پاسخ انتقادات از BRT
برخي انتقادات سازنده است و براي پيش برد اهداف پروژه مي تواند مفيد باشد اما برخي ديگر فقط تخريب كننده و ويران كننده سيستم مي باشند. اخيراً خبرگزاري ايرنا(زمان مخابره: 2/12/1387 - 15:24:22 ) برخي از اين ايرادات را منتشر كرده كه در زير آمده است:
"به گزارش خبرنگار ايرنا، اين طرح که هم اکنون در دو مسير تهرانپارس - آزادي و خاوران - آزادي فعال شده و در مسير خاوران - دانشگاه علم و صنعت چند روزي است به طور آزمايشي آغاز به کار کرده با مشکلاتي روبهروست که هر روز بر ميزان نارضايتي مردم مي افزايد.
در حالي که خطوط سريع السير BRT در بسياري ازکشورهاي پيشرفته جهان به منظور تقويت ناوگان حمل ونقل عمومي، کاهش ترافيک و نيز آلودگي هوا به اجرا درآمده و با رعايت استانداردهاي لازم ، از آن بطور گسترده بهره برداري مي شود اما در تهران به دلايل مختلف راه اندازي آن کوله باري از مشکلات را به دنبال داشته است.
تماس هاي گلايه آميز شهروندان با ايرنا از وضعيت فعلي خطوط اتوبوس هاي تندرو و نگاهي به ستون پيام هاي مردمي روزنامه ها حکايت از آن دارد که اقدام نمادين شهرداري تهران در راه اندازي اين خطوط تنها در حد يک نماد براي تهران بوده و در دل آن مشکلات زيادي نهفته است:
** چون مسافر هميشگي اتوبوس هاي سريع السير مسير آزادي- چهارراه تهرانپارس هستم معايب و مشکلات خطوط اتوبوس هاي تندرو را تاييد مي کنم وقتي در طول مسير به دليل پر از مسافر بودن اين اتوبوس ها امکان سوار شدن و پياده شدن وجود ندارد هرچند دقيقه رسيدن آنها به ايستگاه چه فايده اي دارد.(شهروندي از تهران)
** مسير اتوبوسراني "بي.آر.تي" اشکالات بسياري دارد. بهتر بود درب ها سمت راست قرار مي گرفتند و خط سريع السير عادي ايجاد مي کردند. همچنين الگوبرداري از کشورهاي غربي براي يک کشور مسلمان چندان شايسته نيست.
** اتوبوسهاي بي.آر.تي. با هزينه بسيار بالايي که داشته، کاربري بسيار پاييني دارد. اما متاسفانه هيچ نهادي نيست که مشکلات آن را بيان کند. حتي صدا و سيما هم در وظيفه خود کوتاهي مي کند و از اين خط تمجيد مي کند. با توجه به مشکلات مردم در اين خط، شايد 30 درصد فقط رضايت داشته باشند، ضرورت دارد انتقاد مردم منعکس شود.
** ضمن تقدير و تشکر از راه اندازي خط يک اتوبوس هاي تندرو (بي آر تي) چند تذکر داشتم: 1- اتوبوس هايي که قبلاً در اين خط فعال بودند به کجا منتقل شده اند؟ 2- صندلي هاي اين اتوبوس ها به شدت خشک و سخت هستند به طوري که باعث خستگي شديد مسافران مي شود و بهتر است از صندلي هاي چرمي استفاده شود.
** انتقال خانم ها به جلو در اتوبوس هاي «بي آر تي»، يک اقدام غيرفرهنگي است. اميدوارم مسئولين مربوطه جهت حل آن اقدام فرمايند.
** راه اندازي خط اتوبوسراني بي آرتي موجب بوجود آمدن چند مشکل شده از جمله اينکه خطوط جانبي حذف و حجم مسافر دراين مسير چند برابر شده است. ثانياً در جلو قرار گرفتن خانم ها باعث گرديده بعضي از آقايان چشم چراني بکنند. از همه مهمتر اينکه خود اتوبوس هاي بي آرتي ترافيک سنگيني را بوجود آورده اند که خود نوعي نقض غرض است.
... و اينها تنها بخشي از گلايه هاي مردمي از وضعيت اتوبوسهاي بي.آر.تي بود که مشاهدات خبرنگار ايرنا از حضور در اين اتوبوس ها حکايت از مشکلات متعدد ديگري نيز در اين خطوط دارد.
شايد مهمترين مشکل موجود در اين اتوبوس ها تعداد زياد مسافر و بسته شدن درهاي اتوبوس با "هل دادن" و صلوات فرستادن باشد که در طول مسيرهاي سه گانه اتوبوس هاي تندرو کيف، چادر، مانتو و کت هاي مسافران که از لاي در بيرون مانده است به وضوح خود نمايي مي کند.
از سويي برخوردهاي نه چندان مناسب رانندگان اين اتوبوس ها که به دليل حجم بالاي مسافر، ترافيک در خطوط اتوبوس و زمان بالاي فعاليت نيز مزيد بر علت شده تا شهروندان با نارضايتي و از روي ناچاري سوار بر اين اتوبوس ها شوند.
برخي شهروندان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا از کيفيت نامناسب صندلي هاي اتوبوس هاي بي.آر.تي که فقط ظاهر زيبايي دارند گلايه داشته و برخي از سيستم تهويه اين اتوبوس ها که در بسياري اوقات کار نمي کند ابراز نارضايتي مي کردند.
يکي از مسافران خط يک اتوبوس هاي تندرو نيز با انتقادت از اينکه اسم شهدا در ايستگاههاي اتوبوس هاي بي.آر.تي حذف شده است گفت: اين اتوبوس ها به سمبلي از عدم رعايت فرهنگ تبديل شده و زنان و مردان متدين در اين اتوبوس ها راحت نيستند.
محمد انوري با بيان اينکه جابه جا شدن جايگاه زنان و مردان در اتوبوس هاي بي.آر.تي مشکلات زيادي را براي مسافران به دنبال داشته است تاکيد کرد: متاسفانه اين مساله موجب شده تا شاهد حرکاتي از سوي برخي مسافران در خطوط اتوبوسراني باشيم که هرگز در شان مردم تهران نيست.
ايجاد ترافيک اتوبوس ها در مسيرها و تقاطع هايي که باريک است، نبود چراغ هاي راهنمايي هوشمند براي گذر اتوبوس ها و نيز تبديل اتوبوس هاي تندرو به اتوبوس هاي کندرو در ساعات پيک ترافيک به دليل مناسب نبودن وضعيت شهرسازي و معماري خطوط از ديگر مشکلات خطوط بي.آر.تي است.
گروهي از شهروندان نيز از نبود پلهاي عابر پياده در ايستگاههاي خطوط بي.آر.تي گلايه داشته و مي گويند: وقتي در هر يک از ايستگاهها پياده مي شويم، چون ايستگاه در وسط خيابان است براي گذر از عرض خيابان پلي وجود ندارد و اين مساله ميزان تصادفات عابران و خودروها را افزايش مي دهد.
عرض باريک برخي معابر خطوط بي.آر.تي نيز موجب شده تا علاوه بر وجود مشکلات فراوان در خطوط اتوبوسراني ترافيک سنگين خودروهاي شخصي در اطراف اين خطوط ايجاد شود.
اين مساله در خط سوم اتوبوس هاي تندرو به حدي بود که ترافيک سنگين در بزرگراه بسيج و نارضايتي هاي مردم که گوشي در شهرداري تهران بدهکار آن نبود، وزير کشور را به بررسي اين مشکلات واداشت.
به اعتقاد کارشناسان ترافيک، خطوط سريع السير اتوبوسرانيBRT، مديريت زمان و تحولي نوين در رفاه و جابجايي مسافران را در بسياري از شهرهاي دنيا به دنبال داشته که در تهران به دليل تصميمات شتابزده و بدون مطالعات کارشناسي لازم در بررسي وضعيت شهرسازي و چگونگي اجراي خط مشکلات و تبعات بسياري را در پي داشته است.
مسير تردد اتوبوس هاي BRT از "خطوط مياني" خط ويژه است وبه صورت ناوگاني سه دستگاهي، حرکت کرده و طبق طراحي هاي انجام شده ازسمت چپ پهلوگيري و نسبت به سوار و پياده نمودن مسافران اقدام مي کنند.
اين درحالي است که اين مدل از اتوبوسراني شهري فقط در خط يک اين اتوبوس ها از تهرانپارس تا ميدان آزادي اجرايي شده و دو خط بعدي با وجود يدک کشيدن عنوان خطوط تندرو هيچ نشاني از استانداردهاي خطوط بي.آر.تي ندارد.
اتوبوس هاي BRT طبق استانداردهاي حمل و نقل روز دنيا داراي طراحي مدرن، استاندارد با ظرفيت بالا (250 تا 300 نفره) دو يا سه کابينه بوده و به سيستم هاي اطلاع رساني تابلوهاي متغير نمايشگر اعلام مسير، کولر و ديگر امگانات رفاهي مسافران مجهز هستند، اما در تهران کولرهاي اين اتوبوس ها اکثرا خاموش بوده و هيچ نشاني از نمايشگر ديجيتالي مسيرها نيست.
تمامي ايستگاه هاي BRT بايد سرپوشيده و مجهز به دوربين متصل به اتاق کنترل ايستگاه هاي مبداو مقصدبوده و امکانات رفاهي مناسبي نظيرسيستم هاي اطلاع رساني نقشه مسيريابي و تلفن نيز براي مسافران در اين ايستگاه ها فراهم مي شود، اما در تهران.... "
پاسخ کوتاه:
۱- در هيچ كدام از گزارشات حمل ونقل عمومي كه بنده مطالعه كرده ام به موضوع چشم چراني آقايان نپرداخته اند. بد نيست كه از بعد فرهنگي اين مشكل را بررسی و حل كنيم!
۲- برادر مسلمان، بي آ تي الگو برداري از كشورهاي غربي نيست، بلكه آنها از كشورهاي جهان سومي اين سيستم را كپي كرده اند.
۳- خط ۲ بي آر تي راست درب است. عملكرد آنرا مي توانيد ملاحظه فرمائيد.
۴- كل سيستم بي آر تي و اتوبوسهايش هم قيمت ۲ الي ۳ ايستگاه مترو است، اما بيش از خط ۲ مترو مسافر جابجا مي كند! شما كارايي را چه معنا مي كنيد؟
۵- اتوبوس هاي قبلي در خطوط ديگر شركت واحد فعال شده اند.
۶- اتوبوسهاي دوكابين خارجي خريداري شده داراي صندلي چرمي هستند. اما امان از خودروهاي داخلي دولتي!
۷- اجباراً خانم ها به جلو آورده شده اند. به دليل تركيب خودرو هاي تك كابين و دو كابين. فرض كنيد خانمها بخواهند قسمت عقب اتوبوس سوار شوند. در اتوبوس دوكابين بايد از درب سوم سوار شوند و در اتوبوس تك كابين بايد از درب دوم! اين يعني ... ثانياً هتك حرمتهايي كه به خانمها در خط ۲ بي آر تي شد بسيار تاسفبار بود به گونه اي كه خود خانمها كتباً تقاضا داشتند مانند خط يك به قسمت جلو بيايند. حداقل در قسمت جلو به نحوي تحت حمايت راننده بودند. ثالثاً مشكل را بايد فرهنگي چاره انديشيد و بطور همزمان اين نوع تسهيلات بيشتر را گسترش داد تا شاهد ازدحام و عواقب آن نباشيم.
۸- ماشا ا.. ظرفيت در تهران معني ندارد. جمع كليه مسافرين تمام خطوط موازي حدود ۱۸۰ هزار نفر بود. مدل سازي ترافيك عدد ۲۵۰ هزار نفر را نشان داد و اما برآورد نهايي ما ۳۰۰ هزار نفر بود. چه بايد كرد وقتي كه در عرض كمتر از يكسال به ۴۷۰ هزار نفر رسيد؟ در كيس هاي مطرح شده در دنيا حداكثر ۵۰ درصد افزايش مسافر طي دوسال برآوردمي شود نه ۲۵۰ درصد در كمتر از ۸ ماه! در يك كنفراس بين المللي اين آمار ار ارائه كرديم باور نميكردند! تازه متهم به دروغ گويي شديم.
۹- برخورد رانندگان با مردم به كمتر از ۱۰ درصد قبل رسيده سات. زيرا بليط توسط رانندگان جمع آوري نمي شود كه فرصت ايجاد برخوردي فراهم باشد.
۱۰- در زمستان معمولاً كولر اين اتوبوسها منطقاً نبايد روشن شود. با باز نمودن پنجره هاي محدودي كه دارد مي توان نسبت به تهويه هواي داخل اقدام نمود. اين زحمت را خود مسافران بايد بكشند.
۱۱- پل هاي عابر پياده متعدد پيش بيني شده بود اما سازمان زيبا سازي شهرداري كم لطفي كردند. بااين وجود در خط ۳ از ابتدا پيش بيني پلهاي عابرپياده شد.
۱۲- وزير كشور چه مشكلي را حل كرد كه ما از آن بي خبريم! ترافيك سنگين در ابتداي راه اندازي اين خطوط بسيار طبيعي است. در هر باند۳.۶ متري اين اتوبان حداكثر ۱۸۰۰ وسيله نقليه در ساعت عبور مي كند كه معادل ۲۵۰۰ نفر در ساعت است. در حالي كه در باند ويژه اين مسير همكنون بيش از ۴۰۰۰ نفر در ساعت عبور ميكنند كه به بيش از ۸۰۰۰ نفر خواهد رسيد. انصافاً شما حق را به كي ميدهيد؟ اتومبيل سوارها يا اتوبوس سوارها؟ ماشين ها يا آدمها؟
۱۳- بيش از ۳ سال كاركارشناسي شده است، شتابزدگي به چه معنا است وقتي كه نسبت به سه سال قبل وضعيت ترافيك به شدت بدتر شده است. مي خواهيد ۱۰ سال ديگر بي آر تي برايتان را بيافتد؟!
۱۴- استنادرهاي خطوط بي آر تي را بيان فرمائيد. در هيچ كجا استانداردي مطلق براي اين خطوط بيان نشده است. كلاً چهار گزارش آن هم به صورت توصيه اي در دنيا وجود دارد.
۱۵- اتوبوس هاي BRT طبق استانداردهاي حمل و نقل روز دنيا داراي طراحي مدرن، استاندارد با ظرفيت بالا (250 تا 300 نفره) دو يا سه کابينه و مجهز به سيستم هاي اطلاع رساني تابلوهاي متغير نمايشگر اعلام مسير، کولر و ديگر امگانات رفاهي مسافران را بايد وزارت صنايع تامين كند نه شهرداري تهران!
۱۶- ايستگاه هاي BRT سرپوشيده و مجهز به دوربين متصل به اتاق کنترل ايستگاه هاي مبداو مقصد و امکانات رفاهي مناسبي نظيرسيستم هاي اطلاع رساني نقشه مسيريابي قبول اما تلفن آن هم در تمامي ايستگاهها بي آر تي ما هم اكثر اين وارد را دارد و در حال تكميل بقيه هستيم.
به اميد روزي كه خبرگزاري هاي كشور هم نيمه پر ليوان و هم نيمه خاليش را با هم ببينند.
مطالب مشابه :
خطوط اتوبوس تندرو BRT تهران
خطوط اتوبوس تندرو brt تهران و مسیر حرکت خودرو را روی نقشه جغرافیایی مشاهده کند و از
نقشه جدید و کامل خطوط BRT تهران
نقشه جدید و کامل خطوط brt تهران نقشه تهران. آغاز به کار اتوبوسهای
نقشه 1387 موبایل
نقشه تهران 87. برای انواع گوشی های تلفن همراه با ایستگاههای اتوبوس تندرو brt مخصوص
عبور اتوبوس تندرو از مسير كندرو!
عبور اتوبوس تندرو تندرو يا Bus rapid transit 1 و 2 طرح كه شامل نقشه هاي
پاسخ انتقادات از BRT
مسير تردد اتوبوس هاي brt از اما در تهران کولرهاي اين اتوبوس ها رساني نقشه
لبخند؛رضایت؛ سرعت با BRT
مسير تردد اتوبوس هاي brt از اما در تهران کولرهاي اين اتوبوس ها رساني نقشه
مرکز آموزش شهدای وظیفه نزاجا 01
با خط اتوبوس brt یا با تاکسی پیشنهاد می کنم نقشه خطوط متروی تهران، نقشه خطوط brt و یه
برچسب :
نقشه اتوبوس brt تهران