استاد محمود فرشچیان(مینیاتور ایرانی)

محمود فرشچیان به سال 1308 شمسی در اصفهان، دیده به جهان گشود. پدرش، حاج غلامرضا فرشچیان، از تجار فرش بود و در کار هنر قالی بافی دست داشت.

این زمینه مساعد برای پرورش ذوق و شوق او در راه آشنایی با هنر موثر افتاد. از سالهای پیش از مدرسه از روی نقشه های قالی طرح میزد، تا به تدریج دستش در کار نقش پردازی روان گردید. فرشچیان در طی تحصیلات مقدماتی در محضر استاد میرزاآقا امامی اصفهانی هنرمند چیره دست و پرآوازه دیار اصفهان، به آموختن نقاشی دلبستگی تمام پیدا کرد و دل در گرو نقشهای زیبا بست. او از کار هنر احساس رضایت و شادمانی داشت.
از کلاس هفتم دبیرستان فرشچیان قدم به هنرستان هنرهای زیبای اصفهان گذاشت و چهار سال در آن جایگاه عاشقی، زیر نظر استاد عیسی بهادری، استاد نابغه و توانمند نقاشی قالی، مینیاتور، نقاشی رنگ و روغن، به فراگیری اصول و مبانی طراحی نقوش سنتی (نقشه قالی، تذهیب، مینیاتور) پرداخت

حافظ، استاد محمود فرشچیان 1374

بدون شک نقش استاد عیسی بهادری در پرورش و خلاقیتهای محمود فرشچیان نقشی فوق العاده ارزشمند بود. استاد در بیان احساس و تجسم شعرگونه عواطف، به شیوه ای کاملا جدید  موفق به هماهنگی و همگامی میان مضمون و محتوا و شکل و فرم نقاشی هایش گردید و این مشخصه اصلی کار او در نقاشی شد. فرشچیان در جوانی بسیار پرتلاش و خستگی ناپذیر به کار و طراحی نقوش مختلف میپرداخت. او در مطالعه آثار تاریخی شهر اصفهان (چهل ستون، عالی قاپو، مسجد شیخ لطف الله و ... طرحهای اسلیمی و ختایی کاشیکاری های بی نظیر آن آثار سر از پا نمیشناخت و چون محققی موشکافانه این نقش ها را مطالعه می کرد. فرشچیان حتی در دوره سربازی نیز دست از قلم و رنگ برنداشت و آثاری دیدنی آفرید که مورد تشویق مقامات قرار گرفت.

گرمای عشق 1378 محمود فرشچیان

سال فعالیت است. این قدرت قلم و صلابت و استواری خطوط قلم گیری است که از او هنرمندی پرآوازه و مشهور ساخته است. از نظر محتوا و مضمون، آثار استاد عمدتا با الهام از ادبیات عرفانی و باورهای مذهبی ساخته و پرداخته شده اند. سخن آخر اینکه امروز استاد فرشچیان از پس نزدیک به پنجاه سال کسب هنر و مهارت در کار نقاشی و خلق نقشهای دلنشین و جشم نواز، هنرمندی است که به جرآت میتوان او را صاحب سبک جدید در نقاشی ایرانی (مینیاتور) دانست.

ايتاليايي‌ها، مجموعه‌اي تازه از محمود فرشچيان منتشر مي‌كنند. اين كتاب نفيس كه با 100 اثر برگزيده از سالهاي 1370 به بعد اين استاد صاحب سبك نگارگري و مينياتور ايراني همراه است، بزودي در دنيا منتشر مي‌شود كه با مقدمه 12 منتقد هنرشناس، هنرمند و كارشناس هنري موزه‏هاي مهم و مدرسان دانشگاه‏های هنري جهان، همراه است.
كويچيرو ماتسورا مديركل يونسكو، پروفسور امبرتو بالديني استاد كرسي تاريخ هنر و رئیس دانشگاه بين‌المللي هنر فلورانس ايتاليا، هوانگ جو نقاش چيني و رئیس مركز تحقيقات هنري چين و موزه «يان هوانگ» پكن، فرانسيس ريشار موزه‌دار ارشد بخش نسخه‌هاي خطي كتابخانه ملي فرانسه، ل.زينچونك منتقد هنرشناس موزه «ت.ج شوچنگو كيف» اكراين، پروفسور برت فراكنر رئیس كرسي ايران‌شناسي، زبان، تاريخ و فرهنگ دانشگاه بامبرگ آلمان، دكتر شيكفو بوكيمورو رئیس موزه هنر استانداري «هيو كن» ژاپن، پروفسور ارنست كروبه نخستين رئیس موزه هنراسلامي در موزه «متروپليتن» و استاد ممتاز دانشگاه «ونيز» ايتاليا، پروفسور الينور سيمز معاون سابق رئیس موزه بخش اسلامي، موزه هنر متروپليتن و دانشيار تاريخ هنر اسلامي در دانشگاه‏های مينه‌سوتا و پنسيلوانيا آمريكا، پروفسور استوارت كري ولش سرپرست بخش هنرهاي اسلامي و هنري موزه «سالكر» دانشگاه هاروارد، پروفسور رابرت هلين براند استاد دانشگاه ادينبورگ انگلستان، فدريكو ميور مدير كل يونسكو و بازيل رابينسون عضو فرهنگستان بريتانيا و سرپرست بخش هنري موزه ويكتوريا آلبرت لندن، درباره آثار اين هنرمند برجسته ايراني مطالبي نگاشته‌اند كه در مقدمه كتاب آمده است.
اين استاد 76 ساله اصفهاني كه در حال حاضر مقيم ايالت نيوجرسي آمريكاست، در فاصله سالهاي 1327 تا 1373 در 83 نمايشگاه گروهي شركت و 51 نمايشگاه انفرادي برپا كرده است. وي كه ناظر ساخت ضريح مطهر حضرت علي‌ بن موسي‌ الرضا (ع) بوده است، هر بار كه به ايران مي‌آيد، به نخستين جايي كه عزيمت مي‌كند، مشهد مقدس است.
نام محمود فرشچيان در سال 1379 در فهرست روشنفكران قرن بيست ‌و يكم ثبت شده است و موزه‌دارها و مجموعه‌داران شخصي

bioportrait-thumb1.gif

به داشتن قطعه‌اي از او مباهات مي‌كنند.

10.jpgimages?q=tbn:ANd9GcSXcVI5LmWRuLZ-phEWht6images?q=tbn:ANd9GcSnYl_qPJnJa99iahjUxlYimages?q=tbn:ANd9GcRCQQXBLkR43y5hAKQPFej11.jpg70922ec1-5e89-48fc-bfb3-4652979bf9e1.jpg


مطالب مشابه :


استاد محمود فرشچیان(مینیاتور ایرانی)

㋡ ضیافتی از عکس ㋡ - استاد محمود فرشچیان(مینیاتور ایرانی) مدل مانتو. انیمیشن سه




مدل مانتو با حجاب ایرانی

تندیس - مدل مانتو با حجاب ایرانی - سایت سرگرمی واطلاعات مشاغل هنری ایران وجهان




مدل نقاشی

سایت هنرمندان مجسمه مینیاتور




فرش دروازه بهشت

منوی سایت; صفحه اصلی است که وجود مشابه آن در مینیاتور ایرانی حاکی از آن مانتوکوک،مانتو




اردشیر مجرد تاکستانی

منوی سایت; صفحه اصلی پیش از او مینیاتور ها همه تکرار مانتوکوک،مانتو،طراحی مد،مدلباس




واژه های فرانسوی در زبان فارسی!

لوگوی سایت: ماشین، مانتو، مایو، مبل، متر، مدال، مرسی، موزائیک، موزه، مین، مینیاتور




معرفی چند نمونه از مراکز خرید تبریز

برجهای دو قلوی الغدیر مرکز خرید فلکه بزرگ برج سینا برج asp پارک مینیاتور برج سایت




آموزش اجرای درخت برجسته روی دیوار

نوین مینیاتور . مدل مانتو. برای دیدن نمونه کار های دکور و پتینه به سایت ما مراجعه نمایید .




برچسب :