منابع 2
این هم از بخش دوم معرفی منابع که شامل معرفی منابع ریاضی – آمار- تئوری های مدیریت و اقتصاد میشه . چند تا نکته رو هم باید تذکر بدم . یکی اینکه اول توضیحات مربوط به تبصره ها رو از پست قبلی (منابع ۱) بخونین . دوم اینکه منظور ما از ارائه تبصره 1 مشخص کردن قسمت های غیر مهم درس ها برای کسانی بود که وقت کافی برای مطالعه ندارند ، نه شمایی که از الان که حدود 8 ماه مونده به کنکور می خواین شروع کنید برای خوندن ! شما دیگه نباید این بخش ها رو حذف کنید . اینها فقط برای این آورده شدند که اگه احساس کردین ممکنه به همه مباحث نرسین یا شاغلین و اگه از الان هم بخونین نمی رسین یا اینکه اتفاقی باعث شد که زمان رو از دست دادید ، میتونین این بخش هارو بیخیال شید .
واما در مورد تبصره 2 که قرار بود شامل بخش هایی باشه که همه نباید بخونن هم باید بگم که تقریبا غیر از آمار ، برای بقیه درس ها این بخش چندان مصداق نداره! بلکه هر کس باید با توجه به شرایط خودش و مسائلی مثل زمان خوندن و هم چنین پاسخگویی به تست های یک درس در روز آزمون ، اقدام به انتخاب مباحث مورد مطالعه بکنه . شاید یکی بخواد همه مطالب رو بخونه و یکی دیگه کاملا یک درس رو حذف کنه (اصلا هم چین کاری نکنید). به هر حال اینجا شرایط هر کس تعیین کننده است و دوباره میرسیم به قانون تفکر!
ریاضی و آمار :
اینها تنها درسی هستند که بیشتر تاکید می کنم به جای کتاب از جزوات کنکوری استفاده کنید . به هرحال نکات و فرمول های این درس جوری اند که یک جزوه مناسب که سرفصل ها رو پوشش بده و نکات رو طبقه بندی کنه ، خیلی میتونه مفید باشه . تست های این درس هم فوق العاده روتین و تکراری اند. ریاضی رو که همه تقریبا در طول تحصیل خوندند ولی برای کسانی که احیانا آشنایی با آمار ندارند و کتاب تشریحی نیاز دارند ، 2تا کتاب وجود داره ، یکی کتاب 2جلدی آمار (دکترعادل آذر) – که البته جلد دوم از موارد تبصره 2 به حساب میاد – یکی دیگه کتاب آمار ریاضی(جان فروند) که اولین کتاب پیشنهاد مدیریتی ها و دومی پیشنهاد صنایعی هاست (چون دومی مال صنایعی هاست دلیلی بر سخت بودنش نیست) . به هر حال تنها کاری که تو این درس میتونین بکنین اینه که مطالب رو بخونین (باز هم میگم ، ترجیحا از جزوه کنکوری) و بعدش تست بزنید . جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا جهاد دانشگاهی و یا جزوه کنکوری اساتید معتبر کمک خوبیه براتون . کتاب تست هم 2و3 تا معروفتره . یکی کتاب های آقای امید محمودیان و یکی هم کتاب های هادی رنجبران . فرقی هم نمی کنه ! هر کی هر کدوم رو خونده همون رو معرفی می کنه ، مثلا هر کی رنجبران خونده میگه این خوبه و هر کی محمودیان خونده میگه این خوبه! من رنجبران رو دیدم ، بد نیست . البته غیر از تست ، نکته هم داره که به نظرم نکات زیاد و اضافی یا غیرمهم زیاد داره . هر 2تا کتاب هم تست تالیفی داره و هم تست کنکور . شما اول مطالب رو بخونین و بعد به فاصله کم (یا بلافاصله) بعد خوندن ، تست های تالیفی رو بزنین و نزدیک کنکور ، تست های کنکور رو هم حتما بزنید . سعی کنید وقتی تست های کنکور رو تو مباحث مختلف میزنید ، تست های 3یا 4 سال اخیرمدیریت رو نزنین(آخه اکثر کتابها تست های اقتصاد و حسابداری هم دارند) تا بعدا بتونین اونها رو یکجا (تمام مباحث با هم – عین کنکور)بزنین . یه مدل خوب برای برنامه ریزی خوندن این درس ، مدل مشابه تقسیم بندی کنکور های آزمایشیه . یعنی مطالب رو به 4 قسمت تقسیم کنید . در ابتدا 2 قسمت از مبحث رو مطالعه کنید . بعد این مباحث رو دوره کنید و تست تالیفی بزنین . سپس 2 قسمت باقی مونده از مطالب رو بخونین و بعد این 2قسمت دوم رو دوره کنید و تست تالیفی بزنین . در نهایت یک دور تمام مباحث رو دوره کنید و تست های مهم تالیفی (باید موقع زدنش ، علامت گذاری کنید) رو بررسی کنید . و در نهایت تست کنکوربزنین . اول ، هر مبحث جدا و روزهای آخر تست های کلی کنکورهای قبل .
یه نکته دیگه اینکه چون معمولا خیلی از این کتاب ها برای سه رشته مدیریت ، حسابداری و اقتصاد به صورت یکجا تالیف میشه ، پس باید دقت کنید که بعضی مباحث فقط تو یکی از این رشته ها سوال میاد ولی تو بقیه نیست (مخصوصا تو درس آمار و برای اقتصادی ها ) این هارو اگه یه کم هوشیار باشید میتونین شناسایی و حذف کنید .
((توضیحات مربوط به تبصره ها رو در پست منابع ۱ بخونین ))
تبصره 1 : چون مباحث این دو درس چندان به هم پیوسته نیست ، هر فصلی رو که نرسیدین میتونین حذف کنید . خودتون هم میتونین انتخاب کنید که مثلا فلان فصل رو نخونین یا فلان مبحث رو بذارین کنار . مخصوصا تو آمار که مباحثی مثل تخمین و آزمون فرض رو کاملا بذارین کنار(جلد دوم کتاب عادل آذر) . حجمش اونقدر بالاست که به یه سوالش اصلا نمی ارزه گر چه سوالش خیلی آسونه (البته سال 83 سه تا سوال ازش اومد) . یه کار دیگه اینه که مباحث رو حذف نکنین و همه رو بخونین ولی تست تالیفی نزنین و فقط تست کنکور بزنین ، که به نظرم حذف بعضی از مبحث ها بهتره . و بهترین روش اینه که با توجه به تواناییتون ، ترکیبی از موارد گفته شده رو استفاده کنید . یعنی بعضی چیز هارو فقط بخونین . بعضی رو بخونین و فقط تست کنکور بزنین و بعضی رو کامل بخونین(قانون تفکر) . مهم ترین مزیت نخوندن یک مطلب اینه که سر جلسه براحتی از رو تست اون رد میشی و وقت خودت رو بیخودی هدر نمیدی . به هر حال امکان جواب دادن(وقت گذاشتن و نه لزوما جواب دادن) تمام سوال های تمام درس ها اصلا وجود نداره و باید حواستون به این مسئله هم باشه .
تبصره 2 : اولا که مباحث تخمین و آزمون فرض رو از آمار براحتی حذف کنید (جلد دوم کتاب عادل آذر و فصل های 7 و ما بعد از فروند). دیگه چیز قابل حذف خاصی نمی مونه . فقط شما هم باید بدانید که فقط اگه به این درس به عنوان یکی ازدرس های خاص و نقطه برتری تون نگاه میکنید ، باید به تمام مباحث بپردازید و گرنه شما هم باید بعضی مباحث رو حذف کنید . اصلا امکان وقت گذاشتن برای تمام تست های این درس در یک زمان معقول در جلسه آزمون وجود نداره . باز هم میگم اگه میخواید برای این درس استثنا قائل شید و زمان زیادی در نظر بگیرید ، به تمام مباحث بپردازید . البته ترجیحا وقتتون رو به یه درس خاص نباید اختصاص بدید و باید توزیع زمانی مناسبی داشته باشید و زمان مناسب برای حل تست های هر درس رو پیدا کنید . چه بهتر که برخی مباحث رو حذف کنید و در عوض در یک زمان معقول به بقیه تست ها برسید .
تبصره 3 : این دو درس در تمام گرایش های مجموعه مدیریت ضریب 2 دارند و کلا 40 تا تست مطرح میشه که 25 تا ریاضی و 15 تا آمار هست . از 25 تا سوال ریاضی معمولا 1سوال از هر کدام از مباحث مجموعه ها ، بسط دو جمله ای ، جایگشت ها ، اقتصاد در ریاضی و پیوستگی مطرح میشه . 3 تا سوال از هر کدام از مباحث ماتریس ها ، تابع ، کاربرد مشتق و انتگرال . 2تا سوال از هر کدام از مباحث حد و مشتق (غیر از کاربرد مشتق) و حدود 5سوال از مباحث مر بوط به توابع 2متغیره . و از 15 تا سوال آمار هم 5-7 تست از آمار توصیفی . 2-3 تست از هر کدام از مباحث احتمال ، توابع توزیع و امید و واریانس و هم چنین توابع توزیع گسسته و پیوسته . 1 سوال هم از هر کدام از مباحث رگرسیون و مبحث تخمین یا آزمون فرض .
تئوری های مدیریت :
بیشترین مطالب مال این درسه و بیشترین کتابها رو داره . خیلی ها ممکنه کتاب های زیادی رو به شما معرفی کنند ولی من در مجموع 6 کتاب زیر رو معرفی می کنم .
1 – مدیریت عمومی (دکتر الوانی – نشر نی )
2 – تئوری سازمان ، ساختار و طرح سازمانی (استیفن رابینز ترجمه دانایی فرد)
3 – مدیریت منابع انسانی (دکتر اسفندیار سعادت – انتشارات سمت )
4 – مبانی سازمان 5 – رفتار سازمانی 6 – تحلیل سیستم(حدود 230صفحه اول )
هر سه کتاب از دکتر علی رضاییان و انتشارات سمت
خلاصه برداری (چه توی کتاب – خط کشیدن) و یا یادداشت برداری و یا حتی تهیه فایل های صوتی ، تو این درس خیلی مهمه . معمولا تو این کتابها داستان زیاد می نویسند . یعنی برای جا انداختن یک مطلب کلی حواشی به آن اضافه می کنند که البته برای فهم مطلب لازمه . بنا بر این توصیه میشه که یکبار مطالب کتابها را عمیق و کامل مطالعه کنید و خلاصه برداری کنید و این خلاصه هارو چندین بار مرور کنید . کتاب های تست تئوری های مدیریت هم زیاده و همشون هم غلط زیاد داره! با این حال من کتاب تست راهیان ارشد رو معرفی می کنم . چون علاوه بر تست های تئوری مدیریت کنکور ارشد مدیریت ، تست های اجرایی و صنایع رو هم داره – هم آزاد و هم دولتی - و خیلی کامله. یه کتابی هست به اسم رفتار سازمانی دکتر افجه که بی نهایت چرنده! تو سال 84 و 85 حدود 10 سوال ازش اومده ولی خوشبختانه سال86 فقط یک سوال اومد و 87 اصلا تستی از اون کتاب نبود . به نظرم خوندنش چندان لازم نیست . اینو فقط برای این گفتم که اگه کسی این کتاب رو به شما معرفی کرد ، بدونین جریان چیه . شاید سال دیگه دوباره ازش سوال بیاد ، شاید هم یه کتاب جدید دیگه پیدا شد و تست های زیادی هم ازش اومد ! کلا تو این درس باید انتظار سوال های عجیب یا نا آشنا رو داشته باشید و سرجلسه هول نشید . پس اول کتابها رو کامل بخونین و خلاصه تهیه کنین بعد خلاصه هارو چند بار مرور کنید ودر آخر تست بزنین (همه تست های کتاب معرفی شده ) . یادتون باشه که از تست ها هم نکته برداری کنید . اگه یه جزوه خلاصه مثل جزوه موسسات مختلف دارید که از اون شروع کنید تا یک دید کلی و مناسب پیدا کنید . در غیر این صورت از مدیریت عمومی دکتر الوانی شروع کنید که نگارش مناسبی داره . حتما از تابستان شروع کنید و حداقل 3تا کتاب رو تو تابستون تمام کنید . نکته آخر اینکه کتاب تست معرفی شده ، خلاصه نکات هم داره . به هیچ وجه کامل نیست ولی نگاه بندازید ، بد نیست .
تبصره 1 : دیگه هر درسی رو بشه حذف کرد ، این درس رو نمیشه کاری کرد ! منابع شماره 1 و 2 و4 رو که عمرا حذف نکنید ولی اگه یه جزوه خلاصه خوب دارید ، برای 3تا منبع دیگه وقت کمتری بذارین . ولی 3تا منبع مهم بالا و کتاب تست (تمام تست ها) رو اصلا حذف نکنید .
تبصره 2 : نه تنها مطلب قابل حذفی وجود نداره بلکه چند تا پیشنهاد جدید هست واسه خوندن! یکیش همون رفتار سازمانی افجه ، نه دیگه همین کافیه! آخه بقیه تکراریه و چیز جدیدی نداره . اصلا به نظرمن افجه رو هم نخونین و درعوض برای همون 6تا منبع اول وقت کافی بذارین .
تبصره 3 : این درس 40 تا تست در کنور داره . که در گرایش کارافرینی ضریب 2 و در بقیه گرایش ها ضریب 3داره .
که معمولا حدود 20تست از اصول مدیریت ، 8-10تا از بحث رفتار سازمانی ، 5-7 تا از منابع انسانی و 3-4 تا هم از تحلیل سیستم میاد . البته این ترکیب ثابت نیست . مثلا سال 86 حدود 8تا سوال از تحلیل سیستم بود ولی 87 حدودا 2سوال.
اقتصاد :
کتاب های دکتر محسن نظری – درس و مجموعه سوال های طبقه بندی شده ویژه رشته مدیریت - کامل ، جامع و کافیه . یه کتاب برای خرد و یه کتاب برای کلان . به نظرم هیچ توضیح دیگه ای لازم نیست . یه بحثی که اینجا وجود داره ، اینه که در 2سال اخیر چند تست کنکور عینا در کنکور های پارسه هم بوده (مثل تست های 117 – 128- 129 – 135 – 139کنکور 87 – که البته من با آزمون های سال 86 پارسه مقایسه کردم ) و باز هم البته این تست ها غیر از تست های تابلویی هست که تو هر کتاب و آزمونی وجود داره و اگه اونهارو هم حساب کنیم به حدود 20 تست میرسه و جالبه که 3تا از این 5تست مسئله بوده و بدون تغییر عدد مطرح شده ! احتمال یکی بودن طراح در 2آزمون کمه و احتمال قوی تر اینه که در هر 2آزمون (پارسه و کنکور اصلی) تست ها از یک کتاب یکسان خارجی استخراج شده اند . از این بحث که بگذریم باید بگم که کتاب های نظری کافیه و اگه مطلبی رو درک نکردید باید بگم که به هیچ وجه بیخیال این درس نشید و با کمی تمرین و تکرار براحتی درصد بالایی میتونین بیارین . مخصوصا به این دلیل که تست های این درس کاملا روتین و بینهایت تکراریه! همون کتاب نظری هم تست تالیفی داره و هم تست کنکور و نیاز شما رو تماما برطرف می کنه . این دکتر نظری ، 2تا کتاب دیگه هم داره به اسم 2000 تست – هم برای خرد و هم کلان – ولی اون دیگه زیادیه . وقتی با همین کتاب نکته و تست میشه 80-90 زد دیگه 2000 تست افراطیه . سعی کنید که تست های تالیفی رو همزمان و یا با فاصله کم از مطالعه فصل مربوطه بزنین و تست های کنکور رو بذارین برای دفعات بعدی و مرور .
تبصره 1 : اصلا چیزی رو حذف نکنین . نهایتش 2 فصل آخر کلان رو میتونین حذف کنید . از خرد شروع کنید و کلان رو هم تا جایی که رسیدین بخونین . یا یک فصل رو نخونین ، یا کامل و با تست ها بخونین . البته چون فصل ها بهم پیوسته هست ، نمی تونین مثلا فصل 4 رو حذف کنید و 5 رو بخونین .
تبصره 2 : اصلا چیز قابل حذفی وجود نداره . توجه کنید که منظور ما از این تبصره فقط کمک در شناسایی مطالب غیر مهم بود که البته در بعضی درس ها این مطالب رو نمیشه کامل جدا و مشخص کرد . فکر کنم در ادامه بحث معرفی منابع
، دیگه به این تبصره نیازی نیست .
تبصره 3 : این درس 30 تا تست داره و تو تمام گرایش ها ضریب 2 داره . 15 تا سوال از خرد میاد و 15 تا از کلان . تو کتاب نظری توزیع فصل به فصل سوال ها هم اومده یعنی نوشته که به طور متوسط از فلان فصل n تا سوال میاد .
مطالب مشابه :
منابع کارشناسی ارشد-ریاضی
این کتاب خیلی بهتره! کنکور پارسه یا ماهان استفاده کنید یا جزوات اساتید بزرگی
برنامه ریزی کارشناسی ارشد حسابداری 89 +ظریف دانشگاه+راهنمایی مطالعه برای کنکور
و حتی کتب آموزشی و مکمل استانداردا ویا جزوات پارسه وماهان یا بهتره! ؟ اما پارسه یا
منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت
جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا ماهان و ) نميگم جزوات به بهتره چون
ویژه داوطلبان ارشد صنایع و سیستم
کتاب استاد گایینی پارسه=== این کتاب خیلی بهتره پس جزوه باشن یا از انتشارات
منابع 2
اینها تنها درسی هستند که بیشتر تاکید می کنم به جای کتاب از جزوات ماهان ، پارسه یا بهتره
منابع کنکور کارشناسی ارشد مدیریت
جزوه که فرقی نمی کنه ولی جزوه ماهان ، پارسه یا ماهان و ) نميگم جزوات به بهتره چون كافيه
مصـاحبـه با رتبـه هاي برتر كنكور كارشنـاسي ارشد حسابداري و كارنامه ي آنها...
آیا از كتابها و جزوات بهتره اول کتاب مهرگان یا عادل ماهان یا پارسه البته
برچسب :
جزوات ماهان بهتره یا پارسه