نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر
از کتابهای الکترونیکی که در محیط مجازی انتشار پیدا کرده ولی هنوز چاپ نشده است حجاب شرعی در عصر پیامبر می باشد که توسط امیر ترکاشوند به رشته تحریر در آمده، این کتاب شامل مطالبی است که جای نقد و بررسی دارد از این رو به عنوان اولین مطلب وبلاگ، این کتاب را مورد کنکاش قرار می دهم.
موضوع کتاب:
این کتاب در صدد آن است که اثبات کند حجاب شرعی صدر اسلام فاصله زیادی با حجاب امروز داشته به این معنا که، در آن زمان پوشش خاصی مانند چادر و مقنعه و مانتو، وجود نداشته و رسول الله امر به پوشش کامل ننموده اند، و اتفاقا قضیه بر عکس بوده است در همان زمان زنها بدونه روسری و حتی شلوار با بدنی نیمه عریان بدونه پوشش کامل بدن در جامعه حضور داشته اند و هرگز پیامبر عظیم شان اسلام این زنها را مورد توبیخ و نهی قرار نداده اند. پوشش امروزی تفاوت بسیار با آن موقع پیدا کرده است و تمام برداشتهای علما، در این هزار و چهارصد سال اشتباه بوده و باعث ظلم به بانوان و جامعه شده است. و ما هیچ گونه امری دال بر حجاب که به این صورت وجود دارد، نداریم. ....ترکاشوند برای اثبات موضوع خود از آیات و رایات استفاده کرده است که تمامی آنها جای نقد جدی دارد زیرا از طرفی از روایتهای جعلی که از طریق اهل سنت بیان شده مبنای حکم خود قرار داده است و از طرف دیگر روایات صحیح السند را جعلی قلمداد کرده است، که مفصلا به آن پرداخته خواهد شد.
و ساختار کتاب:فصل اول بررسی روایات فصل دوم بررسی آیات قرآن فصل سوم بررسی نظرات علماء و فقهاء است.
اشکالات بر کتاب را می توان به دو گروه تقسیم کرد:
او:ل:اشکالاتی کلی: این اشکالات مربوط به کل محتوای کتاب است.
دوم :اشکالات خاص که مربوط به استفاده و برداشت از آیات و روایات است.
اما اشکالات کلی:
اولین اشکال مربوط به معنای پوشش و فلسفه آن است تا جایگاه حجاب معلوم شود.
پوشش یکی از اموری است که انسان از گذشته به آن توجه خاصی داشته و از آن استفاده های متعدد می کرده است شاید بتوان این مسئله را در اینجا مطرح کرد که آیا پوشش یک امر فطری است مانند گرسنگی و تشنگی که از همان بدو تولد انسان به ان نیاز دارد یا اکتسابی است مانند علم آموزی.
می توان گفت که از یک منظر امری فطری است یعنی انسان از همان ابتدا که بدنیا می آید احتیاج به پوشش دارد تا از سلامتی بدن خود در برابر سرما، گرما و آفتهای طبیعی محافظت کند هر چند این پوششها در طول زمان تفاوتهایی کرده است.
عوامل پوشش در جامعه بشری:
1.محافظت بدن از گرما، سرما ، و بلاهای طبیعی.
2.برای زیبایی از آن اسفاده می کردند.
3. برای تمایز طبقات یک جامعه زیرا با پوشیدن لباسهای مختلف تفاوت بین افراد یک جامعه مشخص می شده مانند: ثروتمندان که لباسهای گران قیمت و خاصی می پوشند همچنین نیروهای نظامی برای تمایز از دیگر افراد از لباسهای خاصی استفاده می کردند.
4. حیا که دیگر حیوانات ندارند. زیرا انسان موجودی است که اگر پوشش خاصی نداشته باشد عورتش نمایان است بخلاف دیگر حیوانات که خداوند انها را به گونه ایی خلق کرده است که عورهایشان پنهان است از این رو انسان برای پوشاندن عورت خود از پوشش استفاده می کردند.
شاید بتوان عوامل دیگری را هم شمورد اما این چهار عامل از همه مهمتر هستند
البته اسلام عامل دیگری را هم اضافه کرده است که جزئ عاملهای بسیار مهم است
5.باعث حفظ انسان و جامعه از بی بندباری و گناهان کبیره می شود.
در طول زمان، انسان به این واقیعت رسیده که پوشش جز لاینفک زندگی است و هر چقدر جامعه متمدن تر باشد پوشش آنها بیشتر و کامل تر است مانند ایرانیان که از زمانها گداشته حتی قبل از اسلام دارای لباسهای پوشیده ایی بودند.
ترکاشوند از این نکته کاملا غفلت کرده است که جامعه عرب آن زمان، یک جامعه بدوی و عقب مانده بود به استناد همان ایات و روایات که اورده است عربهای جاهلی با بدن عریان طواف می کرند و یا گوشت سوسمار می خوردند و پوشش آنها هم مانند جوامع اولیه بشری کاملا ابتدایی بود در چنین محیطی حضرت محمد صل الله علیه و اله و سلم به پیامبری مبعوث شدند.
مطالب مشابه :
نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر
نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر، اثر امیر حسین ترکاشوند نکات مقدماتی: 1. برای فهم آیات و
حجاب مو واجب شرعی نیست! برای مطالعه: «حجاب شرعی در عصر پیامبر»
این نوشته را خیلی وقت است که به خوانندگان این وبلاگ بدهکارم. کتاب «حجاب شرعی در عصر پیامبر
رد حجاب شرعی در عصر پیامبر(ص) !
کتاب « حجاب شرعی در عصر پیامبر (ص) »، نوشتة «امیرحسین ترکاشوند» در اردیبهشت ماه 1390 در فضای
نقد کتاب "حجاب شرعی در عصر پیامبر" در مهرخانه
برای کسانی که کتاب "حجاب شرعی در عصر پیامبر" نوشته امیر ترکاشوند را خوانده اند، احتمالا
نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر 2
+نوشته شده در دوشنبه یکم اسفند ۱۳۹۰ساعت 0:1 توسط سید محمد تقی موحد ابطحی |
حجاب شرعی در عصر پیامبر
نقدی بر کتاب «حجاب شرعی در عصر پیامبر» [1] نوشته: حسین سوزنچی مقدمه. کتاب «حجاب شرعی در عصر
نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر
نقد کتاب حجاب شرعی در عصر پیامبر.
برچسب :
حجاب شرعی در عصر پیامبر