اخشابی : ازدواج نمیکنم ، چون محدود میشوم

اخشابی : ازدواج نمیکنم ، چون محدود میشوم<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

دیگر هیچ آرزویی ندارم !

 

مجید اخشابی را به عنوان یک خواننده تلویزیونی میشناسیم . خیلی وقت ها خیلی از خواننده ها نسبت  به این موضوع که او همیشه فرصت حضور در تلویزیون و اجرای ترانه های سریال های مختلف را دارد ، حساس شده اند . با این حال اخشابی حاضر نشد به سوالات ما در این خصوص پاسخ دهد . از سوی دیگر باید پذیرفت که او در اکثر کارهای تلویزیونی اش موفق بوده است . خواننده پر کار و مطرح موسیقی پاپ در گفت و گویی با مجله همدل شرکت کرده که البته خواندنی است .

 

"مریم خوشرنگ"

 

_فکر میکنید از مهندسی عمران تا دنیای موسیقی فاصله زیادی باشد ؟

پدرم و مادرم علاقه بسیاری داشتند که من مهندس یا پزشک شوم . در کنار تحصیل در این رشته به حس درونی خودم هم جامه عمل پوشاندم و موسیقی هم آموختم .

 

_ نگاه مجید اخشابی به اوضاع فعلی موسیقی ایران...؟

همانطور که شاهد هستیم این موسیقی بیشتر از چند سال نیست که رشد پیدا کرده و به جرات میتوان گفت : در این چند سال رشد خوبی هم داشته . به لحاظ کیفی ، زمانی که کمیت موازنه شود قطعا کیفیت دستخوش تغییر میشود .

 

_ بیشتر توضیح میدهید؟

در واقع ما در این موسیقی دوره قبل از بلوغ را سپری می کنیم . خوشبختانه امروز مردم حرفه ای تر موسیقی را گوش میدهند  و از طرفی عوامل تولید هم  با دقت وتجربه بیشتری فعالیت می کنند .

 

_ پس شما اعتقادی به آشفتگی بازار ندارید؟

یقینا این بازار از آشفتگی برخوردار است و متاسفانه در تجارت و بازار موسیقی معیار خاصی از کیفیت ، تعیین کننده استقبال مردم نیست . البته می شود این قضیه را به تنوع طلبی در مخاطبین تعبیر کرد یا تفرق در سلیقه های سازندگان .

 

_ چقدر به تیم در موسیقی اعتقاد دارید ؟

امروز به شکل خاصی نمی توان اقتدا کرد ، البته به لحاظ هنری . شک نداریم وقتی چند متخصص دور هم جمع باشند و راجع یک اثر هنری هم فکری کنند تاثیر گذاری طولانی هم خواهد داشت . ما می توانیم شاهد آثاری باشیم که نماد موسیقی ما هستند و حاصل همین تیم هنری است .

 

_متاسفانه امروز این همدلی در عوامل پیدا نمی شود و یا خیلی کم است .

خیلی وقت ها رابطه بین خواننده ، آهنگساز ، شاعر ، تنظیم کننده ، و ... را تهیه کننده به عهده می گیرد . بعضی وقت ها هم در نهایت ، عوامل بعد از انتشار آلبوم  آن هم از روی اینسرت با هم آشنا می شوند .

 

_معیار انتخاب ترانه برای شما چیست ؟

نکته مهمی که خیلی نسبت به آن حساسیت دارم وجود پیام و مفهومی است که در ارتباط با سوژه برای کار کردن مد نظر است . نزدیک بودن ساختار موسیقی به لحاظ تلفیقی ، آهنگین بودن شعر ، یعنی شعر از موسیقی و آهنگ درونی برخوردار باشد . البته برای انتخاب ها خیلی وقت ها سعی میکنم از جز به کل دست پیدا کنم  تا به یک روح واحد برسم .

 

_ و همیشه با علی معلم همکاری کرده اید .

بله . تجربه همکاری با آقای معلم از سریال گمگشته آغاز شد که البته تجربه خوبی بود . سعی کردیم این تجربه تکرار شود ، که در محله بنده نواز ، خانه بدوش ، مهتاب ، و ... تکرار آن را شاهد بودیم . ضمن اینکه این ارتباط به لحاظ شخصیتی و فکری مزایای خوبی برای من داشته . مهمتر اینکه به ارتقاء سطح فکری و ادبی خودم هم کمک کرده است ! ناگفته نماند که من با شاعران دیگری هم همکاری داشته ام . در آلبوم جدیدم از سروده های عبدالجبار کاکایی و مونا برزویی بهره برده ام .

 

_دلتان برای برگذاری کنسرت تنگ نشده ؟

حتما همین طور است . خواننده باید روی صحنه حضور داشته باشد ، اما متاسفانه هنوز یک سری مشکلات جدی به چشم می خورد . دلیلش هم برای  برخی از تصمیم گیرندگان مشخص نیست . متاسفانه سیاست های ارشاد و اماکن خیلی نا مشخص است و هماهنگی ندارد . گاهی پیشنهاد می شود اما وقتی می بینیم سختی هایش بیشتر از مزایای آن است زیاد به آن فکر میکنم  ، البته باید امید وار بود .

 

_ امیدواری به چه چیز ؟

این که ذهنیت ها نسبت به موسیقی پاپ بهتر شود . باید تلاش کنیم با کمی دقت این نگرش های منفی به اندیشه ای مثبت تبدیل شود و دعا کنیم این درهای بسته هر چه زود تر باز شود .

 

_ فکر می کنید علت غیبت بعضی از هنرمندان قدیمی تر از شما چیست ؟

به عقیده من موزیسین نیاز به حمایت و توجه دارد . چه از طرف مسوولین چه از طرف مردم . این حمایت همیشه باعث خلاقیت و پیشرفت هنرمند می شود . متاسفانه در برخی موارد توجه لازم  به بعضی از دست اندر کاران  اولیه موسیقی پاپ نمی شود .  ناگفته نماند در بعضی موارد هم اشکال از خود هنرمندان بوده . در حقیقت همه باید بدانیم در هنر ، به خصوص در هنر موسیقی یک شیوه را یکبار می توان تست کرد ، اگر مخاطب پسندید همان یکبار ارزش دارد و بار دوم می شود آسیب !

 

_ هیچ وقت سعی نکردید تقلید کنید ؟

 

تقلید یکی از شیوه های آموختن از استاد است ، اما برای ارائه جذاب نخواهد بود . به خصوص وقتی خود مقلد حضور داشته باشد ! به نظر من موسیقی باید عاری از تقلید باشد . هنرمند باید به یک فرم جذاب برسد .

 

_ با کاور کردن کارها هم مخالفید ؟

نه . اتفاقا بعضی وقت ها باعث کسب تجربه و افزایش شناخت موزیسین می شود . در همه جای دنیا این تجربیات رت انجام می دهند . تا حدودی لازم است . مثلا بعضی از شاعران برای تضمین شعر خود یک بیت از سروده شاعر دیگری را در ترانه خود استفاده می کنند .

 

_شما تجربه داشتید ؟

بله چند بار این تجربه را داشته ام و خوشبختانه مورد توجه مخاطب هم قرار گرفت .

 

_ فکر می کنید بین موسیقی پاپ ما با دنیا چقدر فاصله است ؟

خیلی خیلی خیلی زیاد ! البته بی دلیل نیست . آنها سابقه بیشتری در موسیقی پاپ دارند . در ایران موسیقی پاپ بیشتر از 30 یا 40 سال سابقه ندارد . خیلی از ساز های الکترونیک را غربی ها ابداع کرده اند . سلیقه بهتری هم دارند .

 

_بعضی مواقع آمیختگی بین موسیقی شرق و غرب وجود دارد ؟

بله آنچه از موسیقی شرق با غرب آمیخته می شود تجربه موسیقی ایران است . جالب این که ترکیب در خیلی موارد باعث اعجاب غربی ها هم شده است .

 

_ پس جای امید واری وجود دارد ؟

باید خیلی تجربه به دست بیاوریم .

 

_ کمی در مورد بوی خوش زنگی صحبت کنیم؟

رایحه زندگی همیشه خوش است .

 

_شک نداریم ، اما منظورم سریال " بوی خوش زندگی "  و تیتراژ پایانی آن است !

( با خنده ) بله . جرقه اولیه ملودی در ذهن من زده شد که با همکاری محمد محمد علی کار را به سامان رساندیم . در تنظیم این قطعه از همکاری غلامرضا صادقی هم بهره بردیم .

 

_ در اجرای این قطعه کمی لحن و لهجه شما تغییر کرده است !

بله .

 

_ یعنی این تغییر به عمد انجام شده ؟!

صد در صد .

_ توضیح بیشتری می دهید ؟

 کار از لحن و لهجه تاجیک بهره مند بود البته خیلی کم .

 

 _اما قابل لمس !

بله . ما نمی خواستیم که کار به صورت تقلیدی باشد اما سعی کردیم کمی لهجه داشته باشد . نا گفته نماند  شعر هم بی تاثیر نبود . استفاده از قافیه ها یی که تداعی کننده موسیقی تاجیک بود . ما در این قطعه از ریتم لنگ یا به اصطلاح 7 تایی استفاده کردیم که البته برای خودم تجربه خیلی خوشایندی بود . ریتم لنگ در موسیقی پاپ امروز ما معمول نیست . ضمن اینکه از همکاری تمام دوستان در ساخت این قطعه بهره بردم و صمیمانه تشکر میکنم به خصوص از استاد علی معلم شاعر این قطعه .

 

_بزرگترین آرزوی مجید اخشابی ؟!

جنس آرزو محدودیت پذیر است . آرزو تا زمانی اعتبار دارد که به آن دست پیدا نکنیم . من خیلی وقت است به این نتیجه رسیده ام که در آرزو غرق نشوم و فقط تلاش می کنم تا به ایده آل هایم برسم . همیشه هم شکرگذار بوده و خواهم بود . یک زمانی آرزو می کردم آرزویی نداشته باشم ولی حالا حتی همان آرزو هم ندارم .

 

_ هنوز ازدواج نکردید ؟!

نه!

 

_ چرا ؟ قصد ازدواج ندارید ؟

فعلا نخیر . ازدواج در کار محدودیت به وجود می آورد .

 

_ به همین سادگی ؟!

چون مساله ساده ای نیست صادقانه جواب دادم و زندگی با زندگی خارج از هنر خیلی فرق دارد . هنر زمان و وقت زیادی برای ارائه کار مفید می خواهد .

 

_ به فوتبال علاقه دارید ؟

اصلا . اولین باری که فوتبال را از نزدیک و در استادیوم دیدم بازی ایران و پرتغال در آلمان بود . فوتبال را در حد جام جهانی نگاه میکنم .

 

_پس ورزشی نیستید ؟

یعنی کل ورزش یعنی فوتبال ؟! من به شنا و کوهنوردی علاقه مندم و هر وقت فرصت داشته باشم انجام می دهم

 

_ حرف آخر ؟

 از تمام دوستان  و کسانی که افتخار همکاری با آنها را داشته تشکر می کنم . ضمن اینکه از شما و همکارانتان هم سپاسگذارم و امیدوارم همه به هم همدل و یکدل باشیم . در ضمن مجله شما اسم پر معنایی دارد !

 

 

مجید اخشابی 27/10/51 در تهران متولد شده و در

رشته مهندسی عمران تحصیلات خود را به پایان

رساند ، اما به دلیل علاقه شدید به موسیقی از کسب

علم در این رشته غافل نبود . خوانندگی را به طور جدی

و حرفه ای از سال 80 شروع کرد اما فعالیت خود را

به صورت جسته و گریخته از سال 70 آغاز کرد . موضوع

جالب اینکه این خواننده با اخلاق خیلی صادقانه

گفت : فعلا ازدواج نخواهم کرد به دلیل اینکه دنیای

موسیقی با دنیای هنر بسیار متفاوت است و بدون شک

با ازدواج با دنیای هنر فاصله خواهم گرفت .

برای مجید اخشابی و تمامی اهالی هنر آرزوی همدلی می کنیم .


مطالب مشابه :


نقش امید و امیدواری در زندگی

امید در انتظار چیزى بودن است؛ در پس به جای شکایت درمورد مشکلاتتان یا به خطر انداختن




هوش هیجانی و عزت نفس

شعر-روانشناسی کلبه امید ((ایستگاه همدلی)) ایل كورده واری هه




شعر سبوی تشنه از اخوان ثالث با تحلیل

در این شعرتناسب ریاضی واری وجود اخوان با اینکه برای خودش «اُمید»ی است، با شعر و نقد شعر




طرح کرامت

لازم و ضروری است .مثل راستگویی ، پرهیز از تهمت ، غیبت و تلاش ، امید شعر ، مقاله




نکات مهم املایی و موضوعات انشا در مقطع راهنمایی

شعر و ادبیات و امید و امید واری و تاثیر آن چرا انسان نباید در رویارویی با مشکلات نا امید




مطالبی در مورد مدرسه و سال جدید درمورد 6-3-3

ممنون از لطفتان.امید داریم تمام جوانان شعر نو از شیرین مطالبی در مورد مدرسه و سال جدید




اخشابی : ازدواج نمیکنم ، چون محدود میشوم

نزدیک بودن ساختار موسیقی به لحاظ تلفیقی ، آهنگین بودن شعر باید امید امید واری




طرح کرامت(مهارت های زندگی پایه اول ابتدایی )

شعر خواني و استفاده از اشعار مرتبط با موضوع به مقالات آموزشی درمورد تیمز ونمونه




آسیبهای تربیت دینی

برای مثال استفاده از این شعر در درمورد مبارزه با به امید واری و شاد




خیال

این هم اول شعر از شعر های مریم امید وارم باز اگه نظری درمورد وبم داری از قالبش




برچسب :