امکانات وبلاگ های فارسی و نیازهای روابط عمومی ها

امکانات وبلاگ های فارسی و نیازهای روابط عمومی ها
imagetr87m.jpg

با شیوع  استفاده از تکنولوژی های نوین ارتباطی در زندگی روزمره ایرانیان، شاهد تغییرات اساسی در زندگی افرادی هستیم که به گونه ای فزاینده از این ابزارها برای ساده کردن فعالیت های روزمره شان بهره مند می شوند.  بانک ها، موسسات مالی و اعتباری و ادارات دولتی با مطرح شدن طرح دولت الکترونیک اولین گروه هایی بودند که از این امکانات در جهت گسترش دامنه خدماتشان  و سهولت در برقراری با مردم استفاده کردند.  این روند روز به روز در حال توسعه است .

 در این رهگذر روابط عمومی های شرکت های خصوصی در گام اول به استفاده از امکانات موجود در اینترنت بهره مند شدند. آن ها با ایجاد رسانه های اجتماعی از قبیل وب سایت، وبلاگ، کامیونیتی های محتوایی، میکروبلاگ، فروم و بعد ها با ارائه امکان دریافت پادکست و واد کست وابستگی های شبکه ای مشتریانشان را نسبت به شرکت هایشان بیشتر کردند. وبلاگ ها در میان انواع مختلف رسانه های اجتماعی در میان  شرکت های خصوصی جایگاه ویژه ای یافت. شرکت ها و سازمان های دولتی که بیشتر اوقات از حضور در فضای متعامل گریزان بودند، اندک اندک به آن علاقه مند شدند. سرویس دهندگان خدمات وبلاگ متنوع و متکثر شدند. با شیوع فعالیت بلاگر ها و نشر مطالب کذب و صحیح در کنار هم چالش هایی در مقابل نهاد های نظارتی و سرویس دهندگان ایجاد شد.

وقتی که یک نهاد نظارتی سرویس دهنده ای را زیر فشار قرار می داد، او نیز بالطبع مجبور به اعمال یک سری فیلترینگ ها می شد. این امر باعث کوچ کردن بلاگرها از وبلاگ هایشان و انتخاب سرویس دهنده جدید شد. 
سرویس دهندگان از طریق تبلیغات درآمدهای خوبی کسب کردند. همین امر باعث شد سرمایه گذاران زیادی مایل به ارائه سرویس وبلاگ شوند. مسابقات فراوانی برای معرفی بهترین سرویس دهندگان برگزار شد و سرویس دهندگان براساس ملاک های مشخص بلحاظ مخاطب مدار  بودن مورد سنجش قرار گرفتند. همین مسابقات باعث می شد که با معرفی یکی از سرویس دهندگان تعداد زیادی از بلاگر های تازه وارد در سایت برنده ثبت نام می کردند و این امر سبب شد که تعداد زیادی از وبلاگ ها بدون نویسنده رها شوند.  با گذشت زمان وبلاگ های رها شده توسط موتورهای جستجو گر شناخته شدند و بازدید کننده گان زیادی به سوی آنها سرازیر شد.

برخی از نویسندگان که این اوضاع را می دیدند به خانه اولشان باز گشتند. برخی بلاگرها محتواهای مهم خود را به خانه جدید منتقل و  وبلاگ اولیه خود را حذف کردند. از آن جهت که موتورهای جستجوگر از سرعت پایینی برای کشف تغییرات ایجاد شده  مخصوصا نسبت به وبلاگ ها و سایت هایی که کمتر به روز می شوند برخوردارند،  پژوهشگران در پژوهش های خود به وسیله موتورهای جستجوگر به صفحات بدون  محتوایی بر می خورند که در آنها این پیام درج شده بود:  «وبلاگ مورد نظر شما پیدا نشد. شما می توانید برای ثبت این وبلاگ اقدام کنید.»

چالش دیگر به وجود آمدن ارائه دهندگان سرویس وبلاگ هایی بود که با قوه قضائیه در خصوص فیلترینگ همکاری نمی کردند . این وبلاگ ها به تدریج فیلتر شدند و از گردونه سرویس دهندگان فعال به کنار رفتند. در این زمان بود که فعالیت های وبلاگ نویسی پارسی زبانان اوج گرفت. چرا که به قول معروف « الانسان و حریص علی ما منع». همزمان برخی اقلیت های قومی، مذهبی، نژادی و حزبی نیز برای هماهنگ کردن فعالیت های اطلاع رسانی خود دست به تاسیس وبلاگ های مرتبط با هویت قومی، مذهبی، نژادی وحزبی  کردند که در این میان  سرویس دهندگان وبلاگ های قومی عمدتا به گویش محلی خود، سرویس های محدودی را ارائه می کردند. برخی سرویس دهندگان علاوه بر ارائه سرویس وبلاگ به ارائه فضا و سایت همت گماردند.
اگر چه کاربران تخصصی وبلاگ از این گونه سایت ها بیشتر برای قرار دادن محتواهای شان (مثل: عکس، پاورپوینت، فیلم، صدا و PDF) از این سایت ها بهره مند می شوند، اما سایت های مذکور نیز با به کاربردند راه کارهایی سبب شدند که کاربرانشان یا آنها را رها کنند و یا به طور مستقیم از آن ها استفاده کنند.
اگر مروری بر روند شکل گیری وبلاگ داشته باشیم ،نیک در میابیم که در ابتدا وبلاگ نویسی با سرویس «بلاگر» که توسط گوگل ارائه می شد، آغاز گشت و فارسی زبانان از آن بهره مند شدند.
به مرور سرویس های فارسی زبانی همچون «پرشین بلاگ و بلاگ اسکای » به ارائه خدمات قوی وبلاگ فارسی پرداختند. با گذشت چند سال نام تجاری برخی از سرویس دهندگان، برند شد. نام های «بلاگفا، پرشین بلاگ، بلاگ اسکای و میهن بلاگ» برای اکثر افرادی که زمانی را در طول روز به وب گردی  سپری می کردند، آشنا شد.
خیلی از افراد گمان می کردند که این سرویس دهندگان گوی رقابت را از سایرین ربوده اند و یکه تاز میدان خواهند ماند. اما سایت های جدیدی ظهور کردند که امکانات بسیار بیشتری به دریافت کنندگان خدماتشان ارائه می کردند. این موضوع از یک طرف و از طرف دیگر روحیه نو طلبی و نوجویی کاربران اینترنت سبب شد که تحولی در انتخاب کاربران بوجود آید. به گونه ای که امروز دیگر نمی توان به ضرس قاطع در مورد یک سرویس دهنده برتر سخن گفت.
 با توجه به نقش روابط عمومی ها در اشاعه اطلاعات و ایجاد یک فضای متعامل  نیاز است تا با آگاهی کامل نسبت به امکانات سرویس دهندگان وبلاگ، سرویس دهنده خاصی را برگزینند که بیشتر بتواند نیازهای سازمان متبوعشان را برآورده کند. در ادامه مهمترین سرویسهای ارائه شده توسط سرویس دهندگان خدمات وبلاگ ارائه می شود. این خدمات امکانات حداقلی هستند که در اکثر سرویس دهندگان وجود دارد.
با مرور این ویژگی ها می توان دریافت که کدام سرویس دهنده برای فعالیت شما مناسب است. در ادامه با ارائه پیشنهاداتی در خصوص انتخاب وبلاگ های مناسب برای فعالیت روابط عمومی ها به معرفی سرویس های ارائه کننده  خدمات وبلاگ فارسی پرداخته می شود.

 امکانات ارائه شده در اکثر وبلاگ ها

1.اختصاص یک آدرس اینترنتی http://Yourname.BlogName.com:
    با ثبت نام در یک سرویس دهنده، شمایک آدرس سه بخشی دریافت می کنید که بخش اول آن عنوان وبلاگ، بخش دوم که با یک نقطه از بخش اول جدا می شود عنوان سرویس دهنده وبلاگ و بخش سوم نوع سایت (تجاری، سازمانی، شبکه ای و یا از نظر کشور و حیطه کاری) را مشخص می کند.
2.ارسال و انتشار آسان مطالب در وبلاگ: در کار کردند با وبلاگ شما تنها نیاز است که با نرم افزار ورد آشنایی داشته باشید تا بتوانید متن خود را در ویرایشگر وبلاگتان وارد کرده و با فشردن دکمه انتشار در پایین آن مطلبتان را در شبکه جهانی اینترنت منتشر کنید.
3.درج آسان تصاویر، پیوندها و تغییر در رنگ یا اندازه نوشته ها
4.معرفی سایتهای مورد علاقه و مدیریت آسان فهرست پیوندها: پیوند های مورد علاقه شما عبارتست از عنوان سایت یا مطلب مورد نظر شما به اضافه آدرس وبی تانما.
5.امکان درج نامحدود پیوندهای روزانه: شما می توانید لینک هایی را که هر روز مرور می کنید را وارد وبلاگتان کنید. این امر علاوه براینکه امکان رجوع خوانندگانتان را به مطالبی که مطالعه کرده اید می دهد، وبلاگ شما را در موتورهای جستجوگر بهتر معرفی می کند.
6.امکان انتخاب و استفاده از طرحها و قالبهای متنوع برای وبلاگ
7.امکان درج توضیحاتی درباره معرفی نویسنده و وبلاگ: در هر وبلاگ شما امکان این را خواهید داشت که با ارائه اطلاعاتی در پروفایلتان دیگران را در مورد خودتان آگاه کنید. در روابط عمومی ها می توان در این بخش سازمان یا شرکت متبوع را معرفی کرد.
8.امکان استفاده چندین نویسنده از یک وبلاگ (وبلاگ گروهی): در این مورد شما مدیر اصلی وبلاگ خواهید بود و دیگران با دسترسی محدود می توانند با نام خودشان اقدام به انتشار مطالبشان کنند.
9.امکان موضوع بندی مطالب بلاگ و دسترسی به آرشیو موضوعی
10.امکان درج ادامه مطلب و نمایش متن کامل پست در یک صفحه دیگر : این امکان در گذشته وجود نداشت و امروزه در اکثر وبلاگ ها این امکان ارائه شده است.
11.امکان تایید نظرات خوانندگان جهت نمایش توسط نویسنده وبلاگ: گاهی اوقات ما با افراد ناراضی برخورد می کنیم که امکان دارد در قسمت پست ها به افرادی اهانت کنند یا پیام های غیر مربوط در قسمت پیام ها قرار دهند. برای جلوگیری از این گونه موارد که گاهی شاید موجب ایجاد بحران برای روابط عمومی شود، این قسمت را انتخاب می کنیم.
12.امکان راه اندازی مجله الکترونیکی روی سایت شخصی
13.   پاسخ به نظرات وبلاگ
14.امکان ویرایش و حذف پاسخ های داده شده به یک نظر
15.امکان حذف و یا مخفی سازی کامنت های رسیده از سوی خوانندگان
16.صفحات جانبی :در کنار مطالب وبلاگ تان می توانید صفحات جانبی دیگری مانند درباره من ، ... ایجاد کنید.
17.جستجو: امکان جستجو در کلیه مطالب مطالب برای افراد بازدیدکننده از وبلاگ
18.نظرسنجی: امکان ایجاد نظرسنجی برای بلاگ، با قابلیت نمایش نتایج بصورت گرافیکی
19.مدیریت چندین بلاگ: امکان مدیریت چندین بلاگ با یک شناسه و دسترسی به کلیه بلاگ ها پس از لاگین به سایت
20.امکان ارسال مطالبی که نظر خواهی آنها در وبلاگ فعال نمی باشد.
21.امکان اتصال دامنه به وبلاگ .
22.معرفی وبلاگ شما به محض ایجاد شدن به دایرکتوری موتورهای جستوجو از جمله گوگل .
23.بهینه سازی قالب وبلاگ برای موبایل : تغییر خودکار قالب وبلاگ مناسب با مرورگرهای موبایلی .
24.امکان ایجاد نسخه پشتیبانی و بازیابی آن توسط مدیران وبلاگها
25.امکان نشر و مدیریت چندین وبلاگ توسط یک ناشر
26.امکان ارسال دو مرحله ای مطالب به صورت ادامه متن
27.امکان ایجاد وبلاگ به صورت کاملا رایگان و بدون نیاز به هیچ هزینه
28.امکان دسته بندی محتوی بر اساس موضوعات مختلف
29.امکان ایجاد صفحات مستقل از وبلاگ
30.امکان پاک کردن اطلاعات وبلاگ
31.اتصال دامنه به وبلاگ(Parked On Domain on your Personal Blog)
32.امکان ارسال تصویر وبلاگ و انتشار توضیحاتی در مورد وبلاگ
33.امکان درج تصویر نویسنده یا لوگو وبلاگ
 
برترین ارائه دهندگان وبلاگ فارسی

1.بلاگفا
2.پرشین بلاگ
3.میهن بلاگ
4.بلاگ اسکای
5.بلاگدون
6.بلاگ ها
7.بلاگ پارس
8.رز بلاگ
9.زمین بلاگ
10.ماه بلاگ 
11.پلاکفا
12.وبلاگ
13.یورد بلاگ
14.قلم وبلاگ
15.بلاگ تاز
6.پارسی بلاگ
17.وبلاگ بی جی زد
18.تارلاگ
19.سرزمین بلاگ
20.پارسی یار
21.جوان بلاگ
22.آفتاب بلاگ
23.نیک بلاگ
24.تک بلاگ
25.وب فوتو
26.بهین بلاگ
27.سیبفا


نویسنده: عادل میرشاهی


مطالب مشابه :


آموزش کار با تنظیمات و دیگر امکانات بلاگفا

98 دیزاین|طراحی قالب وبلاگ - آموزش کار با تنظیمات و دیگر امکانات بلاگفا, قالب وبلاگ,طراحی حرفه ای قالب وبلاگ,دانلود قالب وبلاگ,کد قالب زیبا,کد وبلاگ,کد بزرگ کردن تصاویر.




تغييرات و امکانات جديد در بخش مديريت وبلاگ سايت بلاگفا

در جهت دسترسي آسان و سريع‌تر به امکانات بخش مديريت وبلاگ سايت بلاگفا تغييراتي در صفحه نخست بخش مديريت وبلاگ‌ها ايجاد شده است. به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگ‌هاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اخبار سايت بلاگفا آمده است: ...




آزمایش نسخه جدید بلاگفا -وبلاگ گروهی،موضوع بندی،لینکدونی و...

آزمایش نسخه جدید بلاگفا -وبلاگ گروهی،موضوع بندی،لینکدونی و... نسخه جدیدی از نرم افزار بلاگفا را بصورت آزمایشی بر روی سایت قرا داده ایم. امیدواریم در دو روز آینده امکانات جدید سایت و مشکلات احتمالی را بررسی کنیم در نسخه جدید بلاگفا شاهد ...




امکانات وبلاگ های فارسی و نیازهای روابط عمومی ها

رنگارنگ - امکانات وبلاگ های فارسی و نیازهای روابط عمومی ها - روابط عمومی ، موسیقی ، عکس و . ... نام های «بلاگفا، پرشین بلاگ، بلاگ اسکای و میهن بلاگ» برای اکثر افرادی که زمانی را در طول روز به وب گردی سپری می کردند، آشنا شد. خیلی از افراد گمان ...




ارائه ابزار و امکانات رایگان برای وبلاگ ها و سایت ها

ثبت لوگوی سایت یا وبلاگ شما به صورت رایگان ابزارهای جاوا اسکریپت سایت خود را در 10 موتور جستجو مقایسه کنید دسترسی به نتایج 10 موتور جستجو بدون نیاز به تایپ مجدد ساخت قالب وبلاگ بلاگفا بصورت آنلان توسط خودتان. لینک ورود به ...




معرفي يکي از امکانات بلاگفا

دوران جنگ يه شعري بود که خيلي دوستش داشتم و اون هم اين شعر بود: يه شهيد مياد که نامه اش براي همسر اومده خودش از نامه اي که نوشته زودتر اومده. براي من خيلي دراماتیک بود اين حالت شعر. در بلاگفا و ساير وبلاگ ها يه امکاني وجود داره به نام ثبت در آينده ...




معرفی امکانات بلاگفا برای همکاران وبلاگ نویس

قاراداغ آنلاین : یکی از امکاناتی که بلاگفا در اختیار کاربران خویش قرار داده است ، امکان تنظیم ساعت انتشار مطلب برای موقعی غیر از زمان تنظیم مطلب توسط شماست ، شما میتوانید از بخش " تاریخ و زمان " مدیریت وبلاگ خویش مطلب خود را برای ساعت یا ...




برچسب :