هنر باید درآمد زا باشد
هنر باید درآمد زا باشد
روزنامه همدان پیام چاپ همدان روز سه شنبه 20 آبان ماه در شماره 2211 خود گزارشی را با عنوان'هنر باید درآمدزا باشد' به قلم 'میترا عباسی' به چاپ رسانده است.
در این گزارش آمده است: سال هاست نغمه هایی نظیر «مرغ سحر»، «نوایی»، «اشک لیلی» برای هر کسی که حتی علاقه چندانی نیز به هنر موسیقی ندارد ماندگار شده است و راز این ماندگاری شاید این باشد که این نغمه ها با سازهای سنتی و اصیلی نواخته شده که هر تارش با پود جان یک هنرمندی ایرانی ساخته شده است.
ساختن سازهای سنتی نظیر سه تار، دوتار و... از آن دست هنر و صنایع دستی است که فصل و زمان نمی شناسد و سازنده اش هر زمانی که می خواهد از روزمره گی های زندگی فارغ شود به دنیای هنرش پناه می برد و با علاقه ای وصف ناشدنی به تکه چوبی بی جان، جان می بخشد و حاصل آن سازی می شود که ماندگار کردن چنین نغمه هایی را رقم می زند.
در نهاوند اما عمر اصالت این هنر به نام عبدالعلی ظفری حک شده است، این هنرمند بیش از 33 سال است در زمینه ساخت ساز سنتی سه تار فعالیت دارد و تاکنون توانسته در سال های 87 و 89 مهر اصالت این هنر را در نهاوند بنام خود ثبت کند و سال گذشته نیز در همین خصوص نشان ملی گرفت که این نشان خود بستری است برای شرکت در همایش مهر اصالت یونسکو که قرار است در آینده برگزار شود.
عبدالعلی ظفری تنها سازنده و تولیدکننده برجسته ساز سنتی سه تار در نهاوند است که در سن 17 سالگی به دلیل علاقه ای که به نقش و نگار دادن روی چوب و ظریف کاری هایی از این دست داشته است، وارد این شاخه از عرصه هنر می شود او هم اکنون 46 سال سن دارد و حدود 30 سال است که در این زمینه فعالیت گسترده دارد، تاکنون نیز توانسته دو بار مهر اصالت این هنر را بنام خود به ثبت برساند.
این هنرمند نهاوندی می گوید: فعالیتش را در کارگاه یکی از اساتیدش شروع کرده و هم اکنون کارگاهی 120 متری دارد و توانسته در حال حاضر برای پنج نفر اشتغالزایی ایجاد کند. ظفری می گوید: هنرآموزانی که این هنر را می آموزند، پس از مدتی و کسب مهارت لازم کارگاه را ترک می کند و به صورت مشخص به فعالیت می پردازند و افراد جدید می آیند که همین امر سبب زنده نگه داشتن این هنر اصیل و سنتی در این شهرستان می شود.
ظفری اکنون در کنار هنرش، در باغداری نیز مشغول است معتقد است در شرایطی که بیکاری دغدغه بسیاری از جوانان شده است، می توان به چنین هنرهایی در صورت داشتن علاقه به عنوان یک منبع درآمد نگاه کرد و مزیت بهره مندی از هنر به عنوان یک منبع درآمد نیز این است که نیاز به تسهیلات و پول ندارد، بلکه اگر کسی واقعاً علاقه مند به این هنر باشد می تواند پس از کسب آموزش لازم حتی با سرمایه اندک این هنر را در منزلش نیز انجام دهد.
وی می گوید: زمانی که صرف ساخت یک سه تار می شود، بستگی به میزان مهارت سازنده بین هشت تا 12 ساعت است.
در حال حاضر بازار فروش سه تارهای ساخته شده این هنرمند نهاوندی اصفهان، مشهد، گرگان، تبریز و تهران است و چوب بکار رفته در ساخت آن تنها چوب گردو و توت سالخورده و کهن است و تبحری که این هنرمند در ساخت این ساز به کار می برد، نه تنها نهاوند را در این زمینه در سطح ملی مطرح کرده است؛ بلکه با اخذ مهر اصالت از یونسکو برگ زرین دیگری به افتخارات هنری این شهرستان افزوده است.
این هنرمند نهاوندی می گوید: قیمت فعلی سه تار در بازار بین 30 هزار تومان تا دو میلیون تومان است و اگر کیفیت کار رعایت شود قطعاً کیفیت محصول ساخته شده بازار فروش را تضمین می کند، لذا به همه هنرمندانی که در این عرصه فعالیت می کنند توصیه می شود اصلاً به تیراژ و تعداد کارهای ساخته شده توجه نکنند و تمرکز را روی کیفیت کار بگذارند زیرا این هنر، یک هنر صرفاً ایرانی است و اقشار مختلف از مرد، زن، جوانان و حتی کودکان علاقه مند به نواختن سه تار هستند و بی شک اگر کیفیت در کار مطرح باشد محصول بی هیچ دغدغه ای به فروش می رسد.
ظفری همچنین می گوید: برای زنده نگه داشتن هنرهای که خاستگاهشان کشور ماست باید تلاش شود و اگر شرایطی فراهم شود که در مراکزی نظیر فنی وحرفه ای، زندان، میراث فرهنگی و... کلاس های آموزشی در این زمینه ها برگزار شود و از اساتید مجرب برای آموزش دادن این دست هنرها، به نسل جوان علاقه مند، استفاده شود خواهیم توانست چنین هنرهایی را ماندگار کنیم که بی شک مزیت چنین اقداماتی تبدیل کردن ظرفیت های هنری به منابع درآمد و اشتغالزایی است و می تواند تحولی در سطح جامعه ایجاد کند.
مطالب مشابه :
هنر باید درآمد زا باشد
هنر باید درآمد زا باشد روزنامه همدان پیام چاپ همدان روز سه شنبه 20 آبان ماه در شماره 2211 خود
چگونه سرگرمیها تبدیل به درآمد میشوند؟
دهکده جهانی زنان - چگونه سرگرمیها تبدیل به درآمد میشوند؟ - ذهن ما سازنده دنیای ماست.
دوخت تونیک
هنر های درآمد زا(سحر جونم) ژورنال سرا(غزل جونم) مدیر وبلاگ هنر های دآمد زاسری
مشاغل درآمدزا در اوقات فراغت!
این کار علاوه بر درامد زا بودن به علم و اگاهی ما نیز اضافه می کند. البته کمی هنر و طرافت
مشاغل درآمدزا در اوقات فراغت!
این کار علاوه بر درامد زا بودن به علم و اگاهی ما نیز اضافه می البته کمی هنر و طرافت نیاز
برچسب :
هنر درامد زا