دکتر مانوئل بربریان
دكتر مانوئل بربريان در سال 1324 در تهران، در خانواده اى مسيحى و ارمنى پا به جهان گذاشت. دوران تحصيل دبستان و دبيرستان خود را در تهران گذراند و در سال 1343 با كسب رتبه اول از دبيرستان خوارزمى فارغ التحصيل شد. علاقه شديد وى به زمين شناسی، وى را براى تحصيل در اين رشته به گروه زمين شناسى دانشگاه تهران كشاند تا سرنوشت مقدمات ظهور يكى از بزرگترين لرزه شناسان كشور را فراهم آورد. وى در سال 1347 با كسب رتبه اول در اين رشته فارغ التحصيل گرديد.
مانوئل جوان پس از دريافت مدرك ليسانس به سازمان زمين شناسى كشور پيوست و در فاصله سالهاى 1350 تا سال 1356 در سمتهاى زمين شناس، سنگ شناس، نماينده سازمان زمين شناسى كشور در همايشهاى بين المللى، مسئوليت مشترك با مؤسسه بين المللى ديمز و مور در اتتخاب ساختگاه و مطالعه خطرهاى زمين شناختى نيروگاه هسته اى بوشهر، معاونت و رياست بخش زمين ساخت و لرزه زمين ساخت سازمان زمين شناسى كشور فعاليت كرد، اما شوق ادامه تحصيل و علاقه بيش از حد وى به لرزه زمين ساخت و لرزه شناسى باعث شد تا وى در سال 1356 (1977) تمام مسئوليتهاى خود را رها كرده و براي ادامه تحصيل راهى انگلستان شود.
مانوئل سالهاي 1977 تا 1981 را به عنوان دانشجوى تحصيلات تكميلى در بخش ژئودزى و ژئوفيزيك دانشگاه كمبريج سپرى كرد، و در سال 1981 با دريافت مدرك دكترى در رشته ژئوفيزيك و با تخصص در لرزه زمين ساخت و لرزه شناسى زلزله از اين دانشگاه فارغ التحصيل گرديد و پس از بازگشت به ميهن و اشتغال مجدد در سازمان زمين شناسى كشور در فاصله سالهاى 1360 (1981) تا 1369 (1990) به عنوان پژوهشگر، كارشناس ارشد زمين شناسى و رئيس بخش در پژوهشهاي صحرايى زمين لرزه، مديرطرح بم- زاهدان در پروژه شناسايى زمين شناسى- معدنى، و به عنوان مشاور علمى رئيس سازمان به فعاليت پرداخت. در همين دوران، ضمن تدريس در دوره كارشناسى زمين شناسى دانشگاه تهران و كارشناسى ارشد زمين شناسى ساختمانى- زمين ساخت در دانشگاه تربيت مدرس، به عنوان مشاور در انتخاب ساختگاه و مطالعات لرزه زمين ساخت و خطر زمين لرزه در پروژه هاى مهم ملى مانند سدهاى بزرگ، نيروگاهها، پالايشگاهها، كارخانه هاى بزرگ و مناطق شهرى فعاليت كرد. وى در سال 1990 (1369) به عنوان عضو هيئت مديره مؤسسه بين المللى زلزله شناسى و مهندسى زلزله برگزيده شد.
دكتر بربريان درسال 1990 عازم آمريكا شد تا فعاليتهاى پژوهشى خود بر روى ايران را در آنجا دنبال كند. در 2 سال اول پس از عزيمت خود در گروه صحرايى مطالعه ديرينه لرزه شناسى گسل سان آندرياس در مؤسسه فناورى كاليفرنيا و در تدوين نخستين كاتالوگ زمين لرزه ايران در يونسكو شركت داشت و از 1992 تا كنون نيز در مؤسسه Najarian نيوجرسي آمريكا به عنوان متخصص زمين شناسي و محيط زيست مشغول فعاليت است.
انجمن زمين شناسى ايران در سال 1377 به پاس سالها پژوهش بر روى لرزه شناسى و پيشبرد دانش زمين لرزه و نقش دكتر بربريان در زمين ساخت ايران، وى را به عنوان اولين زمين شناس نمونه سال اتتخاب كرد.
دكتر بربريان با بيش از 22 سال تجربه دانشگاهى، صحرايى و پژوهشى در علوم مرتبط با زمين لرزه و 8 سال تجربه در علوم- مهندسى محيط زيست و خطرهاى زمين ساختى، موفق به ارائه بيش از 250 مقاله در زمينه هاى لرزه شناسى، لرزه زمين ساخت، زمين شناسى زمين لرزه ها، ارزيابى خطر لرزه اى، زمين ساخت، زمين شناسى ناحيه اى، زمين شناسى ساختارى، زمين شناسى صحرايى، تقشه هاى زمين شناسى، علوم و مهندسى محيط زيست شده است. مقاله هاى كليدى وي در مورد زمين ساخت ايران، همچنان مرجع بسيارى از مطالعات زمين شناسى ايران است و بسيارى از ناگشوده هاى زمين شناسى ايران را حل كرده است.
وى به زبانهاى انگليسى، ارمنى، فارسى، تركى و آشورى تسلط كامل دارد و در مدت اقامت در ايالات متحده، با دانشمندانى از دانشگاه كمبريج، آكسفورد، اورگون، آزمايشگاه جت كالتك- ناسا، و سازمان يونسكو، در پروژه هاي گوناگون بين المللى همكارى داشته است.
دكتر بربريان به عنوان يكى از دانشمندان بزرگ لرزه زمين ساخت جهان و از چهره هاى علمى درخشان عصر حاضر، داورى مقالات مجله هاى علمى معتبرى همچون Journal of Asian Earth Sciences,Geological Magazine, Tectonophysic, Nature را به عهده داشته و عضو مؤسسه ها و انجمنهاى بسيارى همچون: فرهنگستان علوم نيويورك، مؤسسه زمين شناسان حرفه اى آمريكا، اتحاديه پيشبرد علوم آمريكا، مؤسسه پژوهشهاى مهندسى زلزله آمريكا، انجمن فلسفه كمبريج، انجمن زمين شناسى لندن، انجمن زمين شناسى آمريكا، اتحاديه ژئوفيزيك آمريكا، موسسه زمين شناسى آمريكا، انجمن لرزه شناسى آمريكا، مؤسسه بين المللى پيشگيرى و كاهش خطرهاى طبيعى كانادا مى باشد. در مراسم كتاب سال جمهورى اسلامى در سال 1364 نيز يكى از كتب وى موفق به دريافت جايزه ويژه اين مراسم گرديد.
مانوئل بربريان به رغم زندگى در ايالات متحده، علاقه به زبان فارسى و ايران زمين را همچنان حفظ كرده است و پژوهشهايي نيز در متون قديمى زبان فارسى انجام داده كه يكى از آثار بسيار ارزشمند و خواندنى وى به نام «جستارى در پيشينه دانش كيهان و زمين در ايرانويچ» نتيجه عشق و علاقه ناگسستنى وى به زادبوم خود و زبان فارسى است. وى در اين كتاب، پيدايش انگاره رانه قاره اى را به ابوريحان بيروني نسبت مى دهد.
پيام دكتر بربريان براى دانشجويان و زمين شناسان جوان:
مهر ورزيدن به كشور، ايرانشهريان، پژوهش و كار به عنوان "راه" و نه "هدف" چون "هدف" براي رهرو در اين راه:
نوشيدن ذره اي از قطره درياي بيكران روشن شدگي،
آگاهي از گوشه اي از راز سرچشمه سپندارينه نيروهاي گيتيانه فراانساني، و قانونهاي فيزيكي چيره بر آنها و كهكشانهاست.
خنك سپندينه رهرواني كه اين راه زيبا را پيمودند، شعاعي از نور خورشيد را به چشم ديدند و بدين سان راه را به ديگر رهروان نشان دادند و خود به خورشيد پيوستند.
مطالب مشابه :
مشاهير زمين شناسى
- واژه هاى زمين شناسى، دانشگاه مجله رشد زمين شناسي. زمين شناسى مهندسى
دکتر مانوئل بربریان
دبيرستان خوارزمى زمين شناسى دانشگاه تهران و زلزله شناسى و مهندسى
مشاهیر علوم زمین ایران
، انتشارات خوارزمى زمين شناسى دانشگاه تهران و زمين شناسي مهندسي و
دکتر مانوئل بربریان
به گروه زمين شناسى دانشگاه تهران زلزله شناسى و مهندسى مقالات مجله هاى
مشاهیر علم زمین شناسی
واژه هاى زمين شناسى، دانشگاه مجله رشد زمين شناسي. زمين شناسى مهندسى
دکتر منوچهر فرج زاده اصل
مدير بخش gis موسسه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي دانشگاه تربيت مدرس خوارزمي، مجله
زندگینامه دکترمانوئل بربریان
گروه زمین شناسى دانشگاه تهران زلزله شناسى و مهندسى مقالات مجله هاى
آموزش و پرورش تکاب
مهين ملکي رتبه 907 رشته مهندسي شيمي، دانشگاه رشته زمين شناسي دانشگاه 3000 مجله رسيده است
خانه ملت
زمين شناسي دانشگاه تربيت مدرس عضو هيات دانشگاه خوارزمي. نبي الله احمدي دکتري مهندسي.
برچسب :
مجله زمين شناسي مهندسي دانشگاه خوارزمي