مقدمه ای بر تلوزیون
مقدمه ای بر تلوزیون <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
تلویزیون سامانهای ارتباطی برای پخش و دریافت تصاویر متحرک و صداها از مسافتی دور است.
به مجموعه فراهم کننده و پخش کننده این تصاویر، سیما گفته میشود و دستگاه گیرنده برنامههای سیما، دستگاه تلویزیون نام دارد.
تلوزیون به خاطر ارائه تصویر از رادیو جاذبه بیشتری دارد و بعد تازهای به آن ارائه میکند تلوزیون چشمها را به خود خیره میکند و به علاوه فهم پیام را آسانتر می کند چون تصویر وصدا اطلات عات کا ملتری به مخاطب میدهد تلوزیون از جهت کنترل و تسلط بر افکار عمومی رسانه ای بسیار قو ی و موثر است در کشورها ی پیشرفته امروزه تلوزیون به عنوان وسیله ار تباط بین اللمل مورد استفاده قرار میگیرد
اجزای یک سیستم تلویزیون
اجزای یک سیستم تلویزیون ساده عبارتند از:
- یک منبع تصویر- این میتواند یک دوربین ویدئوی حرفهای برای عکسبرداری زنده و ارسال فیلم باشد.
- یک منبع صدا
- یک فرستنده که یک یا چند سیگنال تلویزیونی را با اطلاعات تصویر و صدا برای ارسال مدوله میکند.
- یک گیرنده (تلویزیون) که سیگنالهای تصویر و صدا را دوباره از پخش تلویزیونی بازیابی میکند.
- یک وسیله نمایشگر که سیگنالهای الکتریکی را به نور مرئی تبدیل میکند.
- یک وسیله صوتی که سیگنالهای الکتریکی را به امواج صدا تبدیل میکند که همراه تصویر پخش میشوند.
سیستمهای کاربردی تلویزیون شامل تجهیزاتی برای انتخاب منابع مختلف تصویر ، مخلوط و ترکیب کردن تصاویر از چندین منبع بصورت یک تصویر، درج سیگنالهای ویدئویی از قبل ضبط شده ، همزمان کردن سیگنالهای منابع مختلف ، و تولید تصویر مستقیم با کامپیوتر برای منظورهایی مانند معرفی اطلاعات ایستگاه پخش میباشد. ارسال میتواند از طریق هوا و توسط فرستندههای زمینی، از طریق کابلهای فلزی یا نوری، یا توسط رادیو با ماهواره صورت گیرد. ممکن است در هر جایی بصورت زنجیروار سیستمهای دیجیتال تعبیه شوند تا امکان کیفیت بهتر ارسال تصاویر را فراهم سازند ، پهنای باند ارسال را کاهش دهند، افکتهای مخصوص اضافه کنند، و امنیت و حفظ اطلاعات ارسال شده را جهت جلوگیری از دریافت آنها توسط کسانی که دراین سرویسها ثبت نام نکردهاند فراهم کنند.
تکنولوژی نمایشگر
به لطف پیشرفت در تکنولوژی نمایشگرها ، امروزه چندین نوع مختلف از نمایشگرهای ویدئویی وجود دارد که در دستگاههای تلویزیون استفاده میشوند:
- ""CRT"" نمایشگرهای رایجتر لامپ اشعه کاتدی. این نوع نمایشگرها زیاد گران نیستند و تکنولوژی ویرایش شده برای آنها وجود دارد که بهترین کیفیت تصویر را در حالت کلی فراهم میکند. آز آنجایی که رزولاسیون اصلی این نمایشگرها ثابت نیست، در بعضی از موارد آنها قابلیت نمایش منابعی با رزولاسیونهای متفاوت را با کیفیت تصویر بالا دارند.
- "" پانل فلت LCD"" یاً"پلاسما: پیشرفتهای جدید نمایشگر پانل فلت برای تلویزیونها که از سیستم نمایشگر کریستال مایع ماتریکس فعال، نمایشگر LCD یا تکنولوژی نمایشگر پلاسما را به ارمغان آوردهاست. پانل فلت LCDها و نمایشگر پلاسمابه اندازه ۱ اینچ صخامت دارند و میتوانند مانند یک تابلو از دیوار آویزان شوند یا روی پایه قرار بگیرند. بعضی مدلها را میتوانند به عنوان مانیتور کامپیوتر به کار برد.
هرکدام نقاط ضعف و مزایای مخصوص خود را دارند. نمایشگر LCD پانل فلت میتواند زاویه مشاهده را کمتر و باریکتر کرده و بنابراین با محیط خانه تناسب نداشته باشد. صفحههای پروجکشن عقبی در شرایط طبیعی روشنایی روز یا اتاقهایی که کاملا روشن هستند بخوبی عمل نمیکنند و به محلهای مشاهده تاریک نیاز دارند.
واژههای مربوط به تلویزیون
وضوح تصویر مجموعه تعداد نقاط منفردی است که به عنوان پیکسلها در روی صفحه مورد نظر شناخته میشود. رزولاسیون نمونه ۸۰۰x۶۰۰ بدین معنی است که صفحه تلوزیون ۸۰۰ پیکسل در عرض خود و ۶۰۰  پیکسل در محور عمودی دارد . وضوح بالای مشخص شده وضوح بیشتر تصویر را نشان میدهد.
کنتراست یک اندازه گیری میزان نقاط روشن و تاریک روی صفحه میباشد. معیار نسبت بالاتر کنتراست ، تصویرهای بهتر و جالب تر ارائه میکنند که واژهای برای جزئیات غنی بودن مقدار عمق و سایه تصاویر است.
روشنایی تصویر میزان لرزش و ضعف و خرابی رنگها را اندازه میگیرد اندازه گیری cd / m2معادل مقدار شمعهایی است که لازم هستند تا به تصویر قدرت و کیفیت دهند.
باند فرستادن
باندهای مختلف از فرکانسهایی که تلویزیونها در آنها کار میکنند٬ بستگی به کشور محل استفاده دارند. سیگنالهای VHF و UHF در باندهای I IIو V معمولا استفاده میشوند. فرکانسهای پایین تر پهنای باند کافی برای برای تلویزیون ندارند. اگرچه BBC در اوایل از باند I VHF در ۴۵ مگاهرتز، استفاده میکرد، این فرکانس مدت زیادی برای این مورد استفاده نشد. باند II برای ارسال و پخش رادیویی FM استفاده میشود. فرکانسهای بالاتر بیشتر مانند موجهای نور عمل میکنند و در ساختمانها نفوذ نمیکنند یا از اطراف موانع بخوبی رد نمیشوند که بتوانند برای پخش سیستم تلویزیونی سنتی مورد استفاده قرار بگیرند ، بنابراین آنها بطور عمومی برای پخش ماهوارهای استفاده میشوند، که از فرکانسهایی در حدود ۱۰ گیگاهرتز استفاده میکند. سیستمهای تلویزیونی در بیشتر کشورها سیگنالهای ویدئو را مانند سیگنالهای AM، (مدولاسیون دامنه )و صدا را به صورت سیگنالهای FM،(مدولاسیون فرکانس)رله میکنند. یک استثنا در این مورد کشور فرانسه است که صدا را مانند سیگنالهای AM رله میکند.
سایر مطالب مرتبط با این موضوع در وبلاگ آلفا
90/06/02 مقدمه ای بر تلوزیون
90/06/03 مزایای تلویزیون دیجیتالچیست؟
90/06/03 گيرنده ديجيتال تلوزيون (set top box ) چیست ؟
90/06/15 پلاسما(Plasma)، ال سی دی(LCD)، ال ئی دی(LED)، شباهت و تفاوت بین این سه مدل نمایشگر؟
90/11/21 هر آنچه در مورد تلویزیون های سه بعدی (DTV3) باید بدانید
مطالب مشابه :
اطلاعاتی در مورد تلویزیون های سه بعدی
مقالات الکترونیکی - اطلاعاتی در مورد تلویزیون های سه بعدی -
اطلاعاتی در مورد تلویزیون های سه بعدی
با توجه به تولد تلویزیون های سه بعدی و افزایش همه روزه فناوری ها و انواع مختلف این تلویزیون
مقاله در مورد نحوه عملکرد لامپ تصویر تلویزیون crt + تعریف اصطلاحات
کامپیوتر آفتاب بستان آباد - مقاله در مورد نحوه عملکرد لامپ تصویر تلویزیون crt + تعریف
هر آنچه در مورد تلویزیون های سه بعدی (DTV3) باید بدانید
آلفا - هر آنچه در مورد تلویزیون های سه بعدی (dtv3) باید بدانید - وبلاگ تخصصی مطالب و مقالات برق و
تحقیق
نقش تلویزیون در سرگرمی واوقات فراغت - تحقیق - تحقیق درس رسانه-دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد
مقدمه ای بر تلوزیون
یک استثنا در این مورد کشور فرانسه است که صدا را 90/11/21 هر آنچه در مورد تلویزیون های سه
"هرآنچه در مورد تلویزیون های هوشمند، Smart TV باید بدانید " -> زومیت
همه چیز از همه رنگ - "هرآنچه در مورد تلویزیون های هوشمند، Smart TV باید بدانید " -> زومیت - بیا تو
رابطه تماشای تلویزیون با ADHD
محققان بر این باورند که تلویزیون ممکن است در جدید ترین مطالعه ی در مورد اثرات تماشای
برچسب :
در مورد تلویزیون