طراحی خانه های مسکونی

طراحی خانه های مسکونی

طراحی خانه هی مسکونی از اهمیت بسیاری برخوردار است وچنانچه این طرح مناسب نباشد،آسایش ساکنین آن کامل نخواهد بود.از آنجایی که ما بیشتر وقت خود را در خانه سپری می کنیم لازم است 

طراحی خانه های مسکونی براساس احتیاجات آن خانواده ای که میخواهد در آنجا زندگی کند،صورت پذیرد و نه تنها پلان خانه باید زیبا باشد بلکه زیبایی نمای ساختمان نیز باید مورد توجه قرار گیرد.بهتر است طراحی ساختمان بر اساس مبلمان مورد نظر برای آن صورت گیرد.

شکل کلی خانه های مسکونی

    ساختمان مسکونی ممکن است به صورت یک طبقه ویلایی آپارتمانی و یا ویلایی دوبلکس باشد که در این ساختمانها سالن،نهارخوری و آشپز خانه در طبقه همکف ودر طبقه دوم قرار دارد.بعضی از ساختمانها به صورت سه طبقه طراحی می شود که در طبقه همکف سالن و نهارخوری و آشپزخانه و اتاق مهمان ودر طبقه دوم اتاق خواب ها وطبقه سوم اتاق بازی بچه ها در نظر گرفته میشود.

ساختمان مسکونی ممکن است در یک مجموعه طراحی شود

ارتباط در ساختمان های مسکونی:بهتر است سالن و نهار خوری به شکل ال بوده ودر هم اد غام شود وآشپزخانه نیز مجاور سالن نهارخوری قرار گیرد. اتاق خواب ها و حمام باید در یک هال جداگانه ای در نظر گرفته شود.

1-طراحی اتاق خواب ها

بهترین نور برای اتاق خواب ها نور جنوب یا مشرق است.اتاق والدین باید بزرگتر از سایر اتاق خواب ها باشد-در اتاق خواب والدین باید محل خواب،رختکن،میزتوالت و میز مطالعه در نظر گرفته شود.در صورتی فضای کافی داشته باشیم می توانیم اتاق کوچکی برای رختکن در نظر بگیریم.اتاق خواب فرزندان ممکن است یک نفره ویا دو نفره باشدو مساحت این اتاق ها بستگی به وسائلی که در آ قرار می گیرد، خواهد داشت.

دستشویی و توالت:باید برای دستشویی و توالت در پلان محل مناسبی انتخاب نمود.بهتر است دستشویی از توالت کاملا مجزا باشد-در قسمت دستشویی محلی برای حوله وجای مناسبی برای آینه در نظر گرفته شود.رنگ کا شی ها باید با رنگ سرامیک کف هماهنگی کامل داشته باشد.

حمام:هنگام طراحی حمام باید کلیه وسائلی که می خواهیم در آن قرار دهیم پیش بینی شود.معمولا در یک حمام معمولی علاوه بر رختکن باید توالت،دستشویی،وان وبیده قرار داد. حداقل اندازه یک حمام با چنین شرایطی 2*2مترمی باشد.ممکن است به جای وان از دوش استفاده نمود که در این صورت باید محلی برای آن در نظر گرفت.

سالن و نهار خوری:سالن و نهار خوری یکی از بخش های مهم ساختمان است.در صورتی که از سالن برای پذیرایی از مهمان استفاده شود می توانیم از نور شمال استفاده کنیم و اگر سالن به عنوان نشیمن باشد بهتر است نورگیری آن از سمت جنوب ویا شرق باشد.بنظر اینجانب اگر سالن و نهارخوری در هم ادغام شود و طراحی آن به شکل

 باشد بهتر است.اندازه نهار خوری بستگی به اندازه سالن دارد (l)  ال

و می توانیم در نهارخوری از میزهای مستطیلی و یا دایره ای استفاده کنیم.ا بعاد یک نهارخوری 12نفری حدود 25متر مربع است.در نهارخوری باید محلی برای قرار دادن ظروف پیش بینی شود.

مبلمان سالن:ابعاد سالن بستگی به تعداد مهمانان و وسائلی که می خواهیم در آنجا قرار دهیم متغیر است.ولی به هر صورت در سالن باید محلی برای نشستن مهمانان و جایی برای شومینه و یاوسائل صوئی پیش بینی شود.نکته قابل توجه این است که اولا شومینه در محل مناسبی قرار بگیرد و اندازه شومینه بستگی به بزرگی سالن دارد-شومینه میتواند در کنج دیوار ودر یک قسمت دیوار قرار گیرد برای اینکه خوانندگان با طرح های مختلف شومینه آشنا شوند چند نمونه از این شومینه ها نشان داده شده است:

محل کتابخانه در سالن:اگر سالن کوچک باشد می توانیم از گنجینه ای در داخل سالن به عنوان کتابخانه استفاده  کنیم و اگر سالن بزرگ باشد می توان اتاقی را با اختلاف سطح نسبت به سالن که مشرف بر آن باشد برای کتابخانه در نظر گرفت. 

اتاق خواب:از دیگر بخش های مهم ساختمان اتاق خواب است.قسمت اتاق خواب ها باید در یک هال جداگانه و کاملا مجزا طراحی شود.ما می توانیم هال  اتاق خواب ها را بزرگتر انتخاب نموده و از آن به عنوان نشیمن استفاده کرد.

ارتباط بین حمام و اتاق خواب ها:در صورتی که در یک ساختمان دو حمام داشته باشیم می توانیم یک حمام را مخصوص خانواده و حمام دیگر را مخصوص والدین در نظر بگیریم.سوالی که اغلب مطرح میشود این است که آیا حمام میتواند به اتاق خواب ها راه داشته باشد؟در صورتی که تعداد حمام دو عدد باشد می توانیم از یکی از اتاق خواب ها را به حمام مر تبط سازیم ودر غیر این صورت باید از این کار خودداری کنیم. 

نور اتاق خواب ها:بهترین نور در تهران برای اتاق خواب ها نور جنوب و شرق است.نکته قابل توجه این است که نمی توانیم این اصل را همیشه رعایت کنیم مخصوصا در حالتی که مجبور هستیم چند دستگاه در یک طبقه طراحی نماییم.

مبلمان دراتاق خواب ها:طراحی هر اتاق خواب بستگی به وسایلی که در آن قرار می دهیم دارد-به طور مثال برای اتاق والدین باید یک تخت دو نفره و یک میز توالت و گنجه ای برای رختکن و همچنین میزی برای مطالعه در نظر گرفت در صورتی که جا به اندازه کافی باشد بهتر است مجاور هر اتاق خواب فضایی برای رختکن در نظر گرفته شود.ازآنجایی که اتاق خواب محل آسایش و آرامش است بنابراین محل آن باید دور از سروصدا باشد.

ابعاد اتاق خواب ها:نظر به اینکه ابعاد اتاق خواب ها با توجه به وسائلی که در آن قرار می دهیم متغیر است بنابراین در موقع طراحی اتاق خواب ها بهتر است به کتاب استاندارد گرافیک مراجعه نمود ولی به هر صورت ابعاد یک اتاق دو نفره3*5 (متر)و اتاق یک نفره4*3(متر)است.

 

                                                                                              آشپز خانه

اختصاصی ترین ودر عین حال،همه کاره ترین بخش منزل راآشپزخانه تشکیل می دهد. نگهداری مواد غذایی،ذخیره مواد،ذخیره مواد تمیز کننده،تهیه و پخت غذا ،صرف غذا ،شستشوی ظروف و البسه وگاه پذیرایی از مهمانان و نگهداری اطفال در آشپزخانه صورت می گیرد. بعلاوه وسایل مختلفی چون یخچال،اجاق خوراک پزی، ماشین ظرفشویی،ماشین لباسشویی،چرخ گوشت،آب میوه گیری،مخلوط کن، سرویس غذاخوری،انواع دیگ ها و غیره در آشپزخانه نگهداری میشوند.

انجام کارهی ذکر شده و استفاده از وسایل گوناگون طبعا متضمن صرف وقت،پول وانرژی فراوانی است. صرف نظر از نیروی بدنی که در این محل به کار گرفته می شود ،مقدار فراوانی آب ، نیروی برق و مواد سوختنی نظیر گاز یا نفت نیز به مصرف میرسد.تمام این فعالیت ها ضایعاتی به همراه دارند که نهایتا به شکل دود ،بخار آب آلوده و زباله از آشپزخانه باید خارج گردند . با توجه به وسعت کارها، ضروری است در طراحی آشپزخانه دقت زیادی نمود تا کد بانوی منزل با صرف کمترین وقت وانرژی بتواند بیشترین حاصل را از زحمت روزانه خود بدست آورد.

الف-طراحی آشپز خانه

ساختمان یک اشپزخانه نو یا تغییر شکل آ شپز خانه قدیمی نیاز به پیاده کردن طراحی دقیق برای حصول به حد اکثر کارایی دارد.در پیاده کردن طرح، قبل ازهر چیز باید به روش زندگی ساکنان منزل دقت و توجه نمود.آیا اعضای خانواده عادت به صرف غذا در آشپزخانه دارند؟

آیا حجم رفت و آمد و مهمانی ها زیاد است؟آیا به خاطر مشغله و گرفتاریهای خارج از منزل، آشپزخانه تنها برای تهیه ساندویچ مورد استفاده قرار می گیرد؟ پاسخ به اینگونه سوال هاو توجه به شیوع زندگی ساکنین منزل،می تواند راهنمای خوبی برای طراحی آشپزخانه باشد.به این ترتیب، خرید وسایل متعدد و گرانقیمت برای خانواده ای که در طول روز مدت کوتاهی از آشپزخانه استفاده می کنند، کاری      نامعقول به نظر می رسد.

دومین قدم،ترسیم نقشه بر روی کاغذ شطرنجی است.در این نقشه پس از تعیین ابعاد اتاق، لازم است محل درها،پنجره هاو برآمدگی یا پس رویهای دیوار ،محل شیرهای آب و پریز های برق و همچنین ارتفاع درها و عرض طاقچه ها و جهتی را که به آن سمت باز میشوند، دقیقا مشخص کرد.در این مرحله انجام تغییرات ضروری در بخشهایی از ساختمان مانند جا به جایی دیوارها و یا تغییر محل درها را می توان پیش بینی نمود.

در طراحی آشپزخانه ، توجه به جنبه های ذ یل ضروری است:

1-ابعاد و اندازه ها

گرانبها ترین عنصر آشپز خانه،فضای آن است. تقسیم بندی عاقلانه محیط و اختصاص دادن فضای کافی برای کارهای اصلی از مهمترین ملاحظات در طراحی آشپزخانه است. گر چه در یک آشپز خانه کوچک  نیز می توان امور جاری منزل را انجام داد،اما وسعت وفضا برای

کدبانوی منزل موهبتی است استثنایی،محلی برای چیدن میز

نهارخوری ،پستویی برای جمع آوری لوازم اضافی و گوشه ای برای نصب ماشین لباسشویی همه از مزایای جنبی آشپزخانه بزرگ است.

یک آشپزخانه کامل نیاز به مساحتی معادل 10تا15متر مربع دارد.هر چه مساحت کوچکتر باشدبه همان نسبت محدودیت ها افزایش می یابد وسیعتر شدن محیط نیز لزوما بر کارآیی آشپز خانه نمی افزاید بلکه ،فضای اضافی جهت کارهای جنبی فراهم می نماید.

تحقیقات زیادی به منظور یافتن ابعاد مناسب برای وسایل آشپزخانه صورت گرفته است. نتیجه این تحقیقات ، ارائه استاندارد هایی است برای این گونه وسایل.به عنوان مثال،سطحی به بلندی 65سانتیمتر برای کسی که می خواهد نشسته کار کند مناسب ترین اندازه تشخیص داده شده است.لذا،تعبیه یک پیشخوان با این ارتفاع برای کارهایی که نیاز به صرف وقت زیادی دارندبدون شک مکانی راحت فراهم می آورد. ارتفاع پیشخوان برای حالت ایستاده 85سانتیمتر در نظر گرفته شده است که باتوجه به طول قد افراد،ممکن است 5سانتیمتر بلند تر یا کوتاه تر باشد. استاندارد عرض پیشخوان 50سانتیمتر و عرض کابینت ها 30سانتیمتر است.اما اگر آشپزخانه کوچک است وکابینت ها مقابل هم چیده می شوند ،عرض پیشخوان را می توان کاهش د اد تا فضایی به عرض 120-110سانتیمتر برای رفت و آمد موجود باشد.کم عرض بودن پیشخوان در دو طرف ، موجب بیرون قرار گرفتن قسمتی از ظروف روی آنها شده احتمال تصادم را در هنگام کار افزایش می دهد.بالا ترین اشیاء می توانند در ارتفاع185سانتیمتری ولبه های فوقانی قفسه های دیواری در خط 210سانتیمتری قرار گیرند.

قبلا هم گفته شد که تحقیقات زیادی به منظور یافتن ابعاد مناسب برای آشپزخانه ووسایل آن صورت گرفته است. نتیجه این تحقیقات ارائه استاندارد هایی است که معماران و سازندگان اینگونه وسایل ناچار به پیروی از آنها هستند.    

 

آرایش نیم دایره

1-هیج گونه عبور اتفاقی از میان مثلث کار سورت نمی گیرد .

2- کوتاه ترین فاصله بین مراکز اصلی وجود دارد .

3- شکل پیش خوان پیوسته می باشد .

شکل نیم دایره در اشپزخانه هایی قابل اجرا است که وسعت کافی دارند و ورود به آشپز خانه منحصرا از یک جهت صورت نمی گیرد. طرح دیگری به نام (نیم دایره شکسته) می توان تشکیل داد که بعضی از مزایای نیم دایره پیوسته را ندارد . وسایلی همچون یخچال باید در انتهایا ابتدای ردیف قفسه های کوتاه قرار گیرند. به منظور اجتناب از برخورد سر با قفسه های دیواری طبیعی ترین محل برای انها بالای پیش خوان است . هر مرکز حسب مورد نیاز به قفسه ای برای نگهداری لوازم مربوط پیشخوانی جهت انجام کارهای لازم وتسهیلاتی چون شیر آب برای شستشو سوخت برای اجاق برق برای یخچال و با لاخره روشنایی برای دیدن محیط واشیا دارد . تهیه غذامتضمن مراحلی است که با از پاکت بیرون آوردن مواد اولیه شروع می شود وسپس با ذخیره سازی شستن پخت وبا لاخره چیدن ظروف در قفسه هاخاتمه می یهبد.

ب ) آرایش شکسته

چیدن وسایل آشپزخانه در حاشیه دو دیوار مجاور تشکیل آرایش شکسته می دهد . در این طریق جریان کار از یک انتها شروع می شود وبه انتهای دیگد ختم می گردد. از مزایای این طرح جمع بودن تشکیلات در یک گوشه و آزاد بودن قسمتی از فضا بری غذا است . عیب آن طولانی بودن فاصله یک انتها تا انتهای دیگر می باشد.

ج) آرایش خطی : قرار گرفتن وسایل آشپزخانه در کنار یک دیوار را آرایش خطی می گویند. در این روش وسایل در یک امتداد قرار وی گیرند و مراکز کار نیز بعوض مثلث به شکل خط پیوسته دنبال هم واقع می شوند. شکل خطی در آشپزخانه هایی پیاده می شود که بسیار باریک هستند وب چیدن وسایل در یک طرف فضا برای وسایل اضافی باقی نمی ماند . تنها مزیت ان جمع وجور بودن آشپزخانه و مراکز کار است.

آرایش موازی

ارایش موازی پس از خطی ساده ترین ودر عین حال اقتصادی ترین طرح چیدن وسایل است. زمانیکه آشپزخانه به صورت راهرو است و دو انتهای آن به در ختم می شود ناچار باید وسایل را در کنار دیوارهای مقابل چید تا استفاده از درها ممکن شود. ایراد این آرایش عبور خط ترافیک از میان مثلث کار و طولانی بودن مسافت دو انتها می باشد مزیت آن در مقایسه با شکل نیم دایره نزدیکی مراکز کار است .

آرایش جزیره ای .

نوعی ارایش است که تغییر شکل یافته نیم دایره یا شکسته است که درآن یکی از مراکز سه گانه (معمولا مرکز پخت ) به صورت جزیره ای مستقل در وسط آشپزخانه قرار می گیرد. ضمنا محل یخچال فریزرواجاق بایدطوری در نظرگرفته شود تغییرو نظافت پیرامون آنها به سادگی عملی باشد.

 

ب)لباسشویی. لگن ظرفشویی محل مناسبی برای رخت و لباس ویا اتصال لوله های ماشین رختشویی نیست چرا که شستشوی لباس کاری وقت گیر است و اشغال لگن ظرفشویی به مدت طولانی موجب وقفه در انجام کارهای عادی آشپزخانه می گردد. چنانجه قرار باشد شستن لباس ها در آشپزخانه انجام گردد بهتر است محل شستشو از منطقه تهیه و پخت غذا دور باشد تا مواد خوراکی توسط ترشحات کثیف آلوده نشوند و متقابلا لباس هابوی غذا به خود نگیرند. اگر آشپز خانه دارای فضای کافی می باشد می توان گوشه ای را به شستن خشک کردن واطو زدن لباس ها اختصاص داد. در غیر این صورت حمام مناسب تر از آشپز خانه برای نصب ماشین رختشویی است .

ج) خط عبوری یا ترافیک . منظور از   خط عبوری مسی یا مسیرهایی است که از آشپزخانه برای رسیدن به حیاط  خروج از منزل و رفتن به زیر زمین نمونه های خطوطی هستند. در این موارد باید سعی کرد خط های عبوری مثلث کاررا قطع نکرده عابرین مزاحم کارهای معمول کدبانو نشوند.

د ) جنس مواد . جنس وسایل بر حسب بودجه سلیقه خانواده شرایط آب وهوایی اصول بهداشتی و ایمنی می تواند متفاوت باشد . توجه به پاره ای موارد درباره کیفیت بعضی از قسمت ها ی آشپز خانه ممکن است مفید واقع گردد . مثلا سطح پیش خوان در دو طرف اجاق بهتر است از مواد نسوز انتخاب گردد. تا هنگام قرار گرفتن اشیا داغ از بین نرود. به همین ترتیب سطح پیش خوان در دو قسمت ظرفشویی اگر از مواد ضد آب باشد شستن آن ساده خواهد بود. پوشش دیوارها وسقف ها نیز از قسمت های قابل توجه آشپز خانه می باشند. اینگونه سطوح باید از مواد مقاوم و قابل شستشو نظیر رنگ روغن سرامیک یا کاشی انتخاب شود تا مقاومت کافی در برابر رویش قارچ داشته باشد . رطوبت متراکم و چربی تهدید کننده اصلی پوشش سطوح هستند . عدم نظافت دیوارها موجب رشد کلنی ها ی باکتری گردیده بهداشت خانواده را به مخاطره می افکند.

ه ) ایمنی . در آشپز خانه خطرات متفاوتی نظیر آتش سوزی . زمین خوردگی. انفجار. بریدگی . برق گرفتگی. خفگی . کدبانوی خانه را تهدید می کند. توجه به یک موارد هنگام طراحی اولیه ضرورت ویژه ای دارد. یک طراح خوب پیوسته تلاش دارد تا خطرهای احتمالی به خارج از آشپز خانه منتقل می نماید .

-در محیط خانه به قدری خطرات گوناگون اطفال را تهدید می کند که حتی اگر اتفاقی نیز پیش نیاید با دور شدن بچه ها از مقابل مادر نگرانی حاصل می تواند مانعی در انجام کارها ی خانه باشد. حضور بچه ها در اشپز خانه نیز حادثه آفرین است .

- جدا کردن محل اصلی آشپز خانه از فضای بازی بچه ها مناسب ترین راه حل برای این مشکل می تواند باشد. تعبیه مکانی در هوای آزاد برای سیاندر گاز استفاده از سیم کشی صحیح نصب هواکش برای تخلیه فوری دود وگاز استفاده از نور مناسب برای رفع سایه ها نصب کپسول آتش نشانی وجعبه کمک های اولیه واجتناب از به کار گیری کف پوش های لغزنده نشان از مهارت طراح در ایجاد محیطی به واقع مناسب برای فعالیت های فشرده کدبانو دارد.

ب) نورطبق آمار منتشره توسط شورای ملی ایمنی آمریکا در سال 1975از میان 1150000حادثه ضمن کار در آن 26درصد از زمین خوردگی ها منجر به شکستگی و12درصد مرگ ومیرها در آشپز خانه منازل رخ داده است . بنا به همین بررسی عامل اکثر اینگونه صدمات نقصان نور بوده است. در ایران بخاطر عدم آشنایی مردم به اصول ایمنی می توان گفت نسبت چنین حوادثی بالاتر است . نور گرچه در زیبایی فضا نقش مهمی دارد اما در مرحله نخست وسیله ای است برای دیدن محیط . نصب یک چراغ در سقف آشپز خانه ممکن است ظاهرا برای تامین روشنایی کافی به نظر برسد اما بخاطر سایه هایی که بر سطوح کار می اقتند  نوع مطلوب نور پردازی نیست. متاسفانه غالب موارد برای جبران کمبود نور تنها به بزرگتر کردن لامپ و افزایش قدرت روشنایی آن اکتفا می گردد.

-نقاط حساس آشپز خانه برای نور پردازی عبارتند از :مرکز شستشو. مرکز پخت. وپیش خوان ها . کمیت نور در آشپز خانه بستگی به رنگ دیوارها . قفسه ها و کف دارد . هر چه این قسمت ها تیره تر باشند مور بیشتری مورد نیاز خواهد بود زیرا رنگ های تیره بخش اعظم روشنایی چراغ را جذب می نماید. نور مصنوعی برای قسمت های مختلف آشپز خانه :1-لامپ سقفی برای تامبن نور عمومی 2- نور نقطه ای برای تمرکز بر روی نقاط توجه 3- روشنایی قابل تنظیم جهت میز نهار خوری 4- نور داخل قفسه ها 5- نور پیش خوان .

 

نور مصنوعی

صرف نظر از نور طبیعی که در روز تمام یا قسمتی از آشپز خانه را روشن می کند برای نقاط تاریک و تامین روشنایی شب ناچا ر باید از نورهای مصنوعی کمک گرفت . روشنایی آشپز خانه شامل نور عمومی و نور های اختصاصی است. نور عمومی توسط چراغ های سقفی و نور های اختصاصی (جهت تقاط حساس ) بوسیله جا سازی چراغ ها در زیر قفسه ها یا بالای محل های کار فراهم می شود. مانند سایر فضاهای داخلی در آشپز خانه نیز می توان از دو نوع لامپ مهتابی و لامپ معمولی استفاده کرد. لامپ های ذکر شده مزایا ومعایبی دارند که با توجه به ویژگی های هر یک می توان ترکیب مناسبی برای روشنایی آشپزخانه فراهم آورد. لامپ های معمولی به طور خلاصه مزایایی به شرح زیر دارند: 1- قیمت آنها ارزان است.2- کیفیت نوری گرم و مطبوعی دارند. 3- بافت وشکل را به خاطر کوچکی منبع نور جالب تر از لامپ های مهتابی نشان می دهند.4- با فشار کلید برق بلافاصله روشن می شود.5- بدون صدا وچشمک هستند.6- تاثیری بر امواج رادیویی و تلویزیون ندارند.7- غذا خصوصا گوشت را خوشرنگ ومطبوع نشان می دهد.

مزیت لامپ های مهتابی از این قرار می باشد:

1-نسبت به برق مصرفی 250برابر بیشتر از لامپ های معمولی نور تولید می کند.

2- دوام آنها 7برابر لامپ های معمولی است .

3- میزان  ((چشم زدگی )) آنها کم است .

4- حرارت تولید نمی کند.

5- فضا را وسیع و جا دار نشان می دهد.

نور علاوه بر تامین روشنایی موجب جلوه کردن زیبایی ها ی محیط نیز می شود. توجه به ظرایف نور پردازی باعث می شود تا نقاط زیبا آشکار و قسمت ها یی که زیبا نمی باشد. از نظر ها پنهان بماند. ترکیب نورها ی مهتابی و معمولی مناسب تراین روش نور پردازی به شمار می رود. در آشپز خانه های کوچک بهتر است برای نور عمومی از لامپ مهتابی که فضا را وسیع نشان می دهد استفاده کرد و چراغ های تنگستن را به مناطق کار اختصاص داد. در آشپز خانه های وسیع نور تنگستن جهت روشنایی عمومی و چراغ های مهتابی برای مناطق کار استفاده می شود.

ج- رنگ :انتخاب رنگ در آشپزخانه بستگی به رنگ عمومی خانه و طبعا سلیقه ساکنین آن دارد. طبیعت عکس های مندرج در مجله های دکوراسیون و نمایشگاههای لوازم آشپزخانه الگویی مناسب برای انتخاب رنگ آشپز خانه هستند. هماهنگی مشابه بخاطر رنگ های بیشتری که نسبت به هماهنگی تک رنگی دارد،متنوع تر می باشد. استفاده از هماهنگی مکمل یا چند رنگی از دو نوع قبلی مشکلتر وپیاده کردن آن نیاز به مهارت دارد. در هماهنگی مکمل ابتدا یک رنگ به عنوان (رنگی که بیشترین سطح را می پوشاند)انتخاب می گردد. در کنار آن به منظور ایجاد تنوع یک یا دو رنگ از همان خانواده منتها با ارزش های مختلف اضافه می شود. در پایان با افزودن مقدار اندکی رنگ مکمل یک یا چند نقطه توجه تشکیل می شود. برای مثال اگد قفسه ها یخچال فریزر و اجاق که بیشترین سطح آشپز خانه را پوشانده اند، سبز ماشی باشند، سقف و دیوار ها را می توان سبز کمرنگ وبخش هایی نظیر سطح پیش خوان پرده یا قوطی های بنشن را قرمز یا نارنجی انتخاب کرد. برای اشخاصی که تمایل اندکی به استفاده از رنگ در آشپز خانه دارند و هم چنین برای کسانی که انتخاب ترکیب های رنگی برایشان مشکل است ، سفید ساده تر ین و زیبا تر این انتخاب برای آشپز خانه ها است . اگر وسایل سفید هستند، رنگ دیوار ها هر چه باشد با آن هماهنگی خواهد داشت. افزودن جند شییی رنگین تر کیب رنگی را کامل خواهد کرد. در رنگ آمیزی آشپز خانه توجه به موارد ذیل ممکن است مفید باشد: 1- برای مشخص بودن وسایلی مانند اجاق یخچال و غیره بهتر است رنگ آنها نسبت به رنگ قفسه ها اندکی فرق کند. 2- هر اندازه تنوع رنگ ها کمتر باشد محیط ، قابل تحمل تر خواهد بود .3- رنگ در نقاط کم نور تیره به نظر می رسد. 4- برای آشپزخانه ها ی رو به شمال ، رنگ های گرم و برای آشپز خانه ها ی رو به جنوب رنگ های سرد موجه تر است . 5- رنگ های تیره سقف را سنگین نشان می دهد . 6- رنگ آشپز خانه را باید تحت نور آشپز خانه انتخاب کرد، زیرا نمود های رنگ در شرایط نوری گوناگون متفاوت است . 7- در آشپز خانه های پر نور ، استفاده از رنگ های تیره ودر آشپزخانه های متکی به نور مصنوعی به کار بردن رنگ های روشن مطلوب تر است. 

 

در میان اسباب و اثاثیه دکوراسیون خانه، بعضی از لوازم، اگرچه به لحاظ اهمیت و ضرورت، کارآیی وسایل دیگر را دارا نیستند و حتی در تقسیم بندی، جزء عناصر صرفاً دکوراسیونی به حساب می آیند، ولی وجود آنها در چیدمان یک محیط، یک ضرورت دکوراسیونی بوده و در واقع آنها مکمل لوازم اصلی محسوب می شوند.

 


مطالب مشابه :


کاردستی با سرامیک

دکوراسیون - تزئینات و خانه داری - کاردستی با سرامیک - دکوراسیون و تزئینات،سایت آموزشی و از هر




7 مدل و طرح سرامیک های مرمر برای معماری داخلی

سرامیک های با ارئه عکس و مطالب به روز دنیا به ایرانیان عزیز در جهت آذین کردن خانه خود




اپارتمان ساحلی

آشپزخانه open ،کف سرامیک ، آنتن مرکزی و شومینه کف سرامیک آشپز خانه open




طراحی خانه های مسکونی

طراحی خانه های مسکونی. طراحی خانه هی مسکونی از اهمیت بسیاری برخوردار است وچنانچه این طرح




طراحی خانه های مسکونی

دفترفنی ومهندسی - طراحی خانه های مسکونی - ارائه کننده خدمات فني و مهندسي در رابطه با مشاوره و




طراحی حمام

طراحی خانه. دکوراسیون: سرامیک کف و کاشی روی طراحی آشپزخانه: آشپز خانه های




برچسب :