18مورد از 290 اقدام برای تحول بنیادین در آموزش و پرورش از ابتدای دولت دهم تا فروردین 91

تغییر کتاب پایه اول ابتدایی :

در سال تحصیلی 91-90 در چارچوب طرح تحول بنیادین در نظام تعلیم وتربیت و طی تکالیف قانونی که بر عهده ی سازمان پژوهش و برنامه ریزی نهاده شد ، کتاب های پایه اول ابتدایی با سند برنامه درسی ملی همسو سازی شد که از بین عناوین موجود کتاب های ریاضی و علوم ، بازتألیف و بقیه کتاب ها دستخوش تغییر کلی شدند . این همسو سازی موجب جهت گیری و برنامه ریزی تغییر برنامه های درسی و محتواهای آموزشی متناسب با برنامه درسی ملی به منظور بهره مند ساختن هر چه زودتر نظام آموزشی از ایده های کلیدی تحول بنیادین و آماده سازی برای تحول در سال های آتی است.

تغییر کتاب پایه ی دوم ابتدایی :

بر مبنای تغییرات ایجاد شده در کتاب های پایه ی اول همسو با برنامه درسی ملی که موجب شد کتاب های دیگر پایه های تحصیلی پایه به پایه و سال به سال به شیوه ی متوالی و پلکانی از پایین به بالا تغییر علمی خود را طی نماید، گروه های درسی مرتبط با حوزه ابتدایی سازمان پژوهش و برنامه ریزی با بازفعال سازی شوراهای خود و تشکیل چندین کار گروه تخصصی از صاحب نظران و مؤلفان مجرب ، اقدام به تولید محتوای پایه ی دوم نمود که پیش نویس اولیه محتوای تولید شده این پایه در اول اسفند سال جاری تحویل شد.

تولید کتاب پایه ششم ابتدایی :

تألیف کتاب پایه نوبنیاد ششم بر مبنای دلالت های ماضی به شکل موازی و توأمان با تولید متون پایه دوم در دستور کار گروه های درسی این سازمان قرار دارد که تا نیمه اسفند ماه سال 90 بیش از 70 درصد متون آماده سازی شده ، در حال طی آخرین مراحل علمی است.

تألیف کتاب های آموزشی و پرورش استثنایی برای اولین بار:

چاپ کتاب های مربوط به کودکان استثنایی توسط اداره کل چاپ و توزیع کتاب های درسی انجام پذیرفت ، این کتاب های که شامل 144 عنوان می شود در شمارگان 96795 جلد منتشر گردیدند.

استفاده از ظرفیت استانی در اعتبار بخشی به کتاب های درسی :

اعتبار بخشی میدانی در سطح استان های کشور از فرایندهای بنیادین تحقق یک برنامه درسی است که به طور مثال می توان به آخرین مورد آن در تاریخ 10/12/ 90 اشاره نمود که طی آن پیش نویس غیرقابل استناد متون پایه دوم ابتدایی جهت انجام اعتبار بخشی استانی در اختیار نمایندگان محترم معاونت های پژوهشی سراسر کشور قرار گرفت.

تقویت جایگاه پژوهش در نظام تعلیم و تربیت :

تنظیم بیش از 500 عنوان اولویت پژوهشی بر مبنای نیازهای واحدهای اجرایی

اجرای 241 طرح و پروژه پژوهشی مرتبط با مسائل و نیازهای آموزش وپرورش

حمایت از 100 عنوان پایان نامه مرتبط با مسائل آموزش و پرورش

تولید و نشر 161عنوان مقاله علمی -  پژوهشی

تألیف ، چاپ و ترجمه 62 عنوان کتاب

بازنگری حوزه علوم انسانی منطبق با آموزه های وحیانی و در راستای تحول:

رویکرد کتاب های درسی دوره ی ابتدایی و متوسطه نظری به ویژه درحوزه ی علوم انسانی که در چارچوب الگوی مفهومی هدف گذاری و هدف های کلی سند برنامه درسی ملی در حال بازتألیفند ، رویکرد شکوفایی فطرت متربّی بر مبانی وحیانی و توحیدی است که با عنایت به عناصر تفکر و تعقل ، ایمان ، علم ، عمل و اخلاق در چهار عرصه ارتباط متربّی با خود ، خلقت و خدا در ذیل و ظل ارتباط با خالق تعریف و تبیین می شوند .

تولید نرم افزارهای آموزشی تولید شده یا در حال تولید در سال 1390

مشارکت با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

تولید موردی

نرم افزارهای تولید شده توسط استان ها

در حال تولید

مجموع

50 عنوان

10عنوان

47 عنوان

45 عنوان

152 عنوان

 آموزش نیروی انسانی در راستای تحقق اهداف تحولی :

به منظور فراهم نمودن بستر لازم برای آشنایی معلمین پایه اول ابتدایی با تغییر رویکردها ، روش های آموزشی و محتوای کتاب های جدید التألیف ، دوره های آموزشی – توجیهی معلمان و دست اندرکاران مربوطه در چهاررده طراحی و اجرا شد

دوره آموزشی مرحله تأمین اساتید : در نهایت 62 مدرس موفق به طی دوره های ارائه شده گردیدند.

دوره آموزشی تأمین مدرس کشوری :دوره های تامین مدرس کشوری به میزبانی مراکز تربیت معلم شهر تهران برگزار شد که در مجموع 48 مدرس درگروه علوم و ریاضی و 32 مدرس در گروه علوم انسانی موفق به گذراندن دوره مذکور شدند.

برگزاری دوره استانی : در این مرحله تمامی معلمین پایه اول ابتدایی و معلمین کلاس های چند پایه که دارای دانش آموزپایه اول ابتدایی هستند، موظف به گذراندن دوره آموزشی توجیهی همسوسازی می باشند، این دوره با پیش بینی مشارکت 60000 نفر آموزگار پایه اول ابتدایی با سرانه 82 ساعت آموزش پیش بینی شده است.

آموزش مدیران : بررسی ، تحلیل و روش تدریس قوانین ، آیین نامه ها و مقررات برنامه درسی ملی دوره ابتدایی و بازآموزی مبانی علمی آن (تأمین مدرس ) مدت زمان آموزش : 24 ساعت تعداد : 288 نفر

بازنگری کتاب های علوم پایه با تقویت نگرش توحیدی : انتظارات دوره در بازنگری کتاب های علوم پایه با تقویت نگرش توحید از اهداف و جهت گیری های مورد توجه در سند برنامه درسی ملی است . این سند با رویکرد تحولی و نوآورانه طراحی شده و بستر اصلی تحول محتواهای آموزشی در نظام تعلیم و تربیت رسمی را فراهم می نماید . یکی از ویژگی های این سند ، ورود حوزه های یادگیری قرآن و تعاریف اسلامی و آداب و مهارت های زندگی در متون علوم پایه است که بروز و ظهور آن در کتاب بازتألیف شده علوم پایه اول ساری است.

ایجاد ساختار هیأت امنائی سازمان پژوهش و اصلاح ساختار فعلی :

با تمهید مقدمات و زیرساخت های نرم افزاری نظیر تدوین آئین نامه ها و دستورالعمل ها در سال 88 هیأت امنای سازمان مستقر گردید و نماینده وزارت اقتصاد و امور دارائی تحت عنوان ذیحساب که مسئولیت نظارت مالی را عهده دار بوده اند جای خود را در اردیبهشت 88 به مدیریت امور مالی و تأمین منابع و حسابرس منتخب هیأت امناء می رسد و قابلیت اجرائی پیدا می کند و سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی همانند دانشگاه ها با در اختیار داشتن اعضاء هیأت علمی اداره می شود.

بازنگری کتاب های ادبیات  وهنر با رویکرد تقویت هویت :

با عنایت به مفاد موجود در اسناد بالادستی ابلاغی مؤلفان متون درسی نگاهی ویژه به مقوله ی زبان و ادبیات فارسی و هنر اسلامی داشته اند که نگاهی گذرا و تورقی مختصر در کتاب های فارسی و هنر دوره ها و پایه های مختلف تحصیلی چشم اندازهای فراخ این متون در تقویت و تعمیق هویت و باور دینی ، اخلاقی و ملی می نمایاند. توجه به معماری اسلامی ، توجه به فرهیختگان ادب و هنر متقدم و متأخر ، برجسته سازی مفاخر دینی و ملی ، وجود مقولات دفاع مقدس ، ایثار و شهادت و حجاب و عفاف در این کتاب ها از منظر این سازمان تنها گامی به پیش محسوب شده و در آینده این روند با شتاب بیشتری پیش خواهد رفت .

تألیف کتاب های آموزش فنی و حرفه ای و کاردانش :

بازنگری کتاب های فنی و حرفه ای با رویکرد تأکید بر استانداردهای شغلی بازار کار، اخلاق حرفه ای و دانش مبتنی در تولید در آمد و افزایش مهارت

گسترش رویکرد تولید سیستم آموزش به جای کتاب آموزشی در راستای تکالیف سند تحول بنیادین با محوریت کتاب:

تولید نمایه و کار افزار آموزشی در چارچوب رویکرد تولید سیستم آموزش درصدر اولویت های حرفه ای قرار داشته و تولیدات آن از مهر ماه آتی در اختیار دانش آموزان سراسر کشور قرار می گیرد.

کسب رتبه اول توسط وزارت آموزش و پرورش در کمیته پدافند غیر عامل

کمیته پدافند غیر عامل وزارت آموزش وپرورش که تحت نظر وزیر آموزش و پرورش که ریاست این کمیته بر عهده رییس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است. شامل 9 کارگروه و 3 کمیته استان ها ، مناطق و شهرستان ها و مدارس می باشد . این کمیته با حضور فعال خود در عرصه های تولید محتواهای فرهنگی – آموزشی ، آموزش دانش آموزان و فرهنگیان کشور و امور فوق برنامه در قالب کتاب ، نرم افزارهای آموزشی – دیجیتالی و شبکه های الکترونیکی آموزشی و در راستای اشاعه و ترویج فرهنگ پدافند غیرعامل موفق به احراز رتبه نخست در سطح دستگاه ها و سازمان های کشور گردید.

استقرار و ایجاد ستاد تحول بنیادین 3-3-6 در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی :

شورای راهبردی تحول عالی ترین لایه مدیریتی تحول آموزش و پرورش می باشد که به ریاست وزیر تشکیل شده است . این شورا وظیفه سیاست گذاری ، تأیید ، تصویب و دریافت گزارش های دوره ای از بخش های مختلف و نظارت بر عملکرد کیفی تحول را دارا می باشد. قائم مقام وزیر در این شورا، معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی است . لایه دوم مدیریت تحول متشکل از نمایندگان تام الاختیار بخش های مختلف کارگروه های تخصصی می باشد که وظیفه هماهنگی ، بررسی و تأیید برنامه ها، کنترل روند اجرای برنامه ها در سطح ستاد و استان ها را بر عهده دارد . و علاوه بر تهیه دستور کار جلسات ، شورای راهبردی نیز از وظایف این ستاد می باشد . و برای اجرای سند تحول ، بالغ بر 750 ستاد در سراسر کشورو 12 کار گروه در حوزه ستاد راه اندازی و به فعالیت اشتغال دارند.

سامان بخشی تولیدات مکتوب در حوزه ی آموزشی و کمک آموزشی :

برگزاری جشنواره ی کتاب های آموزشی رشد و افزایش آمار کتاب های مناسب آموزشی در بازار نشر آموزشی نسبت به سال های پیشین (رویکرد حمایتی )

تولید و چاپ و ارسال کتابنامه های رشد با هدف معرفی منابع مفید آموزشی مکتوب و مرتبط با محتوای کتاب های درسی برای استان ها و ارائه راهنمای تجهیز کتابخانه های مدارس با منابع مفید آموزشی (رویکرد حمایتی و هدایتی

چاپ نشریه «جوانه»با هدف تبیین مبانی نظری طرح سامان بخشی کتاب های آموزشی به مخاطبان اعم از مدیران و معلمان مدارس و خانواده ها و مدیران نشر آموزشی (رویکرد هدایتی )

به روز رسانی سایت «سامان کتاب »با هدف اطلاع رسانی به روز به مدارس جهت شناخت منابع آموزشی استاندارد و مطلوب (رویکرد هدایتی )

داوری آثار آموزشی ناشران با معیارهای معین در حوزه ی محتوا و گرافیک و بازخورد آن در قالب کتابنامه های رشد و جشنواره ی کتاب های آموزشی رشد (رویکرد هدایتی )

تولید وچاپ و توزیع کتاب های «راهنمای تولید کتاب های آموزشی »در حوزه های گوناگون علوم و دروس و ارائه به ناشران و پدید آورندگان کتاب های آموزشی (رویکرد هدایتی )

فعالیت های حوزه فناوری اطلاعات آموزشی و شبکه ملی مدارس رشد :

تدوین طرح جامع اتصالات آموزش و پرورش

تجهیز آزمایشگاه فناوری اطلاعات در 500 مدرسه

تولید 50 عنوان نرم افزار آموزشی

خرید تجهیزات مرکز داده رشد

طراحی فیزیکی و منطقی مرکز داده رشد

طراحی جامع مرکز داده وزارت آموزش و پرورش

تهیه شرح خدمات آماده سازی فضای فیزیکی مرکز داده رشد

اتصال 20 هزار مدرسه به شبکه ملی اطلاعات

آموزش متصدیان آزمایشگاه فناوری اطلاعات

طراحی وب سایت هدفمند کردن یارانه

افزایش 25000 عکس به گالری عکس

 برگزاری آموزش مجازی تجارت الکترونیکی (مرحله دوم ) برای 1000نفر

 طراحی وب سایت کارآفرینی انجمن سلامت

 راه اندازی وب سایت فرهنگ واژگان یادگیری الکترونیکی

افزایش مقالات شبکه رشد در بخش های دانشنامه /انجمن های علمی و گروه های المپیاد حدود 6000 عنوان در هر سال


مطالب مشابه :


ارسال گزارش فعالیتهای مشاوران ناحیه 5 اصفهان-92-91

مشاوران ناحیه 5/پنج اصفهان بیش فعالی در کودکان و بزرگسالان . آموزش وپرورش ناحیه 5




18مورد از 290 اقدام برای تحول بنیادین در آموزش و پرورش از ابتدای دولت دهم تا فروردین 91

اداره آموزش و پرورش ناحیه 5 اصفهان. اتوماسیون اداری ناحیه 5. نظر وزیر آموزش و پرورش که




کسب مقام سوم مسابقات والیبال ناحیه 5 اصفهان

اتوماسیون اداری • سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان والیبال ناحیه 5 اصفهان را به اعضای




یا فاطمه زهرا (س)

اداره آموزش و پرورش ناحیه 5 اصفهان. اتوماسیون اداری ناحیه 5. آموزش ابتدایی و کودکان




جشن عاطفه ها

اداره آموزش و پرورش ناحیه 5 اصفهان . اتوماسیون اداری ناحیه 5 اصفهان . بانک اطلاعات ناحیه 5




سوالات میکس رایانه ای سوم کامپیوتر

اتوماسیون اداری (آموزش و پرورش ناحیه 3 اصفهان) اداره آموزش و پرورش ناحیه 3 اصفهان.




ملاک امتیاز فعالیت های دانش آموزان درمعاونت پرورشی دبستان شهید دکتر مفتح زیار

آموزش و پرورش ناحیه 6 اتوماسیون اداری. مدیریت آموزش و پرورش ناحیه 6 اصفهان.




مقاله ای درباره ی امام حسن(ع)

اتوماسیون اداری • سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان ناحیه 5 شنبه بیست و نهم آذر




آغاز سال تحصیلی 91_92 گرامی باد

اتوماسیون اداری • سازمان آموزش و پرورش استان اصفهان ناحیه 5 مدیریت و کارکنان دبستان




برچسب :