مقدمه ای دربارۀ تابلو و اجزای آن
- تابلو : محفظه ای است فلزی یا غیر فلزی که تجهیزات در آن نصب شده و ارتباط الکتریکی توسط هادی ها برقرار شده و محفظه آماده بهره برداری می شود .
تابلوی برق به عنوان مجموعه ای که در آن یک یا چند وسیله قطع و وصل همراه با تجهیزات کنترل ، اندازه گیری ، حفاظتی ، تنظیم کننده و غیره ؛ به منظور ایجاد ارتباطات لازم بین آنها و سایر تجهیزات خارج از تابلو وجود دارد ، می باشد .
به طور کلی هر جا که بحث بهره برداری انرژی الکتریکی در تولید ، انتقال و توزیع و تبدیل انرژی الکتریکی و کنترل تجهیزات مصرف کننده انرژی الکتریکی مطرح باشد ، وجود تابلوهای برق ضرورت می یابد .
تابلوهای برق را می توان از جنبه های گوناگون تقسیم بندی نمود که مهمترین این تقسیم بندی ها بر اساس ولتاژ نامی تجهیزات و تابلو است . تابلوهایی که تجهیزات آنها دارای ولتاژ حداکثر تا می باشند ، در بخش فشار ضعیف قرار می گیرند و ولتاژ نامی بالاتر از یک کیلو ولت را در بخش فشار متوسط قرار می دهند که به طور معمول تجهیزات حداکثر تا درون سلول قرار داده می شود .
- اجزاء تشکیل دهندۀ هر تابلو
1. تجهیزات الکتریکی : لوازم الکتریکی که در تابلو استفاده می شود . عبارتست از کلیه عناصری که در مدار الکتریکی قرار می گیرند . ( به غیر از قسمت ارتباطات )
· کنتاکتور : عامل قطع و وصل مدار فرمان از راه دور
· بی متال : جهت فرمان قطع در اثر عبور جریان زیاد
· انواع رله ها : جهت ارسال فرمان قطع یا وصل در اثر عوامل مختلف و خطاهای گوناگون ( از قبیل رلۀ کنترل فاز ، رلۀ کنترل بار ، رلۀ زمانی یا تایمر و غیره ... )
· انواع کلیدها : جهت قطع و وصل مدار ( از قبیل کلیدهای سلکتوری ، غلتکی ، بوش باتون ، میکروسوئیچ ، فلوتر سوئیچ و غیره ... )
· تجهیزات اندازه گیری : جهت محاسبۀ پارامترهای متغییر ( نظیر آمپرمتر ، ولتمتر ، واتمتر ، فرکانس متر ، متر )
· ترانس جریان و ولتاژ : جهت کاهش یا افزایش جریان یا ولتاژ
2. بدنه : قسمت فلزی که تجهیزات را محصور می کند .
3. ارتباطات : ارتباط تجهیزات توسط هادی ها برقرار می شود . ( مثل سیم ، شینه ، کابلشو و غیره ... )
کلیۀ فعالیت قسمت های وایرینگ و شینه کشی جزء این دسته محسوب می شوند که به دو گروه ارتباطات انعطاف ناپذیر (شینه ها) و ارتباطات انعطاف پذیر (سیم و کابل) تقسیم می شوند .
- مطالبی دربارۀ مشخصات کلی تابلو ها
بسیاری از مواردی که مطرح خواهد شد در بین تابلوهای فشار ضعیف و متوسط مشترک می باشند .
چگونگی ساخت و طراحی یک تابلوی برق بر اساس تجهیزات به کار رفته در آن ، نحوۀ ارتباطات و عملکرد آنها ، نحوۀ دسترسی ها ، شرایط نصب تجهیزات و دیگر موارد تعیین می شود که به طور خلاصه به شرح زیر می باشد :
1. ساختمان بیرونی
2. محل نصب
3. روش نصب
4. شرایط نصب از نظر قابلیت انتقال
5. درجۀ حفاظت
6. روش های حفاظت افراد
حال به توضیح موارد ذکر شده در بالا می پردازیم ؛
ساختمان بیرونی : از نظر طرح بیرونی تابلوها را می توان به گروه های مختلفی تقسیم بندی کرد .
- تابلوی باز (open type assembly) : تابلویی است متشکل از اسکلت نگهدارنده که تجهیزات الکتریکی بر روی آن نصب بوده و قسمتهای برق دار تجهیزات در دسترس می باشند .
- تابلوی جلو بسته (dead front assembly) : تابلویی است با پوشش جبهۀ جلویی که از طرف جلو دارای حفاظتی حداقل معادل باشد ، قسمت های برق دار می توانند از طرف های دیگر در دسترس باشند .
- تابلوی تمام بسته (enclosed assembly) : تابلویی است که در تمام جهات به استثنای سطح نصب آن که ممکن است باز باشد ، کاملا بسته بوده و حداقل درجۀ حفاظت آن می باشد .
- تابلوی سلولی (cubicle type assembly) : تابلوی تمام بسته ای است که از نوع ایستاده می باشد و ممکن است از چند قسمت و یا خانه تشکیل شده باشد .
- تابلوی چند سلولی (multi cubicle type assembly) : ترکیبی از چند سلول که از نظر مکانیکی به هم پیوسته اند .
- تابلوی میزی (desk type assembly) : تابلوی تمام بسته ای که صفحۀ کنترل آن افقی یا شیب دار و یا ترکیبی از این دو باشد .
- تابلوی جعبه ای (box type assembly) : تابلوی تمام بسته ای که برای نصب روی سطوح قائم در نظر گرفته شده است .
- تابلوی چند جعبه ای (multi box type assembly) : ترکیبی است از چند جعبه که به صورت مکانیکی به هم پیوسته بوده و ممکن است روی قاب نگهدارنده واحد و یا قاب های مجزا نصب شود .
محل نصب : تابلوهای برق را می توان از نظر محل نصب به دو گروه کلی تقسیم کرد .
- تابلوی داخل ساختمان (assembly for indoor installation) : تابلویی که برای استفاده در محل هایی با شرایط عادی کار در داخل ساختمان ها طراحی شده است .
- تابلوی هوای آزاد (assembly for outdoor installation) : تابلویی که برای استفاده در شرایط عادی کار در هوای آزاد طراحی شده است .
روش نصب : قسمت های ثابت - قسمت های کشوئی و جداشدنی
- قسمت های ثابت (fixed parts) : در مورد قسمت های ثابت ، وصل کردن و یا باز کردن اتصالات مدارهای اصلی باید در مواقعی که تابلو بی برق است عملی شود . به طور کلی برداشتن یا نصب کردن قسمت های ثابت ایجاب می کند که از نوعی ابزار استفاده شود ، در این صورت جدا کردن یکی از قسمت های ثابت ممکن است به بی برق کردن همۀ تابلو یا قسمتی از آن منجر شود . تابلوهای ثابت یا از انواع تابلوهای این گروه می باشند ، تابلوهای مدولار فیکس نیز نوعی از تابلوهای ثابت می باشد که هر سلول آن دارای شینه کشی عمودی و قابل خانه بندی متغییر (محفظه بندی شده) برای نصب کلیدهای مختلف ، فیوزها و وسایل اندازه گیری برای فرمان موتورها و غیره بوده و مجهز به شینۀ اصلی افقی برای توسعه به چند سلول نیز می باشد .
- قسمت های کشوئی و جداشدنی (withdraw able & removable parts) : سلول های دارای قسمت های جدا شدنی و قسمت های کشوئی به نحوی طراحی می شوند که بتوان تجهیزات الکتریکی آنها را با ایمنی کامل از مدار اصلی در حالیکه برق دار است جدا و یا به آن وصل کرد . در این سلول می باید حداقل فواصل هوایی و خزشی در وضعیت های مختلف و همچنین در حال تغییر از وضعی به وضع دیگر ، رعایت شوند . قسمت های جدا شدنی باید دارای حالات وصل و جدا شده باشند ؛ تابلوهایی که دارای تجهیزات کشوئی و یا plug in می باشند ، در این گروه قرار می گیرند . قسمت های کشوئی علاوه بر حالت های فوق باید دارای حالت قطع بوده و ممکن است دارای حالت آزمون یا وضعیت آزمون نیز باشند و استقرار در محل هر یک از حالات می باید به روشنی قابل تشخیص باشد ، این نوع از تابلوها به نام تابلوهای کشوئی شناخته می شوند و دارای حالات ذیل می باشند :
1. حالت وصل : در این حالت مدار قدرت و فرمان وصل بوده و برق دار هستند .
2. حالت آزمون : در این حالت مدار قدرت قطع بوده و مدار فرمان وصل و برق دار می باشد .
3. حالت قطع : در این حالت مدار قدرت و فرمان هر دو قطع می باشند .
مکانیزم قطع و وصل مدار قدرت و فرمان بسته به نوع طرح تفاوت دارد ولی اصولا برای مدارقدرت از طریق اتصال چند شاخه که به باسبارهای قائم درگیر می شود و برای مدارهای فرمان از طریق ترمینال های نر و مادگی و یا کانکتور می باشد .
شرایط نصب از نظر قابلیت انتقال :
- تابلوی ثابت : تابلویی که برای نصب دائمی طراحی شده است ؛ مثل نصب روی کف یا دیوار
- تابلوی قابل انتقال : تابلویی است که به سادگی از یک محل مورد استفاده به محل دیگر قابل انتقال بوده و بدین منظور طراحی شده است .
درجه حفاظت : درجۀ حفاظتی را که یک تابلو در برابر تماس با قسمت های برق دار ، ورود اجسام خارجی و مایعات تأمین می کند ، توسط علامت اختصاری مشخص می شود .
Ip: Index of Protection
Ip: International Protection
اعدادی که در سمت راست علامت اختصاری قرار می گیرند به ترتیب بیانگر :
1. حفاظت در مقابل اجسام خارجی و تماس
2. حفاظت در مقابل نفوذ آب و مایعات
3. حفاظت در مقابل ضربه های مکانیکی
علاوه بر مشخصات فوق درجۀ حفاظتی دیگری نیز برای حفاظت در برابر مواد قابل انفجار تعریف می گردد :
(Sch) : حفاظت در برابر هوایی که ممکن است قابل احتراق یا انفجار باشد .
جدول زیر درجات حفاظت و تعریف آنها را که در بندهای 1 و 2 آمده است ، نشان می دهد .
اولین رقم سمت راست Ip |
دومین رقم سمت راست Ip |
0 |
0 |
1 |
1 |
2 |
2 |
3 |
3 |
4 |
4 |
5 |
5 |
6 |
6 |
_ |
7 |
_ |
8 |
بند 1 - اولین رقم مشخصه Ip : حفاظت در مقابل تماس و نفوذ اجسام خارجی
(0) - حفاظتی از اشخاص در مقابل تماس با قسمت های متحرک و باردار در داخل تابلو وجود ندارد . حفاظتی برای وسایل در برابر نفوذ اجسام جامد خارجی وجود ندارد .
(1) - حفاظت در مقابل تماس اتفاقی سطح بزرگی از بدن با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ اجسام جامد خارجی بزرگ وجود دارد .
(2) - حفاظت در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو با انگشتان وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ اجسام خارجی جامد با اندازۀ متوسط وجود دارد .
(3) - حفاظت در برابر تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو توسط ابزار ، سیم ها و یا اجسامی با ضخامت بیش از وجود دارد . حفاظت در برابر نفوذ اجسام خارجی جامد کوچک وجود دارد .
(4) - حفاظت در برابر تماس با قسمت های متحرک و یا باردار داخل تابلو توسط ابزار ، سیم ها و یا اجسامی با ضخامت بیش از وجود دارد . حفاظت در برابر نفوذ اجسام خارجی جامد کوچک وجود دارد .
(5) - حفاظت کامل در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل گرد و غبار مضر وجود دارد ؛ از نفوذ گرد و غبار بطور کلی جلوگیری نشده اما گرد و غبار نمی تواند به مقداری که در عملکرد رضایتبخش وسایل داخل تابلو تداخل نماید داخل تابلو شود .
(6) - حفاظت کامل در مقابل تماس با قسمت های متحرک و یا باردار در داخل تابلو وجود دارد . حفاظت در مقابل نفوذ گرد و غبار وجود دارد .
بند 2 - دومین رقم مشخصه Ip : حفاظت در مقابل نفوذ آب و مایعات
(0) - حفاظتی وجود ندارد .
(1) - حفاظت در مقابل قطرات آب متراکم وجود دارد . قطرات آب متراکم شده نباید اثر مضری بر روی تابلو داشته باشد .
(2) - حفاظت در مقابل قطرات مایع وجود دارد . زمانی که تابلو با زاویۀ نسبت به حالت عمودی ایستاده است ، قطرات مایع که بر روی تابلو می ریزند نباید آسیبی به تابلو برسانند .
(3) - حفاظت در مقابل باران وجود دارد . آب باران در زاویه مساوی و کوچکتر از نسبت به حالت عمودی نباید هیچگونه آسیبی به تابلو برساند .
(4) - حفاظت در مقابل پاشیدن مایع وجود دارد . مایع پاشیده شده از هر جهت نباید آسیبی به تابلو برساند .
(5) - حفاظت در مقابل پاشیدن آب تحت فشار وجود دارد . آب پاشیده شده از یک شیلنگ فشار بالا از هر جهت نباید آسیبی به تابلو برساند .
(6) - حفاظت در مقابل شرایط موجود در عرشۀ کشتیها وجود دارد . آب دریا در هنگام طوفان نباید داخل تابلوهای تحت شرایط پیش بینی شده شود .
(7) - حفاظت در مقابل غوطه ور شدن در آب وجود دارد . نباید امکان ورود آب به داخل تابلو تحت شرایط پیش بینی شدۀ فشار و زمان وجود داشته باشد .
(8) - حفاظت در مقابل غوطه ور شدن در آب برای مدت زمان نامشخص تحت فشار مشخص شده وجود دارد .
روش های حفاظت افراد : روش های حفاظت افراد در برابر برق گرفتگی یکی دیگر از طبقه بندی های تابلوهای فشار ضعیف و متوسط می باشد .
- حفاظت در برابر هر نوع تماس مستقیم و غیرمستقیم ( با استفاده از ولتاژ خیلی پائین )
- حفاظت در برابر تماس مستقیم به منظور جلوگیری از تماس خطرناک اشخاص با قسمت های برق دار که می توان با رعایت روش های مناسب در ساختمان تابلو یا انجام اقدامات اضافی در هنگام نصب تابلو تأمین نمود .
- حفاظت در برابر تماس غیر مستقیم مانند حفاظت با استفاده از مدارهای حفاظتی برای اتصالی در داخل تابلو و در مدارهای خروجی تغذیه شده از تابلو ، حفاظت با استفاده از اقداماتی غیر از مدارهای حفاظتی مانند جدایی مدارها و عایق بندی کامل و ...
- تخلیۀ بارهای الکتریکی : در مورد تابلوهایی که پس از قطع برق ، بار الکتریکی خطرناک در آنها باقی می ماند ، ( مانند خازن ها و غیره ) می باید لیبلی با نشانۀ خطر نصب نمود .
- راهروی عملیاتی و نگهداری در داخل تابلوها : این راهروها می باید همیشه قفل باشند و همچنین مجهز به علائم اخطاری واضح باشند .
تابلوی کنترل و روشنایی:
این تابلو ی مربوط سردخانه بود. این تابلو از 8 سلول تشکیل مي شود. که هر سلول از اضلاعی به شکل مکعب مستطیل تشکیل و بوسیله پیج و مهره شماره 8 به هم وصل می شدند سلول هاي شماره 3،2،1 شبیه به هم بودند. که هر سلول از چهار بقلي تشکیل شده بود که در ابتدای وصل کردن سلول ها دو يدگي انها را می گرفتیم و بوسیله متر که ان را در گوشه های سلول ها قرار می دادیم و ستون ها را با هم تنظیم می کردیم که از لحاظ اندازه با هم برابر باشند و در صورت برابر نبودن با تقه اي که به ان می زديم سعی می کردیم که انها را با هم برابر و مساوی کنیم و با آچار بوکس شماره 13 پیچ های شماره 8 را سفت می کردیم و به هر سلول 4 بقلی وصل می کردیم. و انها را با پیچ و مهرۀ شماره 8 می بستیم. در بعضی تابلو ها که تک سلولی بودند یک کابل گردون به انها متصل می شد و اگر دو سلولی بودند باز هم یک کابل گردون به اندازه ان دو سلول به ان وصل می شود و بالا خره با توجه به تعداد سلول ها یک کابل گردون به اندازۀ ان دو سلول به ان وصل می شود. کابل گردون در اصل زیریی سلول ها است. که زير هر سلول در وسط كابل گردون دو سوراخ بزرگ قرار داده شده بود كه برای عبور کردن کابلها از ان بود که به دور این سوراخها لاستیک می انداختیم برای جلوگیری از زخمی شدن کابلها در قسمت بالایی هر سلول یک مهتابی و یک میکرو سوئیچ وصل می شد. که با باز و بسته شدن در مهتابی خاموش و روشن می شود. در تابلوی مورد نظر ما این میکرو سوئیچها با هم سری شده بودند. و در هر قسمت بالایی هر تابلو یک پایه مقره قرار داشت که سه مقره بر روی ان قرار داشت.و در دو سلول اولی شمش هاي سه فازه R,S,T بهم متصل می شدند در سه سلول بعدی متصل به ان سه شمش R,S,T سه فازه قرار داشتند که در وسط این شمش ها سوراخهایی زده می شد که از کلید های حرارتی و کنتاکتورهایی که در پایین نصب شده بود به انها سیم می آمدو در شمش های دو سلول اولی 5 سوراخ در سمت راست و 5 سوراخ در سمت چپ قرار داشت که همانطور که گفته شد به انها از کنتاکتور ها و کلید ها سیم می آمد و یک سوراخ هم در وسط انها قرار داشت که ان سوراخ سوراخ به عنوان رزرو بود و در سلول سوم هم بهمين ترتيب سيم به اين سوراخها مي آمد و در سلول چهارم سه سوراخ چپ راست و سه سوراخ در سمت چپ قرار داشت و يك سوراخ در وسط ان قرار مي گرفت كه به انها شمش مسي متصل مي شود همان سه فاز R,S,T ما بود اين شمش ها در قسمت پاييني تابلو يا همان سلول چهارم به يك كليد قطع و وصل A800 امپر و 690V وصل مي شود. و سوراخ ديگري نيز در وسط ان قرار داشت كه به عنوان رزرو از ان استفاده مي شود و فاز هاي R,S,T از قسمت پاييني سلول از كنتاكتور ها به سوراخ هاي سمت راست شمش ها مي ايد سلول شماره 5:5 سيني نصب مي شود كه اين سيني ها بوسيله دو تيره به بقلي هاي تابلو و قسمت پاييني سلول متصل مي شودند بر روي سيني شماره يك از بالا يك كليد قطع و وصل 400A و 690V وصل مي شود و در سيني شماره 2 از بالا يك كنتاكتور با كد F185 ولتاژ V1= 1000A و جريان Ith= 25A و Uinp=82 v نصب مي شود و در زير ان يك بي متان با ظرفيت جريان 90 تا 150A نصب مي شود.
در سيني شماره 3 يك كنتاكتور با كد F-185 و با همان مقدار ولتاژ و جريان نصب مي شود.
در سيني شماهر 4 هم يك كنتاكتور با كد F-150 نصب مي شود كه اين كنتاكتور ولتاژ UI=1000V و جريان Ith=250A و UIMP= 8 KV دارا بود در سيني شماره 5، شش شمش بصورت دو تا دو تا به به سيني متصل مي شود كه ما بين هر دو شمش دو مقره در بالا و پايين ان وصل مي شود و از ان طرف هم بوسيله دو مقره از زير به سيني متصل شده كه از متره هاي 100M براي اين كار استفاده مي شود كه هر كدام از اين دو تامتره به ترتيب از سمت چپ R,S,T بودند لازم بذكر است مقره هايي كه در قسمت بالايي تابلو مورد استفاده قرار مي گرفتند شمارمه ان چهار بود . بطور كلي بر روي هر سيني تعداد كانال و ريل متصل مي شود كه كانال براي عبور سيم هاست و ريل ها براي قرار گرفتن كنتاكتور و كليد هاي حرارتي و كليد هاي مينياتوري و كنتاكتورهاي فرمان بر ان است در سلول شماره 7 ريل به ان متصل مي شود كه ريل شماره 1 ، 9 كليد حرارتي بصورت سه به سه قرار داده شده است و در ريل شماره 2 ، 9 كنتاكتور قرار داده شده است.سيستم برودتي أمونياكي است . أمونياك توسط كپرسور داخل لوله ها مي شود . از طريق لوله ها داخل كولر هاي اتاق ها مي شود. توسط فن هاي داخل كولر هاي با د سرد زده مي شود. امونياك از طريق لوله ها به كندانسور بر مي گردد و دوباره خنك مي شود و بهمين ترتيب اين روند بصورت چرخشي تكرار مي شود .برق از سه فاز R, S, T و كليد اتوماتيك اصلي مي شود بعد از ان جا وارد شمش هاي اصلي شده و از انجا به خطهاي مصرفي توزيع مي شود .
و در روشها با هم فرق دارند . همجهت كنترل مصرف انرژي كنترل فرمان استفاده مي شود . كه اين عمل كنترل با استفاده از كنتاكتور ها ، رله ها ، PLC انجام مي شود.مدار فرمان شماره 2 وقتي كليد سوئيچ را در حالت1 قرار مي دهيم 9 تا فن به صورت دستي كارمي كند و به صورت اتوماتيك ديفراست مي شود يعني برفك زدايي صورت مي گيرد.وقتي سوئيچ را در حالت 2 قرار مي دهيم 6 فن به صورت دستي كار مي كند و به صورت اتوماتيك ديفراست مي شود .( برفك زدايي)وقتي كليد را در حالت سه قرار مي دهيم . سه فن بصورت دستي كار مي كند و بصورت اتوماتيك ديفراست مي شود و وقتي كليد را در حالت صفر قرار دهيم بصورت كلي خاموش مي شود . وقتي كليد را در حالت 4 قرار مي دهيم همه وظايف شان را بصورت اتوماتيك انجام مي دهند اين نقشه مربوط به سلول دوم از سمت چپ است . كليدي وجود دارد به نام Lockable Man Inroom اين كليد در داخل سرد خانه نصب شده كه اگر كسي داخل سردخانه گير كرد چراعي از بيرون روشن شود و اژير خطر به صدا در مي ايد.وقتي كليد را در حالت 1 قرار مي دهيم 9 فن دستي فعال مي شود و وقتي كليد را در حالت 2 قرار مي دهيم 6 فن دستي فعال مي شود و وقتي كليد را در حالت چهار قرار مي دهيم بصورت اتوماتيك فعال مي شود و وقتي كليد را در حالت 5 قرار مي دهيم سرد كن فعال مي شود . وقتي كليد را در حالت 6 قرار مي دهيم برفك زدا يا ژDefrosting فعال مي شود وقتي كليد را در حالت 9 قرار مي دهيم برفك زدا + بالانس كن فعال مي شود و خط 10 ،11 و 12 مربوط به عمل بالانس مي باشد و در خط 13 ترموستات قرار داده شده است تا دما را تنظيم كند .يك هواکش در پشت تمامی سلول ها نصب می شد و با پیچ و مهره چهار بسته می شد كه نصب هواکش بستگی به تعداد سلول ها دارد که هوا كش در اکثر سلول ها نصب می شود. یک ترمینال در زیر فن قرار مي و سيم هاي برق را كه یک سیم فاز ان از میناتورهای بالای صفحه و نول ان را از قسمت پایین می گیرد.در سلول شماره 1 در قسمت بالایی تابلو شمشهای R,S,T قرار دارند که در روی انها سوراخهایی وجود دارد که سیم های فاز و نول از کنتاکتور ها به انها می آمد ، در قسمت بالایی انها مهتابی بصورت موازی نصب مي شود ، در قسمت میانی سلول یک سینی بوسیله دو تيره که این تیره ها به بقلی ها و بدنه تابلو وصل شده بودند. در خط شماره 1 ، 12 عدد کلید مینیاتوری قرار داده شده که همه انها بوسیله یک پل به هم متصل شده است . در خط شماره 2 هم 4 عدد کنتاکتور کمکی قرار داده شده است که از قسمت پایینی کلید مینیاتوري ها به قسمت بالایی بي متال ها سیم هايي وصل شده است و در کنار کنتاکتور هم یک كليد مینیاتور ی قرار داده شده است .در طبقه سوم این سلول دو ردیف جداگانه کلید مینیاتوری 12 تايي نصب مي شود که انها از بالا به هم پل شده اند یعنی بهم وصل شده اند و از قسمت پایین به کنتاکتورهای کمکی R,S,T متصل مي شوند که شماره های انها بترتیب 1L1 5L3,3L2, می باشد و این مربوط به خط شماره 4 می باشد كه تعداد این کنتاکتورها 8 عدد بوده که مانند خط شماره 2 سیم کشی انها انجام می شود و به ترمینال و کلیدهای روي در متصل مي شوند . لازم به ذکر است روی در این سلول دو ردیف STOP و START قرار داده مي شودكه در هر رديف 6 stop و START قرار داده شده است که سیم های کنتاکتور های کمکی به STOP و START آمده و از انجا به ترمینالها نیز وصل مي شود.در ردیف شماره 5 ، 6 عدد کلید مینیاتوری سه فاز نصب شده كه در گوشه سمت چپ این خط یک کلید قطع و وصل کلی نصب مي شود که ورودهای ان به شمش هاي بالاي سلول که همان فاز هاي R,S,T مي باشند، وصل می شوند و خروجی های انها به ترمینال پایین سلول منتقل مي شود . ورودی های کلید سه فازه ها به طبقه بالایی یا خط بالایی و در اصل به خروجی های کنتاکتورهای کمکی وصل مي شود . خروجیهای کلید های سه فاز به طور کلی به ترمینالهای پایین وصل شده که لازم به ذکر است ما دو ردیف ترمینال داشتیم که ردیف بالايي مربوط به كنتاكتور هاي كمكي و كليد هاي start , stop و رديف پایین برای خروجی های کلید قطع و وصل بزرگ A125 , V500 بود ،از سمت چپ بترتیب سیم ها وصل مي شود که روی سیم و ترمینال ها جهت سهولت کار و شناسایی اینکه کدام سیم از کجا آمده شماره گذاری شده بود و روی کنتاکتورها و كليدهاي مینیاتوری هم شماره گذاری شده است . بطور مثال روی کلید های مینیاتوری نوشته مي شود 16F1و 16F2 و 16F3و16F4 یا روی کنتاکتورهای کمکی نوشته مي شود 27K5, 27K1 و 27K8 و 28K1 و 28K5و 28K8و29K1 و 29K5 و 29K8كه این روند برای کلید های مینیاتوری تکفاز تا شماره 30F8 ادامه دارد برای کنتاکتور کمکی تا شماره 30K8 ادامه دارد و برای کلید های سه فاز از شماره 21F1و 21F2 و 21F3 به همین ترتیب شروع می شود تا شماره 21F12 و در شماره 22F1 کلید قطع و وصل بزرگ 125A , 500V قرار دارد و از انجا به بعد کلید های سه فاز از شماره 22F2 شروع می شود تا شماره 22F9 ادامه مي يابد و در ردیف بالایی ترمینالها که از ترمینال شماره 4 استفاده مي شود سه شماره سیم
قدرت وصل است و سه شماره سيم ديگر كه مربوط به مدار فرمان وصل شده که سه شماره قدرت ان از خروجی کنتاکتورهای کمکی خارج مي شود منظور کنتاکتورهای طبقه چهارم است سه سیم فرمان یکی به رنگ قهوه ای بود که از STOP روی در می آید و دو سیم زرد که به ترمینال مي آمد بترتیب از سمت چپ یکی از تیغه باز روی در آید و یکی دیگر از تیغه باز روی کنتاکتور کمکی که شماره ان 14 بود مي آمد و دو سیم سبزنیز یکی از تیغه باز پایینی که شماره ان 13 بود می آمد و یکی دیگر از A1 می آمد و بهمین ترتیب این سیم ها تا شماره 12 که روی ترمینال ها ثبت شده است ادامه می یافت و شماره ترمينال ها كه 6 عدد بود از شماره 1 الي 12 ادامه داشت در ردیف پایینی ترمینالها ابتدا سه عدد ترمینال شماره 35 استفاده مي شود که سیم های خروجي کلید قطع و و صل 125A به ان مي امد و شماره این ترمینال ها به صورت 13 13 13 بودو از شماره 14 به بعد خروجی های کلید مینیاتوریهای سه فاز تا شماره 34 ادامه داشت از سمت چپ به ترتیب این سیم ها از کلید های سه فاز می امد که شماره 14 تا 18 از ترمینال شماره 6 استفاده مي شود و از ترمینال شماره 19 تا 25 از ترمینال شماره 4 استفاده مي شود از شماره 28 تا 29 هم از ترمینال شماره 6 و از شماره 30 تا 34 هم از ترمینال شماره 4 استفاده مي شود . که قطر سیم هایی که کشیده می شود بستگي به آمپر ان کلید ها داشت بطور مثال برای کلیدهایی با آمپرهای مختلف طبق جدول زیر قطر سیم ها تعیین می شود.
فیوز |
جریان |
قطر |
10 |
10 |
1 |
10 |
12 |
1/5 |
20 |
21 |
2/5 |
25 |
27 |
4 |
35 |
33 |
6 |
|
48 |
10 |
63 |
65 |
16 |
80 |
88 |
25 |
100 |
110 |
35 |
125 |
140 |
50 |
|
|
70 |
|
|
95 |
|
|
120 |
|
|
150 |
|
|
185 |
|
|
240 |
|
|
300 |
|
|
400 |
آمپر انها را به این شکل نشان می دهند به عنوان مثال روي يك كليد مينياتوري نوشته شدهC32 كه اين نشانگر آمپر ان است كه با توجه به جدول از سیم قطر 6mm و كليد مينياتوري با مشخصه C25 از سیم با قطرmm 4 استفاده مي شود و به همين ترتيب طبق جدول قطر سيم ها مشخص مي شود .که با توجه به قطر سیم هایی که به ترمینال ها مي آيد ترمینال های مورد نظر را قرار می دهیم برای ترمینال های شماره 4 از سیم های با قطر 5/2 و mm1 می توانیم استفاده کنیم و برای ترمینال های 6 از سیم های 4 استفاده کنیم . از هر سايزي تا 6 می تواند در ان برود در قسمت بالایی این سلول ها معمولا یک تلق برای حفاظت قرار داده می شد این تلق با زاویه 900 درجه بوسیله سشوار حرارت داده شده و فرم داده می شد این تلق برای جلوگیری از اینکه احیاناً کسی دستش به شمش های بالایی تابلو یا سلول نخورد و برای ایمنی قرار داده شده است. خط چهارم خروجی به ترمینال می آيد و خط پنجم ورودی ان از شمش ها گرفته شده و از قسمت سمت چپ شمش ها می آيدو به ترتیب سه فاز T,S,R وصل می شود به اين ترتیب كه در طرف سمت راست شمش نیز سیم های R,S,T به ورودی های کلید مینیاتوری سه فازه وصل می شد.
در خط دوم و چهارم کنار کنتاکتورهای کمکی یک کلید مینیاتوری قرار داده شده است که این کلید مینیاتوری ها به هم پل شده اند و یک سیم از کلید مینیاتور شماره 1 از ردیف 2 ویک سیم از ردیف چهارم به مینیاتور ی سمت چپ مي آيد که این برای تست فرمان ان مي باشد و از سیم شماره 1 مي شود و STOP START, که روی هر تابلو یا سلول نصب می شوند نول های انها با هم پل می شوند و به این صورت به هم وصل می شوند سیم با قطر 35 که از كليد خارج می شود بوسیله لوله خرطومی به ترمینال هدایت می شود و سیم هایی که از کنتاکتورهای کمکی آمده اند نوار چسب زده مي شود و بوسیله لوله خرطومی به در هدایت می شدند . لازم به ذکر است که در مابین کنتاکتورها و کلید ها کانال ها قرار می گرفتند تا سیم ها از انها عبور کنند و سیم ها را بپوشاند . که روی در یک قفل سه زبانه ای سه حالته قرار گرفته است . و در را هم بوسیله لولا و پین جا می اندازند . و در قسمت داخلی در دور تا دور ان از لاستیک پهن استفاده مي شود تا در به راحتی بسته شود در قسمت پایینی در هم یک فیلتر جهت هواکشی قرار داده مي شود و در قمست پاييني دو شمش قرار داده مي شود كه سيم نول به اين دو شمش مي آمد. کنتاکتور های کمکی در قسمت بالایی خط دوم بهم پل شده اند و از یکی از انها یک سیم به بيرون آمده است و به طبقه چهارم و به کنتاکتور های کمکی پل مي خورد و همه انها را بهم متصل مي شوند .یک سیم از طبقه دوم به شمش می آید و یک سیم از طبقه چهارم به شمش می آید و یک سیم از در به شمش می آید که همه این سه نقطه بهم وصل شده اند و در مجموع سه سیم به شمش پایین می آید برروي در هم یک سیم به بعنوان ارت تابلو وصل می شود
سلول شماره 2 اگزوز فن ( فن تخلیه یا هوا کش )
بوسیله این تابلو هواکش های داخل سردخانه خاموش یا روشن می شوند . برروی در این تابلو تعدادی سیگنال و کلید قطع و وصل (1-0) نصب شده است که در اصطلاح به ان دستي یا اتوماتيك گفته مي شودكه همان خاموش و روشن است در حالت کلید دستی عمل می کند و وقتی در حالت 2 یا اتو ماتیک باشد در صورتی که کل تابلو در حالت اضطراری باشد این تابلو به صورت اتوماتیک خاموش یا روشن می شود . با زدن هر کدام از این کلید ها این سیگنال روشن یا خاموش می شوند . این رنگها زرد و سبز است.بر روي سینی این تابلو در خط اول 6 کلید حرارتی و 2 کلید مینیاتوری قرار داده شده است . در خط دوم 6 کنتاکتور و خط سوم 6 کلید حرارتی و در خط چهارم 6 کنتاکتور و در خط پنجم 6 کلید حرارتی و در خط ششم هم 6 کنتاکتورقرار دارد . ورودی های کلید های حرارتی به شمش هاي بالایی تابلو و خروجی های ان به کنتاکتور وصل شده و خروجی کنتاکتورها هم به ترمینال پایین سلول یا سینی وصل مي شود. لازم به ذکر است که این کنتاکتور ها و کلید بوسیله ریلی که بر روی سینی نصب شده است قرار می گیرد در سمت چپ شمشها شش سوراخ و در سمت راست چهار سوراخ قرار داده شده است . کلید مینیاتوری که در سمت چپ قرار دارد ورودیهای ان از زیر کنتاکتور های سلول چهارم گرفته مي شود.ورودیهای کلید مینیاتوری کلید مینیاتوری از کنتاکتور های سلول چهارم گرفته شده است خروجی های کلید مینیاتوری به شماره 2 و 1 کلید های دستی و اتوماتیک می آید ( بر روی در) و از قسمت0 یعنی حالت خاموش یک سیم به تیغه بسته کلید حرارتی یا همان بی متان می رود نول های روی سیگنال ها به يكديگر پل می خورند . این تابلو 8 سلول بدلیل حجم زیاد و بزرگی به دو قسمت تقسیم شد تا حمل و نقل ان راحت انجام شود و سپس به محض اینکه یه محل مورد نظر رسید مجدداً بوسیله پیچ و مهره و واشر تخت و فنری شماره 8 به هم وصل می شوند.
سلول شماره 3
بر روی سینی این تابلو بر روی خط اول روی ریل گوشه سمت راست سه کنتاکتور قرار دارد که بترتیب از سمت راست ستاره، مثلث، و اصلی هستند در وسط هم یک تایمر قرار داده شده و در گوشه سمت چپ هم یک کلید قطع و وصل 125A و 500V قرار داده می شد . در خط دوم در سمت چپ دو کلید حرارتی و در وسط 4 کلید مینیاتوری که کلید مینیاتوری در گوشه راست البته همان وسط با کد 20F1 نامگذاری شده و در كنار ان چهار کنتاکتور قرار داده شده که با نماد 20K4,20K2,20K1 , 20K0 نام گذاری شده است.در گوشه سمت راست هم يك تايمر قرار داده شده است . در خط شماره 3 در سمت چپ سه كتاكتور يا ظرفيت جريان LC1DO9 و LC2D12 و LC1D18 كه علائم 22K11 و 21K11 , 21K3 نامگذاري مي شود و در وسط اين تابلو دو كنتاكتور DLL 08-90 قرار داده شده بود كه كه با علامت 20K12 , 20K11 نامگذاري شده و در كنار ان كه در وسط يك كليد ميناتوري قرار داده شده كه با علامت 21P4 نامگذاري شده است در كنار ان يك كنتاكتور ديگر از نوع D1L08-22 قرار دارد كه با نماد 21K11 و 22K11 نامگذاري مي شود و در گوشه سمت راست اين خط هم يك كنتاكتور D1L08 قرار داده شده بود در خط شماره 3 هم در گوشه سمت چپ يك كليد مينياتوري با علامت 23F1 قرار داده شده كه در كنار ان در وسط 6 كنتاكتور DIL08-22 قرار داده مي شود . در گوشه سمت چپ يك كليد مينياتوري با علامت 23f1 قرار داده شده كه در كنار ان در وسط شش كنتاكتور DIL08-22 قرار دارند و در گوشه سمت چپ سلول شماره 4 اين سلول، سلول اصلي است. بر روي سيني اين سلول بر روي خط اول بر روي ريل از سمت راست يك كنتاكتور و در وسط ان 3 تايمر و د رگوشه سمت چپ ان دو كليد مينياتوري قرار داده شده بود و دور ان هم كانال بندي شده است و در گوشه سمت چپ اين سيني در بالاي سيني يك كليد قطع و وصل كه اين كليد ، كليد اصلي تابلو است و كار قطع و وصل شدن يا كنترل كل تابلو را انجام مي دهد قرار دارد و وروديهاي اين كليد بوسيله سه شمش R.S.T كه حالت داده شده بودند بوسيله خم كن و روي ان روكش حرارتي زده شده كه اين روكش بوسيله سشوار حرارت داده مي شود كه به شمش بچسبند بچسبندو شمش به اين طريق عايق بندي شود. بدليل اينكه اين تابلو براي يك موتور يا كمپرسور است برروي شمش هاي اين كليد قطع و وصل فقط بر روي يكي ازانها ترانس جريان قرار داده مي شود زيرا فرقي نمي كند چون وقتي به يكي از انها وصل شود آمپر متر كل جريان كه از ان عبور مي كند نشان مي دهد. لازم بذكر اين ترانس جريان به آمپر متر وصل مي شود تا جريان گذرنده را نشان دهد. بر روي خط شماره 2 در سمت چپ 2 يك كنتاكتور با جريان عبوري LC1F185 نصب مي شود كه وروديهاي ان از خروجي هاي كليد قطع و وصل طبقه بالا گرفته شده است بودند لازم بذكر است جلوي شمش ها يك تلق براي حفاظت قرار داده مي شود . در سمت راست اين كنتاكتور 5 كنتاكتور كوچك با كد D1L08-22 و با ولتاژ 50HZ, 220V يا 60HZ , 240V نصب شده است. لازم بذكر است براي هر خط اين سلول ازيك سلول جداگانه استفاده مي شود در زير كنتاكتور بزرگ يك بي متال كه در اصل اين بي متال به خروجي هاي كنتاكتور بزرگ وصل شده و خروجي هاي بي متال هم به طبقه پايين و به كنتاكتور پاييني با جريان عبوري LC1F183 آمده وخروجي اين كنتاكتور هم به يك كنتاكتور دگير در طبقه پايين با جريان عبوري LCF150 وصل شده و خروجي اين كنتاكتور هم بوسيله يك شمش بهم متصل مي شوند در زير اين كنتاكتور در طبقه آخر 6 شمش قرار داده شده مي شود كه بوسيله مقره M200 بصورت دو به دو بهم متصل شده اند . درخط شماره 1 و از خروجي هاي كليد قطع و وصل سه كابل با شماره 35 به ورودي كنتاكتور طبقه دوم وصل مي شوند واز خروجي بي متالي در طبقه اول متصل مي شود به شمش هايي كه در عقب تابلو قرار دارد وصل مي شود و از خروجي كنتاكتور دومي به شمش هاي جلوي تابلو مي آيد. ادامه سلول 3 و در گوشه سمت چپ هم سه تايمر قرار داده شده است. در پايين تابلو هم از شماره 1 تا 5 ، 3 تا 3 تا ترمينال شش متصل مي شود و از شماره 6 تا 26 هم ترمينال 4 قرار داده مي شود لازم بذكر است بر روي در تابلوها يك سيم ارت كه به سلول وصل مي شود قرار داده مي شود. اين سلول ها كه موقتا از هم جدا شده اند دو شمش نول در پشت انها نصب مي شود. و در گوشه سمت چپ سلولها سيمهايي كه از تجهيزات و ترمينالها و سيگنالها و كليدهاي روي در تابلو خارج مي شود از داخل لوله خرطومي عبور داده مي شود و روي تمام سيمها شماره گذاري مي شود كه بعدا براي شناسايي دچار مشكل نشويم. براي عبور دادن از داخل لوله خرطومي و براي اينكه شماره از روي سيم ها در نيايد سيمها را تا انجايي كه شماره دار است با فاصله نوار چسب زده مي شود و انها را شانه مي كنيم سپس از انجا به بعد بصورت يك تكه نوار چسب زده مي شود تا شمارها در نيايد و پس از اتمام كار نوار چپ را باز مي كنيم .
تابلوي مربوط به شركت شير سويا
اين تابلويي است كه كنترل دما ، بخار و قدرت را بر عهده دارد ويك موتور 5KW را دارد بدنه اين تابلو جهت جلوگيري از زنگ زدگي و بخاطر اينكه در معرض رطوبت يعني همان شير قرار دارد از استيل ساخته شده است. به فرمان اين تابلو شيشه هاي شير بر روي كان واير به حركت در مي آيد و كارهاي شستشو ، پر كردن شيشه ها از شير و بستن در شيشه ها انجام مي شود بر روي در اين تابلو يك صفحه LCD نصب شده كه بوسيله ان تنظيمات وقت مربوط به دستگاه ها و ساير تنظيمات دستگاه انجام مي شود در گوشه سمت راست در تابلو دو وسيله كنترل قرار داده شده كه tem contorol مربوط به كنترل دما است و temp control2 مربوط به كنترل بخار است.
در پايين صفحه LCD در رديف اول از سمت چپ يك سيگنال قرار داده شده كه مربوط به حافظه(memory ) است ورنگ سبز است در وسط يك سيگنال قرار داده شده كه مربوط به وصل شدن به بيرون دستگاه است كه روي ان نوشته شده است TIM programnيعني زماني كه در ان برنامه تنظيم مي شود.
در رديف اول يك شاسي وجود دارد در سمت راست به نام Fault Reset كه اين ثابتي براي اين گذاشته شده كه وقتي خطايي در دستگاه بوجود آمد چراغ آلارم يا همان هشدار دهنده در بالاي تابلو روشن شود كه براي خاموش كردن اين چراغ و براي متوجه شدن ايراد يا خطاي اين شاسي فشرده مي شود. در ريف دوم در سمت چپ يك كليد استارت وجود دارد كه با اين شاسي تابلو روشن يا فعال مي شود در وسط يك كليد دستي با نام TIMPROGROM نصب شده كه براي تنظيم زمان برنامه اي كه به دستگاه داده مي شود مي باشد . در سمت راست هم يك كليد با نام LAMPTEST وجود دارد كه با فشردن اين كليد در سيگنال بالايي و آلارم بالائي تابلو روشن مي شود و مي فهميم كه عيب از لامپها نيست و لامپها سالم هستند و ايراد از جاي ديگري است. در رديف سوم در سمت چپ يك كليد STOP وجود دارد و در وسط هم يك كليد YPEPROGROAM نصب شده كه اين كليد دستي بوده و چهار مرحله اي است مرحله 0 و 1 و 2 و 3 كه در هر مرحله يك چيزي را تايپ مي كند.
RESET PROGRAM_ EMERGENCY _ MAIN SWICH ادامه سلول 4 بر روي در اين سلول كه مربوط به كمپرسور است يك آمپرمتر از بالا و در سمت چپ ان ساعت يا تايمر قرار داده مي شود و زير ان 7 سيگنال قرار داده
مي شود و در زير ان يك كليد گردون كه در حالتهاي 4و 3 و 2 و 0 و 1 بود قرار داده مي شود اين كليد در حالت 1بصورت اتوماتيك كار مي كند و در حالت صفر كاملا خاموش است و در حالت 2 ، 25% فعال مي شود و در حالت3 ، 50% فعال مي شود در حالت 4 ، 75% فعال مي شود و در حالت 5، 100% فعال مي شود. در قسمت پايين و در رديف آخر تعداد 6 عدد سيگنال قرار داده شده كه 5 تاي ان رنگ زرد و يكي از انها به رنگ سبز و 5 تاي ديگر به رنگ قرمز هستند . سيگنالها كه انتخاب مي شوند با توجه به رنگ انها هر كدام مفهومي دارند به عنوان مثال از سيگنال سبز رنگ معمولا به عنوان RUN ياهمان راه انداز يا استارت استفاده مي شود. و سيگنال قرمز رنگ به عنوان OVERLOAD يا اضافه جريان استفاده مي شود كه در زماني كه تابلو با سلول دچار اضافه جريان شده باشد اين چراغ روشن مي شود از رنگ زرد به عنون روشن كننده يا ON يا STEP استفاده مي شود كه بطور كلي سيگنال هشدار دهنده يا خطر است. سلول شماره 5 بر روي در اين سلول از بالا سه سيگنال قرمز رديف 1 رديف 2 سه آمپر متر و در رديف 3 يك ولتمتر و يك كليد كه مربوط به حالتهاي مختلف ولتاژ و تنظيم ولتاژ را در حالتهاي مختلف هستند قرار مي گيرد مثلا حالت 0 يا حالت L3N, L2W, L1W و حالت L1L2 و حالت L2L3 و L113 قرار داده شده و در زير ان يك سيگنال سبز در وسط و يك شاسي قرمز رنگ كه براي قطع آژير قرار داده شده است و در زير ان يك كليد قطع اضطراري قرار داده مي شود و در قسمت پايين كه سه سيگنال زرد در نزديك قفل در نصب شده مي شود كه اين سيگنال ها براي هشدار و خطر مي باشند . در قسمت وسط تابلو و در بالاي stop اضطراري در سمت چپ يك كليد سوئيچ دار نصب شده كه اين كليد براي اين است كه هر كس اگر خواست مي تواند تابلو را قفل كند . زيرا وقتي اين كليد در حالت قفل باشد تابلو قابل راه اندازي نيست . در داخل اين سلول طبق معمول مانند گذشته شمش هاي R,S,T عبور كرده است و سه شمش كه متصل به اين شمش ها هستند به كليد قطع و وصل با جريان A800 و ولتاژ V690 بر روي خط اول سيني اين سلول از سمت چپ سه فيوز قرار داده شده است كه اين فيوزها از نوعي بودند كه فشنگهاي انها در هنگام قطع توسط شخص به بيرون مي آيد و در هنگام وصل به جاي خود بصورت كشويي باز مي گردد . در كنار ان يك كليد سه فاز و در وسط يك كليد كنترل فاز كه جهت كنترل است كه اگر يكي از فازهاي ما قطع شود كل مدار قطع مي شود يا اگر جاي فازها با هم جا به جا شود اين كليد كنترل مي كندو قطع مي شود . در سمت راست هم به ترتيب از چپ يك كليد مينياتوري تكفاز كه در بالاي ان يك شاسي قرار دارد كه اين شاسي براي جلوگيري از برق گرفتگي و براي محافظت قرار داده مي شود . دركنار ان يك فيوز و در كنار ان يك كليد مينياتوري تكفاز همراه با شاسي قرار داده شده و در كنار ان هم يك فيوز ديگر قرار داده شده است و در گوشه سمت راست هم سه كليد مينياتوري يك فاز قرار داده شده بود در رديف دوم هم در سمت چپ يك كليد مينياتوري تكفاز قرار دارند و در رديف دوم هم از سمت چپ يك كليد مينياتوري تكفاز قرار دارد و كنار ان هم 4 كنتاكتور وجود دارد كه يكي از انها از نوع Mder است در گوشه سمت راست هم يك شمش نول قرار داده شده كه سيمهاي نول به ان وصل شده است . در رديف پايين هم همانطور كه قبلاَ اشتاره شد . يك كليد قطع و وصل A800 , V650 قرار داده شده و در كنار ان هم يك ترانس بزرگ با ظرفيت V220 ولتاژقرار دارد كه در بالايV 220 ولت 5% خطا و پايين ان هم 5% خطا را دارد و در پايين و در رديف آخر هم 4 عدد ترمينال 6 و 7 عدد ترمينال 4 قرار داده مي شود . در پايين ان هم دو عدد شمش نول قرار داده شده است.
سلول شماره 6: اين سلول مربوط به اتاق سرد خانه است . و از دو قسمت تشكيل شده است . اتاق سرد خانه NO 15 و اتاق Nol6 . در اتاق شماره 5كه از قسمت هاي مختلف تشكيل شده است كه در سمت چپ ان يك ترموستات قرار داده شده است كه درجه حرارت اين اتاق را نشان مي دهد ودر وسط ان يك كليد قطع و وصل در حالتهاي 0-1-2-3-4 قرار داده شده كه اگر در حالت 0 باشد كاملا َ خاموش و در حالت 1 باشد فن شماره 9 كار مي كند و اگر در حالت 2 باشد فن شماره 6 كارمي كنمد و اگر در حالت شماره 3 باشد فن شماره 3 كار مي كند و اگر در حالت 4 باشد بصورت اتوماتيك كار مي كند . در سمت راست سيگنالهايي در سه رديف با رنگ هاي مختلف نصب شده كه در رديف اول از سمت چپ 5 سيگنال نصب شده كه اولي قرمز رنگ است و بالاي ان نوشته شده است MANIN ROOM اين سيگنال بر 5 اين نصب شده كه وقتي كسي در داخل سرد خانه گير كند با زدن يك شاسي اين سيگنال روشن مي شود و هشدار مي دهد كه كسي در داخل سرد خانه گير كرده است و در كنار ان يك سيگنال سفيد رنگ قرار داده شده كه در بالاي ان نوشته شده استEQUALIZING كه اين سيگنال مربوط به هماهنگي و تنظيم است . سه سيگنال بعدي مربوط به FAN است FAN 1و4و7 در رديف دوم از سمت چپ پنج سيگنال نصب شده كه بترتيب اولي با رنگ سبز Cooling مربوط به سرد خانه و ودومي با رنگ آبي NORMAL TEMP مربوط به دماي طبيعي است و سه تاي بعد مربوط به فن در رديف زيرين يك سيگنال با رنگ زرد به معني DEFRST به معني برفك زدايي و سيگنال بعدي قرمز OVERLOD است و سه فن با رنگ سبز وجود دارد كه يك شاسي ديگر وجود دارد كه CONDVTIVITKOL يك نوع كنترلر است .
تابلوي سردخانه سه سلولي : بوسيله اين تابلو به يخچال سردخانه فرمان داده مي شود كه چگونه كار كند و با فرمان اين تابلو برق هاي سردخانه قطع يا وصل يا بوسيله اين تابلو اگر كسي در داخل سردخانه مانده باشد و در بسته شده باشد مي تواند با فشردن يك كليد چراغي كه در اين تابلو نصب شده است روشن شده و هشدار دهد كه كسي در داخل يخچال است . سلول شماره 1 : در داخل اين سلول ها و در بالاي سلول طبق معمول تابلوهاي ديگر شمش يا شمش قرار داده مي شود كه از بالاي شمش سه سيم R,S,T به بالاي كليد هاي حرارتي متصل مي شود و سه سيم هم به بالاي كنتاكتورهايي كه در طبقه پايين قرار داده شده است منتقل مي شود كه همه اين سيم ها مربوط به فاز مي شوند و از رديف آخر كه شش كنتاكتور با مارك ABB A9-30-10 قرار دارندو ازپايين انها به ترمينال وصل مي شود . لازم بذكر است از پايين همه كنتاكتورها به ترمينالها سيم وصل مي شود. كه رديف اول اين سيني 6 كليد حرارتي بصورت سه تا سه تا و در رديف دوم 6 كنتاكتور به صورت سه تا سه تا و در رديف سوم 6 كليد حرارتي بصورت سه تا سه تا و در رديف چهارم كنتاكتور بصورت سه تا سه تا در گوشه سمت راست هم يك سكسيونر فيوز قرار داده مي شود كه به صورت اضافه جريان يا اضافه بار اين فيوز ها مي سوزند و ارتباط درمدار را قطع مي كند در رديف پنجم هم در سمت راست يك سكسيو نر فيوز يا هما ن فيوز فشنگي قرار داده مي شود كه سه سيم R,ST ان از بالا به شمش هاي زير كليد قطع و وصل بزرگ A630 و V690 وصل مي شود كه با شماره هاي T1,S1,R1 نامگذاري شده است و سه سيم هم كه همان R,S,T مي باشد از زير ان به ترمينال پايين سيني منتقل مي شود البته در ابتداي انها در رديف پنجم هم بترتيب از سمت چپ سه سكسيونر فيوز و يك كليد سه فاز و يك ك
مطالب مشابه :
نقشه تابلو برق سردخانه
مهندسی برق فراجهش&مهندسی کامپیوتر فراجهش - نقشه تابلو برق سردخانه - *****فراجهشی به سوی
نمونه تابلو برق طراحی و منتاژ شده در شرکت خدماتی تاسیساتی سرما در گرمای بندر جهت سردخانه
بوشهر آنلاین مارکت - نمونه تابلو برق طراحی و منتاژ شده در شرکت خدماتی تاسیساتی سرما در گرمای
سردخانه کیوی
ســـامـیا نـــیرو - سردخانه کیوی - تابلو برق صنعتی/تعمیرات بردهای صنعتی/فروش ملزومات برق
نقشه تابلو برق چند دستگاه چیلر و سردخانه
مهندسی تاسیسات پترومکانیکال - نقشه تابلو برق چند دستگاه چیلر و سردخانه - Hvac Piping Energy - مهندسی
پروژه سردخانه 2500تنی زیر صفر و تونل انجماد - شهرک صنعتی شماره 2 بوشهر - (سرما در گرمای بندر)
بوشهر آنلاین مارکت - پروژه سردخانه 2500تنی زیر صفر و تونل انجماد - شهرک صنعتی شماره 2 بوشهر
مقدمه ای دربارۀ تابلو و اجزای آن
مقالات رشته برق - مقدمه ای دربارۀ تابلو و اجزای آن - "اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید
استاندارد 16987: گوشت شتر مرغ - نگهداری در سردخانه - آیین کار (سرما در گرمای بندر)
بوشهر آنلاین مارکت - استاندارد 16987: گوشت شتر مرغ - نگهداری در سردخانه - آیین کار (سرما در گرمای
شرکت خدماتی سرما در گرمای بندر:مشاوره، طراحی، اجرای انواع سردخانه در استان بوشهر
بوشهر آنلاین مارکت - شرکت خدماتی سرما در گرمای بندر:مشاوره، طراحی، اجرای انواع سردخانه در
استاندارد 12591: میوه خربزه درختی (پاپایا) -نگهداری در سردخانه - آیین کار (سرما در گرمای بندر)
بوشهر آنلاین مارکت - استاندارد 12591: میوه خربزه درختی (پاپایا) -نگهداری در سردخانه - آیین کار
برچسب :
تابلو برق سردخانه