معرفی دانشگاه‎های برتر ایران


Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:Arial; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
معرفی دانشگاه‎های برتر ایران
دانشگاه تهران:
مقدمه و تاریخچه:
دانشگاه تهران بزرگ‎ترین مرکز آموزش عالی در ایران و قدیمی‎ترین دانشگاه ایران است که در سال 1313 با حمایت رضا شاه پهلوی تأسیس شد.
هم‎اکنون دارای 25 دانشکده است و از استادان مجرب ایرانی در بیش‎تر رشته‎ها بهره می‎گیرد. با داشتن 32 هزار دانشجو یکی از بزرگ‎ترین دانشگاه‎های خاورمیانه می‎باشد. علی‎رغم داشتن جایگاه مناسب در منطقه، در سطح جهانی دانشگاه معتبری محسوب نمی‎شود.
این موسسه با ادغام کردن دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفر اولین مدرسه کشاورزی در ایران، مدرسه صنایع و هنر (تأسیس توسط کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران دایر گشت و در 15 بهمن همان سال کلنگ تأسیس دانشگاه تهران توسط رضا شاه در زمین‎های پردیس جلالیه تهران (در جنوب پارک لاله کنونی) به زمین زده شد و در جمعه 24 اسفند، رسماً دانشگاه تهران تأسیس گشت.
این دانشگاه براساس موسسات آموزش عالی فرانسه الگو برداری شد و حتی طراحان ساختمان‎های دانشگاه تهران مهندسین فرانسوی بودند، و دروس و برنامه‎های هنرکده (دانشکده هنرهای زیبای فعلی) دقیقاً براساس الگوی موسسه اکول دبوزار طراحی گردید.
پردیس و بناهای این دانشگاه، توسط معماران اروپایی رولاند دوبرول، ماکسیم سیرو، مارکوف، الکساندر موزر، آندره گدارد، و محسن فروغی طراحی گردید.
پردیس‎ها و دانشکده‎ها:
الف) پردیس دانشکده‎های فنی
این مجموعه در دانشکده‎های برق، کامپیوتر، عمران، شیمی، متالوژی و مواد، معدن، مکانیک، علوم پایه، مهندسی صنایع، نقشه‎برداری و علوم مهندسی در گرایش‎های مربوطه پذیرای دانشجو می‎باشد.
ب) پردیس کشاورزی و منابع طبیعی:
این مجموعه با دانشکده‎های اقتصاد و توسعه کشاورزی ـ علوم و مهندسی کشاورزی ـ منابع طبیعی ـ مهندسی و متالوژی کشاورزی در رشته‎های مربوط اقدام به پذیرش دانشجو می‎نماید.
ج) پردیس علوم:
این مجموعه با دانشکده‎های شیمی ـ ریاضی، آمار و علوم‎ کامپیوتر ـ زمین شناسی ـ زیست شناسی در رشته‎های مربوطه در رشته‎های مربوطه اقدام به پذیرش دانشجو می‎نماید.
د) پردیس ابوریحان:
این مجموعه با دانشکده‎های تولیدات گیاهی و دامی ـ گیاه پزشکی در رشته‎های مربوطه اقدام به پذیرش دانشجو می‎نماید.
هـ) پردیس هنرهای زیبا:
این مجموعه با دانشکده‎های شهرسازی ـ معماری ـ هنرهای تجسمی ـ نمایشی و موسیقی در رشته‎های مربوطه دانشجو می‎پذیرد.
و) پردیس قم:
این مجموعه با دانشکده‎های حقوق، مدیریت، فقه و فلسفه در رشته‎های مربوطه اقدام به پذیرش دانشجو می‎نماید.
و همچنین دانشکده‎های علوم و فنون ـ هوافضا ـ علوم زیستی ـ دانشکده کتابداری و اطلاع‎رسانی ـ دامپزشکی ـ مجموعه‎های علوم اجتماعی و علوم انسانی به ترتیب اقتصاد تربیت بدنی ـ جغرافیا ـ روان‎شناسی ـ علوم اجتماعی ـ کارآفرینی ـ مدیریت و ادبیات و علوم انسانی ـ الهیات و معارف اسلامی ـ حقوق و علوم سیاسی ـ زبان‎های خارجی ـ مطالعات جهان همچنین پردیس‎های بین المللی ارس و کیش نیز وابسته به این مرکز آموزشی فعالیت دارند.
ویژگی‎ها و امکانات
ـ در سال 1971 ساختمان جدید کتابخانه دانشگاه تهران با طراحی عبدالعزیز فرمانفرمایان گشوده شد که امروزه حاوی 700.000 جلد کتاب و 1800 نشریه از سراسر جهان می‎باشد. هر دانشکده و اکثر گروه‎ها نیز کتابخانه تخصصی خود را دارند.
ـ عضویت رسمی در سیویلیکا
ـ جامع‎ترین کتابخانه و مرکز اسناد رسمی کشور
دانشگاه صنعتی شریف:
دانشگاه صنعتی شریف در سال 1344 با هدف تربیت و تأمین بخشی از نیروهای متخصص مورد نیاز کشور در سطوح بالای علمی، تأسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاه‎های ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. این دانشگاه عموماً به عنوان یکی از دانشگاه‎های برتر ایران در رشته‎های فنی شناخته می‎شود و قبول شدن در آن نیازمند کسب رتبه بالایی در کنکور سراسری می‎باشد. دانش‎آموختگان این دانشگاه، به دلیل اعتبار مناسب آن، برای انتصاب در مدیریت علمی، فنی و اجرایی بخت زیادی دارند و به علاوه در آزمون‎های متمرکز ورودی کارشناسی ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسی ارشد در رشته‎های فنی، مهندسی و علوم پایه، مقام بالایی را در بین دانشگاه‎های کشور داشته‎اند. همچنین تعداد زیادی در دانش‎آموختگان این دانشگاه، برای ادامه تحصیل عازم کشورهای دیگر می‎شوند.
دانشگاه‎ها
دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشکده مهندسی عمران، دانشکده فیزیک، دانشکده شیمی، دانشکده علوم ریاضی، دانشکده مهندسی انرژی (مهندسی هسته‎ای، مهندسی سیستم‎های انرژی، فناوری‎های نوین انرژی و محیط زیست)، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشکده مهندسی هوافضا، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی برق، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده‎ مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و اقتصاد.
ویژگی‎ها و امکانات
ـ کسب مقام نخست در مسابقات ریاضی دانشجویی برای 21 سال متوالی.
ـ کسب مقام نخست کشور در اکثر دوره‎های مسابقات acm.
ـ انتخاب چندین نفر از استادان دانشگاه به عنوان چهره ماندگار کشور از جمله: مهدی بهادری نژاد، حسن ظهور، پرویز دوامی، سعید سهراب‎پور، بهمن مهری، سیاوش شهشهانی، مهدی گلشنی و علی محمد رنجبر.
ـ کسب نشان درجه 1 دانش به وسیله استادان این دانشگاه مهدی بهادری نژاد و پرویز دوامی.
ـ داشتن بیش‎ترین تعداد اعضای فرهنگستان علوم در بین دانشگاه‎های ایران.
ـ معرفی شدن جواد صالحی به عنوان مستند‎ترنی دانشمند ایرانی در ISI.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مقدمه و تاریخچه:
دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) در زمره 300 دانشگاه برتر دنیا و یکی از با سابقه‎ترین موسسات آموزش عالی کشور در زمینه فنی و مهندسی است. این دانشگاه فعالیت‎های خود را تحت عنوان پلی تکنیک تهران از سال 1337 آغاز نمود و به مرور زمان، به لحاظ کمی و کیفی گسترش فراوانی یافت، به طوری که امروز این دانشگاه به عنوان مادر دانشگاه‎های صنعتی کشور تلقی می‎شود و با سابقه بیش از نیم قرن فعالیت درخشان، توانسته است با توسعه فعالیت‎های آموزشی، تحقیقاتی و دانشجویی، جایگاهی برتر را در میان مراکز علمی تحقیقاتی به خود اختصاص دهد. این دانشگاه با ظرفیت قریب به ده هزار دانشجو در 35 گرایش مقطع کارشناسی، حدود 90 گرایش کارشناسی ارشد و 36 دوره تحصیلی در مقطع دکتری و همچنین فرا دکتری، به تربیت نیروهای متخصص و پژوهشگر مورد نیاز جامعه پرداخته و تا کنون با تبریت بیش از سی‎هزار نفر، در مقاطع مختلف رشته‎های فنی و مهندسی و علوم پایه نقش سازنده‎ای را در جهت شکوفایی صنعت، اقتصاد و پایه‎های مدیریتی کشور ایفا کرده است.
دانشکده‎ها
دانشکده‎ مهندسی برق
در دوره کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، رشته‎های الکترونیک، قدرت، کنترل، مخابرات، مهندسی فتونیک و رشته مدیریت انرژی الکتریکی را دارا می‎باشد. همچنین دوره کارشناسی ارشد بین رشته‎ای مکاترونیک در سال 1385 در این دانشکده راه‎اندازی شده است. دانشکده مهندسی برق در رشته‎ قدرت و سیستم‎های مخابرات رادیویی با فرکانس بالا، قطب علمی کشور محسوب می‎شود.
دانشکده مهندسی صنایع و سیستم‎های مدیریت
این دانشکده در دو گرایش تولید صنعتی و برنامه‎ریزی و تحلیل سیستم‎ها در دوره کارشناسی، شش گرایش مهندسی صنایع، سیستم‎های اقتصادی اجتماعی، مدیریت سیستم و بهره‎وری و مهندسی مالی، مدیریت نوآوری و فناوری، مهندسی لجستیک و زنجیره تأمین در دوره کارشناسی ارشد و گرایش مهندسی صناعی در دوره دکتری، دانشجو می‎پذیرد.
دانشکده مهندسی پزشکی
گرایش بیوالکتریک، بیومکانیک، مهندسی بافت، مهندسی ورزش و مهندسی توانبخشی.
دانشکده مهندسی شیمی
در دوره کارشناسی، در گرایش‎های پتروشیمی و صنایع غذایی در دوره تحصیلات تکمیلی، در گرایش‎های مهندسی شیمی پیشرفته، مهندسی بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، جداسازی، پدیده‎های انتقال، ترمودینامیک، سینتیک و طراحی راکتور، محیط زیست، صنایع غذایی و بیوتکنولوژی دانشجو می‎پذیرد. دانشکده مهندسی شیمی در گرایش پتروشیمی قطب علمی کشور است.
دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
این دانشکده در دوره‎های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه‎های مهندسی خاک و پی، راه و ترابری، سازه، زلزله، آب، سازه‎های هیدرولیکی و مدیریت ساخت و همچنین گروه‎های میان رشته‎ای محیط زیست، معماری و شهرسازی، طراحی صنعتی و سازه‎های دریایی دانشجو می‎پذیرد. این دانشکده در گرایش مقاوم‎سازی و بهینه‎سازی ابنیه، ساختگاه‎ها و شریان‎های حیاتی، قطب علمی کشور است.
دانشکده مهندسی کامپیوتر و فن‎آوری اطلاعات
این دانشکده در دوره کارشناسی ارشد هشت گرایش دارد که سه گرایش معماری سیستم‎های کامپیوتری، هوش مصنوعی و سیستم‎های نرم‎افزاری، زیرمجموعه رشته‎ مهندسی کامپیوتر و پنج گرایش مدیریت سیستم‎های اطلاعاتی، تجارت الکترونیکی، امنیت اطلاعات، شبکه‎های کامپیوتری و سیستم‎های چند رسانه‎ای زیرمجموعه رشته مهندسی فناوری اطلاعات هستند. این دانشکده عنوان قطب علمی IT کشور را کسب کرد و همچنین دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ (مهندسی صنایع پلیمر و مهندسی علوم و تکنولوژی رنگ)، دانشکده ریاضی و علوم کامپیوتر (رشته‎های محض، کاربردی و علوم کامپیوتر در دوره کارشناسی)، دانشکده مهندسی دریا (رشته‎های مهندسی کشتی و کشتی‎سازی در دوره کارشناسی، مهندسی معماری کشتی با گرایش هیدرومکانیک و سازه، مهندسی ساخت در صنایع دریایی در دوره کارشناسی ارشد و مهندسی دریا در دوره دکتری)، دانشکده مهندسی معدن و دانشکده مهندسی مکانیک (دوره کارشناسی در دو گرایش مهندسی مکانیک و مهندسی ساخت و تولید)، دانشکده مهندسی نساجی (گرایش‎های مهندسی تکنولوژی نساجی، مهندسی شیمی نساجی و علوم الیاف در سه دوره کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری، در گرایش مهندسی پوشاک در دوره کارشناسی)، دانشکده مهندسی نفت (در دوره کارشناسی، مهندسی نفت و در دوره کارشناسی ارشد سه گرایش مخازن هیدروکربوری، حفاری نفت و اکتشاف نفت)، دانشکده مهندسی هسته‎ای و فیزیک (گرایش‎های مختلفی همچون پلاسما، اتمی و مولکولی، حالت جامد، مهندسی پرتوها، هسته‎ای و ذرات بنیادی)، گروه مهندسی هسته‎ای و دانشکده مهندسی هوافضا (در سه گرایش: «جلوبرندگی»، «سازه‎های فضایی» و «مکانیک پرواز»).
ویژگی‎ها و امکانات
ـ کتابخانه مرکزی: کتابخانه و مراکز اسناد و مدارک علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان بزرگ‎ترین کتابخانه فنی و مهندسی پایتخت ایران، یکی از غنی‎ترین کتابخانه‎های دانشگاهی در حوزه علوم پایه و فنی مهندسی به شمار می‎آید. این کتابخانه شامل کتابخانه مرکزی و 16 کتابخانه اقماری در تهران و بندرعباس است که تأمین نیازهای اطلاعاتی مراجعین خود را در قالب کتاب، نشریه، مقاله، لوح فشرده و بانک‎های اطلاعاتی بر عهده دارد.
ـ قطب علمی کشور در رشته‎های مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی نساجی، مهندسی پزشکی، مهندسی عمران، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات و مهندسی هوافضا.
ـ امکان تحصیل همزمان در دو رشته مهندسی و امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر بدون آزمون ورودی جهت دانشجویان ممتاز.
دانشگاه شهید بهشتی
مقدمه و تاریخچه:
دانشگاه شهید بهشتی در بهمن ماه سال 1338 تأسیس شد. پذیرش دانشجو در مهرماه 1339 و توسط دانشکده‎های معماری و شهرسازی و علوم بانکداری که اولین دانشکده‎های دانشکده‎های دانشگاه بودند، انجام شد. از زمان تأسیس تا پیش از انقلاب فرهنگی، فعالیت‎های علمی، آموزشی و پژوهشی دانشگاه با نام «دانشگاه ملی ایران» پی‎گیری می‎شد. در خرداد ماه سال 1362، نام دانشگاه به «شهید بهشتی» تغییر یافت.
در سال 1364 براساس مصوبه دولت جمهوری اسلامی، مبنی بر تأسیس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مراکز درمانی و دانشکده‎های پزشکی و پیراپزشکی از دانشگاه تفکیک شدند و با نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعالیت خود را آغاز کردند. این دانشگاه دارای کادر مجرب و متخصص، متشکل از 575 عضو هیأت علمی ثابت تمام وقت و به همین تعداد عضو هیأت علمی مدعو می‎باشد.
دانشکده‎ها
دانشکده الهیات و ادیان: گروه معارف اسلامی، گروه مدرسی معارف اسلامی، گروه فلسفه و کلام، گروه ادیان و عرفان و مرکز تحقیقات وقف
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی: فیزیولوژی ورزشی، مدیریت و برنامه‎ریزی و تربیت بدنی، رفتار حرکتی
دانشکده حقوق
دانشکده علوم: گروه فیزیک، گروه شیمی
دانشکده علوم زیستی: علوم جانوری، علوم گیاهی، میکروبیولوژی، زیست‎شناسی دریا
دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی: اقتصاد گرایش‎های (نظری، بازرگانی، صنعتی، پول و بانکداری)، علوم سیاسی
دانشکده علوم تربیتی و روان‎شناسی: روان‎شناسی و علوم تربیتی
دانشکده علوم ریاضی: آمار، گروه ریاضی، گروه کامپیوتر
دانشکده علوم زمین
دانشکده مدیریت و حسابداری: مدیریت بازرگانی، مدیریت صنعتی، مدیریت دولتی و حسابداری
دانشکده معماری و شهرسازی
دانشکده مهندسی انرژی و فناوری‎های نوین: مهندسی هوافضا، مهندسی صنایع خمیر و کاغذ، مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر: مهندسی کامپیوتر گرایش‎های (نرم‎افزار ـ سخت‎افزار)، مهندسی برق گرایش‎های (قدرت و الکترونیک)
دانشکده مهندسی هسته‎ای: پرتو پزشکی، کاربرد پرتوها، چرخه سوخت
دانشکده ادبیات و علوم انسانی: تاریخ، زبان و ادبیات آلمانی، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان چینی، زبان شناسی، زبان و ادبیات عرب، زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات فرانسه، علوم اجتماعی، فلسفه
ویژگی‎ها و امکانات
ـ مرکز اسناد و تحقیقات معماری، مرکز تحقیقات شیمیایی، مرکز رشد و واحدهای فناوری، دفتر کار‎آفرینی، دفتر ارتباط با صنعت و همچنین قطب‎های علمی جغرافیا، کاتالیست، مطالعات خاورمیانه و جهانی شدن، فوتونیک با گرایش لیزر، تاریخ ادبیات فارسی، خانواده، برنامه‎ریزی شهری و طراحی شهری در بافت‎های با ارزش‎ و قطب ساختارهای جبری و منطقی در ریاضیات گسسته و کاربردهای آن، کرسی حقوق بشر صلح و دموکراسی یونسکو و نیز مرکز سنجش از دور GIS و مرکز ایران‎شناسی از دیگر مراکز و واحدهای تخصصی هستند که به طور گسترده فعالیت می‎نمایند.
ـ فعالیت‎های جاری دانشگاه توسط 5 معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دانشجویی و فرهنگی پژوهشی و فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات و اداری مالی و مدیریت‎های تابعه با فعالیت اداری بیش از 1000 کارمند مجرب هماهنگ و تنظیم می‎شود.
ـ تربیت بیش از 50.000 دانش‎آموخته در مقاطع مختلف تحصیلی، تقدیم 130 شهید بزرگوار در طول سالیان دفاع مقدس، برگزاری ده‎ها کنگره، کنفرانس، سمینار و همایش علمی بین‎المللی، منطقه‎ای و کشوری، برگزاری اولین جشنواره فرهنگ ملل، معرفی ده‎ها استاد، پژوهشگر، مدیر پژوهشی، مخترع و مکتشف نمونه در سطح کشور، ابتکار برگزاری جشن‎های دانشجویی، اعطای دکترای افتخاری به مرحوم استاد بیرشک و ... برگ‎های زرینی از افتخارات دانشگاه شهید بهشتی هستند.
ـ کتابخانه مرکزی این دانشگاه از جمله امکانات منحصر به فرد آن به شمار می‎آید.
ـ پارک علمی تحقیقات زیر آب شهرستان سوادکوه (تأسیس 1381).
ـ در تاریخ 16/10/1385، طبق موافقت شورای آموزش عالی، شعبه‎ای از دانشگاه شهید بهشتی، جهت انجام فعالیت‎های علمی، آموزشی و پژوهشی، در دبی تأسیس شد.
پژوهشکده‎ها
ـ پژوهشکده اعجاز قرآن
ـ پژوهشکده خانواده
ـ پژوهشکده لیزر و پلاسما
ـ پژوهشکده علوم محیطی
ـ پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی
دانشگاه تربیت مدرس
مقدمه و تاریخچه
دانشگاه تربیت مدرس در سال 1360 تأسیس شده است. در حال حاضر فعالیت‎های علمی دانشگاه در 148 رشته کارشناسی ارشد و 110 رشته دکتری، تمرکز یافته است.
دانشگاه‎ها
این دانشگاه دارای 13 دانشکده به شرح زیر است:
دانشکده علوم انسانی
آموزش زبان انگلیسی، تاریخ، تاریخ و فلسفه، آموزش و پرورش، حسابداری، روان‎شناسی عمومی، زبان و ادبیات فارسی، علوم اجتماعی شاخه جامعه‎شناسی، علوم سیاسی، علوم اقتصادی، علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام اسلامی، مدیریت بازرگانی، مدیریت دولتی.
دانشکده علوم پایه
شیمی آلی، شیمی تجزیه، شیمی فیزیک، شیمی معدنی، زمین‎شناسی اقتصادی، زمین‎شناسی پترولوژی، زمین‎شناسی تکتونیک، زمین شناسی مهندسی، بخش فیزیک، فیزیک اتمی مولکولی، فیزیک حالت جامد، فیزیک ذرات بنیادی و گرانش.
دانشکده علوم پزشکی
آمار زیستی، آموزش و بهداشت، آموزش و پرستاری، انگل‎شناسی و حشره شناسی، ایمنی شناسی، باکتری شناسی، بهداشت حرفه‎ای و محیط، بیوتکنولوژی پزشکی، بیوشیمی بالینی، خون‎شناسی، علوم تشریح، فیزیک پزشکی، فیزیوتراپی، فیزیولوژی، قارچ‎شناسی، سم شناسی، مامایی، ویروس شناسی، ژنتیک پزشکی.
دانشکده علوم ریاضی
آمار، ریاضی کاربردی، ریاضی محض، علوم کامپیوتر.
دانشکده علوم زیستی
بیوشیمی، بیوفیزیک، ژنتیک، علوم گیاهی.
دانشکده فنی و مهندسی
بخش صنایع (بازاریابی و تجارت الکترونیک، مهندسی صنایع، فناوری و اطلاعات، مدیریت سیستم و بهره‎وری، سیستم‎های اقتصادی و اجتماعی) ـ بخش معدن ( استخراج معدن، فرآوری مواد معدنی، مکانیک سنگ) ـ بخش مکانیک (تبدیل انرژی، ساخت و تولید، طراحی کاربردی، هوا فضا) ـ بخش مواد خوردگی و حفاظت مواد (سرامیک، شناسایی و انتخاب مواد، ناتو مواد)
دانشکده کشاورزی
آبیاری و زهکشی، اصلاح نباتات، اقتصاد کشاورزی، باغبانی، بیماری شناسی گیاهی، پرورش و تولید طیور، ترویج و آموزش کشاورزی، حشره‎شناسی، خاک‎شناسی، زراعت، سازه‎های آبی، علوم دامی علوم و صنایع غذایی، مکانیک ماشین‎های کشاورزی.
دانشکده مدیریت و اقتصاد
اقتصاد، حسابداری، علوم کتابداری و اطلاع رسانی، مدیریت، مدیریت فناوری اطلاعات.
دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی
آبخیزداری، جنگلداری، چوب‎شناسی و صنایع چوب، زیست شناسی دریا، شیلات، فرآوری محصولات شیلاتی، فیزیک دریا، محیط زیست، مرتع داری.
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
الکترونیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، قدرت، کامپیوتر، کنترل، مخابرات، مهندسی پزشکی.
دانشکده مهندسی شیمی
بیوتکنولوژی، مهندسی پلیمر، مهندسی شیمی.
دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
آب، خاک و پی، راه و ترابری، زلزله، سازه، سازه‎های هیدرولیکی و دریایی، محیط زیست.
دانشکده هنر و معماری
ادبیات نمایشی، ارتباط تصویری، پژوهش هنر، تصویر متحرک، شهرسازی، کارگردانی، مدیریت پروژه و ساخت، معماری، نقاشی، هنر اسلامی.
ویژگی و امکانات
ـ کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس در زمره سه کتابخانه‎ای است که از سوی وزرارت علوم برای اجرای طرح ملی تأمین مدرک، برگزیده شده است.
دانشگاه‎ خواجه نصیرالدین طوسی
دانشکده‎ها، امکانات تحقیقاتی و مطالعاتی
هسته‎ی اولیه دانشگاه صنعتی خواجه نصیر‎الدین طوسی، دانشکده‎ای است به نام دانشکده مخابرات که در سال 1307 در محل فعلی دانشکده مهندسی برق دانشگاه، تأسیس شد و در سال 1318، اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسید. دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی، ابتدا در سال 1359، در پی تصویب ستاد انقلاب فرهنگی از اداغام 9 مرکز آموزش عالی و با عنوان «مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی» بنیاد نهاده شد و سپس در سال 1362، نام آن به «دانشگاه‎ فنی و مهندسی» و در سال 1367 به «دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی» تغییر یافت.
بیش از نیمی از دانشجویان این دانشگاه در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل‎اند و مابقی در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و نیز آموزش الکترونیکی تحصیل می‎کنند.
دانشکده‎ها
فعالیت‎های آموزشی دانشگاه در حال حاضر با 23 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی (3 رشته به صورت آموزش الکترونیکی)، 71 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و 27 رشته تحصیلی در مقطع دکتری و در هفت دانشکده مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی عمران، مهندسی ژئودزی و ژئوماتیک (مهندسی ژئودزی، سیستم‎های اطلاعاتی مکانی، فتوگرامتری و سنجش از دور)، مهندسی صنایع، مهندسی هوافضا و علوم (شیمی، ریاضی، فیزیک) متمرکز است.
ویژگی‎ها و امکانات
ـ در آزمون کارشناسی ارشد سال تحصیلی 82-83 رشته مهندسی نقشه‎برداری رتبه‎‎های 1 تا 10 به دانشجویان این دانشگاه اختصاص داشته است.
ـ آمارها نشان می‎دهد به نسبت هر سه نفر دانشجوی ورودی جدید، بیش از یک نفر در آزمون ورودی کارشناسی ارشد در دانشگاه‎های دولتی پذیرفته شده‎اند.
ـ دانشکده مهندسی عمران ـ نقشه‎برداری (ژئودزی و ژئوماتیک) به عنوان اولین و تنها دانشکده نقشه‎برداری در سطح کشور به تربیت نیروی متخصص انسانی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پرداخته است.
علم و صنعت ایران
مقدمه و تاریخچه:
دانشگاه علم و صنعت ایران، در سال 1308، با نام هنرسرای عالی و با هدف ایجاد زمینه‎های لازم برای تحصیلات دوره‎ عالی مهندسی در کشور، تأسیس گردید. محل آن، ابتدا در خیابان سی تیر (قوام‎السلطنه سابق) بود و پس از آن در سال 1336، بعد از اعمال تغییراتی به محل فعلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، انتقال یافت و به عنوان انستیتوی فن‎آوری تهران (TTT) هنرسرای عالی فنی، به فعالیت خود ادامه داد. در سال 1341 بار دیگر این مؤسسه دستخوش تحولاتی گردید و ساختمان آن نیز به شمال شرق تهران، به زمینی با مساحت 420.000 متر مربع، در منطقه‎ نارمک منتقل شد. در سال 1351 هنرسرای عالی به دانشکده‎ علم و صنعت ایران تغییر نام داد و در نهایت در سال 1357، با توجه به گسترش و تغییرات کیفی کارگاه‎های علمی و آموزشی، از سوی وزارت آموزش عالی وقت به دانشگاه علم و صنعت ایران تبدیل گردید. در حال حاضر تعداد دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران، در مقطع کارشناسی 6544 نفر، در مقطع کارشناسی ارشد 3524 نفر و در مقطع دکتری 736 نفر می‎باشد.
دانشکده‎ها
دانشکده مهندسی برق
با گرایش‎های الکترونیک، مخابرات، قدرت، کنترل، مهندسی پزشکی و مخابرات.
دانشکده مهندسی عمران
مهندسی و برنامه‎ریزی حمل و نقل، مهندسی خاک و پی، مهندسی راه و ترابری، سازه، مهندسی سازه‎های هیدرولیکی، مهندسی و مدیریت ساخت، مهندسی زلزله، مهندسی محیط زیست، مهندسی آب، سازه‎های دریایی.
دانشکده مهندسی کامپیوتر
نرم‎افزار، سخت افزار، هوش مصنوعی و رباتیک، معماری کامپیوتر.
دانشکده مهندسی صنایع
با گرایش‎های تولید صنعتی، تحلیل سیستم‎ها و فناوری صنعتی و همچنین دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی معماری و شهرسازی، دانشکده مهندسی خودرو، دانشکده مهندسی راه‎آهن، دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی مواد و متالوژی، دانشکده ریاضی، دانشکده شیمی، دانشکده فیزیک.
ـ پردیس اصلی دانشگاه، در تهران و شعبه‎های آن در اراک، دماوند، بهشهر و نور واقع‎اند.
ویژگی‎ها و امکانات
مرکز آموزش الکترونیک در سال 1383 تأسیس و برای اولین‎بار در کشور، اقدام به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی با ظرفیت 224 نفر در بهمن 1384 نیز برای اولین‎بار در ایران، اقدام به جذب دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد با ظرفیت 251 نفر نمود.
دانشگاه صنعتی اصفهان (Isfahan University of Technology)
این دانشگاه پیش از انقلاب ساخته شد و کار خود را با پذیرش حدود 800 دانشجو در رشته‎های فنی، مهندسی و کشاورزی آغاز نمود و هدف از ساخت آن، انتقال دانشگاه صنعتی شریف از تهران به اصفهان بود. دانشگاه در سال 1356 رسماً شروع به کار کرد. این دانشگاه ابتدا «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» نامیده می‎شد که بعد از انقلاب اسلامی، به «دانشگاه صنعتی اصفهان» تغییر نام یافت و همانند «دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران» (دانشگاه صنعتی شریف فعلی)، این دانشگاه مستقیماً بر اساس دانشگاه ام آی تی در آمریکا الگو برداری گردید. اکنون با گذشت 34 سال از شروع فعالیت‎های آموزشی، دانشگاه اغلب رشته‎های فنی و مهندسی، کشاورزی و علوم پایه را در قالب 13 دانشکده در بر دارد و هم‎اکنون حدود 1600 دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه پذیرفته می‎شوند و جمعاً بیش از 8000 دانشجو، به تحصیل در این دانشگاه اشتغال دارند. ضمناً تعدادی دانشجوی خارجی از کشورهای سودان، لبنان و ... نیز در دانشگاه مشغول به تحصیل می‎باشند.
دانشکده‎ها
فیزیک، مهندسی مواد، ریاضی، مهندسی معدن، شیمی، مهندسی عمران، منابع طبیعی، مهندسی مکانیک، مهندسی کشاورزی، مهندسی شیمی، مهندسی برق و کامپیوتر، مهندسی نساجی، مهندسی صنایع و سیستم‎ها
ویژگی‎ها و امکانات
ـ چندین تفاهم‎نامه همکاری بین این دانشگاه‎ و دانشگاه‎های تاجیکستان با همکاری سفار جمهوری اسلامی ایران در سال 1388 منعقد گردیده است.
ـ دانشگاه در سال‎های اخیر، همکاری‎هایی با ستاد توسعه زیست فناوری کشور جهت دستاوردها، توانمندی‎ها و فعالیت‎های علمی، صنعت، تجاری و خدماتی زیست فناوری کشور داشته است.
ـ مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی اصفهان، با توجه به دارا بودن توان علمی بالا و امکانات مناسب، همگام با توسعه و کاربرد فناوری ارتباطات و اطلاعات، کار خود را درسال 1358 آغاز نمود و از ابتدای سال 1386، با مأموریتی جدید از مرکز اطلاع رسانی، به مرکز فناوری اطلاعات تغییر نام داد و سعی داشته تا با پیشرفت تکنولوژی خود را تطبیق نموده و هم‎اکنون نیز در تلاش است تا با تغییرات اساسی در مرکز و با استفاده بهینه از ظرفیت‎های موجود در مرکز و ارائه طرح‎ها نوین، در جهت اطلاع‎رسانی سریع و کاربردی کردن آن در قسمت‎های مختلف دانشگاه، گام بردارد.
دانشگاه فردوسی مشهد
مقدمه و تاریخچه
با تبدیل آموزشگاه عالی بهداری در سال 1328 به دانشکده پزشکی، نخستین گام در راه تأسیس سومین دانشگاه ایران در مشهد برداشته شد.
در سال 1334 با صدور مجوز دیگری دانشگاه ادبیات، با پنج رشته جداگانه تأسیس یافت. با گسترش آموزش عالی در کشور، به ترتیب دانشکده معقول و منقول (که بعداً به الهیات تغییر نام یافت) دانشکده علوم، دانشکده دندانپزشکی، دوره شبانه، دانشکده علوم دارویی و تغذیه، دانشکده علوم تربیتی و روان‎شناسی، دانشکده کشاورزی، موسسه بینایی سنجی، دبیرستان دانشگاه و مرکز تعلیمات به مجموعه دانشگاه مشهد که از سال 1353 به دانشگاه فردوسی تغییر نام یافته بود، افزوده شد.
به دنبال بیش‎تر شدن نیازهای آموزشی عالی کشور، پس از تغییر در برخی واحدها و تفکیک دانشگاه علوم پزشکی از دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکده علوم اداری و اقتصادی، دانشکده دامپزشکی، آموزشکده کشاورزی شیروان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم ریاضی، دانشکده هنر نیشابور، پژوهشکده هنر نیشابور، پژوهشکده علوم گیاهی، مرکز تحقیقات زمین لرزه شناسی، کالج دانشگاه، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، و دانشکده معماری و شهرسازی، یکی پس از دیگری به مجموعه واحدهای دانشگاه اضافه شود.
در حال حاضر دانشگاه فردوسی مشهد با شش دهه تجربه آموزشی ـ پژوهشی و دارا بودن حدود 15304 دانشجوی کارشناسی، 4219 دانشجوی کارشناسی ارشد، 1175 دانشجوی دکتری تخصصی و نزدیک به 700 عضو هیأت علمی یکی از معتبرترین دانشگاه‎های جمهوری اسلامی ایران است.
دانشکده‎ها
از جمله دانشکده‎ها می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:
دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی
زبان و ادبیات فارسی، زبان و ادبیات عرب، زبان و ادبیات فرانسه، زبان و ادبیات انگلیسی، علوم اجتماعی، زبان‎شناسی، تاریخ، جغرافیا، زبان روسی.
دانشکده الهیات شهید مطهری
فقه و مبانی حقوق اسلامی، تاریخ و تمدن ملل اسلامی، علوم قرآن و حدیث، ادیان و عرفان تطبیقی، فلسفه و حکمت اسلامی، آشنایی با منابع اسلامی (گروه معارف)، آشنایی با مبانی نظری اسلامی (گروه معارف).
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
تربیت بدنی و علوم ورزشی.
دانشکده دامپزشکی
بیماری‎های داخلی دام‎های بزرگ، انگل‎شناسی، بیوتکنولوژی دامپزشکی، پاتولوژی دامپزشکی، بافت‎شناسی مقایسه‎ای، دامپزشکی عمومی، کارشناسی ناپیوسته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی.
دانشکده علوم پایه
فیزیک، شیمی، زمین‎شناسی، زیست‎شناسی.
دانشکده علوم تربیتی
مدیریت و برنامه‎ریزی آموزشی، برنامه‎ریزی درسی، آموزش و پرورش کودکان استثنایی، آموزش و پرورش پیش دبستانی، فلسفه تعلیم و تربیت، روان‎شناسی بالینی، روان‎شناسی استثنایی، روان‎شناسی عمومی، روان‎شناسی تربیتی، مشاوره خانواده، کتابداری و اطلاع رسانی.
دانشکده علوم ریاضی
ریاضی محض، ریاضی کاربردی، آمار.
دانشکده کشاورزی
زراعت و اصلاح نباتات، علوم دامی، علوم و صنایع غذایی، آبیاری، گیاه پزشکی، اقتصاد کشاورزی، خاک‎شناسی، علوم باغبانی، ماشین‎های کشاورزی، بیوتکنولوژی کشاورزی، مدیریت مبارزه با علف‎های هرز.
دانشکده مهندسی
مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی متالوژی و مواد، مهندسی صنایع.
دانشکده معماری و شهرسازی
رشته‎های معماری و شهرسازی در مقطع کارشناسی.
دانشکده هنر
نقاشی، ارتباط تصویری، مجسمه سازی. و نیز آموزشکده کشاورزی شیروان، علوم اداری و اقتصاد و منابع طبیعی و محیط زیست.
ویژگی‎ها و امکانات
دانشگاه فردوسی مشهد یکی از دو دانشگاه‎ برتر جامع کشور در تولید علم، نظریه‎پردازی و توسعه فناوری، برخوردار از جایگاه معتبر در بین 10 دانشگاه اول جهان اسلام و جزء 500 دانشگاه ممتاز جهان با هویتی اسلامی ـ ایرانی است.
دانشگاه شاهد
مقدمه و تاریخچه:
دانشگاه شاهد در پی فرمان تاریخی ششم فروردین ماه 1365 (حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه) مبنی بر لزوم رسیدگی به امور فرهنگی و تحصیلی فرزندان شهدا، آزادگان، جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی تأسیس گردید و در مهر ماه 1369 با پذیرش دانشجو کار خود را آغاز نمود.
در حال حاضر با حدود 6 هزار دانشجو، در 91 رشته به فعالیت خود ادامه می‎دهد.
دانشکده‎ها
دانشکده فنی:
برق الکترونیک ـ مخابرات ـ قدرت ـ کنترل ـ مهندسی پزشکی ـ کامپیوتر ـ عمران
دانشکده علوم پایه:
ریاضی محض و کاربردی و علوم کامپیوتر ـ زیست‎شناسی سلولی ـ فیزیک
دانشکده علوم انسانی:
روانشناسی بالینی ـ علوم تربیتی حقوق ـ کتابداری و اطلاع‎رسانی ـ الهیات و معارف اسلامی ـ مدیریت (بازرگانی ـ صنعتی) ـ علوم اجتماعی (گرایش‎های خدمات اجتماعی و پژوهشکده اجتماعی) ـ علوم سیاسی و تربیت بدنی و همچنین رشته‎های عمومی زبان انگلیسی ـ معارف اسلامی ـ زبان فارسی.
دانشکده کشاورزی:
زراعت و اصلاح نباتات ـ علوم باغبانی ـ گیاه پزشکی ـ خاک شناسی.
دانشکده پزشکی:
مقطع Ph.D در رشته طب سوزنی و کارشناسی ارشد و رشته‎های اقتصاد بهداشتی، میکروبیولوژی ـ فیزیولوژی ـ ایمونولوژی
دانشکده دندانپزشکی و دانشکده هنر:
نقاشی ـ کتاب و نگارگری و ارتباط تصویر
دانشکده پرستاری و مامایی:
پرستاری داخلی، جراحی ـ کودکان ـ پرستاری‎های بهداشتی، روان، مدیریت و اتاق عمل
دانشگاه تبریز
مقدمه و تاریخچه
دانشگاه تبریز یکی از دانشگاه‎های دولتی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‎باشد که در شهر تبریز واقع است. این دانشگاه شامل 14 دانشکده است و در کل مشتمل بر 29 قطب علمی و مجتمع آموزشی می‎باشد. این دانشگاه که در سال 1325، توسط سید جغفر پیشه‎وری بنیان گذاشته شده است، امروزه به عنوان دومین موسسه آموزشی (از لحاظ سابقه) و دهمین (از لحاظ رتبه‎بندی علمی) در بین دانشگاه‎های پیشرو ایران شناخته می‎شود از بدو تأسیس خود همواره نقشی محوری در واقع علمی، اجتماعی و فرهنگی ایران داشته است. دانشگاه تبریز همچنین به عنوان بزرگ‎ترین موسسه دانشگاهی شمال غرب با پیشینه آموزشی و تحقیقاتی 60 ساله شناخته می‎شود.
ایده اولیه تأسیس دانشگاه تبریز یک سال پس از خاتمه جنگ جهانی دوم به وجود آمد و خردادماه 1325 بر اثر تحولات سیاسی منطقه، دانشگاهی به نام «آذربایجان یونیورستی (دانشگاه آذربایجان)» تأسیس شد. دیری نپایید که موسسه تأسیس شده جدید منحل شد و تمام فعالیت‎های آموزشی آن به علت برخی فعالیت‎های سیاسی پشت پرده در منطقه و پیامدهای ناشی از آن، به مدت چند ماه به حالت تعلیق درآمد. در دی ماه همان سال از سوی دانشگاه تهران دو تن از اساتید به نام‎های «مصطفی حبیبی» و «خان‎بابا بیاتی» مأموریت یافتند تا جهت راه‎اندازی دانشگاه در تبریز اقدام نمایند. سرانجام این دانشگاه با پذیرش 160 دانشجو در دو دانشکده پزشکی و ادبیات، تحت ریاست دکتر بیاتی، رسماً فعالیت آموزشی خود را آغاز نمود. مراسم گشایش دانشگاه که به عنوان یک واقعه منحصر به فرد و بزرگ در تاریخ معاصر تبریز قلمداد می‎شود، به طور زنده از رادیوی محلی پخش شد و مردان و زنان آذربایجانی به آرزوی قلبی خود دست یافتند. این دانشگاه پیش از انقلاب اسلامی، دانشگاه آذر آبادگان نام داشت.
با گذشت زمان دانشکده‎ها، آزمایشگاه‎ها، کارگاه‎ها و آموزشکده‎های آن به تدریج تأسیس شدند. پس از گذشت چند سال دانشگاه به دو قسمت «دانشگاه تبریز» و «دانشگاه علوم پزشکی تبریز تقسیم شد.
دانشگاه صنعتی نوشیروانی:
این مجموعه در سال 1348 توسط زنده یاد سید حسین فلاح نوشیروانی با اهداء شانزده هکتار زمین و یازده  هزار متر مربع فضای آموزشی، تأسیس گردید. در سال 1352 با موافقت شورای گسترش با عنوان مدرسه عالی تربیت دبیر فنی آغاز به کار کرد و بر همین اساس در رشته‎های ساختمان، برق و مکانیک اقدام به پذیرش دانشجو، به عنوان لیسانس دبیر فنی، جهت همکاری با آموزش و پرورش نمود. در سال 1371 دانشکده فنی و مهندسی نوشیروانی دانشگاه مازندران به عنوان تنها دانشکده فنی و مهندسی در استان مازندران و گلستان در دوره‎های کارشناسی مهندسی عمران، برق، شیمی و مکانیک و در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو نمود. در سال 1383 به مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی نوشیروانی تغییر نام یافت. در نهایت در سال 1385 همراه با سفر رئیس جمهور و با تأیید شورای وزیران مجتمع آموزش عالی فنی و مهندسی نوشیروانی بابل از پیکره اصلی خود یعنی دانشگاه مازندران جدا شده و به دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ارتقاء یافت که در حال حاضر با تعداد حدود 3900 نفر دانشجو ارائه خدمات می‎کند.
دانشکده‎ها
در حال حاضر این مرکز در 7 دانشکده دانشجو می‎پذیرد:
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشکده مهندسی عمران، دانشکده مهندسی شیمی، دانشکده مهندسی برق (قدرت، کنترل، مخابرات)، و دانشکده مهندسی کامپیوتر (سخت‎افزار)، دانشکده علوم پایه و گروه‎های صنایع، معارف اسلامی که در حال حاضر گروه صنایع به دانشکده مکانیک سپرده شده است.
ویژگی‎ و امکانات
این دانشگاه دارای 6 استاد تمام با مرتبه علمی دانشگاه‎های لندن، ولز، بیرمنگام انگلستان، پردیو، ارکانزاس آمریکا، ولنگونگ استرالیا است.
دانشگاه مازندران:
دانشگاه مازندران هم‎اکنون، بزرگ‎ترین مرکز آموزش عالی دولتی استان به شمار می‎رود و دارای سابقه‎ای بالغ بر 32 سال است. در سال 1358 دانشگاه مازندران به صورت رسمی تأسیس و در طی سال‎های اخیر رشد قابل توجهی در هر دو عرصه کمی و کیفی داشته است و ضمن تحول پانزده هزار نفر متخصص فارغ‎التحصیل به جامعه، حدود 10000 دانشجو را در جهت تربیت در دامان خود جای داده است.
دانشکده‎ها
این داشنگاه دارای 11 دانشکده به شرح زیر می‎باشد:
الهیات و معارف (علوم قرآن و حدیث، فقه و مبانی حقوق اسلامی، معارف اسلامی)، شیمی، دامپزشکی، علوم پایه (فیزیک و زیست‎شناسی)، علوم ریاضی، هنر و معماری، حقوق و علوم سیاسی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، علوم انسانی و اجتماعی، علوم اقتصادی و اداری و فنی مهندسی (عمران، کامپیوتر، مهندسی IT).
مکان سابق دانشکده مهندسی دانشگاه مازندران، در بابل بود که در سال 1385 همراه با سفر رئیس جمهور و با تأیید شورای وزیران این مجتمع به دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ارتقا یافت. پس از جدا شدن دانشکده فنی و مهندسی نوشیروانی از دانشگاه مازندران در سال 1386، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه مازندران، در ضلع شرقی پردیس مرکزی دانشگاه واقع شده است.
ویژگی‎ها و امکانات
کسب رتبه نخست پایان‎نامه کارشناسی ارشد، 40 مقام قهرمانی در رقابت‎های داخلی و خارجی بخشی از افتخارات طلایی این مرکز آموزشی می‎باشد.
معرفی دانشگاه‎های علوم پزشکی:
دانشگاه علوم پزشکی تهران:
مقدمه و تاریخچه:
تاریخ علم در ایران عمری دراز دارد و قدمت دانش طب در این سرزمین به بلندای تاریخ آن است. از تأسیس مدرسه طب جندی شاپور تا کنون، 1700 سال می‎گذرد و در این رهگذر دانشمندان و حکیمان ایرانی در زمان‎های مختلف ستاره‎های درخشان آسمان دانش بشری بوده‎اند و گستره علمی جهان، چندین قرن متمادی متأثر از اندیشمندان ایرانی به خصوص طبیبان بنام روزگار، همچون رازی، ابن سینا، اهوازی، فارابی، بیرونی و جرجانی بوده است.
اکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمی‎ترین مرکز آموزش عالی نوین کشور و بزرگ‎ترین دانشگاه علوم پزشکی، میراث‎دار این تاریخ پر گوهر است.
اولین مرکز نوین آموزش پزشکی در سال 1230 به عنوان بخشی از مدرسه دارالفنون بازگشایی شد. پزشکی درسال 1313 تأسیس گردید و بعد از انقلاب، به همراه کلیه بخش‎های وابسته به عنوان دانشگاه علوم پزشکی تهران از وزارت آموزش عالی جدا شده و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.
دانشکده‎ها
دانشکده بهداشت
دانشکده داروسازی
دانشکده پزشکی
دانشکده دندانپزشکی
دانشکده توانبخشی
دانشکده پرستاری و مامایی
دانشکده پیراپزشکی
دانشکده طب سنتی
دانشکده فناوری‎های نوین پزشکی
دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی
دانشکده مدیریت و اطلاع‎رسانی پزشکی
بیمارستان‎ها
26 بیمارستان آموزشی، با بیش از 7050 تختخواب، شامل:
آرش، امام خمینی، امیراعلم، انستیتو روانپزشکی تهران، انستیتو کانسر، بهارلو، بهرامی، حضرت رسول اکرم، حضرت فاطمه، حضرت علی اصغر، رازی، روزبه، زنان، سینا، شریعتی، شفا یحیائیان، شهید اکبر آبادی، شهید مطهری، شهید هاشمی‎نژاد، ضیائیان، فارابی، فیروزگر، مرکز طبی کودکان، مرکز قلب تهران، مرکز قلب و عروق شهید رجایی، ولیعصر.
ویژگی‎ها و امکانات
1- این دانشگاه‎ در آغاز هشتمین دهه تأسیس موفق به دستیابی به ممتازترین مراتب علمی کشور شده است که بارزترین آن کسب عنوان برترین دانشگاه علوم پزشکی کشور می‎باشد.
2- داشتن بیش‎ترین دانشجو در رشته‎های پزشکی نسبت به سایر مراکز آموزش عالی ایران.
3- داشتن بزرگ‎ترین دانشکده‎های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، توانبخشی، پیراپزشکی، بهداشت، پرستاری و مامایی در ایران.
4- 2020 عضو هیأت علمی در ده دانشکده و بیش از شصت و پنج مرکز تحقیقاتی.
5- آموزش بیش از 2000 متخصص در بیش از 80 رشته تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد، دکتری، فلوشیب و رزیدنتی.
6- جذب افراد در سنین مختلف در دوره‎های شبانه.
7- ارائه فرصت‎های عالی تحقیقاتی در زمینه پیشگیری و معالجه بیماری‎های خاص در ایران.
8- بیش از 50 کتابخانه در دانشکده‎ها، مراکز تحقیقاتی، بیمارستان‎ها و یک کتابخانه مرکزی.
9- امکانات ورزشی برای اعضای هیأت علمی و دانشجویان.
10- راه‎اندازی رشته دکترای بیماری‎های سلولی (Cytopathology) در این دانشگاه، توسط دانشگاه جانز هاپکینز امریکا در سال 1965.
11- تماس با دانشگاه‎های برتر امریکا (مانند مرکز سرطان ام.دی اندرسون دانشگاه تگزاس)، از طریق انجمن پیشبرد علوم امریکا عوامل فوق در کنار توانایی‎ها و تحرک متخصصین آن، دانشگاه علوم پزشکی تهران را به یک مرکز مهم شناخته شده در خاورمیانه بدل نموده است.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مقدمه و تاریخچه:
هسته اولیه این دانشگاه، با نام دانشکده پزشکی دانشگاه ملی ایران، به عنوان اولین دانشکده پزشکی خصوصی، در سال 1338 و با پذیرش دانشجو در رشته پزشکی ایجاد شد. نام دانشگاه ملی ایران در سال 1361 به دانشگاه شهید بهشتی تغییر یافت در سال 1364 دانشکده پزشکی و دانشکده‎های دیگر علوم مربوط به بهداشت و درمان از دانشگاه‎ شهید بهشتی مستقل شده و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأسیس گردید.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، جزء دانشگاه‎های علوم پزشکی برتر کشور محسوب می‎شود، علاوه بر فعالیت‎های آموزشی و تحقیقاتی در زمینه علوم پزشکی، این دانشگاه‎ مسئولیت نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی بیش از چهار میلیون نفر از جمعیت استان تهران از جمله مناطق شمالی و شرقی تهران و شهرستان‎های دماوند، فیروزکوه، ورامین و پاکدشت را بر عهده دارد.
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دومین رتبه (پس از دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران) را در میان دانشکده‎های پزشکی سراسر کشور به دست آورده است.
دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، براساس گزارش شورای آموزش دندان‎پزشکی تخصصی و با توجه به شاخص‎های موجود، رتبه‎ نخست را در میان دانشکده‎های دندانپزشکی سراسر کشور دارا می‎باشد. این دانشکده علاوه بر ارائه دوره دندانپزشکی عمومی، 14 دوره تخصصی دندانپزشکی را ارائه می‎کند.
دانشکده‎ها
دانشگاه‎ علوم پزشکی و خدمات درمانی شهید بهشتی مشتمل بر 11 دانشکده است:
دانشکده پزشکی (سال تأسیس 1338)، دانشکده دندانپزشکی (سال تأسیس 1344)، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشکده داروسازی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده بهداشت (سال تأسیس 1369)، دانشکده توانبخشی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی (تأسیس 1340)، دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده طب سنتی، دانشکده فناوری‎های نوین پزشکی.
مقاطع تحصیلی
این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری، دکتری حرفه‎ای و تخصصی و در دوره‎های روزانه و شبانه دانشجو می‎پذیرد و در حال حاضر بیش از 13000 دانشجو دارد.
ویژگی‎ها و امکانات
1- مجلات علمی
ـ مجله دانشکده داندانپزشکی
ـ مجله آموزش پزشکی
ـ مجله دوماهنامه پژوهنده
2- مراکز پزشکی، آموزشی و درمانی
دوازده بیمارستان آموزشی، شش بیمارستان غیرآموزشی و هفت مرکز بهداشت تحت نظارت این دانشگاه هستند. از جمله:
ـ مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی آیت الله طالقانی (بیمارستان طالقا


مطالب مشابه :


رتبه بندی دانشگاه‌های علوم پزشکی، اعلام شده از سوی وزارت بهداشت

سامانه فیش حقوقی. دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه. 17. دانشگاه علوم پزشکی




پذیرفته شدگان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی شهرستان خواف

بهداشت عمومی تربت حیدریه. مهندسی فناوری تربت حیدریه. بهلولی هانیه. علوم فیش حقوقی و




افتخارات علمی کاریزک لیست فوق لیسانس هاودکترای کاریزک ناگهانی

فیش حقوقی فرهنگیان دانشگاه تربت حیدریه. 24.




گزارش جلسه‌ شماره 1010 به تاریخ 12/5/92 از همشهری عزیز بهمن صباغ زاده

اخبار شهرستان تربت حیدریه فِقَط فیشْفیشِ بادِش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی




معرفی دانشگاه‎های برتر ایران

فیش حقوقی. وبلاگ معرفی دانشگاه‎های برتر ایران دانشگاه تهران: مقدمه و تاریخچه:




برچسب :