راهنمای سفر به استانبول

استانبول برای بسیاری از مردم ایران یک مقصد گردشگری است. مسافت کوتاه بین تهران و استانبول، جذابیت های طبیعی و تاریخی استانبول و همچنین عدم نیاز به ویزا برای ورود به ترکیه همه این شهر را تبدیل به یکی از محبوب‌ترین نقاط دیدنی جهان برای ایرانیان کرده است. بنابراین به جاست که هر کس تجربه ای از سفر به این شهر دارد آن را با دیگران به اشتراک گذارد تا سفر به این شهر 15 میلیونی و شلوغ همراه با کمترین ریسک و خطا و بیشترین استفاده باشد. آنچه در زیر می آید خلاصه ای از توصیه‌ها و تجارب نگارنده در سفر به این شهر است:

istanbul-bosphorus-cruise-sightseeing.jp

- برای سفر به استانبول سه راه وجود دارد: هوایی ، زمینی با قطار و زمینی با اتوبوس.  آسان ترین  و گران ترین وسیله برای این سفر، هواپیماست. شرکت های هواپیمایی بسیاری از قبیل آسمان، ماهان، ترکیش، و اطلس جت به استانبول پرواز دارند. بلیط شان هم در حدود 80 تا 100 دلار است. اگر قصد سفر هوایی دارید بهتر است بلیط چارتر و رفت و برگشت تهیه کنید تا هم ارزانتر باشد و هم یک برنامه مشخص از رفت و برگشت داشته باشید. برای سفر زمینی با قظار می توان از شرکت رجا برنامه حرکت قطار را دریافت کرد. اکنون به دلیل تعمیر خط راه آهن انکارا به استانبول، قطار فقط تا آنکارا می رود. هزینه آن هم در حدود 120 هزار تومان است. مسیر قطار از دریاچه وان می گذرد که خودش یکی از مناطق دیدنی ترکیه است. مدت زمان سفر هم نزدیک به دو روز و نیم (50 ساعت) است. از تهران هر روز به مقصد استانبول اتوبوس حرکت می کند. هزینه اتوبوس تقریبا همان 120 هزار تومان می شود. نزدیک 40 ساعت هم طول می کشد تا اتوبوس به استانبول برسد. شرکت های سیر و سفر، رویال سفر، و گیتی سیر اسیا از جمله شرکت هایی هستند که به ترکیه سرویس دارند. نکته‌ای که باید در انتخاب وسیله سفر به استانبول به خاطر داشت این است که ارز مسافرتی فقط روی بلیط هواپیما داده می‌شود و همین، مطلوبیت‌ استفاده از هواپیما را بیشتر می‌کند.

- مهم‌ترین مشکلی که در استانبول با آن ممکن است دست به گریبان بشوید انگلیسی ضعیف مردم شهر است. اگر آدرسی بخواهید بپرسید یا چیزی بخرید تازه اول ماجراست تا حرفتان را به طرف حالی کنید و جوابش را بفهمید. این مشکل را درکنار تابلوهای اندک نام خیابان و کوچه بگذارید تا متوجه شوید سردرگمی در خیابان های استانبول چقدر چالش برانگیز است. پس برای سفر به این شهر اولاً حتما یک نقشه خوب از آن تهیه کنید و دوماٌ مقداری ترکی استانبولی یاد بگیرید. عباراتی در حد پرسیدن یک آدرس، قیمت کردن و فهمیدن جواب یک ادرس و قیمت یک کالا.

- در استانبول سیستم حمل و نقل عمومی شامل تاکسی، تراموا، فنیکیولر، مترو، اتوبوس، و مینی بوس است. تاکسی های شهری معمولاً انصاف خوبی ندارند و راه را طولانی‌تر می‌کنند تا با مسافت بیشتری روی تاکسی‌متر پول بیشتری بگیرند. بنابراین،  توصیه می‌شود استفاده از تاکسی آخرین راه چاره در سفرهای درون شهری باشد. دیگر وسایل حمل و نقل هم در استانبول آنقدر گسترده است که نیازی به گرفتن تاکسی نباشد. فقط در همان بدو ورود باید یک استانبول کارت بخرید تا هم هر بار مجبور به خرید ژتون نشوید و هم رفت و آمدتان شامل تخفیف و در نتیجه ارزان‌تر شود. هر اتوبوس یا ترموا دارای یک جدول زمان بندی دقیق است که با دانستن آنها می توان برنامه ها را طوری تنظیم کرد که با کمترین معطلی را داشته باشد.

- برای خرید بهتر است به مناطق توریستی نروید. مغازه‌های این مناطق معمولاً قیمت‌هایشان برای توریست‌های اروپایی است و چند یورو را پول خرد می‌شمارند.  برای خرید لباس، مناطق آکسارای، لالی و زیتون‌برون لباس فروشی‌های خوبی دارند. برای خوراکی و شیرینی هم می توان از شیرینی فروشی‌های محلی خرید کرد. اگر به غیر از استانبول به شهر دیگری هم مثل آنکارا یا قونیه می روید بهتر است خریدتان را در این شهرها انجام دهید. در این شهرها چون مسافر و توریست کمتر است، اجناس هم ارزان‌تر است. در خرید حتما چانه بزنید و اصرار به پائین آوردن قیمت کنید. عبارت "ایندیریم" به معنای تخفیف است و یکی از عباراتی است که باید بدانید و در خرید زیاد به کارش ببرید.

- در استانبول ایرانی‌های زیادی هم کار و هم زندگی می‌کنند. بیشتر آن‌ها در محله آکسارای تردد دارند. اگر دنبال جایی هستید که تور پیدا کنید و فارسی هم سوالاتی بپرسید این محله جای خوبی است. هر چند تورهایشان گران تر از تورهای ترکی است که در جاهای دیگر ارائه می‌شود. نکته دیگر این است که ایرانی‌های مقیم استانبول اکثراً کسانی هستند که برای پول درآوردن آنجا زندگی می‌کنند. پس شما را به چشم اسکناس می‌بینند و همشهری و هموطن بودن برایشان چندان اهمیتی ندارد. به آدم های اینجوری هم نمی‌توان آسان اعتماد کرد. ( در همین باره فیلم آدم برفی را بد نیست ببینید!)

- در استانبول، مخصوصاً در مناطق توریستی، مراقب وسایل و پول‌های خود باشید. بهتر است پول‌ها و مدارک را در یک کیف  به گردن آویخت تا کاملا محفوظ باشد. باید مراقب بود وسایلی مثل دوربین را جا نگذاشت و در یک گروه همیشه یکی مسئول آن باشد.

- برای خورد و خوراک در استانبول می‌توانید برای چند وعده غذاهای آماده و کنسروی ببرید. حداقل قیمت یک غذای بسیار معمولی در استانبول حدود 7-6 لیر است. نان اما ارزان است و از 0.75 تا یک لیره می‌توان نان‌های خوبی با ماندگاری بالا خرید. طبق قاعده فوق، رستوران‌های مناطق توریستی گران‌تر از بقیه جاها هستند.

- اگر قصد دارید با تور به استانبول بروید می‌توانید با استفاده از تورهای لحظه آخری، کف قیمت را پرداخت کنید. این سایت چنین تورهایی را معرفی می‌کند. این را هم بدانید که تور فقط رفت و آمد و اقامت شما را تأمین می‌کند. بعضی‌ها هم یک تور نیم روزی درون شهری دارند که شهر و آثار آن را معرفی می‌کنند. بلیط ورودی موزه‌ها و جاهای دیدنی به عهده خودتان است و برای بقیه زمان سفر هم باید خودتان برنامه‌ریزی کنید.

- اما آخرین توصیه: در یک سفر هر چه آگاهی بیشتر باشد سفر بهره بیشتری خواهد داشت. قبل از سفر درباره جاهای دیدنی و توریستی استانبول تا می‌توانید اطلاعات کسب کنید. در همین باره سفرنامه‌های زیادی در فضای اینترنت به زبان فارسی موجود است. سایت ویکی سفر هم اطلاعات جزئی و دقیقی را از سفر به نقاط توریستی دنیا من جمله استانبول گردآوری کرده است. حتی اگر بتوانید یک نسخه از مجموعه لونلی پلنت را تهیه کنید بسیار مفید خواهد بود. این مجموعه برای بسیاری از نقاط دنیا راهنماهای به روزی دارد که به بسیاری از نیازهای سفر پاسخ می‌دهد.



مطالب مرتبط
تکمیلی راهنمای سفر به استانبول
ترکیه گردی


مطالب مشابه :


بلیط ارزان هواپیما و مسیرهای پروازی (بخش پایانی)

یه مورد جالب دیگه که در مسیرهای بعضی از خطوط هواپیمایی نظیر آلیتالیای ایتالیا به اون برخوردم این بود که گاهی با اضافه کردن مسیرهایی به انتها و ابتدای مسیر تهران-رم این شرکت، قیمت بلیط ارزان تر از حالتی می شد که صرفاً بلیط رفت و ... طبیعتا این ارزون تر بودن بلیط ها مخصوصاً برای مقاصد دوردست تری چون آمریکای شمالی یا جنوبی که عموماً بلیط های گرونی دارن از اهمیت بیشتری برخورداره، ضمن اینکه برای مسافرانی که اقتصادی سفر می کنن اتوبوس های تهران استانبول هر روز و با هزینه های ...




سفر ارزان به استانبول

به هر جهت، به هر زحمتی بود، بلیط رفت پنجشنبه27 اسفند88 و بلیت برگشت یک شنبه 8/1/89را به قیمت رفت67 هزارتومان(قطار سبز!!!! در جه یک 4 تخته)برگشت57 ... رفت و برگشت اتوبوس تهران استانبول 200 هزارتومان(تو روزهاي عادي 150 تومنه ). 3.




راهنمای سفر به استانبول

مسافت کوتاه بین تهران و استانبول، جذابیت های طبیعی و تاریخی استانبول و همچنین عدم نیاز به ویزا برای ورود به ترکیه همه این شهر را تبدیل به یکی از محبوب‌ترین نقاط دیدنی جهان برای ایرانیان کرده است. بنابراین به جاست ... برای سفر به استانبول سه راه وجود دارد: هوایی ، زمینی با قطار و زمینی با اتوبوس. ... نکته‌ای که باید در انتخاب وسیله سفر به استانبول به خاطر داشت این است که ارز مسافرتی فقط روی بلیط هواپیما داده می‌شود و همین، مطلوبیت‌ استفاده از هواپیما را بیشتر می‌کند.




سفر به آنتالیا

اول ماجرا سفر تركيه رو ، مي گم. سفرهای قبلیمون در ترکیه خیلی باحال بود . یکبار دیگه همُ، قرار شد شهرهای دیگه اش، بریم .چون می خواستیم چندتاشهرشو بریم، تور بدردمون نمی خورد. .قطار تهران -استانبول. بعد از کلی تحقیق این بار هم با قطار رفتیم . ... کلیه امکاناتو داشت .همون جا یک 100 دلاری لیر کردیم . بلیط اتوبوس، 7 صبح قونیه به مبلغ 25 لیرراخریدیم.اتوبوس راس ساعت حرکت کرد.تا یادم نرفته ,قیمت لیردر ان زمان 670 تومان بود . اتوبوساش کلا تمیز و نو بودن و چندین بار پذیرایی، شدیم . ما ازچند ...




قیمت بنزین در ترکیه 3 برابر قیمت بنزین در ایران است

"امیر پایور"گزارشگر بی بی سی طی سفری به ترکیه گزارش خود را این طور آغاز کرد:« استانبول(Istanbul) با حساب حومه اش 14 میلیون نفر جمعیت در خود جای داده است یعنی کمی بیشتر از استان تهران. ... گزارشگر بی بی سی به قیمت های بلیط اتوبوس های ترکیه هم نیم نگاهی داشت و گفت: «بهای بلیط اتوبوس در استانبول معادل 1100 تومان تا 1700 تومان است بسته به این که بلیط تک سفر بخرید یا روزانه» امیر پایور در پایان عنوان کرد: «در کشور بدون یارانه ای مثل ترکیه حمل و نقل عمومی(Public ...




سفر به استانبول

http://www.havas.net/en/shuttle-parking/istanbul-ataturk-airport/ اطلاعات اتوبوس شهری از فرود گاه به داخل شهر ... دو طرف خیابان سنگ‌فرش استقلال مملو از فروشگاه‌ها، کافه‌ها، قهوه‌خانه‌ها و رستوران‌ است و گروه‌های موسیقی در پیاده‌رو برنامه اجرا می‌کنندازجاهای دیدنی دیگر استانبول می باشد که برای خرید جای مناسبی است. ( شبیه خیابان ولیعصر تهران). مسجد سلطان احمد و کاخ توپ کاپی و همچنین ... در ضمن حتی المقدور از هواپیمائی کیش ایر و آسمان بلیط تهیه نکنید وگرنه با تاخیر های چندین ساعت روبرو هستید.




سفرنامه یونان(بخش اول) ویزا، گذر از ترکیه به سمت تسالونیکی

طول سفر یک ماهه از تهران تا تهران، زمینی و هوایی و دریایی، مقصد اصلی گشت و گذارم هم برای کشورهای یونان، ایتالیا، یه گوشه از منطقه آلپ تو فرانسه و یه قسمت از سوئیس برنامه ریزی کردم. ... دو روز قبل از سفر از ترمینال آزادی بلیط اتوبوس به مقصد استانبول خریدم و بعد هم جمع و جور کردن و بستن کوله پشتی و خرید مقداری یورو و البته پشت همه اینا کلی هیجان نهفته در من برای دوره کردن مفاهیم تاریخی یونان و روم و بیزانس تو ذهنم که حالا شاید فرصت تجربه کردن و دیدنشون از نزدیک بهم داده شده بود.




برچسب :