همورویید_بواسیر
همورویید
همورویید از جمله بیماریهایی است که برخی افراد در تمام طول عمر و برخی دیگر گاهی اوقات به آن دچار میشوند اما معمولا کسی گرچه لازم باشد دردی را تحمل کند، در رابطه با آن حرف نمیزند.
همورویید یا بواسیر در واقع عبارت است از تورم سیاهرگهای خونی . سیاهرگها ، رگهائی هستند که خون را به قلب باز می گردانند.اگر به هر دلیلی کار و عملکرد سیاهرگها دچار اختلال شود ، عبور و چرخش خون در این رگها از حالت طبیعی خارج شده و به علت جمع شدن خون در قسمتی از رگ ، سیاهرگ حالت برجسته و ورم کرده پیدا می کند .مانند سیاهرگهای واریسی پا ، که در اثر گشادی رگ به صورت برآمدگیهای کبود رنگ زیر پوست مشاهده می شوند.
همورویید بیماریای است که در هر سنی ممکن است بروز کند اما معمولا در سالمندی بیشتر رخ میدهد. زنان باردار نیز به دلیل افزایش وزن در دوران بارداری و زور زدنهای مربوط به زایمان به آن دچار میشوند. چاقی یکی از عوامل افزایشدهنده و تشدیدکننده همورویید است.
یکی از مهمترین و اصلیترین دلایل ابتلا به بیماری همورویید، یبوست است. زور زدن مداوم برای انجام عمل دفع سبب افزایش فشار بر سیاهرگها و تورم آنها میشود. در ضمن نشستنهای طولانیمدت در توالت نیز خود سبب افزایش فشار شده و وضعیتی مناسب برای بروز همورویید پیش میآورد.
علائم و نشانه های هموروئید
۱-خونریزی :
شایعترین علامت هموروئید ، خونریزی موقع اجابت مزاج می باشد که پس از دفع مدفوع سفت ایجاد می شود و روی کاسه توالت خون به صورت قطره قطره می چکد .
۲-خروج ( بیرون زدگی ) توده :
گاها اتفاق می افتد که زائده ای از مخرج بیمار ، پس از زور زدن خارج می شود که گاه خود به خود جا رفته و گاه بیمار خودش با دست موقع شستشو جا می اندازد و گاها توده بیرون باقی مانده و موجب درد می شود ، که بیمار بایستی هر چه سریعتر به جراح کولورکتال مراجعه نماید .
۳-درد:
هموروئیدها به دو دسته تقسیم می شوند :دسته اول : هموروئید داخلی نام دارد که اکثرا درد ندارند ، تنها علامت آنها خونریزی به همراه خروج توده از مقعد می باشد .دسته دوم : هموروئید های خارجی که همراه با درد و لمس توده حساس در ناحیه مقعد می باشند که گاها خونریزی زیر جلدی ایجاد کرده و باعث درد شدید می شود ، در این حالت لازم است به پزشک جراح مراجعه نمائید .
در صورت وجود خون در مدفوع حتما برای تشخیص قطعی بایستی به پزشک مراجعه نمائید . زیرا خونریزی جز علائم بیماریهایی مثل سرطانهای روده و … می باشد که جهت بررسی بیشتر لازم است پزشک ، معاینات و آزمایشات لازم را در مورد شما انجام دهد . آیا این علائم می تواند علائم سرطان و یا بیماریهای بدخیم باشد ؟بلی. درصدی از خونریزی های دستگاه گوارش تحتانی بدلیل سرطانهای روده می باشند . لذا هر گونه خونریزی از مقعد بایستی تحت بررسی لازم قرار گیرند . نحوه اجرای دستورات مراقبتی برای درمان هموروئید۱- استفاده از رژیم غذایی پر فیبر از قبیل میوه جات فراوان ، سبزیجات و مایعات فراوان . ۲- اصلاح عادات اجابت مزاج : اجابت مزاج به موقع و خودداری از نشستن طولانی در دستشویی ، شرط اساسی است . بهترین زمان برای اجابت مزاج معمولا ۶۰دقیقه پس از صرف غذا می باشد . صبحها پس از صرف صبحانه و یا پس از شام شاید زمان مناسبی باشد . ۳- خودداری از زور زدن طولانی موقع اجابت مزاج و جلوگیری از ایستادن های طولانی مدت در محل کار یا منزل .
4- استفاده از پودر پسیلیوم (اسفرزه ) و یا داروهای دیگری که پزشک برای شما تجویز می کند .
۵- استفاده از آب گرم جهت شستشو در موقع اجابت مزاج .
۶- لگن آب گرم پس از اجابت مزاج . حداقل روزانه ۲ مرتبه (صبح و عصر ) هر بار به مدت ۲۰ دقیقه استفاده کنید .
۷- استفاده از پمادهای موضعی از قبیل آنتی هموروئید یا شیاف و لیدوکائین طبق دستور پزشک .
درمان جراحی برای هموروئید های پیشرفته می باشد که توسط جراح ، بافتهای بواسیری برداشته و بخیه می شوند ، که مراقبت هایی پس از عمل نیاز است .
از بروز یبوست پیشگیری کنید!پیشگیری از یبوست یعنی پیشگیری از همورویید! پس سعی کنید برای دفع راحتتر فیبر بیشتری مصرف کنید. میوههای تازه، سبزیجات برگدار، غلات و نان سبوسدار بهترین منابع فیبرها هستند.
سعی کنید مصرف مواد غذایی فاقد فیبر مثل نان سفید، پنیر، بستنی و گوشت را کاهش دهید و انجام ورزشهای روزانه و مصرف مایعاتی جز قهوه و الکل به دستگاه گوارش خود کمک کنید.
هر گاه حس میکنید لازم است دستشویی بروید، آن را به تعویق نیندازید زیرا در این صورت مدفوع خشک و سفت شده و برای دفع آن باید تلاش بیشتری بکنید!
به طور کلی همورویید یک بیماری گذراست که طی ۱۰روز برطرف خواهد شد. برای کاهش درد و کمک به بهبود سریعتر میتوانید ۳تا ۴بار در روز هر بار ۱۵دقیقه در یک لگن آب ولرم بنشینید. به این ترتیب درد و التهاب سریعا کاهش مییابد.
فراموش نکنید اگر نکات بیان شده در بخش پیشگیری را رعایت نکنید، همورویید مجددا عود میکند.
در صورتی که بیماری شما پس از یک هفته بهبود نیافت و در عوض دچار خونریزی، ضعف، سرگیجه یا عفونت شدید، مراجعه به پزشک ضروری است.
مطالب مشابه :
هموروئید(بواسیر)
پزشک خانواده ومن - هموروئید(بواسیر) - عنوان: تاریخ: بارییس خود چگونه باشیم: چهارشنبه ۱۹
همورویید_بواسیر
درمان جراحی برای هموروئید های پیشرفته می باشد که توسط جراح ، بافتهای بواسیری برداشته و
هموروئید (بواسیر)
هموروئید (بواسیر) Hemorrohid : به زبان ساده واریس سیاهرگهای (وریدهای ) مخرج را بواسیر یا هموروئید
هموروئید
هموروئید هموروئيد يا بواسير عبارتست از بزرگ شدن شبكة عروق خوني ناحية مقعد و افزايش حجم توده
هموروئيد
برچسبها: مقاله, هموروئید. نوشته شده توسط دکتر علی بهشتی | دوشنبه شانزدهم آبان ۱۳۹۰ |
آنوکرایو ، درمان بواسیر ( هموروئید ) در منزل
روش های درمان بواسیر ،هموروئید و شقاق - آنوکرایو ، درمان بواسیر ( هموروئید ) در منزل - آشنایی
برچسب :
هموروئید