مطالعه و برنامه ریزی درسی

برای مطالعه و  برنامه ریزی به نکات زیر توجه کنید:

1_ ابتدا خود را مقید به اجرای برنامه درسی روزانه و هفتگی و ماهانه کنید.

2_ دروس خود را به دو دسته تقسیم نمائید:

* دروس پایه) درسهای سالهای قبل)           * دروس پیش دانشگاهی و مدرسه ای.

3_ هنگامی که خسته و یا تمرکز ندارید مطالعه نکنید. ابتدا به استراحت و رفع موارد عدم تمرکز بپردازید.

4_ به میزان کافی استراحت کنید (نه خيلي زیاد که وقت را از دست دهید و نه آنقدر کم که یادگیری شما کاهش یابد)

5_ تنوع موضوعات مورد مطالعه را با عنایت به« اصل یادگیری تدریجی» مد نظر داشته باشید. مثلاٌ به جای 10 ساعت مطالعه درس فیزیک در یک روز ، آنرا به 5 روز و  روزی 2 ساعت در کنار سایر موضوعات مطالعه نمائید.

6_ سعی کنید یادداشت برداری و خلاصه نویسی از دروسی که می خوانید را فراموش نکنید. اگر چه سرعت مطالعه شما کم مي شود ولی کیفیت یادگیری شما افزایش می یابد.

7_ برای هر درس با طرح سؤالات ( توجه به سؤالات هفت گانه گانیه) هدف خود را از مطالعه آن موضوع مشخص کنید و سپس به یافتن پاسخ سؤالات بپردازید.(سعی کنید در هر پاراگراف یا قسمت خود را جای طراح سؤال گذاشته و سؤالات مهم را یادداشت کنید)

8_ مرور درسها را به صورت منظم انجام دهید. مثلاٌ قبل از خواندن درس جدید ابتدا درسهای قبل را خیلی سریع تکرار نمائید و این کار را تا زمانی که مطالب به حافظه بلند مدت شما سپرده شود ادامه دهید.

9ـ پس از اینکه هر درس را کاملاٌ فهمیدید می توانید تست آن درس را بزنید. با عنایت به اینکه تست درسهای حفظی را حد اقل 2 روز بعد بزنید ؛
          مثال : خواندن و درک درس 2  ---- تست درس 1 

و تست درسهای فهمیدنی (مثل ریاضی) را پس از فهمیدن و حل تمرینات مي توانيد همانروز بزنید.(مثال : خواندن درس 1 ---  تست درس 1  )

10ـ بهترین زمان مطالعه وقتی است که هر فرد در آن وقت بهتر یاد می گیرد . البته توصیه می شود در زمانهای ثابت موضوعات خاصی را مطالعه نمائید.

11_ سعی کنید با یکی از آزمونهای رایج (سنجش، قلم چی و ... ) هماهنگ باشید و حتی المقدور با دفتر برنامه ریزی آن مؤسسه پیش بروید تا مطالعات شما منظم گردد.

12ـ ورزش صبحگاهی و حتی المقدور یکبار شنا در هفته را در برنامه خود قرار دهید.

13_ سعی کنید برای احساس آرامش هر چه بیشتر و راحتی جسم خود  حتی المقدور یک شب در میان استحمام کنید . البته فراموش نکنید ابتدا بدن خود را با آب گرم و در نهایت با آب کمی خنک بشوئید.( مراقب باشید آب خیلی سرد باعث سرما خوردگی شما نشود.)

الف ـ روش پيشنهادي براي مطالعه دروس پایه :

1ـ  دروس پایه را در روز هائی که برنامه مدرسه ای ندارید و یا پس از مطالعه دروس مدرسه مطالعه کنید .

2ـ برا ی هر درس حداقل  2 ساعت زمان در نظر بگیرید.

 3ـ برای پیشگیری از خستگی ذهنی و کاهش عملکرد ذهن، 2 ساعت مطالعه را  به این صورت تقسیم کنید: ( 50 دقیقه مطالعه ـ 10 دقیقه استراحت _ 45 دقیقه مطالعه _ 15 دقیقه تفکر، و در صورت فهمیدن زدن تست)

4ـ  توجه به اصل « یادگیری تدریجی »و تنوع موضوعات مطالعه در یک روز.

5ـ سعی نمائيد از روش مطالعه « پس ختام » شامل موارد پیش مطالعه ، طرح سؤال ، خواندن دقیق ، تفکر ، از برگفتن و مرور منظم ؛ استفاده كنيد.

6ـ جهت تعيين میزان مطالعه هر درس در طي هفته به نقاط ضعف و قوت حود  در آن درس ، ضریب آن درس در کنکور ، حجم کتاب و ... اولویت دهید.

7ـ میزان مطالعه روزانه و هفتگی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است. بنابر این باید به اندازه ی توانائی و نیاز خود مطالعه کنید. به همین علت فرمول خاصی برای مطالعه وجود ندارد.

8_ دروس عمومی را نیز در جدول برنامه ریزی خود قرار دهید.

9_ برای افزایش علاقمندی به مطالعه و کاهش خستگی ذهنی، سعی کنید دو موضوع مشکل را به طور متوالی نخوانید بلکه به ترتیب یک درس سخت ـ بعد درس راحت و یا  به شکل دروس، راحت ـ سخت ـ راحت ـ سخت ، مطالعه نمائید.

10ـ  یاداشت برداری و خلاصه نویسی از هر درس را همزمان با مطالعه انجام دهید. این امر گر چه ممکن است سرعت یادگیری را کاهش دهد ولی کیفیت و عمق یادگیری را بیشتر ، دوره درسها راحت تر و نیز خلاء ذهنی و آمادگی بیشتري برای یادگیری درس جدید ایجاد می کند.

11ـ مرور منظم درس هائی که فبلاٌ مطالعه شده شما را همواره آماده آزمون نگه می دارد و در نتیجه مطالب در حافظه بلند مدت شما ثبت و ماندگار خواهد ماند. برای این منظور سعی کنید قبل از مطالعه درس جدید ابتدا درسهای گذشته خصوصاٌ مطالبی که مشکل بوده است را یک بار دیگر مرور کنید.

ب ـ روش پيشنهادي خواندن دروس پیش دانشگاهی :

1ـ قبل از تدریس هر درس توسط دبیر آن درس را بصورت اجمالی پیش خوانی کنید. مطالعه اولیه موجب: آمادگی ذهنی بیشتر ، آشنائی کلی با درس جدید ، ایجاد تمرکز حواس و نیز  افزایش انگیزه و علاقه به درس در شما خواهد شد.

2ـ هنگام تدریس توسط دبیر شما نیز فعال باشید، خوب گوش کنید و در صورت نیاز سؤال کنید. همواره مدادی با خود داشته باشید و از مطالب ارائه شده توسط دبیر یادداشت برداری کنید .( برای این کار از علائم اختصاری استفاده  نمائید) همچنین سؤالاتی که برای شما پیش می آید و نیز افکاری که موجب عدم تمرکز شما می شود را یادداشت کنید.(ایجاد خلاء ذهنی)

( فعال باشید نه منفعل  ـ  گوش کنید نه بازیگوشی)

3ـ بعد از تعطیل شدن از مدرسه و رسیدن به منزل حدوداٌ یک ساعت استراحت کنید تا نیرو و نشاط و آمادگی بیشتری برای مطالعه پیدا کنید.

4ـ حتماٌ درسهائی را که امروز صبح تدریس شده را بخوانید، به درک مطالب اهتمام بورزید، تمرینها را حل کنید ، خلاصه نویسی نمائید و در صورت فهمیدن درس برای تسلط بیشتر تست بزنید. ( نحوه تست زدن قبلاٌ توضیح داده شد)

5ـ  قبل از خواندن درسهای جدید ابتدا درسهای قبل را بخوانید تا ملکه ذهن شما شوند.

6ـ مدت زمان اختصاص یافته برای دروس مدرسه ای بستگی به سختی یا راحتی دروس دارد و نیازی نیست حتماٌ 2 ساعت باشد.

7ـ بین مطالعه دو موضوع درسی حتماٌ حدود 10 دقیقه استراحت کنید.

8ـ چنانچه در درسی خیلی ضعیف هستید هر روز حد اقل نیم تا یک ساعت در زمان ثابتی آن موضوع را مطالعه کنید.(مثلاً روزهای زوج ساعت 6 تا 6:30 صبح زبان و روزهای فرد عربی را بخوانید)

9ـ قبل از ورود به کلاس درسهای قبل را که احتمالاٌ  دبیر خواهد پرسید یک بار مرور کنید. البته در صورتی که مراحل فوق را درست انجام دهید این کار در مدت زمان کوتاهی انجام خواهد شد.

-----------------------------------------

در پایان توصیه می شود در صورتی که تا کنون عادت به اجرای برنامه نداشته اید موارد توصیه شده را حداقل در یک درس اجرا کرده و به مرور در ساير درسها نيز اين روش را به كار ببنديد.

همت قوی دار که مردان روزگار                                      از همت بلند به جائی رسیده اند

 غلامرضا زاهدي_کارشناس ارشد مدیریت آموزشی


مطالب مشابه :


نکاتی در مورد دفتر برنامه ریزی

دانلود برنامه. فرهنگی آموزش قلم چی. که دارند هرهفته دفتر برنامه ریزی دانش آموز




برنامه ریزی به روش قلم چی و مشاوره ی آزمون کارشناسی ارشد

برنامه ریزی به روش قلم چی و کرده ام یعنی دفتر برنامه ریزی دانلود منابع




دانلود برنامه فرصت برابر - مهندس پژمان عبداللهیان - مشاوره و برنامه ریزی کنکور - یکشنبه 28 مهر 1392

و تشکیل دفتر برنامه ریزی برنامه ریزی به روش قلم چی دانلود برنامه ریزی درسی




روش برنامه ریزی برای آزمون های قلم چی

روش برنامه ریزی برای آزمون های قلم چی فروردین ۱۳۹۴ ساعت9:1 دانلود سوالات آزمون




دفترچه برنامه ریزی نوروز94 دانش آموزان پیش دانشگاهی

دفترچه برنامه ریزی نوروز94 دانش آموزان پیش دانشگاهی • دفتر برنامهریزی (قلم چی




فایل جلسه سخنرانی برنامه ریزی و روش مطالعه سال سوم فرزانگان

دانلود فایل.: Weblog • آزمون‌های قلمچیدفتر برنامه ریزی پایه های




دانلود فایل برنامه ریزی تحصیلی و مطالعه کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع

برنامه ریزی دفتر برنامه ریزی قلم چی دانلود فایل برنامه ریزی




مطالعه و برنامه ریزی درسی

(سنجش، قلم چی و هماهنگ باشید و حتی المقدور با دفتر برنامه ریزی آن مؤسسه پیش بروید تا




برنامه تابستانی دانش آموزان سال سوم ورودی سال چهارم

دانلود دفترچه رشته • دفتر برنامه ریزی پایه های (قلم چی) • وبلاگ




نرم افزار سامان رشته سال 91

این نرم افزار بوسیله سون زیپ، فشرده شده لذا پس از دانلود آن • دفتر برنامه ریزی (قلم چی




برچسب :