تاریخچه دانشگاه پیام نور

دوره اول: افتتاح و جذب اولین گروه دانشجویی

دانشگاه پیام نور براساس تصمیمات جلسات ۹۴ مورخ ۲۷/۸/۶۵ و۹۷ مورخ ۲۵/۹/۶۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی عملاً با پذیرش اولین گروه دانشجو در مهرماه ۱۳۶۷ تأسیس شد. این دانشگاه پس از تأسیس، با پذیرش اولین گروه دانشجویی خود در ۵ رشته تحصیلی ودر ۲۸ مرکز باقیمانده از دانشگاه ابوریحان بیرونی و دانشگاه آزاد ایران از مهرماه سال تحصیلی ۶۸-۱۳۶۷ فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد. در این دوره اکثر دانشجوهای جذب شده کارمندان دولت و افراد شاغل بودند. کلاسهای دانشگاه فقط روزهای پنج شنبه و جمعه تشکیل می‌شد.

 دوره دوم: افزایش تعداد مراکز و استفاده از ساختمان‌های دولتی

در این دوره ساختمان‌های متروکه دولتی و ساختمان‌های بدون استفاده وزارت خانه‌ها به دانشگاه پیام نور داده شد تا مراکز خود را گسترش دهد. در این دوره علاوه بر کارمندان شاغل بقیه جوانان جویای تحصیل با کنکور سراسری نیز به دانشگاه پیام نور وارد می‌شدند و همین باعث افزایش کلاسهای دانشگاه پیام نور در طول هفته شد. تا این دوره دانشگاه از نظر کیفی نامطلوب بود.

 دوره سوم: رشد بسیار زیاد دانشگاه از نظر کمی

در این دوره با کمک‌های دولت دانشگاه شروع به احداث مراکز جدید کرد ولی اینبار ساختمان‌های استاندارد ساخته می‌شدند. با شروع ساخت و ساز بسیاری از مراکز دانشگاه به ساختمان‌های جدید انتقال پیدا کردند و همین باعث رشد کیفی دانشگاه نیز شد. در این دوره مراکزی که از قبل ساختمانهای خوبی داشتند بیشتر رشد کیفی را تجربه کردند و ساختمان‌های خود را با وسایل پیشرفته آموزشی و آزمایشگاه‌ها و کتابخانه‌ها و سامانه‌های امنیتی و مکانیزی تجهیز کردند. این دوره تحول عظیمی در دانشگاه پیام نور به وجود آورد و چهره این دانشگاه را به کلی عوض کرد.

دوره چهارم: شروع رشد کیفی دانشگاه

در این دوره که جدیدا آغاز شده‌است رشد کمی دانشگاه عملاً متوقف شده‌است و مسئولین دانشگاه همه توان خود را برای رشد کیفی دانشگاه بکار گرفته‌اند. اکنون که بزرگترین دانشگاه دولتی ایران شعار خود را (آموزش عالی برای همه) عملی کرده‌است تصمیم دارند این دانشگاه را از نظر کیفی نیز به بهترین حد ممکن برساند. از جمله اقدامات این دوره می‌توان به: شروع جذب هیئت علمی لازم. تجهیز مراکز به بهترین وسایل آموزشی. حذف مراکزی که هیئت موسس آن نتوانسته‌اند به تعهدات خود عمل کنند و ادغام آنها با مراکز با کیفیت تر. حذف دانشجویان ضعیف با قانون اخراج مشروطیها. گسترش شبکه کتاب درسی دانشگاه با وجود اینکه اکنون نیز بزرگترین شبکه کتاب دانشگاهی ایران می‌باشد. به نظر می‌رسد با رشد بسیار خوبی که دانشگاه در این مدت کوتاه داشته‌است در آینده نه چندان دور به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های ایران و خاورمیانه تبدیل شود.


مشکلات فعلی موجود در دانشگاه پیام نور

1- غلط‌های املایی، انشایی و محتوایی در کتاب‌های دانشگاه پیام نور بیداد می کند.
مثلاً کتاب فارسی عمومی بسیار غلط املایی دارد.

2- کتاب هایی که برای خود این دانشگاه است، چند ماه بعد از خرید،از سه برگ تا چند ده برگ آنها، شروع به جدا شدن از کتاب می کند.
کتاب خواندن و درک مفاهیم 1 یکی از کتاب هایی است که برگ هایش ریخته است.

3- برخورد نامناسب بعضی از کارکنان


رتبه دانشگاه در ایران

بر اساس رتبه بندی جدید گروه SQ دانشگاه پیام نور بیست و دومین دانشگاه برتر ایران است. بر اساس رتبه بندی دانشگاه پیام نور نوزدهمین دانشگاه برتر ایران و دویست و سی و دومین دانشگاه برتر آسیاست.و همچنین بر اسساس رتبه بندی سایت ۴ICU وبسایت دانشگاه پیام نور نهمین وبسایت برتر در بین دانشگاه‌های ایران است. همچنین دانشگاه پیام نور بزرگترین شبکه آموزش عالی دولتی ایران و در بین دانشگاه‌های باز دانشگاه پیام نور در آسیا دوم و در جهان ششم می‌باشد.

 نحوه تشکیل کلاسهای دانشگاه

در دانشگاه پیام نور کلاسها به ۳ شیوه غیر حضوری، نیمه حضوری و حضوری تشکیل می‌شوند.

 غیر حضوری

تا چند سال پیش اکثر کلاسهای دانشگاه پیام نور به صورت غیرحضوری بود ولی جدیدا با توسعه دانشگاه و جذب هیئت علمی و برگزار شدن کلاسهای پیام نور در کل هفته به جای پنج شنبه و جمعه کمتر درسی به صورت غیر حضوری ارائه می‌شود. و تنها بعضی از دروس عمومی و خیلی به ندرت دروس اختصاصی به صورت غیر حضوری برگزار می‌شود. به دروسی که به صورت غیرحضوری ارائه می‌شود دروس خودخوان گفته می‌شود و اغلب کتابهای کمک آموزشی و سی دی برای کمک به دانشجو در این دروس استفاده می‌شود.

نیمه حضوری

بیشتر دروس دانشگاه پیام نور به صورت نیمه حضوری برگزار می‌شود. به این صورت که کلاس برای این دروس تشکیل می‌شود ولی در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها ساعات برگزاری کلاسها کمتر است و این در حالی است که حجم کتابهای منبع دانشگاه پیام نور بسیار زیاد می‌باشد. دانشجویی که در نصف کلاسهای نیمه حضوری شرکت داشته باشد حق شرکت در امتحان میان ترم که توسط استاد برگزار می‌شود و ۶ نمره از ۲۰ نمره پایانی را به خود اختصاص می‌دهد را داراست. و در صورت شرکت نکردن در کلاسها دانشجو حق استفاده از نمره میان ترم را ندارد و نمره امتحان پایانی او که از ۱۴ می‌باشد ضربدر ۱۰/۷ می‌شود.

 کلاسهای حضوری

تمام دروس عملی دانشگاه پیام نور و دروسی که بدون منبع هستند و سوالات امتحان پایانی آن دروس توسط استاد در هر مرکز طراحی می‌شود دارای کلاسهای حضوری و اجباری می‌باشند.

fe5043a42f9a299e900e3a1af4c75eda.jpg

نمونه آرم دانشگاه پیام نور

دانشجویان

دانشجوهای دانشگاه پیام نور به دو دسته رسمی و فراگیر تقسیم می‌شوند. چیزی که مهم است خیلی‌ها دانشگاه پیام نور را دانشجو محور می‌دانند. چون این دانشجویان هستند که با سعی و تلاش زیاد منابع بسیار کاملی را می‌خوانند و با پشت سر گذاشتن امتحانات بسیار سختی مدرک دانشگاهی می‌گیرند. در حقیقت دانشگاه پیام نور دانشگاهی است که ورود به آن بسیار آسان و مدرک گرفتن از آن بسیار سخت است. دقیقا مثل دانشگاه‌های اروپایی و بر عکس دانشگاه‌های دیگر ایرانی. مطمئنن دانشجویی که منابع کاملی را می‌خواند و بسیار زحمت می‌کشد بسیار با سوادتر از بقیه دانشجویان می‌شود. و گواه این ادعا آمار بالای قبولی این دانشگاه در کنکور کارشناسی ارشد می‌باشد.


گاهی کیفیت پایین کتاب‌های تالیف شده، باعث آزار دانشجو می‌شود و دانشجو مجبور می‌شود بارها و بارها برای فهم یک مطلب بد نوشته شده، از استاد و کتاب کمک درسی و دوستان کمک بگیرد که این باعث هدر رفتن وقت برای یادگیری مطالب می شود.

دانشجویان رسمی

اکثر دانشجویان دانشگاه پیام نور رسمی می‌باشند که به وسیله آزمون سراسری وارد دانشگاه شده‌اند.

 دانشجویان فراگیر

دانشجویان فراگیر دانشجویانی هستند که بدون کنکور به دانشگاه پیام نور راه پیدا می‌کنند. بدین صورت که ابتدا در یکی از مراکز دانشگاه پیام نور به عنوان دانشپذیر (نه دانشجو) ثبت نام می‌کنند. و ترم اول ۱۲ واحد درس به آنها داده می‌شود. در صورت پاس کردن این دروس با نمره خوب از ترم بعد به عنوان دانشجوی فراگیر در دانشگاه تحصیل می‌کنند.

fe5043a42f9a299e900e3a1af4c75eda.jpgfe5043a42f9a299e900e3a1af4c75eda.jpgfe5043a42f9a299e900e3a1af4c75eda.jpg

منبع : سایت دانشگاه پیام نور اقلید

دانشگاه پیام نور شعار آموزش عالی برای همهتأسیس ۱۳۶۷نوع سراسری (دولتی)رئیس دکترسید محمد حسینیهیأت علمی ۱۳۴۵مکان واحد مرکزی تهرانوب‌گاه :http://payamnorvahedeeghlid.blogfa.com


مطالب مشابه :


نسبت دانشجو به استاد در انواع دانشگاههای ایران

دانشگاه - نسبت دانشجو به استاد در انواع عامری با اشاره به راههای جذب استاد اظهار




دكتر نياز آذري :جذب اساتيد متعهد يكي از اركان اسلامي شدن دانشگاه‌ها است

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری - دكتر نياز آذري :جذب اساتيد متعهد يكي از اركان اسلامي شدن




جذب دانشجو در دو رشته کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان

ورودی های جامع دانشگاه فرهنگیان - جذب دانشجو در دو رشته کارشناسی استاد دانشگاه




بخشنامه های مرتبط با دفتر جذب هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

دفتر جذب هیئت علمی دانشگاه آزاد آذرشهر استاد : 32: تمام وقت : 16: 16: 15: 14: 12: 16: 16: 17: 18: 20: نیمه وقت




تاریخچه دانشگاه پیام نور

دانشگاه پیام نور با توسعه دانشگاه و جذب هیئت علمی و آن دروس توسط استاد در هر مرکز




پنير را با گردو مصرف كنيد؟اما به چه علت؟

مصرف پنیر همراه گردو موجب جذب بیشتر كلسیم می شود. استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت




آشنایی با اساتید رشته عربی

استاد - دانشگاه بوعلی سینا سایت جذب جذب دانشگاه




فراخوان جذب اعضای هیأت‌ علمی در دانشگاه آزاد اسلامی-خرداد93

آگهی استخدام - فراخوان جذب اعضای هیأت‌ علمی در دانشگاه آزاد اسلامی-خرداد93 -




برچسب :