید اکبر علیزاده فرماندار گچساران را از مهندس اکبر نیکزاد استاندار کهگیلویه و بویر احمد خواستند.دستاندرکاران عصر دنا پس از ناکامیهای سریالی و شکست در به دستآوردن اجماع مردم و مسئولان و تأثیرگذاری بر افکار عمومی و مسئولان استانی در راستای تخریب فرماندار گچساران، تاکتیکهای شکست خورده خود را با انتشار خبری با عنوان فرماندار گچساران عزل میشود، تکرار کردند.
" با کنار هم قرار دادن و کامل کردن تکههایپازل حمله عصر دنا به فرماندار گچساران، تصویری از روح انتقادناپذیری و رفتار غیرحرفهای عوامل این سایت به دست می آید "
ادامه دارد..........
اخلاقحرفهای روزنامه نگاری و خبرگاری دربرگیرنده هنجارهایی است کهروزنامه نگاران و خبرنگاران باید به آن ها پایبند باشند و نادیده گرفتن آن ها نیز میتواند به روزنامه نگار،خبرنگار و رسانه آسیب جدی وارد کند.
اخلاق روزنامهنگاری و خبرنگاری شامل اصولی است که روزنامهنگاران و رسانهها درچالشهای خاصی که با آن مواجه هستند، باید به آنها پایبند باشند
خبرنگاران گاهی در موقعیتهای دشوار تصمیمگیری
قرار میگیرند که ایناصو ل میتواند
بهآنهادرانتخابشان کمک کند.
این هنجارها و اصول را میتوان
اینگونه تقسیمبندی کرد:
۱- صداقت در برابر مخاطبان و منابع
۲- دوری کردن از برچسبزنی و افترا
۳- کاهش دادن زيانها
۴- استقلال
*صداقت در برابر مخاطبان و منابع
الف- روزنامهنگارو خبرنگار در گام نخست باید تلاش کند تا هنگامی که به «صحت» اطلاعاتی که در دست دارد، مطمئن نشده، آنها را به عنوان «خبر یا گزارش» بهمخاطب منتقل نکند.
برخی از رسانههای خبری در ایران بیش از آنکه به دقیق بودن اطلاعات توجهکنند، سرعت انتشار برایشان از اهمیت بالاتری برخوردار است. انتشار خبردرگذشت آیتالله علی مشکینی، رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری پیش از فوت یکیاز بارزترین نمونههایی است که یکی از خبرگزاریهای ایران چند سال پیشمنتشر کرد اما ساعتی پس از انتشار این خبر به دلیل غیرواقعی بودن اطلاعات،ناچار شد این خبر را حذف کند. رسانه بهتر است دوم شود و خبر دقیق بدهد تااینکه اول شود اما اشتباه کند.
ب- روزنامهنگارو خبرنگار نباید از اعتماد منبع سوءاستفاده کند و بیآنکه او متوجه باشد، سخنانش را ضبط کند و سپس به عنوان مصاحبه منتشر نماید. خبرنگار باید به منبع بگوید که میخواهد مصاحبه کند یا میخواهد از اطلاعاتی که به او میدهد در یک گزارش استفاده کند. در صورتی که خبرنگار چنین نکند و بدون در جریان گذاشتن منبع، سخنان او را منتشر کند، هم از اعتماد منبع سوءاستفاده کرده و هم ممکن است این منبع را برای همیشه از دست بدهد. این رفتار غیراخلاقی گاه ممکن است پیامدهای حقوقی نیز به دنبال داشته باشد.
ج- با گسترش روزنامهنگاری آنلاین، حجم تولید محتوای رسانهای در فضایاینترنت و «سرقت ادبی» افزایش یافته است. بسیاری از سایتهای خبری، تولیداتمتنی یا تصویری رسانهها را بیآنکه به نام منبع اشاره کنند، بازانتشارمیدهند. برای تولید یک خبر، گزارش و مصاحبه و یا تهیه یک عکس، زحمتفراوانی کشیده میشود و شایسته نیست که رسانهها از تولیدات دیگران بدونذکر نام منبع استفاده کنند.
د- رسانهها و روزنامهنگاران نیز مانند همه دیگر انسانها و سازمانهااشتباه میکنند. هر چند در کار رسانهای باید شمار اشتباهات را کاهش داد تااعتماد مخاطب به رسانه آسیب نبیند اما در برابر اشتباهات احتمالی نبایدسکوت کرد و سر زیر برف فرو برد. مخاطبان دیر یا زود متوجه اشتباهات رسانهمیشوند. اگر رسانه از اشتباهی که انجام داده، عذرخواهی کند؛ مخاطبمیپذیرد که شما تلاش میکنید تا کمتر عیب و نقص داشته باشد.
البته شمار اشتباهات نباید آنقدر بالا رود که مخاطبانتان را از دستبدهید.
مسأله مهم دیگر این است که خبرنگار و رسانه نباید برای انتشار اطلاعات تأییدنشده از پوشش «منبع آگاه» استفاده کنند و با چنین روشی مخاطب را فریب دهند. برای انتشار هرگونه اطلاعات باید منابعی صحت و واقعیت آن را تأیید کنند. اگر منبعی پیدا نشد که اطلاعات بهدست آمده را تأیید کند، بهتر است از انتشار آن خودداری کرد و به روشهای فریبکارانه مانند اعلام دروغین «منبع آگاه» متوسل نشد.
*دوری کردن از برچسبزنی و افترا
رسانهها نباید وارد فضایی
شوند که در آن بخواهند علیه شخصیتهای حقیقی یا حقوقی به افترازنی بپردازند
رسانهای که به افراد «برچسب»
بزند و بهطور مداوم به افترازنی مشغول باشد، خیلی سریع جایگاه خود را از دست میدهد
رسانه جایی است برای انتشار مطالب عینی و نه تریبون برچسبزنی. آلودهکردن رسانه به افترازنی و دروغپراکنی علیه افراد نه تنها با هیچی اصلی از اصول روزنامهنگاری و خبرنگاری سازگار نیست بلکه دقیقاً رسانه را از چارچوبهای استاندارد روزنامهنگاری و خبرنگاری خارج میکند.
*کاهش دادن زیانها
الف- رسانهها در هنگام انجام
وظایف حرفهای خود نباید باعث به خطرافتادندیگران شوند. ممکن است رسانه با فردی
بخواهد مصاحبه کند اما این را نیزمیداند که ممکن است این مصاحبه، هزینه
بسیار سنگینی برای او ایجاد خواهدکرد. در چنین مواقعی، مشاوران حقوقی رسانهها
میتوانند به کمکخبرگاران بیایند و آنها را برای تصمیمگیری واقعبینانه یاری
دهند.
ب- کودکان خیلی آسیبپذیرند. در خبرهایی که به کودکان مربوط میشود بایدنهایت دقت را به کار برد تا آسیبی به آنها نرسد. به عنوان نمونه عکس ونام کودکانی که قربانی تجاوز جنسی شدهاند، بهتر است منتشر نشود. چونانتشار عکس و یا نام این کودکان ممکن است در آینده آنها اثر منفی بگذارد.
ج- در هنگام تهیه خبر، مصاحبه و گزارش در خصوص کسانی که به بلایی دچارشدهاند، نباید رفتاری داشت که باعث «نمک پاشیدن بر زخم آنها» شود. خبرنگاران در هنگام تهیه چنین گزارشهایی و روبروشدن با آسیبدیدگان بایدبه شدت مراقب رفتار خود و نوع پرسشهایشان باشند.
ا*استقلال حرفهای
الف- روزنامهنگارو خبرنگار
نباید وارد فعالیتهای سیاسی شود. درگیرشدن روزنامهنگاربا فعالیت سیاسی، استقلال او را نقض میکند
و باعث میشود که به جای «وفاداری به شهروندان» به سیاستمداران وفادار باشد.
ب- در هنگام تهیه خبر و گزارش و مصاحبه اگر با یک پیشنهاد چشمگیر مالیمواجه شدید، بدانید که راه را درست آمدهاید و روی سوژه مهمی دستگذاشتهاید. اما اگر میخواهید روزنامهنگار بمانید، چارهای جز چشمپوشیاز پیشنهاد مالی ندارید. اگر این پیشنهاد مالی را پذیرفتید، دیگر نخواهیدتوانست گزارشی تهیه کنید که به درد مخاطب بیاید. در چنین موقعیتهایی بهاحتمال فراوان «هوای» مسئولان را خواهید داشت تا «هوای» مردم.
ج- با منابعتان آنقدر دوست صمیمی نشوید که اگر زمانی خواستید درباره او بنویسید، دچار تردید شوید.
پایبندی به معیارهای اخلاقی روزنامهنگاری و خبرنگاری، تضمینکننده رفتار حرفهاییک رسانه است. هر چقدر رسانه تلاش کند تا در چارچوب این اصول چهارگانهرفتار کند، به همان اندازه به سمت «حرفهای شدن» گام بر میدارد. شماری ازرسانهها نیز که برایشان «اخلاق روزنامهنگاری وخبرنگاری» مهم نیست، هم از معیارهایحرفهای به شدت فاصله میگیرند و هم در جذب مخاطب و ایجاد اعتماد با سدبزرگی روبرو میشوند.مطالب مشابه :
حرکت شجاعانه سایت عصردنا
سردبیر عصر دنا به جرم افشاگری فساد اداری در یکی از ادارات استان کهگیلویه و بویراحمد به
ناکامیهای سریالی عصر دنا در حمله به فرماندار گچساران
گچساران امروز خبری -تحلیلی - ناکامیهای سریالی عصر دنا در حمله به فرماندار گچساران | نظرات
مروری بر کامنت های همشهریان آقای فرماندار در سایت عصر دنا
کامنتهای زیر از سایت عصر دنا گرفته شده در قسمت معرفی آقای حبیبی منش بعنوان فرماندار گناوه .
عدهای از شهروندان بویراحمدی از “عصر دنا” شکایت کردند
سرزمین لُر - عدهای از شهروندان بویراحمدی از “عصر دنا” شکایت کردند - بلاد لر (لک، کلهر
مراسم رونمائی از خودرو دنا
خودروی دنا سردمدار نسل جدیدی از خودرو با نشان ملی است و این خودرو تحولی تازه درطراحی و ارائه
عصردنا سکه یک پول شده است
و بویراحمد و سفرایشان به گچساران، بهانه ای جدید برای حمله عصر عصر دنا و تحقق
مصاحبه کامل عصر دنا با فرماندار گچساران
نظرسنجی دوره نهم انتخابات مجلس گچساران - مصاحبه کامل عصر دنا با فرماندار گچساران - - نظرسنجی
معاون عمرانی استاندار عزل شد
اوای دنا. ابشار منبع :عصر دنا. نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 18 اردیبهشت1392 توسط مدیر
بررسی علل عدم توسعه نیافتگی "کهگیلویه وبویراحمد " :راه و ترابری یکی از موانع توسعه در استان
مجله خبري دنا - بررسی علل عدم توسعه نیافتگی "کهگیلویه وبویراحمد " : منبع خبر:عصر دنا.
برچسب :
عصر دنا