آشنایی با مناطق نه گانه شهرداری شیراز

 

منطقهٔ یک شهرداری شیراز :

 در سال ۱۳۵۹ تاسیس گردیده‌است و تا کنون ۱۵ نفر در سمت شهردار در این منطقه انجام وظیفه کرده‌اند . مساحت کنونی منطقه ۴۲۳۵ هکتار می‌باشد که این مساحت جمعیت ۰۰۰/۱۷۳ نفری (آمار سال ۸۲) را در خود جای داده‌است.

 منطقهٔ دو شهرداری شیراز : 

یکی از مناطق نه گانه شهرداری شیراز می‌باشد که در جنوب و غرب بافت تاریخی قرار گرفته‌است . این منطقه از شمال به بافت تاریخی و مناطق ۳ و ۸ و ۱، از غرب به منطقه یک، از شرق به پایگاه هوایی شیراز و از جنوب به منطقه ۵ شهرداری محدود می‌شود. مساحت آن بالغ بر ۱۶۸۰ هکتار می‌باشد و به صورت خطی از شمال غربی به جنوب شرقی حول بافت قدیم شیراز از ناحیه غرب و جنوب کشیدگی دارد .جمعیت منطقه بالغ بر ۱۳۴/۲۶۳نفر می‌باشد.

منطقهٔ سه شهرداری شیراز :

شهرداری منطقه ۳ در جهت شمال شهر شیراز واقع شده‌است.
وسعت شهرداری منطقه ۳ :

مساحت ۱۷۴۴ هکتار که ۱۴٪ مساحت کل شهر شیراز است.
حدود جغرافیایی طول و عرض جغرافیایی شهرداری منطقه ۳:

شمالاً: به کوههای ریاستی، الله اکبر و دروازه قرآن و باباکوهی.

جنوباً : از تقاطع خیابان فردوسی باغ حر و در امتداد خیابان تختی و مدرس تا پل غدیر.

شرقاً : بلوار سرداران از پل غدیر تا دامنه کوه.

غرباً : از تقاطع فردوسی باغ حر تا چهارراه باغ تخت و امتداد از مرکز پیاده تا دامنه کوه .

جمعیت شهرداری منطقه ۳: حدود ۱۹۱۴۰۵ نفر برآورد گردیده‌است با تراکم حدود ۱۳۰ نفر در هکتار .

 منطقهٔ چهار شهرداری شیراز :

یکی از مناطق ۹ گانه شهر شیراز است که در جنوب غربی این شهر واقع شده‌است و از سال ۱۳۶۹ به عنوان یک منطقه مستقل شهرداری درشیراز ایجاد شده و پیش از آن جرء منطقه ۱ بوده‌است و در حال حاضر به دو منطقه ۴ و ۹ تفکیک شده‌است. این منطقه با مناطق ۱ در شمال و ۵ در شرق همجوار است . هر چند بخش کوچکی از این منطقه از سابقه سکونت برخوردار است، اما بخش‌های وسیعی از مرکز و جنوب غربی آن هنوز در حال شکل گیری وساخت وساز سریع است . گذشته غیر سکونتی این منطقه، عبور کمربندی شهراز آن، وجود کارخانه سیمان و از همه مهمتر عمل به عنوان دروازه جنوب و غرب شهر (جاده بوشهر) سبب شکل گیری صنایع و انبارهای بزرگ و تعمیرگاههای وسائط نقلیه سنگین در این منطقه شده‌است. این امر تا حدی چشم گیر است که اطراف در خیابان اصلی یعنی امیرکبیر و عدالت را کاملاً مرتبط با این ویژگــــــــی می‌توان مشاهده نمود. وجود کارخانجات بزرگی نظیر ریشمک و سیمان نیز بر عملکرد صنعتی منطقه صحه می‌گذارد. همچنین نقش این منطقه با توجه به وسعت و جمعیت موجود در اسکان جمعیت افزوده شده به شهر شیراز بسیار بالا بوده‌است.جمعیت منطقه بالغ بر۲۶۸۸۶۰نفر می‌باشد.

  منطقهٔ  پنج   شهرداری شیراز :

با وسعت فعلی۱۷۳۶ هکتار در جنوب شهر شیراز واقع می‌باشد که از شمال به بلوار ارتش و خیابان شهید حراف و از جنوب به کمر بندی و از شرق به بلوار ابوذر غفاری و خیابان محراب و از غرب به بلوار عدالت محدود می‌باشد. جمعیت منطقه بر اساس سرشماری سال ۸۵ ، ۱۶۳۰۴۲ نفر برآورد گردیده و ۳۸۲۳۲ خانوار در این منطقه زندگی می‌کنند.( با احتساب جمعیت اراضی جنوب کمربندی که از ابتدای سال ۸۷ به منطقه ۹ الحاق گردید.) تراکم جمعیت این منطقه ۶۴ نفر در هکتار می‌باشد. منطقه پنج از محلات کوشک میدان، ده پیاله، عادل آباد، قلعه قبله، و ... تشکیل شده‌است و در سالهای اخیر توسعه زیادی، بصورت بافتهای مسکونی ۱ تا ۲ طبقه داشته‌است. بلوارهای مهم منطقه پنج شامل بلوارهای رحمت، عدالت، ارتش، قائم، دولت، گفتار، نواب و ابوذر می‌باشد.

  منطقهٔ شش   شهرداری شیراز :

  این شهرداری از سال ۱۳۷۲ به جهت ارائه خدمات بهتر و مطلوبتر به مردم شریف و فرهیخته و با فرهنگ ساکن در محدوده خدماتی محول شده در موقعیت جغرافیایی ذیل تشکیل و راه‌اندازی گردیده‌است.

شمالاً: مشرف به کوه حد فاصل شهر جدید صدرا

جنوباً: مشرف به کوه جبل دراک و کوه تنگه سرخ

شرقاً: مشرف به بلوار معالی آباد

غرباً: مشرف به محدوده روستای گویم

وسعت محدوده خدماتی ۱۷۸۰ هکتار

وسعت محدوده استحفاظی ۱۷۰۰۰ هکتار

جمعیت : ۰۰۰/۲۰۰ نفر

  منطقهٔ  هفت   شهرداری شیراز :

شهرداری منطقه هفت که در هشتم بهمن ۱۳۷۹ تاسیس گردیده‌است با مساحتی حدود ۳۰۰۰ هکتار مربع در حدود ۲۱٪ از کل مساحت شهر شیراز را شامل می‌شود .این منطقه با ۱۶۲۰۰۰ نفر جمعیت حدود ۱۴٪ از کل جمعیت شیراز را در خود جای داده‌است و تراکم جمعیتی آن ۵۴ نفر در هکتارمربع می‌باشد .

محدوده جغرافیائی :واقع در شمال شرقی شهر شیراز از شمال به اراضی منابع طبیعی و از جنوب به بلوار مدرس، شرق به میدان ا… و بلوار خلیج فارس و از غرب در امتداد پل غدیر به بلوار سرداران شهید

مساحت کل : با توجه به نقشه طرح تفصیلی شهر شیراز حدود ۳۰۰۰ هکتار مربع شامل ۱۵۰۰ هکتار مربع مساحت محدوده خدماتی به انضمام ۴۰۰ هکتار مربع محدوده الحاقی شامل روستاهای وزیرآباد، قلعه نو، ترکان، شرغان، مرغان، احمد آباد صغاد و دستخضر و ۶۰۰ هکتار مربع مساحت محدوده استحفاظی ساخته شده از قبل است .

جمعیت تحت پوشش : حدود تقریبی ۱۶۲۰۰۰ نفر (۱۴٪ از جمعیت کل شیراز ) تراکم جمعیتی : ۵۴ نفر در هکتار مربع می‌باشد.

  

  منطقهٔ هشت  شهرداری شیراز :

وسعت منطقه: ۳۵۰هکتار

درصد جمعیت ساکن در منطقه در روز ۵۰۰ هزار نفر و در شب ۱۵۰ هزار نفر

۱۹ خیابان در سطح منطقه شامل: خ تختی – خ فردوسی-خ تیموری-خ هجرت- خ سعدی-خ ۲۲ بهمن-خ ناصر خسرو-خ کریم خان زند-خ لطفعلی خان زند-خ طالقانی-خ توحید –خ پیروزی-خ قآنی شمالی- بلوار شهید دستغیب –خ حسینی- خ احمدی- خ سیبویه – خ زینبیه- خ آستانه

محله‌های شیراز شامل : محله لب آب – محله دروازه کازرون- محله بالاکف- محله بیات –محله اسحاق بیگ- محله سردزک – محله سنگ سیاه – محله کلیمیها – محله درب شیخ – محله درب شاهزاده

  منطقهٔ  نه   شهرداری شیراز :

 الف : محدوده مطالعاتی طرح شهرداری منطقه نه

شهرداری منطقه نه ازشمال به کمربندی ۷۶ متری وجاده ۴۵ متری دورشهر

ازجنوب به ارتفاعات میانرود تا روستای سلطان آباد

ازغرب به پل چنار راهدار

ازشرق به محدوده شرقی روستای مهدی آباد « کتس بس»

ب: سابقه طرح

این طرح براساس طرح ساختاری – راهبردی توسعه جنوب شهرشیراز تهیه وتفصیل شده‌است ودرتاریخ ۳/۵/۷۹ ذدرشواری شهر سازی استان به تصویب رسیده‌است ودرتاریخ ۲۶/۴//۸۱ به تأیید اعضای محترم کمیته فنی کمیسیون ماده ۵استان رسیده‌است.

ج: جمعیت محدوده

جمعیت این محدوده درسال ۱۳۷۸ حدود ۲۵۰/۳۸ نفربوده‌است که درافق طرح بالغ بر۹۰۰/۱۹۴ نفر دراین محدوده ساکن خواهند بود. آخرین میزان میانگین حدودی جمعیت موجود منطقه بشرح ذیل است با ۴۰٪واگذاری مناطق ۴و۵ شهرداری شیراز درحال حاضر ۱۷۱۶۲۸ نفر تخمین زده شود ( مأخذ سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان فارس واحد آمار.)

د: تقسیمات شهری

محدوده طرح راهبری – ساختاری جنوب شهر شیراز براساس تقسیمات شهری ( حوزه سکونتی ) شامل : منطقه عملکردی مسکونی، منطقه عملکردی فضای سبز شهری، به دو منطقه شهری , ۶ناحیه و۳۰ محله تقسیم شد ه‌است.

منطقه یک شامل ۳ناحیه و۲۰محله

منطقه دو شامل ۳ناحیه و۱۰محله

 

ه: وسعت محدوده

وسعت محدوده طرح جنوب براساس طرح مصوب حدود ۰۰۰/۱۵۰/۲ هکتار می‌باشد.

سرانه تفکیک پلاکهای محدوده ۱۹۰ مترمربع به ازای هرپلاک می‌باشد.

 

 


مطالب مشابه :


شماره شهرداری شیراز

بانک شماره موبایل و تلفن شیراز - شماره شهرداری شیراز - - بانک شماره موبایل و تلفن شیراز




چرا شهردار شیراز و استاندار فارس نباید جزو رجال ملی باشند؟ + پی نوشت

برای شهرداری شیراز و یا استانداری استان فارس در عمل چه نفعی خواهند داشت؟




اخبار شهر راز

شهردار شیراز ، از مشارکت 4000. میلیارد ریالی سرمایه گذاران در پروژه های شهرداری خبر داد.




آشنایی با مناطق نه گانه شهرداری شیراز

منطقهٔ یک شهرداری شیراز : در سال ۱۳۵۹ تاسیس گردیده‌است و تا کنون ۱۵ نفر در سمت شهردار در این




بازدید استاندار خراسان رضوی از پروژه های شیراز

استاندار خراسان رضوی ضمن بازدید از پروژه های عمرانی شهرداری شیراز ، پیشرفت پروژه قطار




بزرگراه وحدت و جواب سوالات...

๑۩๑اطلاعات عمرانی شیراز๑۩๑ - بزرگراه وحدت و جواب سوالات - بررسی پروژه های عمرانی شیراز




مدیرعامل پیشین قطار شهری شیراز در شهرداری بماند

خبرگزاری فارس: شهردار شیراز گفت: مدیرعامل پیشین سازمان قطار شهری شیراز می‌تواند در شهرداری




برچسب :