سخن‌گوی نمایشگاه کتاب تهران:مجلس التفات لازم را به فرهنگ ندارد. ایسنا

آموزگار سپس درباره برنامه‌های بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: با توجه به صحبت‌هایی که در جلسات شورا انجام شده است‌، قرار شده کمیته‌ای برنامه‌ها را تجمیع کند.

سخن‌گوی شورای سیاست‌گذاری بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب همچنین از قطعی شدن حضور مدیر بخش کپی‌رایت اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان آلمان در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و در این‌باره گفت: او قرار است درباره قرارداد تالیف و همین‌طور قراردادهای مربوط به حقوق نشر کاغذی و ای‌بوک سخنرانی کند.

او در همین زمینه گفت: با توجه به این‌که برخی موسسه‌ها شروع به فروش کتاب از طریق فضای مجازی کرده‌اند این فرصت را غنیمت شمردیم تا سمیناری در راستای تامین امنیت این فضا و چگونگی رعایت حقوق در فضای مجازی برگزار کنیم. بنابراین این برنامه در دهم می مصادف با 21 اردیبهشت‌ماه در نمایشگاه کتاب تهران برگزار می‌شود.

 

آموزگار در پاسخ به سوالی درباره کم بودن بودجه اختصاص‌یافته به برگزاری نمایشگاه کتاب پیش رو از سوی مجلس اظهار کرد: به طور کلی از طرف مجلس التفات لازم به مقوله فرهنگ نمی‌شود. در سال‌های گذشته بودجه نمایشگاه عددی حول و حوش دو سه میلیارد تومان بوده و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخشی از هزینه‌ها را از منابع دیگری تامین می‌کرده است. در سال 94 رقم بودجه 7 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. در حالی که رقم هزینه‌ها برای برگزاری نمایشگاه حدود دو برابر است، بنابراین ما در این نمایشگاه در جهت حذف یک‌سری برنامه‌های غیرضروری حرکت می‌کنیم و منابع را مدیریت می‌کنیم، ضمن این‌که سعی می‌کنیم کیفیت را نیز ارتقا دهیم.

او درباره میهمان ویژه نمایشگاه نیز اظهار کرد: با توجه به جمعیت زیاد تاجیکستان مشتاق بودیم با این کشور به عنوان میهمان ویژه نمایشگاه ارتباط بیش‌تری بگیریم. برهمین مبنا قرار بود تاجیکستان برنامه‌های خود را به ما ارائه بدهد، ولی تا این لحظه این کشور هنوز برنامه‌های خود را ارائه نکرده است. تعداد ناشران این کشور زیاد نیست و کمتر از 20 است که برای حضور آنها قاعدتا لازم است با دولت تاجیکستان وارد مذاکره شویم.

سخن‌گوی نمایشگاه کتاب تهران در ادامه درباره محل برگزاری نمایشگاه یعنی مصلی و موضوعات مربوط به تبلیغات در این محل اظهار کرد: اختیار مصلی دست وزارت ارشاد نیست و حتی تبلیغات بیرون سالن‌ها در اختیار مصلی است و ارشاد نمی‌تواند از درآمد آنها استفاده کند.

او گفت: مبلغ اجاره بهای مصلی در دوره بیست و هشتم نمایشگاه بیشتر از دوره بیست و هفتم است.

آموزگار در پاسخ به سوالی مبنی بر تعدیل برخی از فعالیت‌ها و لزوم کاهش شرکت برخی از بخش‌ها در نمایشگاه با توجه به محدودیت امکانات و اعتبارات نیز گفت: به هر حال نمایشگاه کتاب تهران 27 دوره برگزار شده است و برگزاری در این مدت طولانی توقعاتی را ایجاد می‌کند که قطع آنها کار آسانی نیست. البته در نظر گرفته شده است که طی یک پروسه سه ساله برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به طور کلی به تشکل‌ها واگذار شود. این تصمیم درستی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتخاذ کرده و برای تشکل‌های نشر هم تمرین مناسبی است.

او با اشاره به واگذاری بخشی از فعالیت‌های مربوط به نمایشگاه کتاب تهران به اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان و تشکل‌های نشر گفت: به طور حتم امسال شاهد برگزاری نمایشگاه بهتری نسبت به دوره‌های قبل خواهیم بود.

آموزگار در ادامه درباره واگذاری بخشی از مسئولیت‌های نمایشگاه به تشکل‌های نشر اظهار کرد: تا به حال از سوی معاونت فرهنگی با هیچ مانعی در این زمینه مواجه نشده‌ایم. ما در این دوره برخی از کارها را خود انجام می‌دهیم‌، برخی دیگر توسط نمایندگان ما انجام می‌شود و برخی هم با موسسه‌ نمایشگاه‌های فرهنگی است. این فرصت خوبی است که نشر کشور به سوی ریل درست حرکت کند و امیدواریم در ادامه به روزی برسیم که تشکل‌های نشر خود بتوانند نمایشگاه کتاب را برگزار کنند.

آموزگار سپس در پاسخ به سوالی درباره بن کتاب نیز گفت: ارائه بن‌های دانشجویی امسال هم به تصویب رسیده است. ما در این دوره دو دسته بن داریم که یک دسته دانشجویی است که به دانشجویان و طلاب اختصاص پیدا می‌کند و یک دسته دیگر بن‌های مشارکتی است که به نهادها و موسسه‌ها تعلق می‌گیرد. در این دوره هنوز درباره بن‌های مشارکتی بررسی‌ها در حال انجام است.

او درباره بن‌های دانشجویی اظهار کرد: سال گذشته مبلغ بن‌های دانشجویی هفت میلیارد تومان بود که نصف آن از سوی ارشاد پرداخت شد و نصف دیگر را خریدار می‌داد. اما امسال ارشاد سهم خود را از هفت میلیارد به 10 میلیارد تومان افزایش داده است و با تصویب شورای سیاست‌گذاری مقرر شده معادل همین مبلغ از سوی دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه برای این امر اختصاص پیدا کند. همچنین معادل آن یعنی 20 میلیارد تومان را مصرف‌کنندگان بپردازند که حجم مبلغ نهایتا به 40 میلیارد تومان برسد.

او اضافه کرد: سال گذشته تعداد کسانی که از بن دانشجویی استفاده کردند 237 هزار نفر بود که این رقم امسال به 670 هزار نفر خواهد رسید.


مطالب مشابه :


نمایشگاه مواد غذایی در مصلی تهران یا مسابقه بخور بخور

نسیم حیات - نمایشگاه مواد غذایی در مصلی تهران یا مسابقه بخور بخور - گاه و بی گاه نوشت های چند من




مصلی تهران و معصومیت از دست رفته!

اظهارات یک ذهن شلوغ - مصلی تهران و معصومیت از دست رفته! - پرستاری که به کارگردانی و کاسبی و




متن سخنان آقای بیگی نماینده مجلس در مصلی تکاب 92/11/4 در مورد معادن

نمایشگاه هنرمندان خوشنویس در تکاب . متن سخنان آقای بیگی در مورخه 4/11/92 مصلی شهرستان تکاب .




مصلی اصفهان جزء بزرگترین و زیباترین مصلی ایران

مصلی اصفهان جزء بزرگترین و زیباترین مصلی ایران طرح مصلی اصفهان بر گرفته از معماری سنتی




ترافیک در خیابان‌های منتهی به نمایشگاه کتاب

نمایشگاه کتاب تهران از ساعت 10 صبح امروز در محل مصلی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.




سخن‌گوی نمایشگاه کتاب تهران:مجلس التفات لازم را به فرهنگ ندارد. ایسنا

در سال‌های گذشته بودجه نمایشگاه عددی حول و حوش دو سه میلیارد تومان بوده و وزارت فرهنگ و




کسب رتبه اول در بین دانشگاه های سراسر کشور

دانشگاه فرهنگیان در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی شب گذشته،جمعه، 11/5/92،در مصلی بزرگ




گزارش اختصاصی بیاض نیوز از بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها

تصاویر سیلاب بهار 92; ها در محل مصلی تهران نمایشگاه، آشنایی با روند کار




اولین مطلب سال 92

اولین مطلب سال 92. و شب را تا سحر در مصلی ازنا به رازو نیاز با نمایشگاه بین




برچسب :