چگونه سخنرانی کنیم ؟


تفاوت نداشتن جمعیت زیاد یا کم شنوندگان برای سخنران از نشانه هایی اخلاص اوست و طبق آیه 32 سوره «مائده » و احادیث مربوط به آن را، اگر کسی یک شخص را هدایت کند، همانند آن است که جامعه ای راهدایت کرده است .

 توجه داشته باشید که دانش و اطلاعات شما باید بیش از مدت سخنرانی تان در هر جلسه باشد تا در پایان سخنرانی خود کم نیاورد و در دام دادن سخنان خویش و تکرار مطالب گرفتار نیایید . مثلا اگر به طور معمول برای یک جلسه سخنرانی باید پنجاه صفحه مطالعه شود، شما هشتاد صفحه مطالعه کنید .

 برای سخن گفتن جرات و اعتماد به نفس و آمادگی کامل داشته باشید تا با اعتماد و آرامش کامل سخنرانی کنید . از این رو، هیچ گاه از بالا بودن سطح علمی و اجتماعی شنوندگان و یا جمعیت فراوان آنان نهراسید .

 باید قدرت تفهیم مطالب را در خود افزایش دهید و این امر، بویژه در مواردی که محتوای سخن شما علمی و پیچیده تر است، ضروریتر است . از راههای تفهیم مطلب، آشنایی با «مثال » ها و «داستان » های متناسب با موضوع سخنرانی «ولی فقیه » برای حل مشکلات و معضلات اجتماعی - تا هنگام وجود آن ضرورت - فراتر از قانون عمل نماید که البته عین عمل به قانون است، آن را به پلیسی مثال بزنید که گاه ضرورت میبیند و ناچار میشود برای حل مشکل ترافیک، با اینکه چراغ راهنمایی یک سوی خیابان قرمز است، به خودروهای آن سو اجازه عبور دهد .

 دقت کنید که از موضوع سخنرانی خود خارج نشوید و به مسائل متفرقه نپردازید و جدا" از تز «الکلام یجر الکلام » پرهیز نمایید . یکی از موارد خارج شدن از موضوع، هنگامی است که شما بخاطره یا داستان و یا واقعه ای مریوط به آن موضوع را برای شنوندگان خود نقل میکنید، ولی از آنجا به یاد مطلب دیگری میافتید و در نتیجه، به مطالب خارج از موضوع سخنرانی تان میپردازید به گونه ای که کاه فراموش مینمایید درباره چه موضوعی سخن میگفته اید و از مخاطبان خود میپرسید: «درباره چه موضوعی سخن میگفتیم » یا «چه مطلبی را میگفتیم » و یا «کجا بودیم » !

 در سخنرانی به شخصیت شنوندگانتان احترام بگذارید و با سخنان و برخورهای خود، آنان را کوچک نشمرید و تحقیر نکنید; زیرا شنوندگان از ارکان اصلی و اساسی در سخنوری هستند ا مثلا" به آنان نگویید: «آنچه را من برای شما میگویم، مدتها طول خواهد کشید تا شما آنها را درک کنید و بفهمید» . و یا به آنان نگویید: «من اینجا آمده ام تا شما را آدم کنم » و یا «من در این جلسه شرکت کرده ام تا به شما بفهمانم که ...» .

 بکوشید که از مسائل انسان شناسی، جامعه شناسی و روان شناسی از جو فرهنگی، اخلاقی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه آگاه باشید تا بتوانید متناسب با نیازهای جامعه سخن بگویید . و توجه داشته باشید که برای «خود» سخنرانی نمی کنید، بلکه برای «مردم » و در فضای آنان سخن می گویید . به طور مثال، اگر مییدانید که مخاطبان شما از نظر فرهنگی و اخلاقی در سطح مطلوبی نیستند، آنان را به مطالعه و کارهای فرهنگی و کسب فضائل اخلاقی دعوت نمایید .

 جز در موارد لزوم، در سخنرانی خود «وقفه » نداشته باشید; زیرا وقفه شما در شنوندگانتان نیز تاثیر میگذارد و آنان را در فراگیری مطالب و سپردن آن به ذهن خویش دچار وقفه میکند . پس، بر سخنرانی خود کاملا" مسلط باشید .

 بر خلاف حقیقت و عقیده خود سخنرانی نکنید و از موضوعات ومطالبی که خوتان نیز به درستی آنها اعتقاد ندارید و یا برای خودتان نیز مورد تردید است، سخنی نگویید . برای مثال، اگر میدانید که حضرت لیلا، مادر حضرت علی اکبر، در کربلا حضور نداشته اند و یا در مورد آن تردید دارید، مرثیه او را در سخنرانی خود نخوانید . و یا چنانچه شک دارید که فلان شخص دارای درجه دکتری است، از او با پیشوند «دکتر» نبرید .


مطالب مشابه :


چگونه سخنرانی کنیم ؟

مشارکت انجمن اولیا - چگونه سخنرانی کنیم ؟ - همکاری ومشارکت انجمن اولیا ومربیان - مشارکت




نکاتی برای برگزاری مفید جلسات انجمن اولیا و مربیان

1- انجمن اولیا بعد از صدا و سیما جزو مهمترین گروههای سخنرانی های طولانی مسئولین اداره




انجمن اولیا و مربیان

این محیط باید از یافته های روان شناسی مدد گرفته و بی هیچ حرف و سخنرانی انجمن اولیا




متن کامل سخنان آقای علیرضا توسلی نماینده ی انجمن در جلسه ی شورای معلمان مجتمع

انجمن اولیاومربیان مجتمع امام خمینی (ره) - متن کامل سخنان آقای علیرضا توسلی نماینده ی انجمن




این فقط یک سوم کارهای منه!!!

مشارکت انجمن اولیا - این فقط یک سوم کارهای منه!!! - سخنرانی انجمن در جلسات انجمن پایه ای و




پیشنهادات ما برای بالا بردن حجاب و عفاف آموزشگاه:

مشارکت انجمن اولیا 1- ترتیب دادن برنامه های سخنرانی وجلسات پرسش و پاسخ برای اولیا و




انجمن اولیا و مربیان

نخستین جلسه انجمن اولیا و مربیان مدرسه شهید پس از سخنرانی جناب آقای جوکار، لوح




اولین جلسه انجمن اولیا و مربیان

مدرسه راهنمایی هیأت امنایی فضیلت - اولین جلسه انجمن اولیا و مربیان - اداره آموزش و پرورش




برچسب :