بررسی دوو اسپرو MPFI مدل 1994

در حال حاضر به راحتی می توان تعمیرگاه تخصصی دوو پیدا کرد که به دوو اسپرو خدمات بدهند و آن را پذیرش کنند .

با اینکه این خودرو از حالت استاندارد خارج شده و کار کرد بالای آن ، طبیعتا تا اندازه ای آن را را مستهلک کرده است ، با این حال اسپرو مصرف بنزین  خوبی دارد و می شود آن را کم مصرف خواند . مصرف سوخت ۷.۵تا ۸ لیتر بر 100 کیلومتر با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت ثابت برای چنین جثه و 2000 سی سی حجم موتور بسیار خوب  است ، این در حالی است که با ثابت نگاه داشتن سرعت ۹۰ کیلومتر در خارج شهر ، اسپرو فقط در هر صد کیلومتر ۶.۵ لیتر بنزین می سوزاند .  منتها این عدد با طراحی آیروداینامیک خوب بدنه و تکنولوژی نسبتا بالای موتور خودرو به دست آمده است . دست یافتن به چنین مصرف سوخت مناسبی در 100 کیلومتر که تنها ۷.۵ تا ۸ لیتر می باشد ، در تمامی خودروها ، مخصوصا اسپرو، به طرز رانندگی شما و حالت تعویض دنده ابعاد رینگ و لاستیک  و . . . بستگی دارد . رانندگی با شتاب و عجله و تعویض دنده های دیرهنگام ، همگی مصرف اسپرو را بالا برده و شاید در حالت تمام بار مصرف آن به 10 لیتر بر 100 کیلبومتر نیز برسد که البته برخی دوستان این مورد را نیز تایید کرده اند .

اما در حالت رانندگی استاندارد که معمولا دور موتور نهایتا روی عدد سه رفته و دنده تعویض می گردد ، مصرف سوخت اسپرو به عدد گفته شده ( 6 تا 7 لیتر در 100 کیلومتر بسته به صحت و سلامت برخی اجزای الکترونیکی واحد کنترل موتور ) می رسد . البته این عدد گفته شده در زمان کم کار بودن ماشین حقیقت داشته است و در حال حاضر اسپرو ها از ناحیه پیشرانه مستهلک شده و کمی از این عدد گفته شده دور هستند .

و اما داخل . . . .

کابین اسپرو با کیفیت خوب و با در نظر گرفتن المان های طراحی بی عیب و نقص و دسترسی مناسب به ادوات و کنترل گر ها ، طراحی و ساخته شده است . این نکته ای است که در هنگام گشودن درب ، سریعا به آن پی خواهید برد . طراحی داخل اسپرو ، داشبود و رودری ها و کنترل گر ها و البته لذت سواری آن ،خیلی تعریف کردنی است . آیینه های بغل برقی به همراه گرمکن ، شیشه بالابر های دربهای جلو و عقب به صورت برقی ، قفل کودک شیشه بالابر های درب ها که دکمه ی کنترل آن روی درب راننده نصب است ، باز شدن درب صندوق عقب به صورت برقی از داخل ( به اصطلاح صندوق پران که البته امکان باز شدن با کلید از بیرون خودرو نیز میسر است ) ، تنظیم نور پشت زمینه صفحه کیلومتر به راحتی و تنها با چرخاندن یک اهرم آنالوگ ، تنظیم سرعت برف پاک کن تنها با چرخاندن یک اهرم گردان آنالوگ ، جا لیوانی بر روی درب داشبورد ، بلندگوهای بسیار با کیفیت که هنوز هم به خوبی کار می کنند ، زیر آرنجی عقب و زیر آرنجی دوبل با جای اضافی برای اشیاء کوچک در جلو برای راننده ،

 

امکان تنظیم ارتفاع صندلی راننده به صورت دستی ( سایر جهات نیز همانند سایر خودرو ها موجود است ) ، داشبورد واقعا با کیفیت و با دوام ، کولر بسیارخوب و خنک ( در صورت سلامت کامل ) به طوری که از میان سه درجه مشخص شده روی درجه گردان  کولر ، درجه ی 1 برای اوج گرما کافی است و در صورت احتیاج نهایتا درجه ی 2 ، در بیشتر اسپرو ها ، تمامی قطعات و ادوات بسیار عالی کار می کنند و لی به خوبی سال های اولیه کارکردشان نیستند . خستگی شیشه بالابرهای برقی و خشک شدن زه های آب بندی داخل درب که برای شیشه ها هستند از جمله ایراداتی است که در بیشتر اسپرو ها رویت می شود که آن هم به دلیل کارکرد زیاد است . البته این مشکل را به راحتی حل شدنی است و به اصطلاح شیشه بالابر ها را تقویت می کنند . با این کار مشکل کاملا برطرف می شود .

خستگی سیستم فنر بندی و شاسی که در تمامی خودرو ها ، یک امر طبیعی بوده ، در اسپرو بسیار پر رنگ تر است .  آن هم به دلیل سنگینی اتاق و قسمت جلوی خودرو است ؛ چون اتاق اسپرو کشیده و بلند است ،و شاسی طراحی شده برای آن به صورت یک پارچه و از آلیاژ خیلی ضریفی ساخته شده است باعث خستگی شاسی در طول مدت کارکرد می شود ؛ برای این مشکل هم یک راه حل خیلی ارزان و راحت وجود دارد ، آن هم تقویت شاسی با چند آهن مخصوص است که در میان دوو اسپرو ها رواج دارد ولی زیاد نمی توان از این کار توقعی داشت . و شاید انجام این کار ضروری نباشد  ، ولی معمولا برای سالم ماندن خودرو و دیر تر خسته شدن و جلوگیری از این پدیده ، این اقدام را انجام می دهند .

در کل موتور این خودرو ، به حجم 2000 سی سی و 8 سوپاپ OHC با تنظیم فیلر اتوماتیک ، به خوبی از پس این وزن و این جثه بر می آید و در دور موتور 5500 دور در دقیقه ، 105 اسب بخار نیرو تولید می کند . به لطف گشتاور بالای موتور و سیستم سوخت رسانی MPFI ، اسپرو همیشه در حالت شلیک است !

البته ترمز های این خودرو ، برای نگه داشتن این خودروی بزرگ ،  ضعیف عمل می کنند ، ترمز های اسپرو ، زیر بار ، به دلیل تحمل وزن زیاد خودرو و فشاری بسیار زیاد داغ کرده و از راندمان آن بسیار زیاد کاسته می شود و واکنش ضعیفی از خود نشان می دهند . شاید برای همه ی مدت استفاده حتی لازم هم نباشد ترمز ها را تقویت کنید ؛ ولی ترمز های اسپرو که در جلو به صورت دیسکی و در عقب به صورت کاسه ای هستند ،  ضعیف عمل می کنند . زود قفل می کند و کلا قابل اطمینان نیست . البته در این مورد با خرج خیلی کم ، می توانید اقدام به تقویت ترمزها کنید که وقت چندان زیادی هم نمی برد . با این کار مشکل بر طرف می شود .

موتور اسپرو به خوبی شتاب می گیرد و در سربالایی ها و تحت فشار به هیچ وجه زیر بار نمی ماند . این در حالی است که خود کمپانی دوو در سال های 92 تا 97 میلادی ، اسپرو را با موتورهای 1.5 لیتری تک میل سوپاپOHC و 1.5 لیتری DOHC یا دو میل سوپاپ ( 16 سوپاپه ) و 1800 دو میل سوپاپ ( 16 سوپاپه ) و در نهایت 2000 سی سی تک میل ( 8 سوپاپه ) و دو میل سوپاپ ( 16 سوپاپه ) تولید می کرده است . شایان ذکر است که مدل های بالاتر اسپرو که به 1997 نزدیک تر هستند به موتورهای 16 سوپاپ و بسیار وحشی 2000 سی سی مجهز بوده اند . اسپرو بسته به مدل ، از آپشن های موتوری مختلفی بهره می برده است ! مثلا مدل های 2000 سی سی سال 1992 که در ایران نیز وجود دارد ، به سیستم MPFI مجهز نبوده اند ، و دارای تنها یک سوزن انژکتور برای 4 سیلندر بوده است که البته این مدل به گفته دوستان عزیزی که آشنایی بیشتری با دوو دارند ، کم استهلاک تر بوده در حالی که شتابش اگر از مدل MPFI بیشتر نبوده ، کمتر هم نبوده و تفاوت زمان 0 تا 100 آن دو مدل ، تنها 1 ثانیه بوده است و مدل 4 سوزن انژکتور یا MPFI مختص دوو های تولیدی سال 1994 میلادی بوده است .

چسباندن برچسب بی عیب و کم استهلاک ، بر روی دوو اسپرو ، اکنون دیگر منطقی نیست ، و این نه تنها در مورد دوو اسپرو بلکه در مورد استاندارد تمامی خودروها صدق می کند . 

اما خرید یک نمونه سالم و کم کارکرد و تمیز ، می تواند شما را بسیار راضی نگه داشته و برای شما لذت بخش باشد  ، و البته این را هم بدانید که در بهترین شرایط  از لحاظ فنی ، اتاق و بدنه ، نباید قیمت اسپرو  از مبلغی بیش از 7 میلیون تومان تجاوز کند .

 ساير تصاوير :

 

-------------------------------

دوو اسپرو تیونینگ با تشکر از مالک خودرو آقای وحید گنجور

 

 ما می توانیم در خرید دوو اسپرو و یا فروش اسپرو ، به شما کمک کنیم - برای اطلاعات بیشتر با شماره تلفن همراه مدیریت وبلاگ تماس بگیرید:09374132968


مطالب مشابه :


دوو اسپـــــرو (پــر طـرفدارتـرین خودروی مـــدل پـایین)

دوو اسپـــــرو: در اين مقاله سعي در آزمايش و معرفي خودروي دوو اسپرو انژكتوري mpfi داريم:




دوو ریسر جی تی آی:

دوو ریسر جی تی آی: حجم موتور 1500 سی سی قدرت موتور : 80 اسب بخار در دور 5500 حداکثر سرعت 170 کیلومتر




بررسی دوو اسپرو MPFI مدل 1994

خودرو،فنی - بررسی دوو اسپرو mpfi مدل 1994 - مرسدس وان،بررسی خودرو،فنی و تحلیل های مربوط به




تالارهای گفتگو خودروی معرکه دوو

وبلاگ تخصصی خودرو ی دوو اسپـــــرو من ریسر 94 دارم و ساختار ماشینامون مثل همه فقط برای شما




ادرس فروشگاه های لوازم یدکی اسپـــــرو

وبلاگ تخصصی خودرو ی دوو اصلی انواع خودروها 9-انواع دوو شالم دوو ریسر-دوو سی یلو




نتایج جستجوی"مشخصات فنی اسپرو"در گوگل

خرید دوو ریسر یا هیوندا اسل؟ : مباحث ( اسپرو 2000 و ریسر اگر مشخصات فنی




نظرات کاربرانی که دوو دارند

وبلاگ تخصصی خودرو ی دوو اسپـــــرو اسپرو اصلا از هیچ لحاظ قابل مقایسه با ریسر و سیلو




دلایل ورشکستگی شرکت دوو

ایده آل خودرو - دلایل ورشکستگی شرکت دوو - ارائه مقالات،اخبار و فناوری های دنیای خودرو - ایده




حجم روغن موتور موردنیاز خودروها:

دوو ماتیز: 3.25: 2.7 دوو ریسر: 4: 3.5:




برچسب :