طرح اقماری یک - یک در پارس جنوبی کلید خورد

طرح تردد کارکنان به روش یک به یک (دو هفته کار- دوهفته استراحت) در پایتخت انرژی کشور اجرایی شد که با اجرای این مهم علاوه بر سالانه بیش از 70 میلیارد ریال صرفه جویی، سلامت، آسایش و رفاه کارکنان صنعت نفت در خط مقدم جبهه اقتصادی کشور نیز تامین خواهد شد.

به گزارش پانا نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، محمد نوروزی فرد، مدیر منابع انسانی سازمان منطقه ویژه پارس گفت وگویی انجام داده که به شرح ذیل است:

*مدیریت منابع انسانی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، به نمایندگی از وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران وظیفه اجرای اولویت‌های راهبردی صنعت نفت در حوزه تقویت و نگهداشت نیروی انسانی شاغل در شرکت های نفت، گاز و پتروشیمی مستقر در پایتخت انرژی کشور را به عهده دارد و در این زمینه از دو سال پیش تا کنون برنامه ریزی ها و اقدامات خوبی در چارچوب کارگروه های شش گانه تقویت منابع انسانی صنعت نفت انجام شده است. بفرمایید در این زمینه چه فعالیت هایی انجام شده است؟

یکی از دغدغه های مقام عالی وزارت نفت ارائه خدمات رفاهی به کارکنان تلاشگر صنعت نفت به خصوص در منطقه عملیاتی پارس جنوبی است که این نشان از دیدگاه ویژه ایشان به مسائل مربوط به بهبود بهره وری و تقویت فرآیندهای انگیزشی نیروی کار درمناطق عملیاتی و تولیدی است.

از آنجا که منطقه ویژه پارس دارای ویژگی های راهبردی است و نقش مهمی در دیپلماسی انرژی کشور دارد؛ لذا انگیزش نیروی انسانی شاغل در این منطقه از اهمیت مهمی برخوردار است. در این راستا مدیریت منابع انسانی منطقه ویژه پارس، پیرو دستور معاونت محترم توسعه منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت و تاکید مدیرعامل محترم سازمان منطقه ویژه پارس، بسته جامع خدمات رفاهی کارکنان را ارائه کرد.

تهیه این بسته پیشنهادی در پی جلسات متعددی که با مدیران و روسای واحدهای عملیاتی مستقر در منطقه ویژه پارس و جمع بندی دیدگاه های بیان شده، پس از تجزیه و تحلیل و پردازش در کتابچه ای به عنوان بسته جامع خدمات رفاهی تنظیم و ارائه شد.

*محوریت بسته جامع خدمات رفاهی در کدام حوزه ها تعریف شده و چه زمینه هایی را شامل می شود؟

بسته خدمات رفاهی شامل 6 محور اصلی با عنوان محور «خدمات رفاهی فرهنگی، ورزشی»، «سلامت بهداشت و درمان»، «حقوق دستمزد»، «تامین آتیه»، «تامین مسکن» و «خدمات کالاهای اساسی و نفت کارت» می باشد که سازمان منطقه ویژه پارس نمایندگی کارگروه های شش گانه در پارس جنوبی را به عهده دارد و لازم به ذکر است که درخواست های ما از منظر قابلیت دستیابی به دو گروه بلند مدت و کوتاه مدت تقسیم شده است.

البیته پیشنهادهای ما در این بسته فرهنگی در قالب شش محور و 56 بند است که بیش از دو سوم پیشنهادهای درخواستی در دسته گروه کوتاه مدت بوده و به سادگی قابل دستیابی است. به بیان دیگر بیشترین درخواست های ملزم به صدور دستور لازم شرکت ملی نفت ایران است که در بسیاری از موارد هزینه ای برای صنعت در بر نخواهد داشت و این میزان در برابر هزینه تولیدی و برداشت از میدان پارس جنوبی بسیار ناچیز است.

*آیا الگوی خاصی برای ساماندهی تردد و آمد و شد کارکنان در چارچوب کارگروه های شش گانه هم طراحی و برنامه ریزی شده است؟

سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بر اساس طرح اسکان کارکنان طراحی شده است اما با توجه به فراهم نبودن زمینه اسکان در حال حاضر، تا به امروز مدیریت ارشد سازمان با اخذ مجوزهای لازم؛ امکان تردد و آمد و شد کارکنان را بر اساس طرح اقماری2/1 فراهم کرده بود که از دو سال پیش بررسی های کارشناسی و تخصصی بر روی مزایا و معایب این نحوه رفت و آمد انجام شد.

*بررسی های انجام شده چه اثرات سازنده و نتایج ارزشمندی در بر خواهد داشت؟

از یک سو شرایط بد آب و هوایی منطقه و از سوی دیگر عدم حضور کارکنان در کنار خانواده در دو سوم سال، که کانون خانواده را در معرض آسیب های اجتماعی و فرهنگی قرار داده و ارتباطات خانوادگی و تربیت فرزندان را تحت تاثیر قرار می داد به نوعی با اجرای این طرح تردد رفع خواهد شد.

البته لازم است تاکید کنم سازمان منطقه ویژه پارس با جدیت به دنبال تامین منازل مسکونی و ایجاد زمینه های لازم برای اسکان کارکنان در منطقه است و آن را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده است. در بررسی های کارشناسی انجام شده مشخص شد با اجرای طرح اقماری 1/1 (دو هفته کار- دو هفته استراحت) بسیاری از آسیب های جسمی، روانی و خانوادگی کاهش یافته و سلامت کارکنان و روابط خانوادگی و اجتماعی آنان در مسیر ترمیم و بهبود قرار می گیرد.

*در برنامه ریزی های انجام شده علاوه بر راهبردهای تخصصی منابع انسانی، از اولویت های کاری دیگر واحدها و مدیریت ها و اطلاعات تخصصبی آنها نیز برای اجرایی کردن این روش تردد، بهره برداری شده است. در این خصوص جزئیات بیشتری بفرمایید؟

با توجه به اهمیت موضوع بر تجزیه و تحلیل اطلاعات تخصصی دیگر واحدهای سازمان متمرکز شدیم؛ تجزیه و تحلیل انجام شده از اطلاعات واحدهای تخصصی مانند H.S.E، بهداشت و درمان و نیز مددکاری اجتماعی مدیریت منابع انسانی نیز بهره گیری شد و شاخص های سلامت جسمی، روانی و خانوادگی مورد سنجش قرار گرفت. با توجه به نتایج بررسی ها، پیشنهاد اجرای طرح اقماری 1/1 از سوی این مدیریت مطرح شد و از آن جا که در نظر سنجی انجام شده در سطح سازمان، حمایت و رضایت 91 درصدی کارکنان در این طرح وجود داشت؛ مدیریت ارشد سازمان با جدیت پیگیر اخذ مجوزهای لازم شد که با نظر مساعد و تلاش های جدی جناب آقای مهندس نصوری، مدیر عامل محترم سازمان، و با پیگیری های انجام شده توسط ایشان و همکاران این مدیریت، رفت و آمد کارکنان بر اساس طرح 1/1 (دو هفته کار- دو هفته استراحت) از ابتدای آبان ماه سال جاری به مرحله اجرا درآمد.

*فکر می کنید اجرای این طرح چه پیامدهای مثبتی داشته باشد؟

اجرای این طرح؛ آرامش، سلامت، انگیزه و رضایتمندی کارکنان را در پی خواهد داشت و همان طور که در فرمایش های مقام معظم رهبری نیز مکررا و موکدا به این مسئله اشاره شده آرامش و رفاه کارکنان شاغل در منطقه ویژه و خانواده های ایشان تامین خواهد شد.

این مهم یکی از اهداف اصلی و ارزشهای بنیادین سازمان منطقه ویژه است که مدیریت ارشد سازمان با جدیت به آن می پردازد. از سوی دیگر با مدیریت منابع سازمان در طرح 1/1 و با صرفه جویی پیش بینی شده در بخشهای حمل و نقل، پرواز، اسکان، پذیرایی و غذا و نیز کاهش پرداختی ها، پیش بینی شده که بیش از 7 میلیارد تومان در سال درآمد ناشی از صرفه جویی عاید سازمان منطقه ویژه شود که این صرفه جویی ناشی از مدیریت بهینه دارایی ها و امکانات است و خللی در فعالیت های جاری سازمان ایجاد نخواهد کرد.

البته بدیهی است که هر طرحی دارای مزایا و معایبی است که این طرح نیز از آن مستثنا نمی باشد. از معایب این طرح می توان به کاهش اندکی از حقوق کارکنان و افزایش فشار کاری در روزهای حضور در منطقه اشاره کرد که البته این معایب در برابر مزایای بسیار زیاد آن قابل چشم پوشی است.

*با اجرای این طرح، سازمان منطقه ویژه پارس با مشکلات احتمالی از نظر تعداد نیروی انسانی و انجام فعالیت های خدماتی مواجه نخواهد شد؟

همان طور که گفته شد با اجرای طرح 1/1 و با توجه به عدم افزایش سقف سازمان و تعداد کارکنان تا حدی حجم و فشار کاری در روزهای حضور افراد در منطقه افزایش می یابد که امیدواریم با همت کارکنان فعالیت ها توسط مدیران، این سازمان با مشکلی رو به رو نشود. پیش از اجرای این طرح، مدیریت منابع انسانی فرم هایی را برای مدیران ارسال کرد تا با درایت و راهبری، نیروهای خود را طوری سازماندهی کنند که برای انجام فعالیت ها با مشکل مواجه نشده و در روند فعالیت ها وقفه ای ایجاد نشود. کارکنان مدیریت ها به گونه ای سازماندهی شده اند که در نبود هر فردی یک شخص دیگر عهده دار وظایف و مسوولیت های او خواهد بود و بدین ترتیب تقسیم کار حتی بهتر از زمان اجرای طرح2/1 انجام خواهد شد.

*طرح یاد شده شامل مدیران سازمان منطقه ویژه پارس نیز می شود؟

همانطور که عرض شد ماهیت ساختاری سازمان منطقه ویژه به صورت روزکار تعریف شده است و نیاز است که مدیران سازمان در طول هفته به نظارت و راهبری مجموعه تحت سرپرستی خود بپردازند. باتوجه به محدودیت ساختار سازمانی و عدم وجود سمت معاون یا جانشین برای مدیران، در حال حاضر رفت و آمد مدیران بر اساس طرح 1/1 به پیشبرد وظایف و مسئولیت های سازمان لطمه وارد میکند.

بنابراین با صلاحدید مدیرعامل محترم و موافقت ایشان و براساس بند 3-3 مقررات اداری و استخدامی شرکت ملی نفت ایران، تا پایان سال جاری فقط مدیران سازمان به صورت هفتگی تردد می کنند تا بتوانند در طول سال در روزهای کاری هفته در مدیریتهای خود به انجام وظیفه بپردازند.بدیهی است در این مدت با پرورش جانشینان شایسته و اصلاح ساختار سازمانی، زمینه اجرای طرح 1/1 برای مدیران نیز فراهم خواهد شد و به یاری خدا در آینده نزدیک و تا فراهم شدن شرایط اسکان دائم تمامی کارکنان اقماری سازمان، اعم از مدیران و کارکنان براساس طرح 1/1 رفت و آمد خواهند کرد.

*با توجه به نقش محوری سازمان منطقه ویژه پارس، آیا این طرح در سایر شرکت های مستقر در پایتخت انرژی کشور نیز اجرایی می شود؟

سازمان منطقه ویژه به عنوان سازمان مسئول، در بسیاری از موارد نقش محوری را در میان شرکتهای مستقر در منطقه ایفا می کند که اجرای طرح 1/1 نیز از این دسته موارد می باشد که پس از انجام تجزیه و تحلیل کارشناسی و پیگیریهای مدیریتی و دریافت مجوزهای لازم برای اجرای طرح در سازمان منطقه ویژه، بسیاری از شرکتهای مستقر در منطقه نیز به تبعیت از سازمان، موضوع اجرای طرح اقماری 1/1 را در دستور کار قرار داده اند.

در جلسات متعددی که با محوریت مدیریت منابع انسانی سازمان و با حضور مدیران محترم منابع انسانی شرکتها برگزار شده است موارد گوناگونی از جمله طرح تردد اقماری 1/1 در حوزه منابع انسانی مطرح شده و مدیران متفق القول بر اجرای آن تاکید نموده اند. از جمله می توان به شرکت نفت و گاز و پارس و مجتمع گاز پارس جنوبی اشاره کرد که با پیگیریهای مدیران محترم منابع انسانی و درایت و راهبری مدیران عامل محترم این شرکت ها، جناب آقای مهندس سوری و جناب آقای مهندس شعبان پور، طرح 1/1 برای بیش از 60 درصد کارکنان این شرکت ها اجرایی شده است که جای تقدیر و تشکر دارد.

مدیران محترم منابع انسانی سایر شرکتها نیز می توانند با بهره گیری از تلاشهای انجام شده و با اخذ نظر مساعد مدیران عامل محترم، این طرح ارزشمند را به مرحله اجرا درآورند. البته سازمان منطقه ویژه با توجه به نقش محوری خود از ابتدا درخواست اجرای سراسری این طرح را در سطح منطقه مطرح کرده بود که با موافقت معاون محترم منابع انسانی و مدیریت وزارت نفت- جناب آقای دکتر سلحشور- به زودی اجرای این طرح از سوی ایشان به تمامی شرکتها ابلاغ خواهد شد که این مساله دستاورد بسیار بزرگی برای کارکنان منطقه ویژه است.

البته همان طور که آگاهید شرکت های خصوصی که در سطح منطقه مشغول فعالیت هستند از قوانین مختص خود پیروی می کنند و وزارت نفت نمی تواند اجرای این طرح را برای آنان الزامی کند اما امیدواریم با مزایا و محاسنی که طرح 1/1 دارد به زودی مدیران عامل این شرکتها نیز با این رویکرد، فعالیتهای خود را سازماندهی کنند.


مطالب مشابه :


مسوولیت اجتماعی شرکت ملی نفت ایران

اقتصاد سیاسی و مسئولیت اجتماعی شرکت ا ست شرکت نفت از رفاهی برامنيت اجتماعی




برنامه جدید وزارت نفت برای کارکنان شرکت‌های خصوصی شده

و مسئولیت اجتماعی مهمی رفاهی و بهداشت و ادامه دهند و شرکت نفت نیز آماده




واگذاری مسکن ارزان به کارکنان صنعت نفت

واگذاری مسکن ارزان به کارکنان صنعت نفت خدمات رفاهی مطلوب اجتماعی شهرها و




طرح اقماری یک - یک در پارس جنوبی کلید خورد

یکی از دغدغه های مقام عالی وزارت نفت ارائه خدمات رفاهی به اجتماعی و شرکت نفت و




تولید آب معدنی متوقف می‌شود

(سیاسی- اجتماعی معدنی توسط یک شرکت نفتی از دستور وزارت نفت به کار تعیین




آگهی شناسایی پیمانکار نوبت اول و دوم مناقصه شماره م م م /088/88

شرکت بهره برداری نفت و گاز مارون در نظر و مفاصا حساب از تامین اجتماعی رفاهی اهواز




نفت با بیمارستان‌ها‌ و درمانگاه‌های تامین اجتماعی قرارداد می‌بندد

شرکت نفت فلات های تامین اجتماعی و برخی آزمایشگاه درباره امکانات رفاهی در




بازنگری شرایط کار اقماری در صنعت نفت

خدمات رفاهی و بهداشت این شرکت ها با صنعت نفت در زمینه و مسئولیت اجتماعی




رئيس مجتمع آموزش فنون نفت اهواز منصوب شد

شرکت نفت پتروشیمی آب خدمات رفاهی سازمان کار و امور اجتماعی




آگهی نفت آغاجاری

معتبر از اداره کار و امور اجتماعی . عمومی شرکت بهره برداری نفت و گاز رفاهی اهواز




برچسب :