مدیریت کارافرین
ادبيات کارآفريني
فرايندي كه بتوان با استفاده از خلاقيت، عنصر جديدي را همراه با ارزش جديد با استفاده از زمان، منابع، ريسك و به كارگيري ديگر عوامل، به وجود آورد، كارآفريني گويند. كارآفريني فقط فردي نيست، سازماني هم ميتواند باشد. به عقيده «آرتوركول» كارآفريني عبارت است از فعاليت هدفمند كه شامل يك سري تصميمات منسجم فرد يا گروهي از افراد براي ايجاد، توسعه يا حفظ واحد اقتصادي است. از ديگر سو «روبرت نشتات» فرهنگ كارآفريني را قبول مخاطره، تعقيب فرصتها، ارضاي نيازها از طريق نوآوري و تأسيس يك كسب و كار ميداند. (دارياني، 1380) جامعه شناسان و روانشناسان، ابعاد فرهنگي و اجتماعي تأثيرات محيط بر فرد و ويژگيهاي شخصيتي آن را بررسي کرده اند. بيشک در توسعه فرهنگ کارآفريني نيز عوامل متعددي دخيل هستند که ضروري است، درجه تاثيرگذاري هر يک از آنان مشخص شود.
نظريه فرهنگ کارآفريني پارسنز
پارسنز، جامعه شناس شهير آمريکايي که نظريههاي خود را در چهار نظام زيستي، فرهنگي، نظام اجتماعي و ديني بيان كرده است، توسعه فرهنگ خلاقيت و ابتکار را محصول نظام اجتماعي و تحت تاثير نهاد خانواده و مدرسه مي داند که در پرتو آن، انگيزه کنشگران براي به عهده گرفتن نقشهاي توليدي بالا مي رود. در همين خصوص بايد به شيوه جامعه پذيري، ميزان رشد و انسجام شخصيت، استقلال فردي، طرز تلقي از کار در جامعه، سخت کوشي، پشتکار و وقت شناسي اشاره كرد.
نظريه فرهنگ کارآفريني ماکس وبر
ماکس وبر جامعه شناس بزرگ آلماني در تشريح تبيين چگونگي شکل گيري تمدن نوين صنعتي و سرمايه داري در مغرب زمين به مفهومي اشاره مي کند که اين مفهوم به زبان امروزي، همان فرهنگ کارآفريني است. وبر توسعه فرهنگ كارآفريني را متأثر از چهار عامل تشويق به كار براي سعادت، خطرپذيري براي تغيير سرنوشت، برنامهريزي براي آينده و صرفه جويي ميداند.
نظريه فرهنگ کارآفريني مككلهلند
مک کله لند، روانشناس اجتماعي معاصر، نظريه نياز به موفقيت را براي اولين بار در مباحث اجتماعي مطرح كرد. وي معتقد بود جوامعي که داراي نياز به موفقيت پايين هستند، نرخ سرمايه گذاري، خطر پذيري در آنها پايين است و به تبع آن توسعه نيافته هستند و در جوامعي که نياز به موفقيت بالا است، نرخ سرمايه گذاري و خطر پذيري نيز بالاست. در اين جوامع، افرادي پيدا مي شوند که کسب و کار جديدي راه اندازي مي کنند، شرکت يا واحد اقتصادي را سازماندهي مي كنند و ظرفيت توليدي و بهره وري آن را افزايش و بهبود مي بخشند. مک کله لند چنين افرادي را کارآفرين مي نامد و عواملي نظير شيوه جامعه پذيري، شيوه هاي تربيتي والدين، طبقه اجتماعي والدين، ايدئولوژي حاکم، مذهب و تحرک اجتماعي را عوامل موثر بر توسعه فرهنگ کارآفريني مي داند. توجه خاص او به فرهنگ در امر کارآفريني است و مناسبترين نوع جامعه پذيري را تقويت استقلال فردي و ايجاد اعتماد به نفس مي داند که موجب کارآفريني مي شود.
كارآفريني بعنوان يكي ازاستراتژي هاي اثربخش درمحيط عصرحاضر، الگويي كارآمد جهت حصول به اهداف توسعه اقتصادي- اجتماعي قلمداد مي گردد. امروزه از آن بعنوان موتور محركه توسعه و نیز عامل ايجاد مزيت رقابتي درجهت رشد وبقاي جوامع نام برده مي شود به گونه اي كه آن بعنوان يكي ازشاخص هاي مهم حتي دربين ممالك پيشرفته و توسعه يافته موردنظر وامعان انديشمندان واقع گرديد و همه ي اين مزايا و دستاوردهاي درخشان متكي به وجود ويژگي هاي متعالي درانسان هاي توانمند، متعهد، خودباور و مسئوليت پذير بنام كارآفرين كه واجد مختصات گرانسنگي همچون: پيشگامي،نوآوري وخلاقيت،آينده نگري،تعهد،اعتمادبه نفس بالا،استقلال طلبي وتعالي جويي مي باشند.
تحول و دگرگوني كه در مقوله ي كارآفريني روي داده، رخداد و راندمان رویکردهای مالی تمامي جهان را متأثر كرده است؛ مفهوم کارآفرینی اولین بار مورد توجه اقتصاددانان قرارگرفته است و تمامی مکاتب اقتصادی از قرن شانزدهم میلادی تا کنون بنحوی کارآفرینی را در نظریه های خود تشریح نموده اند. پیتر دراکر معتقد است که کارآفرین کسی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را با سرمایه خود شروع می نماید کارآفرین ارزش ها را تغییر می دهد و ماهیت آنها را دچار تحول می نماید؛ به گونه اي كه دنياي كار و تجارت براي هميشه متاثر از اين مقوله خواهد بود. براي مثال، مي توان به شروع قدرتمندانه ي فعاليت هاي كارآفريني در كشور آمريكا طي ده سال گذشته اشاره كرد. به گونه ای که کارآفرینی در قالب كسب وكارهاي كوچك، يعني آن هايي كه داراي كمتر از پانصد نفر شاغل هستند، 53 درصد از نيروي كار خصوصي را استخدام كرده و هم چنين 47 درصد از ميزان فروش و 51 درصد از توليد ناخالص داخلي مربوط به بخش خصوصي را به خود اختصاص مي دهند. 16 درصد از تمامي واحدهاي تجاري كه اكنون در آمريكا مشغول به فعاليت هستند، ظرف يك سال گذشته به ثبت رسيده اند و واحدهاي تجاري كوچكتر هم حدود 67 درصد از اختراعات و اكتشافات جديد را به نام خود ثبت كرده اند (Reynolds, Hay & Camp, 1999).
كارآفريني را مي توان يك فرآيند پويا ناميد؛ كه شامل آرمان، تحول، دگرگوني و خلاقيت مي شود. اين فرآيند به كاربرد و استفاده ي نيرو و انگيزه ي افراد در جهت خلق و اجراي ايده هاي نو و هم چنين راه حل هاي كاربردي احتياج دارد . اجزاي اصلي اين فرآيند شامل موارد زير است:
1. ميل به خطرپذيري حساب شده براساس زمان
2. ارزش خالص يا فرصت شغلي
3. توانايي تشكيل يك تيم در ارتباط با انجام يك كار پرخطر
4. داشتن مهارت خلاق در نظم بخشيدن به منابع مورد نياز
5. داشتن مهارت اساسي در پي ريزي و طراحي يك طرح منسجم و پايدار شغلي
6. داشتن چشم اندازي براي يافتن فرصت هايي كه ديگران نمي توانند در يك موقعيت به هم ريخته و پرآشوب دريابند .
گرچه از ديرباز و در گذشته هاي بسيار دور وجود كارآفرينان بعنوان "عاملان تغيير" براي جوامع انساني تحول آفرين و محسوس بود اما امروزه به لحاظ تعداد بيشماري از الزامات و ايجاد شرايط منحصر بفرد و ويژه اي توجه به اين مقوله از اهميت دو چنداني بالاخص درتسهيل فرايندتوسعهي اقتصادي و اجتماعي برخوردار گرديده است به گونه اي كه ميتوان ازآن بعنوان يك رويكرد استراتژيك و مزيت آفرين وعامل چابكي درنظام هاي اقتصادي و اجتماعي سال هاي آغازين هزاره ي جديد نام برد.
مطالب مشابه :
دانلود مقاله:طراحی ساختار سازمانی مراکز و آموزشگاه های کارآفرینی در کشور (3)
طراحی ساختار سازمانی مراکز و آموزشگاه های کارآفرینی استخدام" کارشناسی ارشد
منابع درس درس نظریه های کارآفرینی آزمون دکتری کارآفرینی ۹۲
منابع درس درس نظریه های کارآفرینی آزمون مقاله.اخبار استخدام" کارشناسی ارشد
منابع درس درس روش تحقیق آزمون دکتری کارآفرینی ۹۲
منابع درس درس روش تحقیق آزمون دکتری کارآفرینی اخبار استخدام" کارشناسی ارشد
منابع کارشناسی ارشد مدیریت 92
اخباردانشگاه.منابع آزمون.بانك سوال و مقاله.ارشد92.استخدام کارشناسی ارشد کارآفرینی:
مصاحبه با رتبه برتر دکتری کارآفرینی
است و دانش آموخته کارشناسی ارشد کارآفرینی کارآفرینی تنها در دانشگاه تهران
مدیریت کارافرین
پایان نامه کارشناسی ارشد خصوصي را استخدام كرده و هم ارشد; مدیریت کارافرینی;
معرفی رشته مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد
* گرایشها و ابعاد مختلف این رشته در کارشناسی ارشد. ارشد مدیریت کارآفرینی استخدام در
سوالات متداول درباره کارشناسی ارشد مدیریت
سوالات متداول درباره کارشناسی ارشد کارآفرینی استخدام ارشد و بالاتر را استخدام
کنکور کارشناسی ارشد
کارشناسی ارشد مشتريان زمينه لازم جهت استخدام در واحدهاي بازرگاني کارآفرینی. 4. 2. 2. 2
برچسب :
استخدام کارشناسی ارشد کارآفرینی